Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paqito
senior tag
Üdv kedves emberek!
Ha valaki tud kérem segítsen. Adott egy idén júliusban vásárolt 3200+ Barton proci. Nagyon szép, nagyon jó, minden rendben van. Megnéztem a gyártási időt, amelynek tanúsága szerint a cucc 2003 február 10-én jött le a gyártósorról. Ez a legjobb tudomásom szerint lock-mentességet feltételez. Azonban, ha a BIOS-ban az alap 11-es szorzó helyett pl 10-est állítok be, akkor is 11X200-on bootol be a cucc. A pontos konfig az adataimnál olvasható.
Ha bárkinek van valami tippje, az kérem ossza meg velem. Köszönöm -
mynames
senior tag
upp!

-
mynames
senior tag
Sziasztok!
Addig grafitoztam amíg jól elb@sztam vmit..., de mit (lap v. proci v. mind2)???
Tud segíteni vki?
Ez volt: meggrafitoztam még úgy márc. végén a procit (Sempron 2500+), ment is mobilként... Múlt éten ezt nem akarta, így újra nekiláttam...Grafitozás megvolt proci és cooler vissza, de se kép, se hang. Az a gáz, hogy az nem csipog ki semmit sem... Postolás jelzésére Z (working), S (stand by), P (passz) ledek. Indítok majd sárgához jön zöld de nem lép tovább, VGA nem is éled...
Miután a cooler gyanúsan hűs volt, beinditottam cooler nélkül is és igaz lett amit gondoltam. A proci semmi kraftot nem vesz fel!!!
Mi szállt el szerintetek? -
Möhe
addikt
Üdv
Lehet állítani a socket A 2600+ -os procim szorzóját? -
törölt tag
Nekem csak az a bajom evvel a pasztával hogy méregdrágán rendeltem és úgy hogy jó hő és elektromos vezető. Nem a processzorokhoz kellett a paszta, de gondoltam ha kéznél van egy ''papíron vezető'' massza akkor kipróbálom mit szól a superlock-os proci ha betömöm vele a lyukat...

Megjegyzés: Szerintem meg pont nem lett volna probléma ha vezet.
-
KPepe
senior tag
válasz
üzenetére
Hát szerintem probléma is lenne, ha vezetné az áramot, hisz a számítástechnikában mindenféle felesleges kapacitás, feszültség, stb lenne jelen, mert ezek elég érzékeny kütyük.
Egy példa: forrás: Bővebben: link
Ha vezetne, akkor ebből már baj lenne: Bővebben: link - bár itt ha jól emlékszem nem ezüstös pasztát alkalmaztak.
Alátámasztandó az eredményedet:
Bővebben: link
Ui.: Remélem nem lessz semmi probléma, a hivatkozott topic #1 hsz-át nem reklám céljából linkeltem. -
KPepe
senior tag
válasz
.-Cs0SzA-.
üzenetére
üdv!
A fekete lyukat teljesen tele kell tömni grafittal, és a biztonság kedvéért meghúzhtasz egy vonalat a két rézpötty között is. Lehet, hogy nem fog menni elsőre, kitartás
A hővezető paszta alkalmatlan, régen rossz lenne, ha vezetné az elektromos áramot - még az ezüst alapú sem! -
.-Cs0SzA-.
aktív tag
Na lenne egy kérdésem, meg upp is
csak a kis fekete lyukat kell betömni,vagy a felette,és alatta lévő kis rézpöttyöt kell összekötni?
és erre jó a silicon grease ? ami hővezető paszta nekem a pocc és a borda között? -
KPepe
senior tag
Nagyon pang mostanában a topik. Mi van, mindenki az AMD szervereket hekkeli, hogy megtalálja a Sempron szorzólokk titkát?

-
Meduza
csendes tag
Bocsika az eliráshoz. Azért mert szöke nő vagyok azért nem kell bántani. Meg hogy érdekel a Számtek az csak nem baj?(nem lehet mindenki olyan penge mint ...:
) Egyébként meg nforce-2 es az alaplapom ha jol tudom.....
Meduza
-
KPepe
senior tag
Embörök!
Legalább a saját processzorunk nevét tudjuk! Nem Semtron, meg mittomén micsoda, hanem SEMPRON.
Csak egy észrevétel, mert már jó ideje forgalomban vannak ezek a procik, és még most is sokan ''elírják'', pedig a p és t betűk baromi messze vannak egymástól a billentyűzeten.
szerk.: OFF
[Szerkesztve] -
Xtre
tag
Talán azért, amiért nekem jó lett volna, ha az alaplapom gátat nem szabott volna a dolognak. Mivel nekem fix 12es szorzó van (akárcsak neked), nem tudom az FSBt 196 fölé emelni... Az egészben a rossz hogy nem a memória miatt. Viszont, ha mondjuk 11es szorzóm lenne, akkor mehetne akár 11x210en is az FSB, ami jócskán túlteljesít a 196on a memória sebesség miatt. Egyébként nforce2nél biztos nem müködik ez a módszer, úgyhogy csak akkor grafitozz, ha VIA vagy SIS chipsettel rendelkezik az alaplapod. Amúgy próbáltad már húzni a 3000es Sempronod? Ha igen, mennyit ment fesz. emeléssel, vagy alapon?
[Szerkesztve] -
Meduza
csendes tag
Az alaplapom ASUS A7N8X-DELUXE
A CPU 3000+ semtron
Az jó?
Meddu
-
Meduza
csendes tag
Sziasztok!!
Miért jÓ nekem a szorzó állitás?
Vagy az miért jó hogy a procimat mobilprocinak látja az alaplap egy kis grafitozás után?
Meddu

[Szerkesztve] -
Xtre
tag
-
Xtre
tag
Hali! Próbálj meg egy 11-3-3-2.5-öt, nekem most így megy, és a memóriák eléggé jól teljesítenek ezeknél a beállításoknál. De ha gondolod, és még akarsz gyorsítani, akkor kipróbálhatod a 11-3-3-2 beállítást is, de nekem itt már instabil 10-20 perc után a Win. Jah, és az Everestel ellenőrizd mindig mennyit gyorsult.

-
KPepe
senior tag
Na, csak nem hagyott nyugodni a dolog, azán még próbáltam a tuningot. Jelenleg 176-os fsb-n megy stabilan, 1.7volt mellett. 2112MHz. Még finomítok rajta, remélem lehet

3-3-3-8-as mem mellett, ezt is kéne lejjebb vinni. -
Xtre
tag
Hali!
KPepe végülis leírt mindent, hogyan húzhatod feljebb az órajelet és memóriát egyszerre. Viszont a 200as FSB alapfesz mellett eléggé meggondolatlan volt
Kizárt hogy úgy stabil legyen, de mondjuk ha adnál neki 1.7, 1.725v-ot, akkor már szerintem Underground2 is nyugodtabban futna
Prime95 progrival tesztelj Torture Testet! Ha az megy kb. 30 percet, akkor kezdhetsz örülni
-
KPepe
senior tag
üdv!
Próbáld meg 183-as fsb-vel, az 2200MHz. Adj neki 1.7V-ot. A memóriát mindenképpen AUTO-ra állítsd (CPU FSB/DRAM Ratio), mert akkor járatja szinkronban a processzorral. Ezzel jobb sebességet érsz el, mint ha kézzel állítgatod a proci/memória sebesség arányt. Az amd amúgy sem szereti, ha aszinkronban jár a cpu a memóriával.
A CPU Interface-t állítsd enebled-re.
Eddig volt a Soft Menu.
Advancd chipset features: Az időzítéseket állítsd optimal-ra, vagy Expert és 3-4-4-8-ra.
Most próbáldd meg. Ha stabilan megy, akkor kicsit mehetsz feljebb az fsb-vel, esetleg lejebb az időzítésekkel.
A 200-as fsb-t szerintem Te sem gondoltad komolyan
12-es szorzó mellett kész csoda lenne, ha működne 2400 MHz-n.
mint látod nekem egyáltalán nem lehet tuningolni. Viszont neked 195-ös fsb-n elindult, és ment pár percig a játék, az nagyon ígéretes. Alapfeszen nyomtad?
Na, sok sikert!
[Szerkesztve] -
Tibi001
csendes tag
Szia én is próbáltam húzni a Sempron 2800+-os procimat rá tettem 200-as fsb-t a windows
nem indult bejött a kék háttér az xp-n hiba üzenettel!!Vissza vettem 195-re az fsb-t úgy már betöltötte.De az Underground 2 kilépett egy 3perc után amikor csapattam az autót!Újra is indult!Tudnál nekem írni hogy milyen fsb sebességgel próbáljam?A samsung memóriát Samsung 512/400-as nem engedte turbóra venni az nf7 azt írta ki hogy rossz Bios beállítás!Tudnál segíteni?
-
KPepe
senior tag
Ehh, 183-as fsb-t próbáltam, mondván az 2200MHz, 3-4-4-8-as mem időzítés mellett, a win elindulásakor amint 100%-ot kapott a proci, újraindult. 180-as fsb mellett a Torture teszt ennyit tudott:
[Sun May 29 23:12:35 2005]
FATAL ERROR: Rounding was 0.4999996813, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Szóval a tuningról ennyit.
-
Xtre
tag
Ha megsérül a mag, még nem jelenti azt hogy nem megy... Sérült mag okozhat sokkal nagyobb hőemelkedést a procinak, és a tuning is elveszlik ilyenkor... Jártam már így, tudom miről beszélek

Valóbban nem garantált a 180FSB, de szerintem ki lehet belőle hozni egy kis plusszt ha nem sérült!
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
Nem hiszem, hogy megsérült. Akkor valszeg nem is menne a cpu. Mondjuk igaz, szorul rá a hűtő, mint a veszedelem.
Az meg nem előírás, hogy el kell vinnie a 180-as fsb-t, magtól is függ. Ez lehet pont olyan, aminek a gyári érték az éppen elvihető legmagasabb teljesítmény. Lehet, hogy majd megpróbálom, meglátjuk.
Ami a melegedést illeti, az biztos, hogy 60 fokra még nem ment fel, kicsit alattamaradt mindig, pedig a szobába volt már 26-27 fok is. Sőt, piszok melegem van. Ennyit a tetőtérről
-
Xtre
tag
Most látom, hogy kérdezted a memóriám és az időzítéseket. Nos, nekem van egy 512es Samsung 400MHz-es, és még két 256MB ilyen olyan memó (Samsung abból az egyik még asszem), ezek 333MHzesek, de szerencsére a 400MHz-t simán bírják. Ídőzítés: 11-3-3-2.5. 2.0-án egy idő után újraindul...
-
Xtre
tag
Nem sérült meg a proci magja, mikor feltetted rá a coolert? Nem melegszik az átlagosnál is túl gyorsan? Mert annak a procinak bizony bírnia kéne alapfeszen a 180FSB-t minimum... Legalábbis mindenhol ezt olvastam, az enyém is alapfeszen kb. 182 körül válik instabillá. Én nem adnám fel ilyen könnyen

-
KPepe
senior tag
Na, ez nem jött be. Feltettem 1.7-re, de a mem időzítéseket elfelejtettem optimal-ra tenni, és azt hiszem, 2-3-3-6-on maradtak. Erre win induláskor valami krix-krax-al kifagyott. CTRL+ALT+DEL, mondom visszaveszem az időzítéseket, erre a BIOS-ban is kifagy. Reset, most egy kicsit tovább húzta a BIOS-ban. Megint reset, már nem indult el a gép, csak egy kékes sáv jelentmeg képernyő alján. Gndoltam itt állok meg, nem mertem tovább kísérletezni.
-
Xtre
tag
Igen, az enyém 12x166-os csak annyi különbséggel, hogy Barton magos a proci, ami azt hiszem a nagyobb magja miatt jobban le is tudja adni a hőt, de ez relatív

Nyugodtan viheted a feszt. szerintem 1.7-1.75-ig, nem lesz baj, de azért a hőmérsékletre nézzél rá néha everestel vagy mással. Azt meghogy meddig tudod majd emelni az FSB-t, szerencsétől függ... Én annyira nem vagyok megelégedve ezzel a 194-195 körül FSBvel, mert sok helyen olvastam, hogy ugyanez a proci másnak 1.7v-on vitte a 200as FSBt
-
KPepe
senior tag
Akkor Talán az én GT Igloo 2421-em sem lenne rá kevés, annak elvileg 36 cfm a léghozama, bár alu bordás.
A te procid is 12*166-os gyárilag, ugye? Mert elvileg akkor az enyimet is el lehetne tolni addig. Attól függ, hogy áll hozzá a TBredB.
Mod: milyen memód van, és milyenek az időzítések?
[Szerkesztve] -
Xtre
tag
Hali
Igen, amint látod 2360MHzig még stabil, de most hogy ilyen nagy a hőség muszály voltam visszavenni 2333MHzre, de most is 1.8V-on küldöm neki. Nekem ezen a feszültségen stabil a rendszer Prime95-el is órákig... A hűtésem nem nagy szám, SilentBreeze III rézbordás cooler, de a ventijét lecseréltem egy WhisperrockIV-re, mivel nagyobb a fordultszáma, vmivel jobban is hűti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlával, Garanciával, AMD Ryzen 7 9800X3D
- AMD Ryzen 3 PRO 2100GE 3.2GHz + GYÁRI HŰTŐ
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) Egyébként meg nforce-2 es az alaplapom ha jol tudom.....