- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Amazon Kindle
- 3D nyomtatás
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Raspberry Pi
Aktív témák
-
Воланд
titán
Windows 7 /Olvasd el az első hsz-t!/ a topik címéhez kapcsolódóan pedig Milyen program, ami .......?
-
futa
csendes tag
megtörném a HP vonalat picit. =)
Nekem egy Epson Stylus DX3800 multifunkciós kütyüm van.
Magával a géppel teljesen meg vagyok elégedve, bőven tudja azt, amire szükségem van.A baj az, hogy a driver cd-t még XP-s időkben adták ki, viszont a gépemen már win7 van.
XP-n a gyári (Epson Scan) program is tökéletes volt. Még talán komolyabb felhasználásra is tökéletes volt. De úgy tűnik, az epson sz*rik arra, hogy win7 is létezik.
Driver van neten win7-re, de a további programok nem futnak. A Creativity Suit nem ismeri fel a scannert. Ha külön telepítem az Epson Scan-t, tipikus kompatibilitási hibával elszáll.. =(Hiába a legfrissebb program, vagy nem ismeri fel a saját termékét vagy kompatibilitási hibával leáll (igen, próbáltam kompatibilitási módokat állítgatni)...
Valaki megoldott már hasonló dolgot?
-
luciferc
őstag
Akkor azt hiszem levonhatjuk a konklúziót, miszerint a HP irtózatosan szar scannereket gyárt (és most nem érdekel, hogy maga a scanner, vagy csak a program a szar, mert együtt használja őket az ember), így gyakorlatilag bármilyen másik gyártóval jobban jár az ember.
ha ez a HP-nak nem tetszik, hát lesz szíves kihozni emberi drivereket és programokat. -
Drótszamár
őstag
Látom más is sokat szívott már HP scannerekkel. Nekem a munkahelyemen egy HP Laserjet 3020 multifunkciós borzalom van. A program amit ehez adtak az egy nagy rakás fos.
Indítás után kb 10s-ig nézed a splash screen-t, utána az eszköz mozgatja az olvasófejet össze-vissza, aztán beolvassa a képet, és kijelöli a szerinte mentendő részt. Ha esetleg nem jelölné ki, akkor nem is érdemes manuálisa megtenni, mert úgyse fogja elmenteni a fájlt, csak egyszerűen kilép.
1 A4-es lap beolvasása mindennel eggyüt kb 60s. Ebből kb 25s amíg látszólag semmi érdemleges nem történik.
A legszebb az egészben, hogy 10-ből mondjuk 3x, miután megadtam neki amentendő fájlnevet kilép a ge*ibe.
Bocsi az OFF-ért, de ki kellett adnom a gőzt.... -
Vakko
csendes tag
Nekem is volt kb fel eve hasonlo problemam, sokat kuzdottem vele (ugyancsak egy HP scanner) A megoldás végül egy uj scanner beszerzese volt.
javaslom neked is... Sajnos mas megoldast en sem talaltam -
luciferc
őstag
Hm. ennyire durva lenne a hp? a jó édes...
márpedig ez a program egy fos, ezzel képtelenség normálisan scannelni, ha nem csak 1-2 oldalról van szó.
Hulot: kipróbáltam a VueScan-t, de sajnos nem ismeri a scannerem.
Mindenki: Továbbra is áll a kérdés. van olyan program, ami képes a HP scannereket használni a fos HP program nélkül? -
P.H.
senior tag
Egy TWAIN-drivert minden program tud kezelni. Általában programból közvetlenül (is) be lehet állítani a scanner-t (felbontás, méret, színmélység, ...), ez a TWAIN-felület lényege. (Én a program oldala felől vagyok képben, ilyeneket - is - írok, érdekes, HP-n kívül eddig minden más típussal ment normálisan.) A HP magát a driver-t módosította úgy, hogy ne tudjanak a programok közvetlenül scannel-ni (a driver a beállítási request-eket leokézza, mintha minden rendben lenne, de nem történik semmi). Arra meg végképp nem jöttem rá, hogy az ''intelligens'' vágást hogyan kellene letiltani (az is a driver-be van integrálva).
-
P.H.
senior tag
Nem könnyű feladat, programból TWAIN felületen kezelve is ez jön be, szóval TWAIN interface-en keresztül sem lehet közvetlenül beállítani a scanner-t, mindhárom HP scanner-nél, amit teszteltünk. Nekünk saját fejlesztésű programhoz kellett volna scanner, de siralmas volt (főleg a képvágás-funkció tetszett, a tachográfkorongok felét levágta
) Már a HP netes ügyfélszolgálatára is írtam pár napja ezügyben, de válaszra sem méltattak.
Szóval, engem is érdekel a dolog, kell legyen a HP-khoz valami lebutított driver, amivel normálisan lehet használni.
[MOD]: Vagy nem erre gondoltál? Hogy bármilyen programból a saját ablaka jön be, és rendesen megvágja a képeket? Ha nem, akkor elnézést.
[Szerkesztve] -
luciferc
őstag
bár kissé régi a topik, de gondoltam minek újat nyitni.
Szóval adott egy HP scanner, és a hozzá való gyári program szimplán egy fos. és akkor még enyhén minősítettem. Ezért kellene nekem egy programocska, amivel lehetne scannelni, de úgy, hogy scannelés címén ne a HP fos programját hozza be, majd nyelje el az adatokat, hanem megkerülve a HP programját a drivert kezelve scanneljen nekem. Létezik ilyen program? Kis keresgélés után nem nagyon találtam... -
Lacza
senior tag
Kellene egy olyan program ami automatikusan felismeri a scannert,és lehetőleg ócsó
CSak egy régi scannerem van amihez már nincs meg a driver sem meg a photoshop sem.Egy pár fényképet akarok feltenni a gépre.
Aktív témák
Hirdetés
- Tippmix
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Amazon Kindle
- 3D nyomtatás
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest