- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- Hamarosan kapható a Razer új, kábelmentes töltéssel kecsegtető egérpadja
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- ASUS blog: hódítsuk meg az online tabellákat ROG egerekkel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
medvegy
aktív tag
válasz
Burt1793 #2369 üzenetére
Nem ment föl mostanában valami Windows frissítés a gépedre? Azért kérdem, mert nekem most este tett fel valami frissítést a gépem (Windwos 8.1-re), de utána alig találta meg a TV a Serviio-t. A PC-t meg a TV-t is többször restartolnom kellett, hogy lássa a TV a Serviio-t rendesen. Szóval nem kizárt, hogy valami köze a Windows update-nek van a dologhoz.
-
-
medvegy
aktív tag
válasz
F_Zolee #2351 üzenetére
Köszi, az lesz, hogy hétvégén kipróbálom kábellel. A Telekomos 'modem/router'-ből megy már egy elég hosszú utp kábel a set top boxhoz. Még egy kábelt nem tudnék normálisan elvezetni. Szerinted úgy megoldható, hogy a meglévő utp kábel végére kötök egy switch-et, és egyszerűen kettéosztom a set top box és TV közt a netet? Egyszerre úgy se menne a set top box és a serviio, tehát talán a sávszélességgel sem lenne gond. (Igazából ha nem routeres modemem lenne, gyakorlatilag ugyan ezt csinálnám csak nem switch-el, hanem routerrel.)
-
medvegy
aktív tag
Sziasztok! Tegnap kezdtem el használni a Serviio-t és lenne egy-két kérdésem. A PC paraméterei a következőek: Core2Duo 2.33 Ghz, 4 GB, ram, Windows 8.1 (x64); a TV egy 2015-ös Sony modell (50W755C). Telekomos modem/router kombót használok, a PC kábellel, a TV wifin keresztül kapcsolódik az internethez. 15-20 GB-os 1080p filmeket próbáltam lejátszani, a legtöbb esetben ment is szépen, folyamatosan, viszont pár esetben nagyon szaggatott, pár esetben pedig picit 'akadt/ugrált' a kép.
Az volna a kérdésem, hogy ez csak a wifi miatt lehet? Többen is írtátok itt, hogy 'nagy' mkv filmeket is akadás mentesen játszotok le wifin keresztül, plusz a legtöbb esetben nekem sem volt problémám 1080p-ben, azért gondolok másra, mint a wifi sebessége. Visszaolvasva a fórumban nem egyértelmű, hogy a PC-re valami kodek pakk kell e a Serviio mellé. Egyelőre nem tettem fel semmit, abból kiindulva, hogy a filmet a TV játssza le nem a PC, ha jól értem. Pluginokat se tettem fel a Serviio-hoz, mert ha jól értem, ahhoz amire én használnám azok nem kellenek. Egyébként a legfrissebb Serviio van fönt, az átkódolás ki van kapcsolva, tűzfalon engedélyezve van.
Előre is köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest