Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Intel Core i5-7640X / i7-7740X "Kaby Lake-X" és i9-7xxx "Skylake-X" (LGA2066)
- Milyen notebookot vegyek?
- RAM topik
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocak89
senior tag
Épp most jutott eszembe ez a brutálisan jó game! Most telepítem. Akkor a szememben ez volt az egyik legjobb játék. Kíváncsi vok most is le tud-e majd kötni. Remélem igen.

-
nemcso
őstag
Ismét elővéve eme gyöngyszemet, játék közben zavaró hibát vettem észre.
Távcsövet használva, annak kerek képének kb felében a kép négyzetek halmaza, mintha óriási nagyításban néznénk egy képet és már a pixeleket látnánk.
-
Kaoru
senior tag
Hm senki nem találkozott a következő problémával:
Blackbeard hajóját megtámadom, jön a fedélzeti harc, elindul a videó éppen szedi elő a kardját és fagyi
, csak ott... akárhányszor töltöm vissza... -
frostblade
tag
válasz
peterszky
üzenetére
Helló!
Miheztartás végett először is tisztáznám, hogy a C64-es idők óta egyik nagy kedvencem a játék, azóta szedem elő újra, meg újra, hogy nyomuljak vele egy kicsit. Amíg ez meg nem jelent, Amiga emu alatt játszottam vele, a PC-s Gold! nem tetszett. Szerintem a feldolgozás nagyon jól sikerült a grafika tényleg nem az igazi, bár azok sem emiatt tolták, akik a régebbieket is szerették. Nekem egyedül a hangok és a zene nem tetszett, viszont az újítások többnyire bejöttek, leszámítva a tánci-táncit, az eléggé hülyén néz ki szerintem... Akkor már lehetett volna inkább lányszöktetés helyett
, aztán hölgytől függően váltságdíj vagy egyéb... Házasság persze csak végső esetben! 
Peterszky: Egyébként a táncolás sem olyan nagy ördöngősség, a csajszi kezét kell figyelni és akkor időben tud reagálni az ember, hogy mit kell csinálni. -
peterszky
őstag
ismét esett a program ára
cd galaxisban már csak 2990!!! -
peterszky
őstag
én is most vettem meg
amíg 7999 volt addig csak a biztonsági másolatot
használtam, de így az igazi, eredetiben
van nagyon jó kézikönyv, ami mutatja mit kell mozogni
a táncikálásnál -
Allien
veterán
Bocs, hogy előhozom a totyikot, de hátha érdekel valakit, hogy ezen gama ára 3990 HUF lett!
Én is megvettem. Személyes véleményem, hogy kicsit csalódtam benne, mert régebben a Pirates of the caribbien-l játszottam, az meg szebb grafikailag, sajnos.
-
littlemole
őstag
válasz
gumikacsa
üzenetére
A kitérni és visszacsapni azért hatásos, mert akkor kicsit összezavarodnak ( valami felhő a fej körül megjelenik), és ilyenkor a védekezésük is gyengébb. Valamint ha kitérsz akkor szokott extra riposztokat is csinálni amiket nem te irányítasz és az ellenfél sem tud kivédeni.
Mondjuk a kalózvadászok tényleg kemányek. Én mivel a végére már eléggé megöregedtem, inkább nem kardoztam sokat. Ágyúzással leszedtem a vitorlájukat aztán meg a legénység és szépen megadják magukat. Egy trükk azok ellen akik a családodról tudnak infót. Őket mindig amortizáld le 10- 30 ember köré, mert velük mindenképpen harcolni kell még ha 5 embere maradt. Nem adja meg magát. Viszont kellemetlenek tudnak lenni sok emberrel kardozásnál.
Kalózvadászokat meg csak elsüllyesztettem. Nem éri meg a szenvedés a kardozásnál. Mert tényleg jók benne.
Tüzérséget nem találtam, és nem is találkoztam velük.
Összesen én is kétszer találkoztam vele. A játék elején meg végén. Próbáld gyilkolni az angolokat is. Nekik nagyobb valószínűséggel lesz ship of line hajójuk.
Esetleg alternatív megoldásként jó hajó a spanyol báró hajója aki infókkal rendelkezik a családodról. Elég gyors sok ágyú és ember. Bár nem emlékszem mennyi
[Szerkesztve] -
gumikacsa
csendes tag
válasz
littlemole
üzenetére
Hát lehet, hogy én vagyok lassú, de a kitérünk, visszacsapunk nekem csak lassabb ellenfeleknél ment (pl kocsma), de egy vadabb kalózvadász bizony nem egyszerű eset, általában csak a szétlövöm a hajóját és megadja magát módzer ment. Tüzérséget találtál valahol. A gond hogy én leginkább a kirablom a spanyolokat módszert alkalmaztam és nekik nincsen. De ship of linet egyáltalán nem láttam, így maradt a large frigate 300 emberrel...
Üdv Kornél -
littlemole
őstag
válasz
gumikacsa
üzenetére
A kardozásra nincs jobb tippem mint mereven figyelni az ellenfél várható mozdulatát és kikerülni a csapását vagy leguggolva vagy felugorva, utána pedig te jössz. A válaszcsapást ilyenkor nehezebben hárítja ő is.
Nekem sikerült még a játék legelején összefutnom egyel (angol volt) el is foglaltam és azzal játszottam végig a játékot. ha felturbózod háromsoros függőágyakkal akkor már 450 ember fér el egy hajón. Szerzel valami másik közepes hajót és mindjárt majd 700 emberrel hajókázhatsz. Csak ennyi emberhez kell még vagy 2 hajó ami a kaját szállítja nekik, mert a főhajón az ágyúk viszik el a helyet.48 ágyú fér max a ship of the line-ra. Meg a másik hogy gyorsabban romlik a legénység hangulata, szóval ennyi ember tényleg csak akkor kell ha 500 fős helyőrséget akarsz megtámadni, amúgy 450 több mint elég. (elég esetleg ez is csak nagyobb a veszteség is)
Legnehezebb kardos ellenfelek nekem a jövendőbelim jegyese volt, meg a gonosz márki. Nagyon nehezen bírtam velük. A márkihoz meg vagy 500 indiánon vezet az út mielőtt kardozol vele.
Túl sok a jóból. 
Úgyhogy visszavettem a nehézségből. Ezt automatice felajánja ha második alkalommal ha nem raboltál semmit. -
gumikacsa
csendes tag
Hello Mindenkinek!
Itt még nem írtam, de veterán kalóz vagyok (c64, Pirates Gold). Az új játék nekem tetszett néhány apróságtól eltekintve: rouge fokozatom jól játszható, de egy kicsit könnyűnek tünt egy idő után. Ha meg felnyomtam swahbuckerre akkor kardban mindenki legyakott már 25 évesen is (igaz nem volt túl sok cuccom hozzá abban a mentésben). Van valakinek valami ügyes trükkje erre? A város átállítása tényleg kicsit könnyű, bár tőlünk függtelenül meg a régiben nem cseréltek túl sokat a városok. Mellesleg aki azt állítja hogy nagy várost könnyű legyakni az próbáljon meg a legfelsőben lenyomni egy 500 fős helyőrséget...
Két dolog érdekelne: találkozott már valaki ship of the line (sorhajó) -nal/val illetve városnál artillery (tüzér) egységgel. Large Frigate-tal is csak egyel akadtam össze, Morganéval.
A tánc egyébként szerintem nem gáz ha gyakorol az ember és van cipője. -
kismanus
tag
Hello!
Én most próbálgatom, de a Tortugához képest nagyon fain! Pont azt a plusszt nem találtam abban ami itt bennevan.
-
AMD-s
tag
válasz
littlemole
üzenetére
Felcsigáztál megszerzem én is.

-
littlemole
őstag
Nagyon jó kis játék. Most hogy befejeztem nekem szinte teljeesen visszaadta a régi Pirates érzését. De most azt hiszem sokáig nem fogom elővenni. Amit el lehetett érni elértem benne. ( 4 Duke rang, 4 családtag, 4 város, összes kalóz és kincs, gyönyörű feleség, és 1millió rabolt arannyal.) Governor cím.
A végére már vissza kellett venni a nehézséget a legnehezebbről, mert kicsit megvénült a karakterem (53 évesen vonultam vissza), és egyszerűen nem bírtam kardozásban legyőzni a gonosz márkit.
Kötelező darab a játék. Grat a készítőknek.

-
nemcso
őstag
Kijött a játékhoz az 1.01-es patch : Bővebben: link
-
nemcso
őstag
válasz
adalbert1
üzenetére
A legtöbbet a gonosz márki (aki a családodat elrabolta) legyőzésével szerezheted.
Feleannyit (de így is rengeteget) kaphatsz, ha elveszett városra bukkansz.
Ha ''vastagabb'' spanyol hajóra bukkansz, rabold ki nyugodtan, legfeljebb rosszallóan fogja a fejét csóválni a legközelebbi találkozáskor egy spanyol kormányzó.
Ha meg netalán még több spanyol hajót kapsz le, menj el egy spanyol misszióhoz, ahol a barát felajánl egy menlevelet, melynek kézbesítőjét kell elkisérned és megvédened egy adott spanyol városig.
De ne ragadj le egy nemzetnél, annál belevalóbb kalóz vagy, minél több nemzetnél érsz el minél nagyobb rangot.
Ha az egyik nemzetet rámolod ki alaposan, menj az éppen akkor vele hadban álló másikhoz, és viszont. Örülni fognak neked és megjutalmaznak.
-
adalbert1
veterán
Sziasztok!
Nekem 3 napja van meg a játék, de szerintem már legalább 20 órát nyomtam
.
Az eredetivel soha nem játszottam, de ez nagyon jó!!!
Nem tudja valaki, hogy miből lehet a legtöbb aranyat szerezni? A treasure shipek és a gazdagabb városok kirablása volt, ami eddig a legjobban hozott nekem a konyhára
.
Viszont az erős spanyol fölény picit zavaró, főleg hogy én is hozzájuk álltam az elején...
A karakterünk úgy nagyjából hány éves koráig él?
Az indiánokkal és a misszionáriusokkal mit lehet kezdeni? -
Atlantis
veterán
Kipróbáltam én is ezt a játékot, nagyon tetszik, bár még sokat kell tanulnom benne. Azt nem tudom, milyen nehézségi fokon nyomom, mert valahogy elindult, nem kérdezett semmi ilyesmit. Egy név kellett és ment. Még ki kell tapasztalnom, de nagyon jó. Hál Isten nem fagy, pedig azt hallottam, van baja az Ati kártyákkal.
-
Xelo
addikt
Nahh hali újra itt vagyok, csak most leköt a WoW meg a suli igy semmire nemtudok figyelni. Ha valakinek kérdése van elküldheti e-mailben mert akkor nagy rá az esély hogy elolvasom, és talán válaszolni is tudok rá!

E-mail: xelo@citromail.hu -
Fex
tag
Jó kis játék volt ez anno C64-en, napokat voltam képes ülni előtte...
Hamarosan én is kipróbálom, remélem....
-
Kovacsgabor
tag
Nem mindig négyszer ismétlődnek a figurák. valamikor csak kétszer
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
nemcso
őstag
A táncban az azonos figurák (pl. egyet oldalt, egyt átlósan hátra) mindíg négyszer ismétlődnek egymés után, csak azután vált más figurára.
Ha jól figyeltem meg, minél szebb a leányzó, annál gyorsabb a tempó.
De a zene és a tánc üteme is gyorsul a zenedarab vége felé, főleg, ha hibátlanul is ropja a kalóz.
Ha hibátlanul táncolsz, akkor még ciffrázzátok is a táncparketten pörgésekkel.
Minél nagyobb a szív a képernyő tetején annál ügyesebb vagy, ha nagyon jól megy akkor a nagy szív körül kis szívek is megjelennek.
A tánc eredménye :
1. Sajnos többször rontottál : a lány legyint és otthagy.
2. Néhány rontásod volt : a lánynak kézcsókot adhatsz...sínen van a dolog.
3. Szinte hibátlanul táncoltál : egy temperamentumos csók, a lányt hanyatdöntve...tuti siker
-
Somydemy
senior tag
nekem 1 volt eddig.
Xelo a nagy szakértő... -
littlemole
őstag
válasz
Kovacsgabor
üzenetére
Mindenesetre az biztos hogy a tánc sebessége nincs összhangban a zenével. Cipőt nekem is ajánlották de drágállottam. valami 8000 arany. Most a csizma van. Ez is segít ha néha félrenézem a mozdulatokat.
-
Kovacsgabor
tag
válasz
littlemole
üzenetére
nekem is volt olyan a táncnál, hogy a csaj kalimpált össze-vissza, de az is segít, hogy egy-egy figura után mindig kiindulóhelyzetbe térsz vissza, meg lehet szerezni tánccipőket, amikkel az első lépéseket már magától csinálja.
-
littlemole
őstag
válasz
Kovacsgabor
üzenetére
Igen nekem is ennél a mostani léányzónál skerült először a tánc. Utána meg megragadtam nála. Egyébként nehéz fokozaton néha már marhára begyorsul a tánc, Nem győzöm figyelni a lány kézmozdulatait, hogy kövessem. ( nekem a kézmozdulatok figyelése bejött a táncnál )
A spanyoloknál is kapitány vagyok, csak így nem írja ki a vérdíjat a fejemre. Ha már mindenki másnál maxon leszek lehet átállok a spanyolokhoz és visszaszerzem amit korábban elvette tőlük.
-
Kovacsgabor
tag
válasz
littlemole
üzenetére
nem vagyok benne biztos, nekem mindíg egy francia csaj képe volt ott,(gondolom, ez azért van, mert nála sikerült először a tánc) és mikor bementem a városába, akkor nőtt a szint.
azért próbáld minden nemzetnél benyalni magad, de ha valahol már herceg vagy, le nem fognak fokozni, úgyhogy ha támadod őket, akkor nyomulhatsz az ellenségnél is -
Somydemy
senior tag
válasz
littlemole
üzenetére
pedig elvileg lehet több feleséged is, ..
-
littlemole
őstag
válasz
Kovacsgabor
üzenetére
Aha. Ezt se tudtam. Akkor átállok egy másik leányzóra. Az egyik francia kormányzó lánya beleesik a szép kategóriába.
Eredetileg a hollandokkal vagyok, de a franciáknál is meg az angoloknál is van rangom. ( márki, báró, ezredes). Úgyhogy szinte bejáratos vagyok minden városba. Kivéve a spanyolokat persze, mert valakit gyilkolni is kell.

-
Kovacsgabor
tag
válasz
littlemole
üzenetére
a 8/10 az adott lánnyal való románcod szintjét jelenti. szerintem.
ha azt akarod, hogy a szám növekedjen, akkor addig kell udvarolnod egy másik csajnak, amíg a románcod túl nem lépi az előző barátnőd szintjét.
utána át fog váltani az új csaj fejére, és 9/10 lesz kiírva. szerintem -
littlemole
őstag
válasz
Kovacsgabor
üzenetére
Én is megmentettem már egyszer. Utána mondta azt a csajszi hogy ha legközelebb erre járok akkor majd biztosan fel fogok tenni egy kérdést. Legközelebb mikor erre jártam felajánlotta a házasságot, de akkor nem fogadtam el, mert gondoltam lehet még esetleg másnak is udvarolni.( csak vonzó volt a lány nem szép.) Mikor meg más csajokkal táncolok és sikerül elvarázsolni őket akkor felajánlanak valami jó kis tárgyat vagy infót. (már van vagy 15 különböző) , De ők már nem jelennek meg újként.
Somydemy: Próbálkoztam másoknál is de nem jelenik meg a képe így a románcot jelző szív nem növekszik. Most 8/10 es van egy attractive leányzónál -
Somydemy
senior tag
válasz
littlemole
üzenetére
hát igen, egyszer kikosarazod, ne várd, hogy állandóan ő fog téged megkérni, szóval lehet keress más nőt is, de sztem egy kis udvarlás, tánc után lehet megint lesz esélyed nála.
-
Kovacsgabor
tag
válasz
littlemole
üzenetére
nekem a házasságot csak a 10 szinten adta be. nem nézted el? előtte nekem még meg is kellett mentenem, mert valami köcsög elrabolta
-
littlemole
őstag
Jó a játék, de nehezebb nehezsegen kell játszani mert alacsony fokozaton könnyű
Meg érdemes is, mert a legnehezebben a zsákmány 50% üti a markodat.
.
Viszont van egy problémám. Egy hölgyeménynél már a 8/10 en vagyok a románcnál. Korábban felajánlotta a házasságot, de akkor a nem-et nyomtam. Most viszont már nem adja be a kormányzónál a nőt.
Valakinek volt hasonló? -
Frigo
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
A kor befolyásolja a harci képességemet?Ajajaj akkor ideje nyugdíjba vonulni.

-
Frigo
őstag
Miért van az hogy kard párbajban már senkit se tudok legyőzni ,eddig olyan jól ment ,most meg szinte a a legegyszerübb kocsmai csetepatékban is alulmaradok , az ellenfelek Neot megszégyenítő akrobata mutatványokkal ugranak el a kard csapásaim elöl ?Meg mire egyet csapok addigra ők vagy 3 szúrást is kiviteleznek.
[Szerkesztve] -
Xelo
addikt
Én a játékban már 161X-ben járok, szóval már nem vagyok annyira fiatal, de jobban harcolok mint ifjó koromban, hála a duplafegyverne, a két ruhának ami a gyorsaságomat javitja a harcban, és a két páncélnak, ami meg a védelmemet, és hála a kardjavitó valaminek amivel erősseb lesz a kardom..

-
Somydemy
senior tag
unokaöcsém, tegnap jött , éjszaka hajnal 4ig nyomta.. nem tudta abbahagyni..
-
Xelo
addikt
Egyébként mostanában(még mielőtt elkezdtem játszani ezzel a gammel), már azon gondolkodtam hogy minek a gép?? Ma már semmi olyat nem dobnak ki a játékpiacon ami érdekelne... Nem tudtam hogy bennem van-e a hiba, vagy a fejlesztőkben. És erre jött egy játék, ami újra letudott kötni, és nem csak pár napig, hanem nagoyn sok ideig, sőt szerintem mindig is lefog tudni kötni. Amiket utáljára végignyomtam ezelőtt az a Mafia meg az NFS
2 volt, de ezek után semmi olyannal nem találkoztam ami felkeltette volna a figyelmem, vagy ha fel is keltette, hamar meguntam. Vagyis volt 1, a Max Payne 2, végig is nyomtam, de aztán kitörtlődött a tudatomból... De ugylátszik nem bennem van a hiba, még ma is tudnak alkotni a fejlesztők, csak nagyon ritkán...
Éljen Sid Meier és a Pirates! !!!
-
Xelo
addikt
Szerintem meg az a túlzás hogy semmit nem látnak.. Akkor minek készítenék a játékot, minek ölnének bele ennyi időt ha nem kapnának semmit? Szerintem valmait látni fognak mindenképpen, és hogy ha az elég kevés is, én szeretném az a keveset kicsit segíteni. És mivel nagyon etszik a game, ennyit szerintem megérdemelnek a készítől. Nahh csá!

-
Somydemy
senior tag
szeva.
evvel teljesen egyetértek.
''Én mindenesetre azt az elvet vallom, hogy ugyanúgy nem szabadna támogatni a Játékpiacot el-silányító nagy-cégeket mint ahogyan nem szabad támogatni a Magyar labdarúgást tönkretevő senkiházi MLSZ-arcokat, klubbokat és ingyenélőket!''
[Szerkesztve] -
C+4
csendes tag
Congrats a Fő-fan titulushoz!
Az viszont egy kicsiny túlzás, hogy meg akarod venni a gémet!
Biztosíthatlak, hogy a készítők egy kanyi vasat sem fognak látni belőle!!!
Manapság a szerzőnek már semmi beleszólása a játék-üzletbe. A Kiadó és a terjesztő cégek meghatározzák, hogy mit akarnak. (Jelen estben még egy bőrt lenyúzni egy klasszikusról. Kihasználva annak a méltán jó hírnevét!) Utaánna fizetésért (havi fix) megcsináltatják bérmunkában.
Emiatt Sajnos manapság hiába van valakinek világraszóló játékötlete, egyetlen kiadó sem foglalkozik vele. Van kb. 3-5 fajta játéktípus amit folyamatosan és unalmasan klónoznak.
Ki a f@xt érdekel a 26.785-ik FPS amikor már minden poént ''ellőttek'' bennük.
Manapság már csak a villámreflex igényben különböznek, de teljesen mindegy, hogy melyiket veszi (tölti le) az ember... Csak a nevük különbözik.
Én mindenesetre azt az elvet vallom, hogy ugyanúgy nem szabadna támogatni a Játékpiacot el-silányító nagy-cégeket mint ahogyan nem szabad támogatni a Magyar labdarúgást tönkretevő senkiházi MLSZ-arcokat, klubbokat és ingyenélőket!
Adios!
C+4 -
Xelo
addikt
Nahh elhatároztam hogy amint összegyülik a pénz megveszem eredetiben! Ennyit megérdemelnek a készítől!! Hatalmas game...
-
C+4
csendes tag
Hi!
Új vagyok errefelé, de ez volt az első topik ami az orrom elé került...
Ééés pont a megfelelő!
A cucc nekem még nincs meg, de mivel emulátor-fan lennék, ezért pont a minap nyomtam az ''Eredetiben'' (!) egy-egy komplett karriert C64 és Amiga emu alatt.
Ha valakit érdekelnek a kincses flották útvonalai és időpontjai, akkor összeírom a CoV alapján és feldobom a jövő héten (vagy utánna).
Mindenesetre ha a térkép és a környezet nem változott, akkor mindenkinek ajánlom figyelmébe a CoV#18-at. Az abban található térkép olyan pontos, hogy kis szerencsével egy térképrészlet alapján be lehet vele határolni a rokon vagy a kincs helyét!
Tipp:
Mint mondottam az ''új'' verzió nincs a birtokomban, de a régivel kapcsolatban mindenkinek agy-hagyása volt a városok elfoglalása miatt. Senki sem tudta, hogy milyen elv alapján adja vagy nem adja elfoglalásra a legyőzött települést...
Pedig pofon egyszerű (volt a régi játékban...):
Meg kellett nézni az inkriminált település erődjeinek számát, majd ezt szorozni 100-al. És ha csata után ezen a számon felül 100+1 nél nagyobb létszámod maradt, akkor a tiéd!
Példa: Panama az egész játék alatt (minden időszakban) az egyik legnehezebben elfoglalható város 4 erőd. De ha a csata után 501+ létszámmal maradtam, minden alkalommal elfoglaltam és már adományozhattam is valamelyik aktuális pártfogó nemzetemnek... Értelemszerűen a Margaretha szintű stuglig városkák (0 erőd) 101+ lészámmal máris terítve vannak.
Jó játékot mindenkinek!
Sid Meier rulez!
KraZ -
Xelo
addikt
De a karakterem már öregszik... Már van ilyen kardtupirozom, meg ilyen kis páncélszerü valamim, meg nagyon sok dolog, igy a kardpárbajban még mindig gyors vagyok, de a karakterem arcán jócskán látszanak a ráncok...

-
Xelo
addikt
Jelentem megházasodtam!
Kemény volt megcsinálni, de megvan! 
-
Somydemy
senior tag
válasz
Kovacsgabor
üzenetére
én báro vagyok ami a mayor fölött van 3 -al, és még én is 2vagy 3szor tudok feljebb lépni.
Nekem 1 kalóz van felettem, pedig még sokat le se győztem... -
Xelo
addikt
Nahh, leirom hogy hogy vannak a kinevezések:
Captain -> Major -> Colonel -> Admiral -> Baron -> Count -> Duke
A Dule a maximum, ami nekem már meg is van az angoloknál!
(English: Duke (8/8) )
Hehe!
A másik kérdésem hogy ti kiket győztetek már le? Mármint melyik kalózokat? Én:
Henry Morgan, Jean Lafitte, Jack Rackhman, Blackbeard, Roc Brasiliano
[Szerkesztve] -
Xelo
addikt
válasz
Somydemy
üzenetére
Köszönöm!
Háát kicsit nagyon elfogult vagyok.. Lehet igazad van... Lentebb viszem a pontokat..
Szerk: igy jó lesz?
Grafika: 9/10
-
Hangok: 8/10
-
Irányítás: 10/10
-
Hangulat: 10/10
-
Kihívás: 8/10
-
Szavatosság 10/10
Végeredmény:
93%
Sztem igy tökéletes lenne...
A másik hogy ugy irtam meg a tesztet hogy min.3× elolvastam a GS-est. Lehet hogy ennek a szaga érződik rajta, de sztem nem baj, jó ahogy van.
[Szerkesztve] -
Somydemy
senior tag

Előljáróban: sztem egy kicsit (persze csak éppenhogy) elfogult vagy, a játékkal szenben.
a cikk róla kitünő. a gamestar -ban is lehetne.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
egydül a pontokkal nem értek egyet mindenben.
Grafika: 9/10 ez rendben, egyetértek.
-
Hangok: 9/10 egyetértek
-
Irányítás: 10/10 hát, erre nem adnék csak max 8 jóindulattal 9.
-
Hangulat: 10/10 erre talán 10 de reálisabban nézve max9
-
Kihívás: 10/10 sztem nem túl nehéz, még a legnehezebben is sajna tehát 8.
-
Szavatosság 10/10 ez pedig figyelembe véve az elöbbieket 8-9
Végeredmény:
97% (sajna ennyi nem lehet .) max ennyi 90-91% de ez is KIVÁLLÓ eredmény-. -
Xelo
addikt
Megírtam a tesztet amit az oldalamra is kifogok tenni:
A Pirates! visszavág, de nem akárhogyan!
Sid Meier! Megcsillan a szeme az embernek ha ezt a nevet hallja. És hogy miért is?? Ő volt az aki kreálta anno a Pirates!-t. És hogy mi is ez? Ez egy 1600-as években, a Karib-tengeren játszódó játék. Hatalmas sikert aratott. Jött, látott, győzött! Azóta sem volt kalózos játékok terén olyan aki utolérte volna ….
Igen, Hölgyeim és Uraim, elkészült eme nemes játék újrafeldolgozása, a Sid Meier’s Pirates!. A fejlesztő a Firaxis, kiadó az Atari.
Egy kis történet…
Még mielőtt belekezdenék a játék kivesézésébe, hagy szóljak pár szót. A játékban egy Karib-tengeri kalóz karrierjét játsszuk végig zöldfülűtől addig amíg majdcsak legendává nem válunk. Fő célunk hogy bosszút álljunk egy Mandóza nevű gonosz spanyol úriemberen, aki anno családunkkal alaposan kibabrált. De nem ám ilyen kötött stílusú a játék, végül is azt csinálunk amit akarunk. Lesz, aki csak a csúcsrájutásra, és meggazdagodásra fog hajtani, lesz aki a családját szeretné megmenteni, és lesznek olyanok is akik vérbeli kalózként kincsek után fognak kutatni. Te döntesz, de vigyázz, te is öregszel a játékban, nem véges az időd!
Kezdjük el a játékot…
Hmmm… Kellemes vízcsobogás fogad minket a menüben. A Play Sid Meier’s Pirates!-re kattintva a kis klipp után máris a Crew Signups menübe kerülünk. Nézzük mit találunk itt!
Name: ide írd azt a nevet amit a játékban szeretnél használni
Experience: ez a játék nehézségi fokozat kiválasztásának menüje. Még a legkezdőbbek is Journeyman-ként kezdjenek, mert az alatt semmi kihívás nincs a játékban.
Skill: kiválaszthatjuk mibe szeretnénk jók lenni. Ha a fencinget választjuk jobbak leszünk kardforgatásban, ha gunnery-t akkor lövészetben, de még olyat is lehet találni hogy medicine és charm. Míg előző képességgel gyógyítani tudunk, másodikkal sokkal jobbak leszünk hódításban.(mármint a nők meghódításában)
Start date: itt választhatjuk meg hogy melyik évjáratban szeretnénk játszani.
Zöldfülűként kezdve…
Amint ezekkel készen vagyunk, a kocsmában választhatunk nemzetiséget. Ezzel nem tölteném az időt. Elkezdtük a játékot. Hamar megszokható irányítás és mesés grafika fogad minket, ami nagyon is bele illik a játékba. Melyik ellenséges ország melyik nem? Végülis ezt te döntöd el. Ha pl.: a spanyolok hajóit foglalod el, ne gondold hogy jó szemmel fognak ott rád nézni. Fontos, hogy mindig legyen legalább 1 olyan ország ahol ne ágyúdurrogással fogadjanak a kikötőjükben. Minden nagyvárosban van egy Governor. Ha segited a városát, ő nagyobb rangra emelhet téged, és még a lányát is felkínálja. De ne olyan sietősen. Ha össze akarunk vele jönni, elsőnek táncolni kell vele. Ez a játék egyik legnehezebb része. Ilyenkor jön jól a charm skill. Még ehhez hozzáfűzném hogy lehet venni egy különleges cipőt is, amitől elnézőbbek lesznek a lányok addig amíg ropjuk. Ha készen vagyunk a tánccal, és nem utasított el minket, jön a második szakasz. A lánynak kell valami ajándék! Ilyet kocsmákban(Tavern) lehet találni, ás méghozzá ha meg is van az aki eladna neked egy ilyen csecsebecsét, számíts rá hogy nagyon borsos áron kaphatod meg. Ha ezzel is elkészültünk fellép egy féltékeny udvarló akit lekell kardoznunk.
Szegény ember ilyenkor gondolja azt hogy vajon még mit kell megtennie azért hogy végre övé lehessen a leányzó… Szomorúan közlöm, még csak most jön a java! Ugyanis egy galád rabló elrabolja szívünk szeremét. Persze atyja zokogva fordul hozzánk hogy találjuk meg egyetlen szeme fényét. Mivel mi ilyen jó szívűek vagyunk most, ezért felkerekedünk hogy megmentsük a leányt. Ha a rablót is legyőztük, nincs más hátra, mint a házasság. Igen, még ez is szerepel a játékban. Lehet hogy sok mindent kell tenni érte, de megéri a fáradozást, ugyanis a drága asszonyunk bizony jó kis titkokat tud elfecsegni nekünk. Például hogy hol van az a nagy xy kincsesláda.
Akik nagy nőcsábászok ne búsuljanak! Igaz hogy más feleség már nem lehetséges, de attól még lehet máshol is udvarolni. Hogy még a városban maradjunk! A Tavern(kocsma)-ben szedhetünk fel magunkat embereket, tudhatunk meg titkokat a kocsmáros lánytól, és persze vehetünk extra dolgokat a hátul ülő úr-tól! Ezek között szerepel a kézifegyver, életelixír, stb. Első arra jó hogy kardpárbaj előtt jól megtudjuk lődözni az ellent, még a másodikkal életünket növelhetjük meg. A városban kereskedhetünk is. A többire magatoktól is rájöttök…
Vár a harc, s a szorongás…
Igen ám, de most jön a játék legjobb része! A küzdelem!! Ugyanis ha valamelyik várossal összetűzésbe kerülünk akár még a városait is elfoglalhatjuk. Ilyenkor felülről láthatunk rá embereinkre, és így lépegethetünk, foglalhatjuk, rabolhatjuk ki a várat. Ha nincs is elég emberünk a vár elleni harchoz, semmi baj, lopakodva, osonva végighaladhatunk itt! Ez is nagy móka próbáljátok ki. Visszatérve a hajó vs. hajó-ra. Itt egyszerű a dolgunk: kerüljük ki az ellenfél lövéseit, és mi vigyünk be neki többet. Sajnos mi csak egyszerre egy hajónkkal harcolhatunk, míg az ellenfél akár többel is. Ha nem akarunk lövöldözni, oda is mehetünk a hajónkkal, és kardpárbajban dönthetjük el hogy ki a jobb az ellenséges kapitány vagy mi. Érdekes, vicces animációkat láthatunk győzelmünkkor…
Összesítés…
A játék remek lett, hatalmas hangulattal, és szép meseszerű grafikával fűszerezve!
Ha magasabb nehézségi fokozaton játszunk, még a kihívás is tökéletes!
KÖTELEZŐ DARAB!
(Xelo)
Grafika: 9/10
-
Hangok: 9/10
-
Irányítás: 10/10
-
Hangulat: 10/10
-
Kihívás: 10/10
-
Szavatosság 10/10
Végeredmény:
97%
Szerk: én se rajongok a rokonokért! eggyért se mentem... én Marquish vagyok az angoloknál már!
[Szerkesztve] -
Frigo
őstag
Ez a játék valami fenomenális ,eddig akinek megmutattam az rögtön függő lett tőle.SZVSZ a tavalyi év legjobbja.
-
Somydemy
senior tag
-
Xelo
addikt
válasz
Viktor77
üzenetére
Hát igen, elhiszem! Nagyon fílinges, lassan, nem észrevehetően, de belebolondítja szinte az embert... Nem lehet felállni előle, már nekem is 1-2 órája mennem kellet volna, de mit tegyek ha...
Nagyon jó játék!! Ha én ilyen games értékelő pacák lennék 97%-ot adnék neki. Hogy mért ennyit? Mert azért van benne bug jócskán... Összeragadnak a hajók, stb. De csak ezért!! 100% nálam, de akkor sokan belekötnének... -
Xelo
addikt
Az angoloknál már nagyon nagy ember vagyok, nagyobb asszem két kinevezéssel mint a Baron. Igy már ingyenes a hajójavítás!
Legalábbis az angoloknál. Vettem ilyen pisztolyt is amivel arc előtt belelő a karim az ellenbe. Nagyon bejön a játék, lebilincselő, nem tudok szinte felállni sem előle.. -
Xelo
addikt
Nahh megint volt időm játszani. 5.helyről feljöttem a 3.-ra.
Így állok:
Gold Plundered: 58337
Ships Captured: 41
Towns Ransacked: 2
Promotions Earned: 7
Treasures fund: 0
Unique Items: 8
Az angoloknál Baron vagyok már.(Báró)
-
Kovacsgabor
tag
Én segítek, amiben tudok(de ne számíts sokra)
-
Xelo
addikt
Hát lehet hogy lesz, lehet hogy nem lesz... Szerintem csak megcsináljuk Skullkiddel, csak hát majd kiderül mikorra lesz kész. Remélem ma vagy holnap meglesz a design, és akkor már belevághatunk a közepébe! Továbbra: kellenének emberek akik tudnának híreket szerezni, s további segítségeket nyújtani!
-
Somydemy
senior tag
válasz
Kovacsgabor
üzenetére
lehet mert nincs elég ösztönző segítség.
pedig sztem is nagyon jó lenne ha megcsinálná... -
Somydemy
senior tag
brávó.
de én tudok állitani az eljén a nehézségi szinten, és rögtön a 3. fokozaton kezdtem (csak sajna az idő kevés játékra).
és mindig zsákmányosztásnál kinálja fel, hogy milyen fokozaton akarom folytatni.
vagy ugyan az, vagy feljebb léphetek is, vagy csak lejjebb léphetek fokozatban.
az első 2 fokozat nevetségesen könnyű. -
Somydemy
senior tag
brávó.
de én tudok állitani az eljén a nehézségi szinten, és rögtön a 3. fokozaton kezdtem (csak sajna az idő kevés játékra).
és mindig zsákmányosztásnál kinálja fel, hogy milyen fokozaton akarom folytatni.
vagy ugyan az, vagy feljebb léphetek is, vagy csak lejjebb léphetek fokozatban.
az első 2 fokozat nevetségesen könnyű. -
Xelo
addikt
Hátt asszem nem lesz az oldalból semmi..
Nahh mindegy... Szörnyü a kedvem... -
Damage
senior tag
válasz
Somydemy
üzenetére
Vigyáztam rá, hogy az egyik néppel folyamatosan jóba legyek és nem az ő városukat foglaltam el. Sikerült kineveznem és arra a következtetésre jutottam, hogy annak a függvénye, hogy hány emberrel sikerült elfoglalnod a várost. ~100 emberrel csak kirabolni tudtam. ~400-al már el tudtam foglalni bármelyiket. A fagyások nem múltak el, és mindig csak a térképre kattintva fagy le (''szerencsére'' csak óránként egyszer). Ilyenkor csak a hard reset segített...
Egyébként sikerült végigvinnem, a játék magától egyre nehezebbre állította a nehézségi szintet. A legelején nem tudtam nehézségi fokot váltani. Kiválasztottam a nemzetet, beírtam a nevet és máris indult a játék. Kormányzóként hagytam abba a játékot, minden rokon megmenekült, elfogtam a családomat elrabló bűnözőt, szép nőt vettem el feleségül, elfoglaltam az összes elfoglalható francia és holland várost. 2 nap alatt vittem végig... A végén ''zsivány'' nehézségi fokozat, amin nem tudtam állítani. Ez melyik nehézségi fokozat? -
Somydemy
senior tag
-
Damage
senior tag
Nálam is lefagy néha. Nálam eddig csak a tengerem és mindig a ''3''-as menüpontnál, vagyis amikor a térképet akartam előhozni. Itt eddig kb 10-15ször fagyott le 20 órányi játék alatt, máshol nem. Mitől lehet?

Városokat hogy lehet elfoglalni? Többet kifosztottam, de egyiknél sem jelölhettem ki új kormányzót.
[Szerkesztve] -
Somydemy
senior tag
na?
merre vagytok kalózok??
Ki merre hol tart? -
demy
tag
Na, valaki? összes rokon megvan már valakinek stb?
kinek mennyi rokon stb van? -
Xelo
addikt
Az eredeti Pirates! letöltése:
Bővebben: link
Ezt is felrakom majd az oldalamra. -
Skullkid
csendes tag
Ja, szóval köszönjétek nekem.

-
Xelo
addikt
Nahh csak lesz valami az oldalból. Jelentem hogy készül már a saját design! Köszönet Skullkid-nek!

-
Viktor77
titán
Aki szerette a régi Pirates!-t, az a bonus DVD-t kapja le, azon rajta van.

-
Xelo
addikt
Nahh mostmár erről itt beszélgessünk tovább:
Bővebben: link -
Xelo
addikt
Nahh elkezdem az oldal tervét. Segitsetek. Szóval az oldal e107-el fog készülni, lesz szép fóruma is. Lesz Chatbox... Szóval ennyit tudunk. A kérdés milyen design legyen??
A választék:
Bővebben: link
Innen kéne valamilyet kinézni...
Nem nagy munka lenne a hírszerzés sem. És persze akik segitettek/segitenek megemlitem a nevét a honlapon.
-
Xelo
addikt
UP!
-
Xelo
addikt
Hát igy nem nagyon lesz belőle semmi... Én is a pirateworld-re szavaznék, csa hát senki sem jelentkezik...
-
Flashy
veterán
a csata még oké, a lényeg hogy amikor rányomsz hogy megtámadod, akkor te legyél jobb oldalon, mert olyan állásból indul a csata ahogy a 2 hajó állt. (de hogy minek a széliránynak egy teljes kör iránytű amikor az idő 99%ában jobbról balra fúj azt nemtom) a nagyobb gáz akkor van amikor a térkép bal széléről a jobb szélére akarok menni.
-
Drizzt
nagyúr
Az jó nagy szopás, hogy egy csomószor meg se mozdulnak a hajók a faxa időjárás miatt. Van, hogy fél óráig eltart egy tengeri csata, mert irányba se tudom állitani a hajót, annyira nincs szél...
-
corlagon
senior tag
Sokan írták, hogy az agyonkonzolosítás nem használt a játéknak. Pl. a sneak into town szerintem is gagyi, de pl. nekem a terepharc meg a taktikázás tetszett. Az pl. c64-en bénább volt, mármint az ötlet.
Nagyobb kihívás volt régen, itt ha nagyon el akarsz foglalni egy várost, vagy lenyomni valakit, csak idő kérdése. Régen pl. egy Havanna szintű célpontra fél éven át készültél, gyűjtötted az embert, lested, hogy nincs-e indián támadás vagy járvány. És még akkor is nagy mák kellett hozzá, elfoglalni meg legfeljebb álmodban tudtad.
Jó pörgős azért a játék, de szvsz túl komolytalan. Nekem a Sea Dogs csatái jobban bejöttek, a kettőé pláne, ráadásul ott a fíling is a helyén van. -
Failure
csendes tag
Hali!
Urak, igenis lehet támadni az erődöket.
Csak marhára nem úgy, mint anno C64-en.
Konkrétan, a nagy térképen haladva a space-t lenyomva lövi a zászlóshajó a legközelebb eső erődöt.
Kérem alássan, ez mondjuk tényleg gagyi.
Egyrészt, mert auto-aim van ám csúnyán.
Másrészt, mert nagytérképen körözve, az erődöt lövöldözve telik az idő rendesen, az erőd, meg mire elkezd fogyogatni, vagy mire ledől... Játékidőben vagy fél év. Morálisan jót tesz ám a legénységnek, az biztos.
Hol van a régi C64-es megoldás, hogy ha erőd van, akkor majd szépen behajózunk ágyútűzzel szemben, aztán majd kard-ki-kard?
Itt ha behajózól, és van erőd, akkor rögtön szárazföldi harc, ami meg szerintem szintúgy kicsit el van tolva a játékban. Kerülöm, ha tudom.
Egyébként a játék szép, meg színes, meg szagos, meg a hangulatot is télleg elég jól átmentették, de az ilyen apróságok erősen illúziórombolóak.
Egyébként, ez tényleg hihetetlen... Az olyan várost, ahol nincs erőd, azt tényleg nem lehet elfoglalni? Hát nem őrjítsetek már meg!!!
Csak kell, hogy legyen valami megoldás...
És hogy mit tettek a snake in to townal! Botrány!
Inkább elfoglalom, aztán úgy megyek be.

Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Almás kagylót főznek Cupertinóban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Gamer PC I5 12400F, RTX3050 OC 8 GB, 16GB DDR4. 1 TB SSD
- LG 27MP60G 27" IPS FHD monitor
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- LG 27MK600M-B 27" IPS FHD monitor
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, csak ott... akárhányszor töltöm vissza...
, aztán hölgytől függően váltságdíj vagy egyéb... Házasság persze csak végső esetben! 

Túl sok a jóból.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)