- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Megjött a Red Magic kompakt táblagépe az EU-ba
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szakos
csendes tag
Sajnos még nem adtam el, kitartó vagyok a végsőkig pedig tegnap azt hittem megtébojodok. Előzőleg azt írtam megy minden rendben, ez így is volt amíg haza nem értem az bridge-el ( 3. darab ). Valószínű, hogy az előző kettő sem volt hibás csak az én bénaságom keveredett az SMC megbízhatatlanságával.
Megint megpróbáltam a lehetetlent, a Bridget csatlakoztatni ''Ethernet cliens''-ként Wlan-on a routerhez. Egyszerűen nem tudom miért vannak az alábbi bajok, a routeren az 1.02-es a Bridgen az 1.07. fw van, mindegyiknél a legutolsók egyike.
Ha DHCP-t használok a bridgre kötött készülék kap IP címet a routertől de nem lát ki a netre. Egyszer sikerült de azután már sosem. Ha fix IP címet írok be a Bridgehez kötött PC-be akkor nem is csatlakozik és a routeren sem látni. ( Ez amit itt PC-nek írtam valójában egy Linuxos műholdvevő egység ).
Maga a router egymagában más Laptoppal gond nélkül megy Wlannal úgy ahogy pár hozzászólással előbb írtam. A bridge viszont nem egy bonyolult szerkezet mivel mindenféle játékkonzolhoz is ajánlják install nélkül. Valóban az adminisztrátori menüben ''csak'' át kell állítani Ethernet cliens módba és engedélyezni kell a talált Wlan hálózathoz ( amit a router szolgáltat ) és ennyi. De sajnos mégsem. A Bridgen mind a három LED világít ( Power, Wlan és RX/TX ) és amikor csatlakozni szeretne utóbbi kettő villog ezerrel de úgylátszik a router haragszik rá valamiért. Már minden védelmet kikapcsoltam, nehogy bezavarjon de nulla eredmény.Olyan is volt, hogy csatlakozott ( DHCP-vel ) és tök lassan csatlakozott a kezdő oldalhoz majd amikor tovább szerettem volna menni a másik olda már nem jött be. Ekkor valószínű ledobott.
A vicc az egészben, hogy amikor az első Bridget beüzemeltem pöpecre ment minden és kb két hétig is ment gond nélkül. Utána volt egy áramszünet és azóta szívok mint a torkos borz.
Mevel nem vagyok egy nagy spiller ha netán a fórumtagok közül lenne vállalkozó akivel step by step végigvennénk a beállításokat nagyon hálás lennék. Ha van jelentkező beírom a beállításaimat.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Szakos
csendes tag
Sziasztok,
Végigolvasva a topikot ( 2 nap többszöri nekifutással ) leírom én is a tapasztalataimat:
Eddig is egy SMC router volt nálam egy éve ami Wlan nélküli volt. Néha ugyan fagyogatott mert nem szerette ha kikapcsolom az ADSL modemet. Ha már életre kelt és volt net is akkor ment szuperül. Ezt a router cseréltem egy SMCWBR14-G2 EU V2 routerre USB-s Wlan stikkel és vettem még egy SMCWEBT-G EU bridget mivel egy LAN-os cuccot kellett Wlan-osra alakítani de csak LAN csatlakozó van rajta ( bővíteni nem lehet ). Beüzemelve a router a beállításoknál kűzdöttem mint disznó a jégen mert a WLAN MAC táblája egy kalap f..o..s. Csak tűzfallal sikerült beállítanom, hogy ne lehessen a Wlan-ra csatlakozni. Szintén nem szerette ha az ADSL modem ki van kapcsolva ha nem üzemel a net. Az ADSL modem bekapcsolásainál szinte mindíg táp ki majd be és a router újraindulva csatlakozik a netre. Mivel be volt állítva, hogy 20 perc tétlenség után bontsa a netet a feléledés ha egy gép elindult akkor ezt elég rendszertelenül hajtotta végre. Mindezek ellenére nálam a netet nem szakította meg egyetlen egyszer sem. Ezután jött az ötlet, hogy frissíteni kellene a szoftot mert nem hagyott nyugodni. Feltöltöttem az SMC oldalárol leszedett 1.02-es szoftot és azóta sokkal stabilabb lett a router. Most már nincs semmi gond ha az ADSL-modemet ki majd bekapcsolom, a 20 perc tétlenség után lekapcsolt netet azonnal visszakapcsolja bármelyik gép bejelentkezik és mintha gyorsabb lenne a netezés is. A beállításokhoz nem nyúltam csak frissítettem. A routerrel azóta meg vagyok elégedve, skype videó telefonálással is ment sokáig a hang mindíg szakadásmentes, a kép néha akadozva de ez valószínű egyéb hardver gond és átviteli sebesség. Még egyszer sem szakította meg a netet.
A SMCWEBT-G EU bridgel már nem ilyen rózsás a helyzet. Kb 2 hetes működés után amikor még a routeren is a régi szoft volt fennt, kellett egy újraindítás ami táp ki majd be hogy csatlakozni tudjon. Ekkor annak ellenére, hogy a LED-ek szépen villogtak az elején nem adott IP címet. Rácsatlakoztam a PC-vel is de csak nem akarta az igazságot. Reset, táp ki majd be n+1-szer de sajnos IP-cím nem jött és így az administratori menübe sem tudtam bemenni. A LED-ek szépen villogtak mintha minden OK-lenne. Boltba vissza majd 1,5 hét után kaptam egy másikat. Kibontva az lett volna az első, hogy fw-t cserélek de ahogy csatlakoztam a PC-vel dettó ugyanaz a hiba volt mint az előzővel. Meg sem nyikkan de a LED-ed nagyon szépen villognak. Reset stb n+1-szer de nem hozott eredményt. Megint vissza a boltba, jelenleg cserére várok. Megmondtam az eladónak, hogy a boltban szeretném kipróbálni és ők tegyék fel a legfrissebb szoftot. Ennyi eséjt még adok az SMC-nek. Most már lassan három hete nincs bridgem és már nagyon unom. Ha a héten nem történik semmi ráfizetéssel kicseréltetem egy Dlink bridgre.
Elnézést ha egy kicsit hosszú voltam.
Ákos
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest