Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vfeco
aktív tag
Sziasztok!
Van egy TP-LINK Archer C8 v1.0 routerem a legutolsó gyári fw-vel, ami 2015 05. havi.
A router USB 3.0 portjára rátoltam egy WD 1TB külső winyót. Fut rajta egy media server amit lát is a Samsung TV-m. Elég sok file-ra azt írja ki, hogy nem támogatott ezért a laptopomon fut a Serviio is (Win10 64bit). Az előbb említett HDD fel van csatolva meghajtóként. A Serviio-ba fel is tudtam csatolni, de a mappa tartalmát már nem látja sem a TV sem a Tablet sem a Teló. (A laptopban megosztott HDD-ről mindent látnak, bármit osztok le.) Erre ötlet? -
Meghivott
addikt
Üdv,
win7 reinstall előtt is és azt követően is tapasztalom, hogy ha az mkvmerge programmal nem pucolom ki a filmekből a kép és hang, illetve a felirat kivételével a dolgokat (chapter stb), akkor random akad a film. Ha kipucolom, akkor sose áll meg.
Router új, jó, kapcsolat vezetékes. Serviio-t használok: ip cím kötés beállítva, átkódolás nincs engedélyezve, tv típusa a profilnál beállítva.
Ötlet esetleg? Lehet, hogy codec-gond/hiány?
Köszi! -
Voice24
őstag
Én is jártam hasonlóképpen, bár én nem Philips tévével, hanem Pioneer házimozival. Ott is egyszer csak egy csomó fájl-t nem ismert fel, és nálam is csak az újratelepítés segített. Tehát ez valószínűleg nem eszköz függő, hanem a serviio nyűgje.
Nálam még annyi van, hogy (írtam itt korábban), hogy nem mindig frissíti magától a médiatárat (holott be van állítva, hogy frissítsen). -
Ankri
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Abban kérném a segítségeteket, hogy mi tévő legyek?
A probléma a következő: Serviiot használok a fájlokat wifin keresztül egy philips tv-n megjelenítve.
A gond az, hogy időközönként a tv-n .mkv fájlokat nem tudok megnyitni, ugyanis közli velem, hogy "Unsupported file"....ilyenkor nincs más hátra, mint eltávolítani a Serviiot, majd újra felrakni...ehhez a problémához keresnék egyszerűbb megoldást...
Köszönettel!!!! -
galaxys80
veterán
válasz
eFeMeR74 #2490 üzenetére
Ma már majdnem megijedtem, hogy megint eltűnt a sopcast. Újra bemásoltam a linket és megint ment rendesen minden. Észrevettem, hogy a forrás elévülési ideje 24 órára van állítva. Ha 0-ra állítom akkor nem dobja el? Vagy a lehető legnagyobb értéket írjam be?
Nincsen kedvem naponta ujra másolni a sopcast linkjét. -
eFeMeR74
senior tag
válasz
galaxys80 #2489 üzenetére
Pfffú
örülök, hogy sikerült. Azért megszenvedtük
. Ez remélem nagy sikerélmény neked is.
Nagyon reméltem, hogy összejön, mert már elég régen nem foglalkozom a serviioval, de a fejlemények mindig érdekelnekTöbb ötletem nem lett volna a problémád megoldására
Mégegyszer grat a kitartásodért is. -
galaxys80
veterán
válasz
eFeMeR74 #2484 üzenetére
Hát nem hiszem el, de sikerült.
Megnyitottam a profiles files és bemásoltam, illetve kicseréltem az itt [link] leírt sorokat.
<Matches container="mp4" vCodec="mpeg4" aCodec="lpcm" />
<Matches container="mpegts" vCodec="h264" /> <!-- jhb50 fixes serviio h264.ts to h264.ts transcode bug -->
<Matches container="mpeg" vCodec="h264" /> <!-- optional -->
Az első 2 sort cseréltem a korábbira a 3.-at bemásoltam, mert nem volt ilyen.
És láss csodát megy a TV-n a Sopcast. -
Voice24
őstag
Hali!
Az a serviio-nak, vagy valamelyik eszköznek a gondja lehet, ha nem frissül a médiatár? A pc-n a serviio-ban be van kapcsolva az automatikus frissítés, de többször előfordul, hogy a hálózatban lévő lejátszó eszköz akár egy-két héttel korábbi állapotot mutat a fájlokat illetően, és csak a serviio-ban nyomott kényszerített frissítés segít. -
eFeMeR74
senior tag
válasz
galaxys80 #2477 üzenetére
Esetleg a serviio conzolban a renderer profilnál válasz másikat mondjuk a samsung c/d seriat
A sopcast linkek változnak alapból.
http://www.sopcast.com/?port=nnnn&items=mm a port szám 8094 vagy a 8913 portot mm alapból 7.
Valamint még a hibakeresési naplót is átirhatod amit a serviio mappa config mappában találsz.
Az INFO kell átírni debug ra log4j.xml.
Segitség még a serviio wiki. -
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
galaxys80 #2477 üzenetére
Milyen codec ill codec pack van fent a gépeden? Mivel h264 codec hiányában nem tudja transcodolni (futtatni)
Bár lehet, hogy a megadott url sem fut márh264 decoder
-
galaxys80
veterán
Végigtúrtam a netet, de fel kellett adnom.
-
galaxys80
veterán
válasz
galaxys80 #2476 üzenetére
Nos eljutottam odáig, hogy rájöttem, hogy rossz címet adok meg.
Beírtam a javasolt http://www.sopcast.com/?port=3902&items=07 címet. Ezzel megjelent a TV-n az online mappában egy sopcast mappa, de az meg üres volt.
Azóta sajna ez a sopcast mappa is eltűnt.
Samsung TV-m van. Valamit ír róla, hogy be kell másolni egy szöveget.
<Matches container="mp4" vCodec="mpeg4" aCodec="lpcm" />
<Matches container="mpegts" vCodec="h264" /> <!-- jhb50 fixes serviio h264.ts to h264.ts transcode bug -->
<Matches container="mpeg" vCodec="h264" /> <!-- optional -->
De fogalmam sincsen, hogy hová. -
galaxys80
veterán
válasz
eFeMeR74 #2475 üzenetére
Próbáltam így, de mindig azt írja ki, hogy érvénytelen url.
A plugint csak bemásoltam a programfiles/serviio/ plugin mappába.
Valami mást is kellene még csinálnom?
Próbáltam a google fordítóval, de sajnos nem nagyon értettem. Az az igazság, hogy az angol tényleg nem az erősségem. A serviio lelkét is csak addig ismerem, míg a gépen lévő mappákat megosztom.
Tudnál esetleg segíteni, hogy mit kellene még csinálnom? -
eFeMeR74
senior tag
válasz
galaxys80 #2472 üzenetére
Igen elméletileg, ha jól tudom van sopcast plugin(sopcast plugin (és a elérési linket megadva nézheted a tvn. Web erőforrásként megadva. sop://broker.sopcast.com:3912/257225
Itt találsz róla leírást.A google fordítóval elég jól megérthető
-
Melorin
addikt
Üdv.
Most nekem is van egy gondom.
1 évvel ezelőtt a Samsung TV-vel simán néztem akár fullHD filmeket is serviion keresztül. Akkor C/D-series profilra volt állítva és vitt mindent, a transzkódolás opció bekapcsolása nélkül.
Úgy 2 hete újra használatba vettem a Serviio-t ugyanazzal a TV-vel, de a következők a bajok:
-csak A-seriesre állítva hajlandó lejátszani bármit is, másra állítva nem támogatott formátumot ír ki a TV
-a transzkódolást be kell kapcsolnom
-nem tudok beletekerni a filmekbe
-nem tudom onnan folytatni ahol abbahagytam
-ha leállítom a filmet, a HDD tovább kerreg az örökkévalóságig, az ffmpg fut.Mi a csuda változott ennyit a serviioban 1 év alatt? Vagy a win10 kavarna be?
-
galaxys80
veterán
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Serviio segítségével ki tudom valahogy varázsolni egy Sopcast-ban nézett focimeccs képét a TV-re? (Samsung F6500)
-
Attix70
aktív tag
Sziasztok,
Először is B.U.É.K.
Miért lehet az, hogy a TV-n (LA620) ha wifit használok akkor minden ok de vezetékes kapcsolatnál kb. 20 perc után már nem látom a Serviio-t ?
Üdv, Atti -
eFeMeR74
senior tag
válasz
eFeMeR74 #2468 üzenetére
Most nézem, hogy honnan akartad letölteni. A samu oldaláról nem is fogod tudni letölteni, mert egy nagy Bug van benne ezért hivatalosan nem engedik letölteni.
A SmartView.msi futtathatod, de ha neked a SmartView2 kell amit szerettél volna letölteni szerintem felejtős. Több külföldi fórum foglalkozik vele kompatibilitási és egyéb hibák miatt.
Ha mindenképpen ezt szeretnéd innen esetleg letöltheted -
huan
őstag
Ha egyszer az óránál jobb klikkel leállítom a serviio service-t, akkor soha többet nem indul el nekem. Újraindításkor feszt ez a hiba üzi jön:
Hogyan lehet elindítani? -
petya2012
őstag
[itt alul ott van,hogy letöltés Windowsra és működik is]
csak azt nem tudom melyik verzió -
atys25
csendes tag
Sziasztok!
1 hete vásároltam egy Samsung UE40H6400 smart tv-t és olvastam,hogy telefonnal és PC-vel is össze tudom párosítani vezeték nélkül. Na most nekem telefonnal ez sikerült,működik is frankón, de a PC-vel nem. A tv kéri,hogy töltsem le a PC-re a Samsung Smart View 2.0 nevü programot,viszont nem működik a letöltési link a Smasung oldalán,sőt azóta törölték is a letöltési oldalt is és csak a v1.5.4 verziót tudtam letölteni,fel is telepítettem a PC-re, de ez a régebbi verzió nem találja a tv-t.
Nincs meg esetleg valakinek a 2.0 verzió?
Esetleg másik alternatíva arra,hogy ha PC-n neten játszok le egy filmet,akkor azt a tv-n is lássam vezeték nélkül? Mert a vinyán levő filmeket meg tudom osztani az AllShare nevü progival a tv-n,de a neten lejátszott filmeket nem.
Köszi előre is a segítséget! -
Voice24
őstag
Hali!
Nem biztos, hogy a serviio a gondom, de azért talán tudtok segíteni. Arról van szó, hogy a házimozimon DLNA és serviio segítségével a pc-ről nézem a filmeket (vezetékkel van összekötve minden). Pontosabban csak néztem, mert egyik napról a másikra úgy döntött a rendszer, hogy ne mozizzak tovább. Eddig minden formátumot gond nélkül néztem, de most a legtöbbre azt írja ki, hogy "video resolution not supported". Pedig nem állítottam el semmit, és elvileg a pc-ről sem töröltem semmi olyat, ami kapcsolódhatna ehhez.
Mi lehet a gond? -
venndi
csendes tag
Abban tudnátok segíteni, hogy megjelenjen a felirat? Az áéőú és hasonló betűk miat nem jelenik meg, mert ha nincsenek ezek a betűk, akkor az a rész megjelenik a képernyőn.
-
venndi
csendes tag
válasz
nylontacsko #2457 üzenetére
Mi az amit nem értesz? Azzal a céllal jelöltem ki a mappát a HDD-ről, hogy ne kelljen állandóan átmásolni az SSD-re filmeket, mert csak 120GB...de amikor "/Volumes/.../"-t (HDD) beállítottam a serviio-n, akkor ennek a mappának a nagyságával, kb 50GB-al, kevesebb hely van az SSD-n, ezzel az erővel át is másolhatom a mappát.
-
venndi
csendes tag
válasz
Meghivott #2455 üzenetére
Vezetékessel van össze kapcsolva. Még a processzor beállításnál 4 magosra állítom, hátha segít.
Egyébként amikor az egyik HDD-ről (amin a filmek, zenék vannak) jelöltem ki mappát, akkor az egész mappa mérete átlett másolva a z SSD-re(amin a rendszer van). Ez így a normális? Mert akkor ezzel nem javítottam a helyzeten, sőt. Szóval az SSD amin a rendszer van, az csak 120GB, ezért gondoltam, hogy a másik HDD-ről jelölöm ki a filmeket, de így, hogy amit kijelölök a HDD-n, annak a mérete "kivonódik" az SSD-ből, így nem sok értelme van. -
venndi
csendes tag
válasz
nylontacsko #2453 üzenetére
1000 köszönet!
Az ellen tudok valamit tenni, hogy ne laggoljon a film? Vannak időszakok, amikor nagyon szaggat.
-
venndi
csendes tag
Sziasztok!
Hackintosh-t és egy Samsung TV-t streameltem. Szóval OSX-et használok. Amikor ráklikkelek az "add local..."-ra a Serviio programban, akkor csak arról a HDD-ről tudok kiválasztani mappát, amin a rendszer van, viszont nekem a filmek egy második HDD-n vannak...így állandóan át kell másolnom egyikről a másikra, amikor filmet szeretnék nézni. Hogy tudom beállítani, hogy a többi HDD-ről is tudja megosztani?
-
pandion
tag
válasz
mobilizmo #2450 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az ötleteket! új TV-m tudja a DLNA-t és a serviio fut a gépemen, arról nézem a filmeket. Van egy 5 éves samu TV-m is a hálóban, az nem tudja a DLNA-t viszont nagyon megszerettem ezt a serviio-s megoldást, ezért gondoltam a TV okosító kütyü ( precíz megnevezés
) alkalmazására, az ugye wifis, tehát kábeleznem sem kéne. A megosztott mappák olvasása teljesen jogos, eszembe sem jutott, ennek utánnanézek vásárlás előtt.
Köszi még 1x mindenkinek, ha van még ötlet nyitott vagyok mindenre a célért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest