Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
penene
őstag
nekem t7900as hangrendszerem van, de ennek ellenére csak 5.1ben használom a cuccot, mert nem tudom hova tenni a +2 hangfalat.. (nincs állványom, és sehol nem kapok)...
vki tudna segíteni állvány ügyben offtopicban, priviben?
Creative T7900as satelitnek kellene... de sehol nem találok.. 15 ezer/párért meg nem veszek..
nem igaz hogy nincs vmi olcsóbban... 5-6kért már simán vennék. -
penene
őstag
drivecleaner linket kértem az előbb, tudtok?
köszi! -
thaler2
senior tag
Attól függ milyen rendszered van, csak normális hangfalakon fogod meghallani egy live és egy audigy4 közti különbséget. Valóban 1-2 újítással több csak eax hd, 7.1, dd+dts hardwares dekóder.
szerk.: Mondjuk a 7.1es dolognak máig nem jöttem rá, hogy mi haszna van
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Ez rendben is van, ha ''csak'' ennyi, tehát mondjuk driveressen nem turbózzák fel extra minőséget elérve. Ugyanis, nem vagyok elájulva ettől a hang cucctól. Elötte sima SB LIVE! 5.1-m volt (van a polcon), és valahogyan nem hallom az áttörést! Kivéve, hogy ez hardveressen is támogatja az EAX-t, és 7.1, tehát plussz egy műanyag foglalat, amit éppenséggel nem használok.
-
penene
őstag
aha. hát meglátjuk.
nekem érzékeny fülem van a változásra, szóval nem lesz gond
Csak el kell találnom ugyanazt a beállítást.
Mivel én nem equalizerrel dolgozom, hanem az EAX consolelal..
És ott a különböző effektek.
ott meg lehet adni minden szirszart, cut off frequencyket, azokra a különböző erősségeket, stb...
kvázi hasonló mint az equalizer. csak az equalizert pontosan értem mi miért, meg szép frekitartományok, itt meg tele van olyanokkal, amiket nem értek, de nem is kell, rock és disco zenére is megtaláltam a magamnak stimmelő beállítást, és így nem equalizerezek plusszba...
-
Allien
veterán
Egy hüle kérdés. Nekem Audigy 4 OEM van. Erre is meg lehet, gondolom csinálni, de akkor elég lehet maga a driver?
-
penene
őstag
*. Extra lépés: Telepítsd a ''YouP PAX A4 1.00'' drivert, mielőtt megcsinálod az 1. lépést, ha szeretnéd az ''Audigy2/Audigy2 ZS'' szériájú kártyádat ''Audigy 4 Pro'' -ra változtatni.
Ennek a drivernek nem látom itt a linkjét, be tudnád tenni, lehet vak vagyok
Az audigy4 ISO és patch megvan. De előtte kell ez a driver is.
köszi szépen! -
Azt tudtam, hogy Audigy SE-vel nem megy (bár ezt nem írtam, sorry), de SB Live! -al nem tudtam, hogy nem megy
. Azért még reménykedek, hogy vkinek sikerül.
Ugyanezt az ISO-t próbáltad feltenni?
A másik már nagyon elsüllyedt és másról is szólt (@Au2).
Így van, előre upgrade-elni.
A kisebb gépben már ilyen van (5.1-re használva), mint írtam, de a sajátomban /pill csak integrált van. Előtte Audigy 2ZS volt benne, csak kipurcant és gariban nem tudtak újjat adni és mivel már tudok erről a dologról, nem fogok ~12-15rugót kipengetni egy újabb Audigy 2ZS ért vagy mégtöbbet egy Audigy4 Pro-ért. Nekem ez a minőség is elég (főleg, hogy a saját gépemben csak sztereóra kell) -
c41r0^
őstag
Nekem is SB0090 hangkártyám van, azt hiszem neki is fogok esni a moddolásnak ma este.
Egy kérdés, hogy van-e többsávos EQ a driverben? Mert a gyáriban (legújabb), amit most használok hozzá csak presetek vannak, igaz így is tökéletesen be tudtam lőni (EAX - Latin preset, + basszus és magas kiemelés), de egy többsávos EQ jobb lenne. -
Robaj
addikt
SB live! 5.1 hangkarim van, kipróbáljuk
-
Örülök, hogy sikerült
!!!
Nálam minden tökéletesen működik (nem raktam fel előtte külön YouP drivert, mivel Audigy1-hez nem kell), nekem is felment elsőre, minden probléma nélkül és mint mondtam én főleg a basszuson vettem észre a változást, hogy szebb lett, jobban ''koncentrált'' vagy hogy mondjam.
Milyen kártyával csináltad? Modelszáma? műanyag/aranyozott? firewire?
[Szerkesztve] -
Milyen 20megás driver megy fel rá
?
A tiednél úgy kell, hogy lepucolod a már fennt lévő cuccait:
- szoftver eltávolítás (vezérlőpult)
- Creative mappa teljes letörlése (''C:\Program Files\Creative'' alapesetben)
- Driver Cleaner-el kipucolod a registryt (szűrő: mind a 2 Creative-os) + én nyomtam neki cab cleanert is (Driver Cleanerben van)
Utána elindítod a virtuális CD-t (ISO) és feltelepíted és kész is! Neked még a patch sem kell utána. -
-
látod ezt még nem tudom pontosan
.
De én úgy értelmeztem, hogy külön kell felrakni a YouP PAX drivert, mivel az ISO-ban nincs benne sztem, csak YouP módosítótta úgy, hogy felmenjen más karikra.
Szóval sztem azt külön le kell tölteni, felrakni és csak utána megy fel rá az Audigy 4 Pro telepítője. -
_seth_
veterán
Eddig nem sikerült moddolni. A 20 megás driver felment de az audigy 4 pro lemezéről csak a media xy progi megy fel. Megpróbálom másik driverrel
-
_seth_
veterán
Én is megpróbálom az SB Live karimat moddolni
-
Protezis
őstag
NNem tiszta teljesen a dolog: Ez a YouP PAX driver gondolom benne van az iso-ban. Ha benne van, akkor hogy kell feltelepíteni? Kicserélték az eredeti Creative drivert erre? Van külön van valahol, és kézzel kell feltelepíteni?
Bocs az értetlenkedésért, csak jó lenne ha teljesen világosak lennének számomra a lépések -
Utolsó módosítás: 2006.03.19. 19:54
SB Live!5.1/Audigy/Audigy2/Audigy2 ZS szériák softmoddolása Audigy 4 Pro -ra
Volt egy topic itt, a PH-n, ami arról szólt, hogy hogy lehet Audigy2 (ZS)-re softmoddolni [link]
Nemrég vettem egy Audigy 1 karit (SB0090, mûanyag csatis) és rögtön el is kértem a haverom Audigy 2 ZS-ének driver CD-jét és megcsináltam a softmod-ot.
Nemsokkal késõbb felfedeztem külföldi fórumon, hogy van már softmod Audigy4 -re is.
Gyorsan lerángattam az Audigy 2 ZS driverét és megcsináltam Audigy4 -re.
Eredeti Audigy1 driver-szoftver nem is volt rajta, de nálam (Ozaki B5) érezhetõen szebben szólt az Audigy4 cuccaival (fõleg a mélynyomó), mint az Audigy 2 ZS cuccaival.
Itt a külföldi fórum linkje, ahol le van írva, hogy hogy kell csinálni:
[link]
Lefordítottam a külföldi fórumon lévõ szöveget (belefûzve egy másik külföldi fórum szövege + saját tapasztalataim + itteni, topic-beli tapasztalatok).
Az összes linket nem tettem be, csak azokat, ahonnan tuti lejön.
Bevezetõ
Ez a csomag ahhoz van, hogy telepítsd a Creative Audigy4 Pro programjait SB Live!/Audigy/Audigy2/Audigy2 ZS szériájú hangkártyákra.
Installálás lépései
1. Indítsd el a géped csökkentett módban. Az eszközkezelõben távolítsd el a hangkártyádat (jobb klikk->Eltávolítás), de ne fogadd el az újraindítást, ha felkínálja. Ezután távolítsd el az összes Creative cuccot: 1,Vezérlõpult/Programok telepítése és törlése; 2,töröld le a Creative mappát (C:\Program Files\Creative); 3,töröld a registry bejegyzéseket ''DriverCleaner''-el ([link] (szûrõk: mind a 2db ''Creative...''-os. Utána indítsd újra a géped.
*. Extra lépés: Telepítsd a ''YouP PAX'' drivert [link] innen. Audigy1/Audigy2/Audigy2 ZS-hez ajánlott a ''PAX Audigy 4 Modified Driver - For Audigy1/2/ZS Series Only''-nál lévõ driver letöltése és felrakása. Live! 5.1-hez kötelezõ a ''Only for SBLive!''-nál lévõ driver leszedése + telepítése. (eddigi tapasztalatok alapján Audigy1-hez elég az a driver, ami a késõbb letöltendõ ISO-ban van)
2. [link] Töltsd le a lap alján lévõ, ''PAX Audigy 4 Pro ISO'' nevû tömörített fájlt, ami ISO-vá csomagolható ki a ''7-zip 4.19 beta''-val [link]. Utána csomagold ki az ISO-t a vinyódra.
3. Futtasd az ISO-t ''DAEMON Tools''-al vagy olyan szoftverrel, ami elindítja az ISO-t virtuális CD-ROM -ként.
4. Várd meg a felugró Creative ablakot. Ha nem jön elõ az ablak, akkor nyitsd meg a virtuális CD-ROM -ot és futtasd a ''\CTRun\Start.exe''-t.
5. Követsd az utasításokat, amit a Creative instalálója ad, válaszd ki, hogy ne installálja a Creative drivereket, ha megcsináltad az extra lépést az elején (egyéni instalálában találhatók meg). Folytasd mindenképpen, akkor is ha azt mondja a program, hogy nem lehetséges instalálni. Utána indítsd újra a gépet.
6. Ellenõrizd, hogy minden program instalálva van-e. Ha valamelyik közölük nem fut, csinálj egy javítást.
7. Ha Audigy/Audigy2/Audigy2 ZS szériájú hangkártyád van (nem SB Live!), felléphet egy hiba: ha egyszer elindítod a ''THX Console''-t, utána a ''Speaker Settings'' és a ''Mixer'' nem használható. Javítani tudod ezt a hibát: töltsd le és csomagold ki a ''A4_Patch.rar''-t [link] (alul a ''PAX Audigy 4 Pro ISO Patch'' nevû) 2fájlba, ''SpkSet.exe'' és ''SurMixer.exe''. Utána másold a ''SpkSet.exe''-t a ''C:\Program Files\Creative\SBAudigy4\Speaker Settings\''-be és írd felül az azonos nevû fájlt. Másold a ''SurMixer.exe''-t a ''C:\Program Files\Creative\SBAudigy4\Surround Mixer''-be és írd felül az azonos nevû fájlt.
Hangkártyák, amikhez van távirányító eszköz
Audigy Platinum/Audigy2 Platinum/Audigy2 ZS Platinum/Audigy2 Platinum EX/Audigy2 ZS Platinum Pro-t használóknak szükséges instalálni a ''Creative Audigy 4 Pro update version 3.00.55''-t (20.94 MB) [link]:
- Ez a frissítés ''Creative Audigy® 4 Pro''-hoz való, több funkcionalitást biztosít a távirányítódhoz és javítja a kezelési hibákat az ''Entertainment Center'' szoftverében.
- Nem ''Audigy Platinum/Audigy2 Platinum/Audigy2 ZS Platinum/Audigy2 Platinum EX/Audigy2 ZS Platinum Pro''-t használóknak nem kell feltenni ezt a frissítést.
Jegyzet
Erõsen ajánlott a legújabb ''YouP PAX'' drivereket instalálni a módosított ''Audigy 4 Pro ISO''-val.
Itt minden szükséges letölthetõ (ezeket linkeltem be) [link].
Eddig ilyen kártyákon mûködött a softmod: (ha lesz újabb siker, mod-al szerkesztetem)
- Live! 5.1 /SB0100, mûanyag/ (szjoci, Sotho)
- Live! 5.1 Digital /SB0220, mûanyag/ (Robaj, Flashget; sikertelen: _seth_, FefeeX)
- Audigy /SB0090, mûanyag/ (Sopi, c41r0^, vgergo)
- Audigy Player /SB0092, mûanyag/ (tr00p3r)
- Audigy ES /SB0160, mûanyag/ (JoHnni)
- Audigy /SB0230, aranyozott/ (csizzah, Sopi)
- Audigy Platinum /SB, / (Tegla)
- Audigy2 /SB0240, mûanyag/ (Protezis, Lui76)
- Audigy2 Platinum EX /SB0320, aranyozott/ (Senki_Alfonz, Lacyka)
- Audigy2 ZS /SB0350, aranyozott/ (vazimódó, penene, oettinger01)
Utolsó módosítás: 2006.03.19. 19:54
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Melyik tápegységet vegyem?
- Filmvilág
- ASUS ROG Ally
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest