Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• the7thever

csendes tag

válasz matis74 #139 üzenetére

Csak root-olt tablettel müködik!
    Meg kell keresni a vold.fstab file-t a tableten. Ez a system/etc könyvtárban van, de a síma /etc alól is elérhetö.
    A Root Explorer (File Manager) javasolt, mert ezen lehet állitani hozzáférési jogokat is.

Az eredti file-ban többek között ez van:
    dev_mount sdcard /mnt/sdcard auto /devices/virtual/block/nandk ....
    dev_mount extsd /mnt/extsd auto /devices/platform/sunxi-mmc.1/mmc_host ......

Erre kell módosítani (semmi mást ne módosítsunk, csak a vastaggal kiemelt elemeket kell megcserélni):
    dev_mount sdcard /mnt/extsd auto /devices/virtual/block/nandk ....
    dev_mount extsd /mnt/sdcard auto /devices/platform/sunxi-mmc.1/mmc_host ....

Amire ügyelni kell, hogy az eredeti vold.fstab file-t ne töröljük, hanem nevezzük át vold.fstab.old-ra, így egyszerüen tudjuk majd váltogatni a beállítást.
    Másik dolog, hogy a módosított vold.fstab file-nak adjunk ugyanolyan hozzáférési jogokat, mint az eredeti volt: rw-r--r--

Nálunk már működik! Azt tudom még tanácsolni, hogy:
    1. mielőtt nekiállsz a módosításnak az SD kártyát töröld le
    2. ha megtörtént a módosítás utána indítsd újra és ellenőrizd, hogy jól működik-e

Én teljes factory resetet csináltam miután felcseréltem a kártyákat, mert hiába másoltam át a régi belső sd-kártyát az appok nem működtek (hát persze). Meg amúgy is jobb tisztán kezdeni.

Nálam a fent leírtak működtek, de mindenki CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE kezdjen neki meg a szokásos figyelmeztetések. :)

Új hozzászólás Aktív témák