Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- DUNE médialejátszók topicja
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
fesii
aktív tag
Nagyon köszönöm a megoldást!
Ezek azok az instrukciók amiket kb 1 éve még ujjongva olvastam volna és álltam volna neki. Azóta már kicsit megváltozott a hozzáálásom az informatikához így túl sok melónak nézem ezt a pár instrukciót.
De eltettem egy txt-be hátha még lesz olyan idő amikor újra szeretem csinálni az ilyeneket. -
falco1
tag
Ó b.... Teljesen elfelejtettem, de kell, mégpedig a serviio plugin könytárába be kell másolni a livefeeds.groovy
fájlt. -
falco1
tag
Semmi extra.
A beállítás nálam ennyi:Mondjuk az érdekes, hogy nálam pont a VLC 'Desktop' beépített eszközével nem megy a dolog, csak a direstshow screen capture ad eredményt.
Tesztelés céljából azért nézd meg, hogy a serviio tényleges online stream esetében működik-e.
Ez a NASA live stream címe, add hozzá live streamként:http://iphone-streaming.ustream.tv/watch/playlist.m3u8?cid=6540154&stream=live_5&appType=103&appVersion=3&conn=wifi&group=iphone
-
ACE-
addikt
A screen capture recordert be tudom állítani, de pl. hangnál csak Default, none, és USB Kamera szerepel, a hangkártyának nincs külön beállítási lehetősége. Tegnap működött a Directshow helyett a Desktop beállítással úgy, hogy egy másik VLC-ben elindítottam az URL-t, de TV-n, vagy akár Media Player-ben nem működött.
Ma meg már amikor Stream-re megyek, lefagy az egész VLC...
-
falco1
tag
Szia,
lehet többet tudnék segíteni, ha leírnád, hogy mi nem működik. Ha a streamet látod, (és pl. ha a PC-n a browserben adod meg a címet a browser el tudja érni, vagyis kapsz egy fájl letöltése dialog boxot) akkor kodek gond lesz.
Mivel nekem Sony TV-m van, és a Sony-k nagyon nem mindenevők én MPEG-TS konténert MPEG2 video-t
és A52/AC-3 audiót használok.Én ezzel a parancssorral indítom a VLC-t, persze ebben javítanod kell az útvonalat, meg a hangkártya nevet ha neked ettől különböző. Valamint a video felbontást is állítsd be. Nekem a desktopom 1680x1050 felbontássú, de az már nagyon terheli a rendszert, szóval felezem a horizontális meg a vertikális pixelszámot is. Mivel az 1050 fele nem osztható néggyel ezért kell az 1 pixel korrekció.
C:\PROGRA~1\VideoLAN\VLC\vlc.exe -vvv dshow:// :sout=#transcode{vcodec=mp2v,vb=10000,scale=0,fps=30,width=840,height=524,acodec=a52,ab=192,channels=2,samplerate=48000}:http{mux=ts,dst=:8080/} :no-sout-rtp-sap :no-sout-standard-sap :ttl=1 :sout-keep :dshow-vdev=screen-capture-recorder :dshow-adev="Realtek HD Audio Input" :dshow-aspect-ratio=8\:5 :dshow-caching=200
De Samsung esetében szerintem működik az MP4 is.
C:\PROGRA~1\VideoLAN\VLC\vlc.exe -vvv dshow:// :sout=#transcode{vcodec=h264,vb=2200,scale=0,width=840,height=524,acodec=mp4a,ab=192,channels=2,samplerate=48000}:http{mux=ffmpeg{mux=flv},dst=:8080/} :no-sout-rtp-sap :no-sout-standard-sap :ttl=1 :sout-keep :dshow-vdev=screen-capture-recorder :dshow-adev="Realtek HD Audio Input" :dshow-aspect-ratio=8\:5 :dshow-caching=200
-
falco1
tag
-
falco1
tag
Megoldható. Hozzávalók:
1.Screen Capture Recorder
Elég a 'Device Only' verziót letölteni, olyan 300kb körül van.
2. VLC Media Player.
3. Serviio.Először Screen Capturer Recorder-t telepíted. Ezután VLC elindít majd Media->Streaming->Capture Device. Itt kiválasztod a Capture mode-nak a directshow-t, majd a video device-nak a screen-capture-recordert.
Audio device lehet akármi, ha élő hangot akarsz akkor pl. a webkamerád mikrofonja, ha a gép hangját akarod akkor a hangkártya audio input-ja.Ezután Stream->stream majd destination rész -> Add new destination http (8080). Engedélyezed az enable transcoding-ot majd választasz szívednek kedves kodekeket. ->Next ->stream.
Serviio console -t elindítod ->library -> online sources. Itt hozzáadsz egy új live streamet és megadod a géped címét és a választott portot. pl: http://192.168.0.3:8080.
Végül a TV-n serviio -> video -> online és ott kell lennie az új streamnek.
Lehet, hogy nem a legegyszerűbb, de működik. Nálam olyan 3-4 sec. a késése a TV-n megjelenő streamnek.
-
henesa
aktív tag
válasz
nylontacsko #682 üzenetére
Köszi kipróbálom.
-
BBalu
csendes tag
válasz
nylontacsko #682 üzenetére
Szia!
A tv-hez csatlakozik mindkét eszközt pontosan hogy is érted?
-
fesii
aktív tag
válasz
nylontacsko #683 üzenetére
Mert kimondva jobban hangzik szerintem
-
nylontacsko
senior tag
Miért írok mindig Servioo-t? Amikor az Serviio :-)
-
nylontacsko
senior tag
Felraktam a VLC lejátszót telefonra és tabletra is (Apple) és a helyi hálózat alatt látja is a Servioo-t. A TV-hez csatlakozik mindkét eszköz, mivel a PC-ben nincs wifi, csak a tv-ben.
Nekem visz is mindent, igaz egy jó ideig eltartott, mire mindent beolvasott.
(biztos nem ez a legegyszerűbb megoldás, de nekem működik) -
henesa
aktív tag
Üdv !! Galaxy s4 el próbálnám a hogy lássam és lejátszhassam a serviio-ban lévő filmeket wifin de nem látja a teló a filmeket valaki esetleg tudja a megoldást ? Vagy hogy egyáltalán menne e .
-
falco1
tag
válasz
Flashget #679 üzenetére
Szia!
Nézd, én kétségek nélkül elhiszem ezt neked, de a helyzet az, hogy ez véletlen egybeesés.
De akkor rákérdeznék: mégis mire használja a serviio az ffdshow-t, és miért ne működne nélküle ?
Abban remélem egyetértünk, hogy ha nincs transzkódolás, akkor semmiféle szerepe nem lehet. Ha pl. az eszközöd támogatja az M2TS konténert és az MPEG2 -t natív módon, akkor azt egyből le tudja játszani az eszköz, nem kell hozzá más csak a stream egy az egyben átadása. Transzkódoláskor ellenben kell, akkor viszont ez történik:
process explorer - serviio transzkódolás:Vagyis a serviio az ffmpeg-et hívja direkt módon a kódoláshoz.
Kérem a cáfolatot érvekkel alátámasztani.Szerintem az sem utolsó érv, hogy a serviio dokumentációjában is az általam leírt verzió szerepel, és sehol sincs említve windows esetében az ffdshow, vagy bármely kodek pakk.
http://serviio.org/component/content/article/10-uncategorised/5-getting-startedHidd el, tudom hogy működik a windows natív windows technológiákat (Directshow, Windows Media Foundation) használó programok esetében jómagam is foglalkozom programozással.
A Desktop Movie az én programom
Review
DownloadA serviio hidd el, nem használ ilyet. Az viszont igaz, hogy az ffdshow is használ ffmpeg-et, de nem fordítva ! Az ffmpeg-nek pont az a lényege, hogy multiplatform és nem használ platformfüggő kodekeket.
Szerintem csak úgy teszt gyanánt ideiglenesen nevezd át az ffdshow könyvtáradat (így nem kell letelepíteni, és később visszanevezheted) és nézd meg, hogy a serviio-t érdekli-e, hogy az ffdshow fájljai nem elérhetők. Elárulom: nem.
-
falco1
tag
válasz
Flashget #644 üzenetére
Sziasztok !
Látom, hogy a kezdetektől él ez a mítosz a fórumon. Szóval elöljáróban: a serviio/ps3 media server NEM HASZNÁL directshow kodekeket, így ffdshow-t sem.Magyarázat:
A serviio platform független java alapú program. Az ffdshow és egyéb kodek pack-ek directshow filtereket telepítenek, amik windows specifikus összetevők. Ezeket a natív COM alapú filtereket java alapú programok, mint a serviio/ps3ms ha akarnák sem tudnák használni. De nem is akarják. A serviio kizárólag a packban lévő ffmpeg -et használja transzkódoláshoz (a ps3ms -ben be tudod állítani, hogy ffmpeg vagy mencoder legyen-e a transzkódoláshoz használt motor). És ezeket is csak transzkódoláskor. Egyébként ha a tv (vagy egyéb DLNA eszkösz) ismeri az adott formátumot, akkor még az ffmpeg sem jön szóba.
A folyamat valahogy így néz ki.
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=118986912&t=9198641A lényeg tehát az, hogy ha formátum problémátok van, azon kodek pack/ffdshow telepítés nem fog segíteni, ellenben a config\profiles.xml módosításával tudjátok befolyásolni, hogy a serviio milyen paramétereket adjon át az ffmpeg-nek.
-
tturai17
csendes tag
válasz
eddienhl999 #674 üzenetére
Pontosan ugyanaz a két fájl neve a kiterjesztés előtt?
-
partyanimal
csendes tag
válasz
gaborbella #634 üzenetére
Szia!
A segítségedet szeretném kérni! Nekem is valószínűleg hasonló problémám van a serviioval mint amivel te is küzdöttél. Nekem eset smart security 7 van felrakva,ami valószínűleg blokkolja a seviiot. Friss telepítésnél nekem is tökéletes az első rebootig. Írd már meg nekem légy szíves,hogy hogyan kell beállítani a vírusirtót,hogy átengedje. Köszi szépen!
-
eddienhl999
tag
Sziasztok! Abban tudna valaki segíteni, hogy ha nézek egy filmet pc-ről a feliratot miért nem rakja ki. Felirat file formában van a film mellé nem beleégetve, de a servviio nem jeleníti meg csak a filmet.
-
Voice24
őstag
Hali!
Kis segítséget kérnék.
Próbálgatom a serviio-t, a gépről történő film- és zenelejátszás szépen működik is, még a majdnem 20 gigás mkv-k is mennek, felirattal és több hangsávval együtt. Viszont tegnap kedvet kaptam az itteni ajánlások alapján a netes tartalmak nézegetéséhez, kipróbálásához. Letöltöttem a plugin csomagot, a szükséges helyre ki is csomagoltam, majd a konzolon beállítottam már tegnap este több streamet is (ha jól írom). Ma délutánig bőven eltelt a szükséges idő, de az eszköz, amivel nézni szeretném ezeket (Pioneer BCS-222) csak kettőt jelenít meg a listában, és ebből a kettőből is csak az egyik (Top Music) nézhető, a másik, a skysports nem ad be semmi tartalmat.
A konzolon az "ellenőrizze a folyam url-jét" gomb csak a Top Musicra ad zöld pipát, a többire piros X jön, illetve néhány hozzáadott stream-nél nem is világít ez a gomb, tehát le sem tudom ellenőrizni.
Mi lehet a gond, mit csinálhattam rosszul? -
BBalu
csendes tag
Sziasztok!
Xbox 360-al szeretném elérni a serviio által megosztott filmeket de egyszerűen nem akar működni, a gépet nagyon sokára találja meg az xbox, és egyáltalán nem is tud hozzá csatlakozni.Valakinek van erre ötlete?
-
Gsx-rr
veterán
Sziasztok!
Ma telepítettem a programot! Igazából csak kíváncsiságból, és kipróbáltam hozzáadtam a Fix Tv-t-
Működik! Minden rendben. Lenne pár kezdő kérdésem. Honnan tudom ,hogy milyen magyar stream-ek vannak amik elérhetőek?
A plugginokat amiket felraktam azoknak automatikusan nem kellene megjelenni az elérhető tartalmaknál?Ezek a stream-ek valamelyik pluggint használják amit már telepítettem? Gondolok most a Fix Tv-re. Mert annak nem látom ,hogy lenne külön plugginja!
És például a csak ,hogy maradjunk a fix tv -nél. A weblapjukon vannak rögzített adások ,azok nem elérhetőek valahogy?
Mi a különbség a video feeds és streams között?
És a bevezetőben volt ,hogy ha telített a csatorna akkor nem lehet csatlakozni.
Amit hozzáadok a csatornákhoz ahhoz nem állandóan csatlakozok?előre is köszi!
-
Casti98
tag
Sziasztok
Találtam ezeket:
rtmp://159.253.131.104/liveorigin/ntv_sky_sports_1.stream
rtmp://159.253.131.104/liveorigin/ntv_sky_sports_2.stream
Ezek a sky 1 és 2,nah most ezeket a linkeket hogy lehetne megadni a Serviio-nak hogy fussanak,ösz vissz 2db
csatornát találtam ami eddig fut,az m1 és valami külföndi talán német kiscsatorna,de pl a Duna tv-t sem tudom behozni.
Van valakinek jó címei esetleg sport csatornákhoz,Eurosport is megtenné.
Előre is köszönöm szépen a segítséget! -
powers
tag
válasz
nylontacsko #668 üzenetére
kipróbáltam,nem oldotta meg sajnos,plusz az 1.1 helyett az 1.3 ast raktam fel,de semmi,a gépen látja a tévét,a tévén nem látja a serviiot.most keddig nem tudok vele foglalkozni,úgyhogy felraktam a mezzmot helyette,az tökéletesen megy.kedden majd kísérletezek,csak még fogalmam sincs mit....
-
powers
tag
Akadt egy kis gondom,ilyen még nem volt.Samu UE40ES6300 tévémről eltűnt a serviio ikon,nem tudom elővarázsolni sehogysem.A gépen a serviio(1.1) látja a tévét,zöld pöttyel mutatja ha be van kapcsolva.nem állítottam át semmit,egyik napról a másikra nem látom a tévén a serviiot a források között.van valakinek ötlete?
-
ACE-
addikt
Az Online sources-okat mennyi időnként frissíti? Hogy lehet ezt sűrűbbé tenni? Ha berakok google lejátszási listába egy videót, még fél óra múlva sem volt ott, pedig mindenre rányomtam, frissítéstől kezdve a server restartig...
A Serviio ikonját illetve a nevét le lehet cserélni? Pl. ha van két gépen is, akkor jó lenne ha nem lenne mindegyik előtt hogy Serviio, vagy mondjuk a gépnév mögött lenne...
-
Flashget
félisten
válasz
Veriakilis #664 üzenetére
ez milyen tv? smart? mert ha van vtuner az appban (samsungnál van) akkor serviio sem kell.
-
Veriakilis
senior tag
Sziasztok!
Sony Bravia TV-n szeretném hallgatni a Kék Duna Rádiót Serviio-val.
Hogyan tudom ezt megoldani, lehetséges egyáltalán?
Segítséget előre is köszi: Veriakilis
-
Ejelhar
senior tag
válasz
kukucskad #661 üzenetére
Szia,
szerintem ezzel a legegyszerűbb:
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspxTelepíteni nem szükséges, elég elindítani. A Serviio konzol indul el bootkor, de még előtte a Serviio szerviz.
A konzol csak kezelőfelület, az igazi szervert a szerviz jelenti.
-
kukucskad
tag
Sziasztok!
Nem találom sehol, de be lehet állítani valahol a serviioban, hogy ha bekapcsolom a gépemet ne induljon el automatikusan a program is?
Köszi
-
fesii
aktív tag
-
klingspor
újonc
Most telepítettem a serviio programot, és a mappákat látja a tévém, de a filmeket nem játsza le. Kijelöltem a mappát a számítógépen ez megjelenik a tv-n d e amikor elakarom indítani kiírja, hogy nincs megjeleníthető tartalom.
Valaki tudna segíteni egyszerű lépésekkel. -
ACE-
addikt
Az Online sources-okat mennyi időnként frissíti? Hogy lehet ezt sűrűbbé tenni? Ha berakok google lejátszási listába egy videót, még fél óra múlva sem volt ott, pedig mindenre rányomtam, frissítéstől kezdve a server restartig...
-
Ejelhar
senior tag
Sziasztok,
gondoltam leírom tapasztalataimat, hátha másnak is jól jön.
Röviden:
Nagyon igaza van az itteni experteknek, mikor a Samsung TV kapcsán az "A" vagy a "B" típus beállítását javasolják.Némileg bővebben:
avi-k lejátszásánál nem volt gondom, azonban mkv-k esetében néha -egy rövid pillanatra, de igen idegesítő módon- akadt a hang. Lepróbáltam két Samsungon, különbség nem volt (eltérő firmware verziók), ugyanakkor PC-n vagy médialejátszón nem jött ez elő, a hang stabil, nem hagy ki.A Samsung TV típusának átállítása oldotta meg a problémát (amúgy eredetileg D verziók), az "A" vagy "B" típus beállítása a Serviio-ban használt. Érdekes egyébként, egy-egy pici akadás azért így is van a filmek elején (bár messze nem olyan gyakran és messze nem olyan idegesítő mint a "c/df/e" beállítás esetében), de úgy max 2 perc után eltűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest