Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
Nme látok ezekben semmi használhatót .... Csupa windows alá telepíthető cucc.... Floppy-ról szó sincs ....
szerk.: a #46-ban leírtak ...
[Szerkesztve] -
DcsabaS
senior tag
Letöltöttem és megkerestem a szükséges drivert. Ennek a ZIP file-nak a tartalmát kell kimásolni egy floppy-ra (ez csak kb.900 kByte) :
Bővebben: link -
Fex
tag
Revision 6.37
Driver: NVIDIA System Driver
File: NFref_637_w2k.zip Erre lenne szükséged ha nem ez van a cd-n is...
Size: 42,615,286 bytes
Date: 2005/01/24
Description: NForce chipset Driver for Windows 2K/XP.
Bár ezt windows alatt tudnád csak telepíteni, ha jól gondolom...
Esetleg még ezt:
Revision 2.0.0.1
Driver Smart I/O Driver
OS All
File ITE_SG_050123.zip
Size 5,927,834 bytes
Date 2005/01/24
Description ITE Smart Guardian for Windows. (For NForce4 Chipset)
Bár ez nem tudom mit takar:''...Description ITE Smart Guardian for Windows. (For NForce4 Chipset) ...''
[Szerkesztve] -
Fex
tag
-
rii
nagyúr
Mit is kellene most innen letöltenem? Bővebben: link
nincs időm keresgélni, remlem jön, aki ki tudja pótolni ezt a hiányosságomat .....
szerk.: a linket nem raktam be ....
[Szerkesztve] -
DcsabaS
senior tag
Általában a SATA eszköz a BIOS-ban (és több oprendszerben is) mint SCSI, vagy ''External SCSI'' eszköz jelenik meg, ezért ha róla akarunk boot-olni, akkor valami ilyesmit célszerű keresni.
Az teljesen igaz, hogy az XP telepítésekor, a 2. fordulóban már a HDD-ről kellene a boot-olásnak történnie (ha nem nyúlunk semmilyen billentyűhöz).
Az is világos, hogy ehhez már a legelején (F6 után) biztosítanunk kell a drivert egy floppy-n, ráadásul a megfelelő directory struktúrában. Elvileg az install CD-n kell lennie kell egy directory-nak, amelynek tartalmát (file-okkal, sub directory-kkal együtt) csak rá kell másolnunk a floppy-ra. Legalábbis ez a kulturált megoldás.)
Tekintettel arra, hogy az adott alaplap (LANPARTY nF4 SLI-DR) SATA II-es vezérlővel van ellátva, FELTÉTLENÜL LE KELL TÖLTENI HOZZÁ A LEGÚJABB DRIVER-T AZ INTERNETRŐL, hiszen ezen a területen gyors változások vannak.
Elvileg a SATA II-es vezérlőnek visszafelé is kompatibilisnek kell lennie, tehát kellene tudnia kezelni a Samsung HDD-t, de azért itt lehetnek nehézségek. (A Seagate Barracuda SATA HDD-k nem csak hogy kompatibilisek a SATA II-vel és viszont, de a legalább 200 GByte-os típusokba garantáltan beépítették az NCQ-t is, ami tovább gyorsítja őket és csökkenti a CPU foglaltságot.)
Tehát a teendők:
1.) Megkeresni, hogy van-e lehetőség SCSI/External SCSI eszközt választani első boot eszköznek, és azt kiválasztani.
2.) Letölteni a legújabb SATA II-es drivert, és azt másolni ki floppy-ra.
3.) Ha a SATA II-es vezérlő konfigurálható, akkor ellenőrizni, hogy át kell-e állítani netalán SATA I-re, vagy ez magától is megy. (Ez a RAID menu-ben lehet elrejtve.) -
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
innen most mire is van akkor szükségem?
Bővebben: link -
rii
nagyúr
erről a lparól van szó: Bővebben: link
-
iday
aktív tag
Én is szivtam ezzel a sata-val.
Sima xp felmegy sp2 es nem.
hmm... gondolkoz...
Esetleg uj sata drivel?
Másik gépen fel netre letölt uj driver, rá a floppy ra, s lám megy. :> -
rii
nagyúr
Ezt akkor mondhatdád, ha lehetne látni, hogy a BIOS betöltődése, a POST lefutása után, hogy a HDD bizonyos részén, az MBR-nek átadja a vezérlést, márpedig minden HDD aktivitást a LED felvillanása jelez. De nem látom, hogy történne valami.
Szerintem nem találja a BIOS a HDD-t, mint rendszerbetöltő egységet. -
frewa
senior tag
tuti a prti nem jo!
csináld meg fdisk-el én win 98 cd-vel szoktam a partit meg csinálni mert az xp-s mindig elszuta nekem legalábbis! de ha ellötte meg csináltam win98-al utána formiztam és csak utána keztem telepiteni az xp-t jé láss csodát és jo!
havonta élég sok gépet rakok össze ez probléma mindig elö jön!
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
Kínomban már az alapos (1 óra időtartamú) particionálást is lefuttattam.... semmi hibát nem jelez ... Ha rossz a partició, de át akartná adni a vezérlést a bootoláskor, felvillanna a LED, de nem villan!!!
Sajna nincs konzol, de kiadtam volna egy FDISK /MBR (bár kizárt, hogy erre szükség lenne) parancsot ... kicsit hiányzik a jó öreg PqMagic .... abban bízok. Ha az végigmegy, akkor tényleg jó -
rii
nagyúr
válasz
Pizzafutar #15 üzenetére
Mármint mi niincs húzva? Milyen órajel? A processzor?
-
ktmt
aktív tag
-
rii
nagyúr
Próbáltam megkeresni aza alaplaphoz mellékelt kis füzetet, hátha leírnák, hogy a floppy lemez által felkínált 4 driver közül melyik szükséges.
De a legfőbb gond jelen esetben az, hogy boot-olsákor nem villan fel a HDD led, tehát meg sem próbálja a BIOS átadni a winchesternek a vezérlést ....
És oly mértékben lefagy, hogy a billenytűzet abszolút nem reagál. semNumLOck, SemCTRL-ALT-DEl -
ktmt
aktív tag
-
rii
nagyúr
no .... valaki mondjon már valami okosat ... itt dekkolunk a melóhelyen .... ne hagyjatok má' cserben ....
nem sürgetés, de mégis , no'' -
rii
nagyúr
Ismerősöm vett egy új gépet
Samsung SATA 160 Gb-os HDD-vel
XP akartuk feltelpíteni
Első lépés: F6: külső gyártó lemezvezérlő (4db-ot is felkínált,ezek közül kettő ''required'' volt)
Particionálás, és a file-o felmásolása után a HDD-ről kellett volna boot-olnia, helyette teljesen belefagy a rendszer, a HDD-led még egy másodperce sem villan fel, szóval a BIOS nem akarja átadni a vezértlést a winchesternek.
A BIOS-ban a first boot .... -nál be lehett állítani
CDROM
NetWoek
nVidia boot ...
NDD
Floppy
és sem a HDD-re, sem az nVidia-ra nem volt hajlandó boot-olni.
Raid: disabled
a BIOS látja a HDD-t, a WinXP is megcsinálja a particiót, hibát nem jelez.
Mi lehet a hiba oka?
Előre is köszönöm az építő jellegű válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- GTA VI
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest