- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Google Chromecast topic
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- VR topik
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
Bocsánat. Este nagyon fáradt voltam és eldőltem, mint egy liszteszsák. Ha nincs a cd-n az install.1 és install.2 akkor az ftp://ftp.slackware.com címről le tudod húzni. Ott biztos, hogy bent van a rootdisks alkönyvtárban, de közbe kirakom magamhoz is és leszedheted. Azt is ugyanúgy rawrite progival kell kiírni floppyra.
-
proximus
senior tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Ugy látom tényleg a kernel volt a ludas

Bizony-bizony ha már a root -ot ill. init -et keresi akkor nagy gond nem lesz.
Nos az a ''root floppy disk'' lenne az ami egy ''vinyós'' linuxnál a ''/'' és alkönyvtárai. Ezt szeretné létrehozni a MEmóriábAN, majd ebben keresné az init -et több helyen is, de nem talál, ezért pánikol jogosan
Szerintem jól jönne az az install.1
Egyébként ha van egy partíciód Linuxal, és bebootolsz egy ''házi'' floppy -s kernellel ami mondjuk tartalmazza a ''/'' partíció eléréséhez szükséges drivereket, akkor ugyanúgy bent találod magad mondjuk a Mandrakéban mintha vinyóról bootoltál volna. Kipróbáltam
Amúgy sok disztrib is a ''floppy -s''-hoz hasonlatos módon tudja megcsinálni, hogy pl. bebootolsz, nyomogatod a Next -eket
, és ha az utolsó ''Nextre'' nem nyomsz rá, akkor érintetlen marad a vinyó (SuSe).
Ügyes kis valami az a Ramdisk

Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Szép órával jubilál a Huawei Watch
- Diablo IV
- Google Chromecast topic
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy sok disztrib is a ''floppy -s''-hoz hasonlatos módon tudja megcsinálni, hogy pl. bebootolsz, nyomogatod a Next -eket