Hirdetés
- Hobby elektronika
- Mire van szükségem: WiFi Bridge, Access Point, Range Extender, Mesh?
- Philips LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- DUNE médialejátszók topicja
Aktív témák
-
Sefo
újonc
válasz
GombócArtúr
üzenetére
De ugy nem az Anti mondta

-
thegamer
csendes tag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Hat, en igy alkoholon kivul nem igazan nyulnek hozza semmivel, az ugyanugy leszedi... De ti tudjatok... : )
-
GombócArtúr
senior tag
Ja, ma bementem egy megdobálszba megnézni a Sega játékokat. Hát ahhoz képest hogy azt mondtátok hogy kosaras, meg röplabdás játék van benne, elég pofátlan dolog volt, Sonic, Tails, meg Knuckles figurákat ráragasztani. Rontják az imázsukat...
-
thegamer
csendes tag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Ezt hol csinaltak neked igy?
-
GombócArtúr
senior tag
Ma megtisztították nekem a problémás kazit, méghozzá így:
Kazetta csavarnyúzóval szétszed, nyáklap ki, és az érintkezőket cif súrolóval és egy ronggyal átdörzsölni. És lám, lejött az összes korrózió, a kezetta meg ismét remekül működik. ajánlom mindenkinek ezt a receptet! -
GombócArtúr
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
hát ez elég lehangoló... -
parandroid
félisten
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Ha jól láttam röpis van, kosaras, focis, baseballos meg ''virágelkapós'' (sic). Lehet, hogy nem láttam az összesfélét...

p -
turho
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Az a kosaras vacak télleg gáz
gyerek szombaton ezért vett menüt, kirándulni voltak Pesten a várban és a vasútmúzeumban. -
turho
addikt
válasz
GombócArtúr
üzenetére
www.brujotorrent.uw.hu - ezen az oldalon elkezdheted a megértését.
remélem nem kapok ki. Vezérfájlokat, ún. torrenteket töltesz le, és a kliensedbe bedobod, az meg kapcsolódik azokkal a gépekkel, amin elvileg megtalálható....
Bitlord az jó kliens -
GombócArtúr
senior tag
A gépbe nem hiszem hogy bele tuddok (akarok) nyúlni, de nem hiszem hogy a gépben van a baj, mert más kazik tökéletesen mennek vele.
A CDX kazetta utángyártotott, a minősége persze silányabb. Tényleg elég lenne átmenni rajta radírral? Ez tök egyszerüen hangzik.
Csak még egy spéci csavarhúzót kell hozzá szerezni.
Köszi az ötletet! -
GombócArtúr
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Sonicos nincs? -
turho
addikt
válasz
GombócArtúr
üzenetére
www.torrentspy.com
ha használod. -
parandroid
félisten
Hát, nemtom. Mondjuk alapból nem vennék ''kvarcjátékot'' a gyereknek. Inkább laptopot...
Még csak 3,5 éves, kb 1,5-2 évem van még, hogy vegyek neki (is). BIztos van, aki szereti az ilyen ''3 állásba tudom nyomni a kismukit, hogy aláálljak a labdának''-játékot, nekem nem bejövős. Csak kiváncsi voltam ti láttatok-e már ilyet. 
Ja, és most már én is elmondhatom, hogy van egy Sega-m...
p
[Szerkesztve] -
Viktor77
titán
válasz
parandroid
üzenetére
Miért lenne gáz? A Nintendonak is vannak ilyen kis egyjátékos kvarcjátékaik, a név miatt bele is kerülnek 3-4K-ba.
-
Viktor77
titán
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Szedd szét, és a fém érintkező részeket egy radírral alaposan pucold meg. Mind a kazin, mind pedig a gépen, ha szükséges.
Ezek a részek egy idő után eloxidálódnak (vagy hogy hívják), ezt le tudod szedni a radírral. -
parandroid
félisten
Sega? Höhö.
Ezt nem bírom kihagyni. Ma kapott a lányom egy Sega minijátékot a Mekiben a gyerekmenühöz. Kicsit imho ez azért gáz a Sega-ra nézve nemugye? Teljesen le voltam döbbenve, hogy mik vannak...
Ráadásul valami idióta röplabdás, semmi értelme. 
p
[Szerkesztve] -
GombócArtúr
senior tag
hűűű, hát akkor csak kiszivárgott a gyárból

Kiváncsi vagyok milyen lehet. (mondjuk nincs is dreamcastem)
Van ez annyira nagy ritkaság hogy megkérjelek hogy valamilyen formában oszd meg velem, vagy interneten könnyen rá lehet lelni? -
turho
addikt
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Elvileg nekem megvan a half-life Dreamcast-re, csak ki kéne már írni...

-
GombócArtúr
senior tag
fáradt gőzben nem szoktak uppolni, de én most úgyérzem hogy most fogok egyet...
-
GombócArtúr
senior tag
válasz
Versus123
üzenetére
Nem gondoltam volna hogy egyszer playstationon fognak segázni...

Érdekes, de leginkább zavaró hibára lettem figyelmes:
Egyes megacd és 32X játékok nem mennek rendesen gens emulátorral. Pl: 32Xre a Fifa96 akkor indul el, ha a kitömöritett .bin ről átnevezem .32x re, de az indulás után nem lehet megnyomni egy gombot sem, és csak az EA SPORTS logóig jut el. Valamint a címsorban (NTSC)-t ír ki. Ami érdekes mivel a Fifa 96 amerikában nem is jelent meg. Hasonló jellegű hibát észleltem még néhány megacd-s játékon is, vagyis ott sem nagyon akartak elindulni...
Van egy CDX kazettám (régiómentesítésre) ami haldoklik, szerintem az érintkezés kopott meg.. vagy nem is tudom, egyre ritkábban indul be. Mivel lehetne trükközni, hogy újra rendes kontakt legyen a gép és a kazi közt? Kellemetlen lenne, ha végleg bekrepálna -
Versus123
aktív tag
huhú,most jön a poén,ps2-re megjelent a ''Sega Clasics'',régi nagy Sega játékokkal köztük a Golden Axe-al
Már jön is lefele
-
GombócArtúr
senior tag
válaszoltam Type-R.
meg azon gondolkodtam, hogy kár, hogy anno Mega CD 32X re összesen 6 darab FMV játék jelent meg...
Ez a feltuningolt megadrive majdhogynem kitesz egy Saturnt, vagy egy Playstationt. Ha nem is 3D-ben, de 2D teljesitményben biztosan.
A Night Trap cd 32x verziója olyan szép mintha tévét néznél.
Összeadódik itt 4 proci teljesitménye:
Megadrive:
- Motorola 68000 - 7.61Mhz (PAL)
- 64K RAM + 64K Video RAM
Mega CD
- Motorola 68000 - 12,5Mhz
- 6Mbit RAM + 512K PCM samples (ez nemtom mi)
- Mode7 támogatása, max 128/256 szín a képernyőn, sztereó hang
32X
- 2 Hitachi proci, egyenként 23Mhz-en, 40mips számítási sebeséggel
- 512K RAM
- Co-processzorok, max 32,768szín a képernyőn
Azért ez így együtt nem hangzik rosszul, nagy kár hogy összesen csak az a 6 FMV használja ezt ki, és nem írtak rá rendes játékokat is, szerintem nagyon szép dolgokat tudtak volna alkotni. (persze tudom, nem volt rá igény, drága volt, jött a Saturn, Playstation) Kár érte... a 32X ért meg különösen hogy ekkora bukás lett, és nem jelent meg rá 40-50 játéknál több. (Főként az Ecco The Dolphin, befejezetlen 32X verziójáért)
Bővebben: link
Bővebben: link
szerk: ha már a képet nem tudom direkte beszúrni...
[Szerkesztve] -
Type-R
őstag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
igen annyira agyon lett nyüstölve, hogy bekrepált minden, a TV kábel vége szétjött, a kontrollerek egyáltalán nem is múködnek, és az adapter kábel is valószinüleg megtört, a játékokról az infót leirom a másik topicban.
-
GombócArtúr
senior tag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Nodekééérem...
A megadrive esetében nem nagyon beszélhetünk pixelekről, révén hogy nem sok 3d-s játék jelent meg rá.
A 32X-re a Virtua Racing és a Doom kifejezetten szépre sikerült, főleg az utóbbi.
MegaCdre meg egész pofás többé-kevésbé 3d-s játékok jelentek meg (pl: Silpheed)
Saturnnal csak kábé 2szer volt alkalmam játszani a Virtua Fighterrel, de akkor nagyon szépnek tartottam.
Playstationon meg a Fifa kétezervalahány olyan borzasztó pixeles volt hogy rossz volt nézni ( a már említett focis haverom is megmosolyogta)
Persze én biztosan elfogult vagyok, de ezen gépekre megjelent játékok jórészének alkalmuk sem volt pixelesnek lenniük. -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Nem több,de ha olyan szinten pixeles,hogy nem látni mi van a képernyőn..

-
GombócArtúr
senior tag
és az R-Type volt a kedvenc játékod Nintendóra?

Rendben, a Turtles alatt a mászkálós verekedős Tinin Nindzsa Teknőcökre gondolsz, vagy pedig a Mortal Kombat stílusúra? Ha az előbbi akkor érdekel, de légyszi ha ilyen ajánlatotok van, akkor az első hozzászólásban kilinkelt topicba tegyétek. Dánke. (Mi is folytassuk ott, jó?)
Hogyhogy mindened bekrepált? Annyira agyon használtad?
-
Type-R
őstag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Én is Sega Mega Drive-al kezdtem, van 6 játékom is, csak nincs működő kontrollerem, se TV kábelem, és a táb se az igazán jól működik, szegény eleget lett nyüstölve, ha érdekel valakit a 6 játék baráti áron szivesen megválok tőlük, mert már nam tudo kigy játszani velük:
Sonic
Turtles
World Cup 90
Ranger X
Tale Spin
Gynoug
u.i.lehet rosszul irtam a neveket, mert fejből már nem emlékszem. -
GombócArtúr
senior tag
pontosan, meg a kisebb gyártók nem is fejlesztettek Saturnra, mert ugye a játékokat minél gyorsabban ki kellett adni, Saturnra pedig többet kell tökölni velük. Hogy aztán a végeredményen ez meg is látszik az lényegtelen ugye...
Én azt nem értem ha már elkészítettek egy játékot, akkor azt miért nem lehet kiadni? az már igazán nem kerül sokban.
Sok ilyen van, pl megaCD-re vagy Dreamcastre a Half-Life
Itt egy átfogó lista megacd-re megjelent és nem megjelent játékokról. Jó sok cím van az unreleased résznél...
Bővebben: link -
rocket
nagyúr
Grafikaban a saturn felulmulta a psx-at annak ellenere, hogy nehezebb volt programozni.
A sony a marketingeseinek koszonheti az akkori elsopro sikert.
Akkor indult utjara a xy konzol only gamek serege, a sony sorban vette meg a jatekokat, amiknel kikototte, hogy nem johetnek ki masik konzolra.
Siman penzzel szerzet sikert maganak, es nem a konzolok ereje es a programozok dontottek el a versenyt.
Van egy saturnom es psxem is volt, igy tudom mirol beszelk, pont most jatszottam saturnon a need for speed elso reszevel, sokkal kevesbe pixeles a grafika mint psx-en akarmelyik jateknal. -
GombócArtúr
senior tag
válasz
Versus123
üzenetére
Biztos vagy benne hogy midenkinek az a véleménye mint neked? A maguk idejében is bukók voltak? Ez úgy hangzik mintha 10 éve, minden ilyen konzolra megjelent játék abszolút bukás lett volna. ''Nagy név... nagy név...'' mert számodra valami nagy név, az mindjárt jó kell hogy legyen?
Többek közt arra akartam felhívni a figyelmet, hogy egyes régi játékok UGYANOLYAN élvezetet nyújthatnak mint a ''nagy nevek'' ma. Attól hogy valaminek szebb a grafikája még nem több... -
Versus123
aktív tag
válasz
Versus123
üzenetére
''Hűűű, hát azért ekkora érdeklődésre nem számítottam.''-ezért írtam.....ma,amikor az ember játszhat PS2-n a GT4-el,Cold Fear-el(azonnal kipróbálni!),Tekken5-el , X-box-on DOA3-azhat, PC-n is kinn van pár nagy név,miért akarna olyan játkékokal játszani amik 10 évesek és már a maguk idejében is bukók voltak? Ezért nem lesz nagy érdeklődés,csak néhány arc akit elkap a nosztalgia.....
-
Versus123
aktív tag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
nem volt szar,csak nem volt versenyképes. így az adott körülmények között nem volt eladható.
-
GombócArtúr
senior tag
Valamint a topic első hozzászólásában direkt csak utaltam a Sega halálának miértjére. Nem erről kéne szóljon...
-
Versus123
aktív tag
hát úgy látszik sok millió ember tévesen választott...nekem volt ps-em,aztán ps2-m. haverom járt át játszani,vett egy DC-t,aztán egy ideig hozzá jártunk játszani...aztán gyorsan vissza,vett ő is egy ps2-t..... grafikában ki van csukva hogy jobb volt,cserébe voszont pocsék programellátottsága volt.
-
I_Am
veterán
válasz
Versus123
üzenetére
A Play2 előtt már piacra dobták, még nem is volt 100%-ra befejezve. Amugy volt lehetőségem eleget játszani az összes konzollal és szvsz sokkal jobb grafikai teljesítményre a DC, mint a PS2. (majd jön Viktor és Ő is leírja a véleményét, Neki is volt, van PS2-je és DC-je is.)
-
Versus123
aktív tag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
jaaaaj, biztos rossz logórol volt szó itt is...vagy rossz volt a reklám(mert a segákat is reklámozták azért agyba-főbe).ugyanmár...
marketingre visszatérve- ha pl. egy új joghurtot akarsz a paicra dobni,ami jobb is mint a többi,ha nem jó a reklám tényleg bebukhatsz a szar reklám miatt az 1000 joghurt és joghurt reklám között. de ott azon a piacon 2-3 ellenfél volt,mind3mat reklámozták ezerrel,újságok írtak róluk,tesztelték őket....ha tényleg olyan jó lett volna a sega ,nem ment volna tönkre,csak azért mert gyengébben reklámozta magát.
[Szerkesztve] -
Versus123
aktív tag
ezen most kár vitatkozni,az idő és a fogyasztók már eldöntötték. a sega csúnyán elvérzett a sonyval és az x-box-al szemben. ennyi. és nem hiszem hogy ennek csupán a reklám kampány az oka.
-
-
Versus123
aktív tag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
''Mindig ők jelentették meg elsőként a legfejlettebb, legújabb konzolokat... ''-hát a véget a Sony megjelenése jelentette nekik(meg a nintendonak is). A Playstation lemosta a Saturnt,mind grafikában,mind pedig a játékok számában. A Dreamcast ugyanúgy bebukott a PS2-vel szemben....(meg X-box-al szemben)
Szóval még a megadrive időszakban tudtak max. valamit pendíteni,de az se volt nagy cucc szvsz.... -
GombócArtúr
senior tag
Hűűű, hát azért ekkora érdeklődésre nem számítottam.

[Szerkesztve] -
GombócArtúr
senior tag
Ha a videojátékkonzol-gyártásról beszélünk akkor egy fogalom, sajnos már csak múlt időben lehet róla beszélni, mivel a Dreamcasttel befejeződött a pályafutása e téren. Hogy miért? No nem azért, mert silányminőségü gépekkel próbáltak volna teret (vissza)nyerni a piacon, nem... Sőt! Mindig ők jelentették meg elsőként a legfejlettebb, legújabb konzolokat... Mindez kevés, ma a pénz többet ér a játékélménynél. Ez van ma...
Ami meg a múltat illeti.. hát ez a topic arról fog szólni.
Ez egy gyüjtőtopic akar lenni, azon embereknek akiket nem tud elvarázsolni a sok éppmostmegjelent, csicsás, maszlag. Az az érzésem ugyanazt kapjuk mint mondjuk 10 éve, csak más köntösben, de az alapkoncepció ugyanaz, valami miatt mégsem nyújt akkora élményt már...
Rengeteg régi elavultnak tűnő játék van amikre senki nem emlékszik már, vagy koránál fogva alkalma sem volt megismerni. Ezeket a játékokat lenne jó megismertetni egymással, hogy -ha csak emulátorokon keresztül is- aki fogékony az ilyesmire tudjon egy jót szórakozni.
Valamejk nap átjött hozzám egy focisjáték-őrült haverom, megmutattam neki MegaCDre 94'ben készült Fifa Soccer introját, nagyon tettszett neki ''- Ma miért nem tudnak ilyen jó videokat csinálni?''
A Terminator MegaCD-s verziójához olyan audiotrackeket raktak hogy leesett az állam.
Snatcher (erről tervezek egy cikket is írni) - annyit mondok beválaszották a világ 100 legjobb játéka közé, angolul eddig kizárólag megacd-re jelent meg. Ez egy olyan játék hogy leülsz vele 10percre játszani és 3 óra múlva veszed észre hogy kissé letelt a 10perc.
Ezeket a játékokat ma nem könnyű megszerezni, (eredetiben magyarországon szinte lehetetlen) másoltan is egy-egy .ISO-t nehézkes, akár egy hétig is eltarthat letölteni. De megvannak rá a megfelelő helyek...
Ha valakit érdekel a téma, vagy netán ő is ilyesmivel tölti az idelyét, segítsünk egymásnak, és osszuk meg ezen ritkaságokat.
(Nekem több mint 10Gigabytenyi játék összegyűlt kizárólag megacd iso-kból.)
Sega Saturnra még rosszabb a helyzet. Nem hogy játékokat, de még rendesen működő emulátort is nehéz találni...
Van már egy ezzel kapcsolatos topicom: Bővebben: link
Azért tartom szükségesnek ennek a létrehozását, mert a piacos topicokat csak az érdekeltek látogatják, a fáradt gőzben többen ide találhatnak.
Hát gyertek...!
Aktív témák
- Formula-1
- Hobby elektronika
- Mire van szükségem: WiFi Bridge, Access Point, Range Extender, Mesh?
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Philips LCD és LED TV-k
- GTA VI
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Keychron K4 vezeték nélküli mechanikus billentyűzet
- 2 DB HYPERX 16GB FURY DDR4 2666MHz CL16 HX426C16FB/16
- Alaplap ASUS ROG STRIX B850-I GAMING WIFI, Fractal Design ház, NOCTUA NH-D9L chromax black hűtő, Cor
- Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

gyerek szombaton ezért vett menüt, kirándulni voltak Pesten a várban és a vasútmúzeumban.
Még csak 3,5 éves, kb 1,5-2 évem van még, hogy vegyek neki (is). BIztos van, aki szereti az ilyen ''3 állásba tudom nyomni a kismukit, hogy aláálljak a labdának''-játékot, nekem nem bejövős. Csak kiváncsi voltam ti láttatok-e már ilyet.