- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbyerdragon
csendes tag
válasz
cbyerdragon #3099 üzenetére
Végül megoldódott 2 hét után, azért köszönöm hogy időt szántatok rá.
-
cbyerdragon
csendes tag
Próbáltam már azt is be meg kikapcsolni is, bár alatta van két érték, amiről fogalmam sincs mi lehet:
Advertisement Period
1800
Advertisement TTL
4Előzőnek meg igen, tudom hogy ennek semmilyen extrém beállítás nem kéne, de egyszerűen nem megy. Most kipróbáltuk több gépen bent melóhelyen is, de ott sem ment. Csak srácnál, meg ezek szerint kb mindenkinél
Hozzáteszem itt is (.65-ös végű) narancssárga kérdőjellel jelzi az eszközt, holott a srácnál ez is zöld. Mintha nemiserné fel az eszközt vagy nemtom.
-
nuri
aktív tag
válasz
cbyerdragon #3096 üzenetére
Ah jó kis magyar fordítás. Upnp be van kapcsolva routeren? Nem vagy véletlen nat mögött?
-
nylontacsko
senior tag
válasz
cbyerdragon #3094 üzenetére
-
cbyerdragon
csendes tag
Nagy beállítások ugye nincsenek. Felraktuk a progit, otthoni hálózaton tökéletesen működik, de a távoli hozzáférésnél ezt írja ki.
Próbáltuk manuálisan Dynamic DNS segítségével, az sem járt sikerrel. A fő gondom, hogy a srácnál aki setup-olta ugyanezen módszerrel tökéletesen megy, és zöld pipákat rak a kapcsolatokhoz. :/
-
nuri
aktív tag
válasz
cbyerdragon #3094 üzenetére
Ezt a nem biztonságos dolgot nem értem, tolj egy screenshotot pontosan mit látsz, s írd le mit csináltál.
-
cbyerdragon
csendes tag
válasz
nylontacsko #3093 üzenetére
Pro-t használok, régebbi és újabb verziókat is kipróbáltam már. Kipróbáltam Wifi-vel telefonos netről, 2 fajta win10-el, két különböző gépről.
Valamiért nem ítéli meg biztonságosnak a kapcsolatot. Ugyanevvel a setup-al, havernak megy mint karikacsapás...
Az ötletek erősen fogynak, már napok óta próbálkozunk
-
nylontacsko
senior tag
válasz
cbyerdragon #3092 üzenetére
Pro verzióban működik.
Ha nem az van, akkor felejtős. -
cbyerdragon
csendes tag
Sziasztok,
Olyan problémám lenne, hogy összeraktam egy gépet Servioohoz és ez az otthoni hálozaton tökéletesen működik is. Viszont ha a távoli hozzáférést szeretném használni, akkor valamiért nem biztonságos kapcsolatnak ítéli meg, s ezért nem engedélyezi a hozzáférést.
Valami tipp? - Tűzfalat már kikapcsoltam, szabályokat engedélyeztem, Modem beállításokkal is próbálkoztam, bár nem nagyon értek hozzá, szóval vaktában lövöldöztem sikertelenül. (T-onoine net).
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
robyroby
tag
Sziasztok, Sony Bravia KD-55XE7077 nem tudom odavarázsolni az mkv fileokat, de a mappákat (sample is) látja gond nélkül... mi lehet a gond?
-
netcore
tag
Hogy lehet beállítani hogy a film listában ne mutassa a sample fájlokat?
Synology nason fut a Serviio -
PonPon
senior tag
Sziasztok! Serviio -val próbálok egy Panasonic TX-55FX550E TV alá, tartalmat varázsolni.
Az a gondom hogy a TV csak a videofile-ban lévő feliratot látja, az .mkv mellé tett .srt -t nem.
TV nem kezeli vajon a külső feliratot vagy a Serviio-ban kéne még valamit beállítani?
Transcoding ki van kapcsolva. -
mpo
veterán
válasz
springfield0 #3079 üzenetére
Már nem használom, a Minix Neo U9-H van helyette.
Innen letöltöd:
[link]Beállítás (ezt most csak bemásolom, régebben írtam, másnak)
Fix IP címeket használok, itt jól jön. TP-LINK routerben a DHCP, Address Reservation-ben kell.
Serviio:
Status:
Connected devices-nál meg kell adni a profilt, (Samsung M-series) a legújabb.Library- Shared folders: Itt a mappákat kell megadni és a típusát fölül.
A fontos!
Delivery- Transcoding:OFF enable transcoding
Érdemes megadni egy mappát ha mégis transcodolnál.
Alatta : OptimalVideo settings
ON Produce the best ..., ezzel egy sorban nálam OFF az audio tracks
Audio channels Keep originalSubtitles:
ON Enable subtitles
Következő OFF
ON Try to automatically ...
UTF-8OFF Enable burned-in subtitles
Online subtitles OFF
Languages
A legalso hosszú sorban: hu, minden más OFF vagy üresStacking OFF
A többi minden gyári beállítás.
-
springfield0
tag
Sziasztok!
Van egy Málna PC-hez hasonlító cuccom az itthoni hálózaton, linux Lime2 fut rajta, és erre van rádugva egy winyó, amivel torrentezek. Tehát magyarul egy NAS-ként üzemel.
A lényeg az, hogy a NAS könyvtárakat elérem PC, laptop, vagy média lejátszó box-al és bárhonnan megnyithatom, tökéletesen játsza az összes fimet.
A problémám viszont az, hogy van több okos tv is a házban LG web os 4.0 fut rajta. Ezek a Tv-k látják a forrás könyvtárat, de nincs bennük semmi. Tehát a kérdés, tv saját beépített média lejátszójával hogy tudom előcsalni ezeket a letöltött filmeket? Így jutottam ebbe a topikba, mert azt a tippet kaptam, hogy ez a serviio megoldja a dolgot. A kérdés, hogy kell ezt kivitelezni? -
Tomapiska
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy az LG tvm felismeri a serviiot de a samum nem, pedig elvileg a samuban is van dlna támotgatás. samu 50mu6102k
Tud valaki valamit ajánlani? -
Sracz66
csendes tag
Sziasztok!
Próbálgatom a Serviiot és jelenleg két probléma okoz fejtörést:
1. A szolgáltatás egyáltalán nem látja a routerre kötött USB-s hálózati meghajtót, amin a médiafáljaim vannak.
2. A szolgáltatás semmilyen hálózati forgalmat nem produkál, nem találja a webes forrásokat, stream-eket sem.
Ugyanakkor furcsa módon a hálózaton lévő tv-vel kommunikál, az látja a Serviio-t, mint média szervert, ill. látja és lejátsza a benne megosztott médiákat - amennyiben azok e gépbe épített meghajtók valamelyikéről került hozzáadásra.
Eindows 8.1 rendszeren használom. Eset Smart Security a védelem és TP -Link WDR3600 a router. Eddig minden más szoftver áteresztésével elboldogultam, de ez jelenleg feladja a leckét, noha nyilvánvaló, hogy vagy az Eset, vagy a Router tűzfalán akad fenn. -
Wezuv9
újonc
A VLC sok forrásból képes streamelni a helyi hállózatra. Meg lehet adni, hogy HTTP-re és milyen portra szórjon. Én a http://192.168.0.100:8081 -re állítom be. A szórás működik, le lehet ellnőrizni egy másik VLC-vel, vagy ACE Plaxerrel, vagy a vCast -al is, ami a Chrome pluginje (azzal működik a TV-re is!). Sőt régebben meg is jelent a TV-n is a Serviio-n, majd egyszer magától eltűnt és azóta nem jelenik meg. Ennek sok oka lehet, akár a routerem is (bár akkor a mappák sem jelennének meg a képekkel, videókkal), reméltem valaki már járt így és tudna tanácsot adni.
Másik kérdésem, tudja e valaki, hogy a DLNA milyen beállításokkal szór? Hogyan tudja a vCast a TV-t rávenni, hogy a kép a szórás elkezdésekor a TV-re kerül automatikusan? A VLC-n nem lehetne hasonló protokolt beállítani? Valamilyen szabvány beállításokra gyanakszom, de lehet, hogy ez ettől komplikáltabb. Sok videót néztem a neten erről, de nem nagyon van bennük megoldás. Pedig a DLNA elvileg nyitott média szabvány...
-
batai15
félisten
sziasztok! előre is elnézést kérek a tudatlanságomért.
Adott lenne nekem egy lg smart 4k tv, web os-el , és linux mintet futtató laptop.
Gondom az hogy már minten az installálással is el akadok, http://wiki.serviio.org/doku.php?id=howto:linux:mint_autostart
innen merítenék, de ahogy nézem itt csak az auto start van.
SZóval nekem eléggé homály a dolog, ha csak egy hasznos link lenne hogy is kellene kivitelezni az egészet, azért is nagyon hálás vagyok.Köszönöm! -
Wezuv9
újonc
válasz
nylontacsko #3064 üzenetére
Lehet, de jelenleg még próbaidőszakban van, igaz nem tudom ez teljes funkciót jelent-e, de a legtöbb programnál igen. De majd valamit kitalálok ennek ellenőrzésére!
-
Wezuv9
újonc
Sziasztok! Próbáltam sok verzióval, de nem sikerül megjeleníteni a listában a http://192.168.0.100:8081/ IP címet. Ide streamelném a VLC-vel a sopcas-t vagy más forrást. Egyszer megjelent, aztán eltűnt és többé nem jelenik meg, napok óta próbálom. Újratelepítettem, pár régebbi verziót kipróbáltam, azt is amit itt ajánlottatok. A mappás megosztások szinte azonnal megjelennek... Köszi!
-
mpo
veterán
válasz
Pokesz007 #3060 üzenetére
Ha a tv lejátszóját használod, akkor előfordul, hogy nem játssza le.
Ez a rádugott HDD vagy a PC-n Windowsban megosztott mappáknál van.
Ha Serviio van, akkor nincs ilyen gond, ha beállítod a profile-t.
A nagyobb és drágább gond, az a hang, ha nem a tv hangját akarod hallgatni, amikor 4K filmet nézel.Jobb megoldás, amikor egy médialejátszó van összekötve a tv-vel, amire a képet küldi, a hangot pedig egy erősítőre.
Ezt szeretném én is összehozni. -
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Hamarosan lesz egy LG UK6300MLB Tv-m,szinte ajándékba.
Serviiot kell majd ezzel is használni? vagy van más megoldás? Ilyenem még sose volt,csak kérdezem. -
mpo
veterán
válasz
bajtokarpi #3056 üzenetére
A tévén a Serviio kiválasztása után a Video, majd a Folders (mappáket) választom.
-
petya2012
őstag
válasz
bajtokarpi #3056 üzenetére
a progin belül-megjelenítés
ott tudod tiltani,hogy mi ne jelenjen meg és mi igen
nekem a video-nál csak a mappák van engedélyezve
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Hozzáadtam a mappákat amiket meg szeretnék osztani, hogy a tv-n tudjam nézni a filmeket, de nekem ömlesztve jelennek meg a mappák tartalmai. Be lehet azt állítani, hogy a kiválasztott mappák jelenjenek meg, és én abba belépve tudjak a tartalmát tallózni?
Köszönöm
-
htc07
addikt
sziasztok,
kifüggtem a topikot (meg az internetet
), de sehogy sem tudok egy youtube playlistet felvenni serviio-ba (igy probaltam, de nem eszi meg: https://www.youtube.com/feeds/videos.xml?playlist_id=PLAYLIST_ID ), pedig maga a link egy valid xml-t ad vissza, de "A folyam URL nem érvényes vagy jelenleg nem elérhető" hibával visszadob.
ötlet?
v1.9.2
-
Buxi72
újonc
Ez volt az élő link, amit vasárnap délelőtt próbáltam:
myp1p.eu/tennis/chp1425316-atp-borna-coric-vs-novak-djokovic
Sajnos nem látta a tv online forrásként!
Próbáltam úgy is, hogy a tv web böngészőjében nyitom simán meg (úgy mint az asztali gépen), de az nem sikerült! Nem is tudom, hogy egyáltalán az működhetne-e!
Végül laptopon, wifin keresztül működött a miracast, de az nincs mindig kéznél, jobb lenne más megoldás!
Köszönöm! -
Buxi72
újonc
Sziasztok!
Engem is érdekelne a stream dolog használata! Akárhogy is próbáltam hozzáadni az online forrásokat, sajnos a tv nem látott ezekből semmit (Lg 55sk7900) Tudna valaki segíteni ebben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Horgász topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Galaxy Watch8: egy klassz és egy klasszikus
- Diablo IV
- Háztartási gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- eBay
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest