- Zeneszerkesztő és DJ topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fujifilm X
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Asztrofotózás
- Projektor topic
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pug
veterán
Én inkább azt várnám, hogy ne kelljen egyik gyártó termékével kapcsolatban ilyen híreknek megszületnie...
Legyen az Intel, AMD, nV or whatever.....
Főleg amikor 1K - 2K USD termékekről beszélünk, de igazából bármilyen árkategóriájú termékek esetén elfogathatlanok ezek amiket most láttunk/látunk az nV oldaláról...
-
pengwin
addikt
Minden jel szerint te még nem fogtad fel, hogy teljesen szar az tápcsatlakozó szabvány.
1-1 érnek nincs elég nagy biztonsági tartaléka, a pinek között nincs meg az eredeti verzióban meglévő terhelés-ellenőrzés, és a kábelt túl közel tolták az abszolút maximális terheléséhez.Az is tök jó, hogy már előre megy a PH!-s Radeon teszt savazása, pedig nagyon hosszú idő után volt kimagaslóan a legjobb teszt az 5080-é az oldalon, nem nagyon lehet technikailag belekötni.
-
proci985
MODERÁTOR
Nalam a forum egyik legjobb GTX970je ment vissza gariba, mert a 3.5+0.5GB VRAM okozta problemak iszonyatos microlaggot okoztak surround alatt.
FDIVt el is felejtettem. es annal a szerianal volt mas baj is, konkretan az elso EE szerias P4ek konkretan elviselhetetlenek voltak a gyari hutovel.
-
ultrasound
tag
Mondhatni, ez egy jól előkészített széria indítás volt!
-
tasiadam
veterán
Elsődleges szempont az volt, ha a 3060 helyett veszek AMD-t, akkor ne essek el az nvidia privilégiumoktól. Jelenleg a chrome, webstorm, pycharm, meg ilyen low demanding taskokat kapja meg a 1030, és a nehezebb taskokat a 3060, akár párhuzamosan.
Imént rögzítettem a 3060-al, amit a 1030 dekódolt -
ripla
addikt
A többi elégett.
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
NvidiaRTX #25 üzenetére
> Pedig próbáltam megkeresni, de aztán 3 görgetés
> után meguntam mert engem nem érint se az AMD, se az Intel, se az NV problémái.a tanulság:
- nem jól keresel - és ráadásul ebből messzemenő következtetéseket vonsz le.> AMD azért nem mert nincs és nem is lesz soha.
mindenki a saját sorsának a kovácsa.
-
hapakj
őstag
Amúgy az IT milyen területén jellemző a 10-15 éves terméktámogatás? Amúgy ilyen szempontból amit az nVidia meg az MS csinált támogatással és visszafele kompatibilitással elég kiemelkedő.
Bármelyik más VGA gyártó nem támogatja ilyen sokáig az eszközeit mint az nVidia.
Egyébként kiváncsi vagyok hány százalék egyáltalán az a réteg aki RTX 50xx-el akar ezekkel a játékokkal játszani. Másrészt úgy tűnik 2. kártyával meg is oldható a probléma [link]
-
Predatorr
őstag
Minden nap legalább 1 hír alátámasztja, h jó vétel volt.
(Ahogy a 2080 is.) Amúgy bocs, de.negszoktam, h ha nem írom, biztos jön valaki, aki 3 hsz-t sem.olvas vissza, és nem érti, miről beszélek.
Sx96xS: És? Nem azt állótottam, h nincs hiba, hanem, hogy érdekvezéreltek a hírek.
A csatlakozó sztrm továbbra is user error (kontramarketing), mindig az derül ki.ilor: Csak így off topic ne akard kitiltatni magad.
NVidiaRTX: Aki leégeti, sanszos, h a következőt sem dugja össze rendesen.
-
Pedig próbáltam megkeresni, de aztán 3 görgetés után meguntam mert engem nem érint se az AMD, se az Intel, se az NV problémái.
AMD azért nem mert nincs és nem is lesz soha.
Intel azért nem mert én vigyáztam a 14600K-ra, hogy ne kurja el a BIOS.
NV meg azért nem mert a 4080 Szuperrel nincs semmi gond, nem ég le a NEMGYÁRI tápkábele.
Szóval nem tudom sajnálni azt akinek leég a másfél millás VGA-ja, majd vesz másikat mert ahol van másfél milla VGA-ra ott van még ennyi ha nem 2x-er ennyi a tarsolyban PC-re félretéve.
Mai napig rácsodálkozok azon hogy valakinek "elég" egy használt fapados 2060 is, más meg panaszkodik, hogy csak egy új 5080-ra futotta. -
tasiadam
veterán
válasz
MasterDeeJay #23 üzenetére
quadrok között keresendő, csak drágák, pl a T400. De egyébként egyetértek, kb alig van, intelnek az Xe-ből kéne csinálnia egy low profilos low poer VGA-t, 4gb VRAM-al, mindenféle földi jóval szoftveresen és kodek szinten, és vinnék is mint a cukrot transzkódolni.
A 1030-al egyébként erre a célra elégedett vagyok, AMD nem volt elérhető, meg most elég 1 driver is
-
Egy darab, igen. Hűvös és igen halk kártya. Bár jobb lett volna valami low power rammal.
[kép]
Ebayen amcsiknál 10-15eft körüli dollárért megy. Intelnek hasonlója Iris Xe van 20eft körül kínából. Nvidiának meg semmije sincs hasonló 20-30w-os budget kártyája, GT1030 volt az utolsó. -
tasiadam
veterán
válasz
MasterDeeJay #19 üzenetére
ezen halál komolyan 1 darab ram chip van?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
NvidiaRTX #20 üzenetére
> Ugyan hova gondolsz a negatív AMD cikkek itt nem jelennek meg pedig van pár.
> "Investigating 9800X3D Processor Boot Failures: ASRock Firmware Issues Explored"ez most figyelemelterelés részedről - hogy el akarod terelni a témát ?
esetleg csak ritkán olvasol Prohardveres cikkeket?Mert azt már régen megirta Abu ... a saját forrásaira támaszkodva.
ki is akadtak rá az AMD fan-ok.
2025-02-13
Írta: Abu85
Forrás: PROHARDVER!
"Egy ASRock alaplapban is leégett egy AMD Ryzen"
https://prohardver.hu/hir/asrock_alaplap_leegett_egy_amd_ryzen.html -
Ugyan hova gondolsz a negatív AMD cikkek itt nem jelennek meg pedig van pár.
Investigating 9800X3D Processor Boot Failures: ASRock Firmware Issues Explored -
Nagy mennyiségű vramra elég sokan vágynak. AI-ra minden kell. Igencsak best buy lenne egy 3060 24GB vagy 4060 32GB-al úgy is hogy gyengébb ramokkal lenne. Kínában nagyon megy a dupla ram a kártyákra.
1030-asnál elég nagy törés a DDR4-es azaz 48GB/s helyett 17GB/s. De ha kell akkor kell.
GDDR6 és GDDR6X között nem volt annyira nagy táv.
Gyártó oldalát nézve nyerne vele, kevésbé lenne gáz a ram hiány, az olcsóbb ramokat is lehetne szórni a kártyákra.
Van itthon egyik gépemben 32bites buszos kártya is.[RX6300]
-
tasiadam
veterán
válasz
MasterDeeJay #11 üzenetére
ó, ne, kérlek
Pont elég fájdalmas a 3050 esete is.
Bemész a boltba, csókolom, szeretnék venni egy RTXrandom4karakteresszám kártyát.
Oké, de a
-128bites 8 gigásat DDR7-el?
-192bites 12 gigás DDR6-el?
-256bites 4 gigás DDR5-el?
Ezek a változó memóriák ott lennének értelmesek, ahol nem a sebesség, hanem a mennyiség a lényeg. Most pattintottam be a 3060 mellé egy 1030-at, és a 2GB DDR5 hamarabb elfogy, mint a GPU. jobban örültem volna, ha találok low profilos DDR4-est 4 giga RAM-al. -
Tomcat
őstag
Ez így összeszedve elég komoly lista. Nem csoda ha annyi cikk keletkezik ezekkel a problémákkal kapcsolatban. Az egész elmúlt 40 év során nem is emlékszem ennyire problémás startra, pedig volt jó néhány olyan eset ami anno hasonlóan bicskanyitogató volt azok számára akik a mostani "early adopter" jelenség részeként jóhiszeműen bevállalták a béta tesztelést.
-
S_x96x_S
addikt
> A probléma az nV problémák
nem az nV
hanem a Blackwell ( ~ Lackwell ) ellen fordult az Internet.https://x.com/Olrak29_/status/1892948021962592287
In just 20 days, we discovered that Lackwell has
- Driver issues
- Display engine issues
- 32bit CUDA dropped
- 12VHPWR/12V-2x6 connectors melting
- No current balancing
- Changes clocks after a reboot
- Increased L2 latencies
- No stock/High lead times
- Fake MSRP
- 168/176 ROPs -
Régi időkben meg volt rakás féle rammal egy adott kártya.
pl HD3850-es volt DDR2, GDDR3, GDDR4 vagy ősidőkben az SD, SG, DDR ugyan azon GPU-kkal.
Most is lehetne GDDR6/6X/7-el is kártya többféle mérettel, busszal megfelelő árazással és jelöléssel persze. -
FragMaster
addikt
Arra tippelnék a hiányzó ROP-ok miatt van hiány, amiből valamennyi ugyan kikerült, de nem hiába tolták el az 5070-5060 rajtot sem úgy gondolom...
-
Predatorr
őstag
Fogyasztó-rabszolga mentalitás.
Ezért tehetik meg. Lakást, kocsit is dobj ki tizenpár év után.
A hardvergyártó dolga az ő hardvereire írt szoftverek támogatása ráadásul 10-15 éve még megvehetted a játékokat. Más iparágakban agyon-vissza büntették volna már az összes szoftver- és hardvergyártót. Élen a M$-tal.Héraklész: Nem baj az, nekem van.
Aki 3 év alatt nem vett, magára vessen.
A probléma az nV problémák túlhájpolása, eltúlzása, clickbait „hírek” szaporítása, az AMD gondok elhallgatása vagy kisebbítése, ami még egy AMD-fannek is visszás (kellene, legyen).Alagonomus: Sehol nem olvasni a 7-es VRAM-ok valós teljesítményéről (késleltetés, ugye). Nem lehetnek jobbak az előző szériánál, ha játékokban csak magasabb fogyasztásaal gyorsabb az „új” generáció, de ugye máris ugrik rá a nép, h GDDR7! Aztán szív, és bétatesztel. Mert megérdemli.
Szerintem azért kevés az új kártya, mert keresik az elveszett blending egységeket.MasterDJ: Lehetne, de az nem akkora bevétel.
-
Alogonomus
őstag
Az a nehezen hihető a szűkös GDDR7 darabszámra mutogatásban, hogy ha valóban halmokban állnak a GB202 és GB203 GPU-k a gyártóknál, és a GDDR7 chipek rendelkezésre állása korlátozza a legyártható kártyák számát, akkor eleve a legjobb minősítésű GPU-kat szerelnék a kártyákra, hiszen úgyis sokszorosan több GPU van a gyártói raktárukban, mint amennyihez van elég kapacitású GDDR7 chip.
A jelen helyzetet elnézve viszont inkább az tűnik valószínűnek, hogy a GPU lehet a szűk keresztmetszet, és bármilyen minőségű GPU-t felszerelnek a kártyára, amit az Nvidia képes leszállítani nekik.
Valamint ha tényleg a GDDR7 VRAM a korlátozó tényező, akkor kvázi minden GDDR7 chipet 5080-as kártyára szerelnének föl a haszonmaximalizálás érdekében, mert az 5090 azért nem megy dupla áron az 5080-hoz képest, az 5070 Ti pedig ugyanannyi memóriával sokkal kevesebb bevételt jelent a gyártónak. -
Héraklész
tag
A lényeg, hogy a 4xxx-ek gyártását leállították.
1#, 5# Mi a baj? Hogy cikk van a problémákról? Vagy az a baj, hogy prekoncepció alapján a hasonlóan nagy AMD problémákról valószínűleg nem lesz cikk? Értem.
-
Predatorr
őstag
Megy a savazás rendesen, de hát nem kellett volna hulladékot kiadni, csak a profitért. Ha a felhasználóknak egy csepp eszük lenne, az a kevés 50x0 is a gyártókon rohadna. Logikusabb lett volna a csúcskártyát kiadni 4090 Supernek, és gyártani tovább a kiforrott szériát, de ugye, a pénzéhség...
Tiszta Samsung...
4080 forever!A physx kiirtásával biztosították.
Rohadt nagy öngólnak tűnik ez a széria.
AMD itt majd arany lesz, már erre alapoznak a napi,nV rugdalózással, hiába tudni, hogy 305W-ból (ennyiből elvan a 4080-am) továbbra sem éri utol az nV-t, még a bízvást hátszeles saját tesztek szerint sem (vs. 9700XTX). De „majd javul a driverekkel”.Joachim: Értjük, pénzért nem vásárolható annyi neuron, amennyi biztosítaná 2 kábel megfelelő összedugását.
-
-
Joachim21
őstag
Tavasszal jön az újabb fellángolás.
(mondom ezt 4090 tulajként, remélem értitek a poént) -
Z_A_P
addikt
Emiatt a notebookokba szánt GeForce RTX 50 Laptop sorozat startja is bizonytalan még
Nagy dolog, ilyenkor van az a "ravasz trukk", hogy kiadod az elozo generaciot kicsit atnevezve, ujra -
hapakj
őstag
Uh alig várom, hogy megjelenjenek az új radeonok és azokról lehessen olvasni ennyi cikket a problémákról
Új hozzászólás Aktív témák
ph Van azonban egy fő komponens, amiből két cég még nem szállít, pedig építettek volna rájuk a gyártók.
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Fujifilm X
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest