Hirdetés
- Monitorok tucatjait hitelesíti az új GeForce driver
- AI-ra hangolta legújabb NUC mini PC-jét az ASUS
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- Azt hittük, a GeForce RTX 3060 már leköszönt, de úgy látszik, hogy mégsem!
- Porvihar, zuhogó eső és hó, de az Akasa passzív háza kitart
Új hozzászólás Aktív témák
-
kbalu
csendes tag
Igen, azzal telepítettem, és azért furcsa az egész.
és azóta is a sata vezérlőn látszik? nem állítottad át esetleg IDE1-re?
egyébként általában az megszokta oldalni az ilyen problémákat, ha egyszerűen fogod és letörlöd az elsődleges meg a másodlagos merevlemez vezérlőt az eszközkezelőben, majd restart
indulás után gondolkodik majd pár percig meg felismergeti a meghajtókat újból, aztán megint kér egy restartot és akkor már jó szokott lenni
nem tudom, hogy ez a te esetedben működni fog-e, én akkor szoktam ilyet csinálni, ha az XP úgy gondolja, hogy olvasási gondok vannak a valamelyik optikai meghajtóval (mondjuk szar a lemez), és ''biztonsági'' okokból visszaállítja PIO módra (volt, hogy már vinyóval is megcsinálta)
a gond ezzel csak az, hogy később semmi áron nem akarja DMA-val hajtani
no ekkor jön ez a megoldás -
kbalu
csendes tag
Nemtom, hogy minek kell pontosan mutatnia, de azt igen, hogy általános probléma, hogy a SATA vinyót úgy konfigurálják az emberkék, hogy IDE1-ként lássa a rendszer, így gond nélkül felmegy rá az XP, csak így sajnos nem használja ki a SATA vezérlő képességeit.
Tehát ha te is így telepítetted, próbálkozz egy újratelepítéssel, ahol rendesen a SATA vezérlőn látszódik a vinyó, a telepítőnek add meg a kapott floppyt, hogy lássa a vezérlőn a vinyót és így tedd fel a rendszert. Sztem ekkor már nem UDMA5-ként fogja látni, hanem nagyobbnak (vagy semmilyennek
)
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI Claw A1M 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Watch Fit 3 Okosóra!
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue használt, karcmentes 100% akku (52 ciklus) Apple garan
- MSI Thin GF63 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 4050 - Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
no ekkor jön ez a megoldás
)