- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alaaf Pi
őstag
válasz
Depression
üzenetére
1600*1200 AOC, köszi, jó volt.
-
válasz
Héraklész
üzenetére
Pontosan értettem, ezért is írtam, hogy ha csak a fogyasztást nézzük, akkor jobb az Opel.
Mint ebben az esetben is: ha a monitor egy speciális tulajdonságát, például a mozgásfelbontást emeljük ki, akkor lehet, hogy a CRT jobb, de ennek az volt az ára, hogy a kép villódzott.
Ráadásul egy FullHD felbontású CRT monitor is ritka volt, mint a fehér holló.
Általában sokkal kisebb képméretben és felbontásban nézted, ráadásul még az sem tűnt fel, hogy interlaced képet látsz. -
laed
senior tag
A CRT-nek is volt 1 kis tehetlensége. (Benne a fénypor.)
-
Csandi
addikt
60hz LCD monitor használhatatlan kategória kb. modern multis játékokra, CRT-re meg nem emlékszem kb. pár éves lehettem akkor
De már netezni is ezerszer jobb a simább görgetési élmény.
144 hz már hatalmas ugrás, onnan minden feljebb már kisebb, a 240 ma standard, de ugye van már 500+ is OLED-ben meg TN-ben. -
himpike
aktív tag
A mozgáskezelés nagyon gyenge LCD-n.. ha valaki gyors mozgásos sportokat néz, boksz, jégkorong akkor rohadtul látszik a különbség, főleg nagyobb Hz mellett. Az LCD-nél a plazma is sokszor jobb volt, és az OLED is jobb.
-
BBorg
tag
Lehet, hogy van valami abban amit írsz. Most egy ThinkVision irodai monitor van előttem. Nem hiszem, hogy valaha használtam 240 Hz-es játékmonitort, így tapasztalatom sincs. Egyszerű tesztként lassan elkezdtem húzni a fórum szövegét és figyeltem, hogy mi lesz a betűkkel. Valóban romlik a minőségük. Veszteséges képtömörítési jpeg artifacts-ra emlékeztet a hatás. Ha halvány emlékeim nem csalnak, akkor CRT-nél ilyenkor nem volt látható változás. Ez volt az első hiba, amire felfigyeltem mikor először kezdtem LCD monitort használni, de akkoriban ez sokkal durvábban nézett ki, mint ezen a modernebb ThinkVision monitoron.
-
Ribi
nagyúr
60Hz CRT-től hosszú távon úgy befájdult a fejem hogy lyuly. 100Hz alatt az a villogás nem volt embernek való.
Megváltás volt a 60Hz tft. Persze mozgás lehet nem volt annyira tökéletes, de legalább nem akartam a sarokba hányni 2-3 óra után.Mindenki aki crt-re vágyik még mindig az szerintem nagyon rég látott CRT-t.
-
PuMbA
titán
Az LCD és az OLED technológia miatt van főleg szükség 240Hz-re, ahogy a beszúrt videómban is láható
CRT-n a mai napig majdnem mindenki ellenne 85-100Hz-zel.Magát a Hz számokat nem lehet összehasonlítani, mert nagyon nem mindegy, hogy milyen kijelző technológia van az adott Hz mögött, ezért nem szerencsés, hogy a CRT-s 75Hz-es konklúziódat átviszed egy az egyben LCD-re. Ehhez szuperemberség nem kell, sem szuper szem. Mindenkinek egyszerűen megmutatható egy CRT-t és egy LCD-t egymás mellé rakva a különbség, csak ugye erre manapság szinte nincs lehetőség.
-
Sinesol
veterán
Biztos vagyok benne, hogy par ev mulva az lesz a szlogen, hogy 1000hz alatt nincs élet es a 600 hz-es monitortol kifolyik az ember szeme, annyira darabos.
-
BBorg
tag
Az is egy lehetőség, hogy értette, de nem hitte el. Számomra is elég hihetetlen, hogy 240 Hz-es képfrissítésre egyes embereknek szüksége van. Az én szemem még fiatalabb koromban 75 Hz-nél értéke el a képességei korlátját. CRT-n 75-ről 100 Hz-re váltva már nem észleltem semmi különbséget. De nem zárom ki a lehetőségét, hogy vannak közöttünk ilyen "szuperemberek". Viszont, ha monitort árulnék és meg akarnám győzni a tehetős vásárlók legbefolyásolhatóbb rétegét, akkor az értelmetlen képességekkel való kitűnés lehetne az egyik stratégiám.
-
Héraklész
senior tag
válasz
Depression
üzenetére
Nyilván nem értetted a hozzászólást, amire válaszoltál.
-
PuMbA
titán
válasz
Depression
üzenetére
Én is játszottam eleget CRT-n, egy álom volt 100Hz-en nyomni
Itt látszik, hogy mennyire mosnak az LCD-k gyors mozgás esetén: [link] Egy CRT viszont már 60Hz-en is tűéles, mindig."Aki ma azt mondja, hogy jobb a 60Hz CRT, mint a 240Hz LCD, az kb. olyan, mintha azt mondanám, hogy jobb az Opelem, mint egy Ferrari, mert kevesebbet fogyaszt."
Összességében jobb a 240Hz LCD, de mozgásfelbontásban rosszabb, én erről írtam. Hiába vannak nagy felbontású 4K LCD monitorjaink, ha elkezd mozogni a kép, akkor már nem látsz rajta 4K-nyi felbontást, mert a részletek elkezdenek mosódni.
-
Játszottam eleget CRT-n, és valóban, az első TFT monitorok sokkal, de sokkal rosszabbak voltak mindenben, csak a vékonyságuk volt előny.
Azóta viszont sokat változott a világ.
Aki ma azt mondja, hogy jobb a 60Hz CRT, mint a 240Hz LCD, az kb. olyan, mintha azt mondanám, hogy jobb az Opelem, mint egy Ferrari, mert kevesebbet fogyaszt.15"-on 1024x768 volt a normál felbontás, 17-19"-on pedig javarészt 1280x1024.
És persze voltak ilyenek:
"The Sony GWM-3000, a rare 30-inch 16:9 widescreen Trinitron CRT monitor released in 1995, had a suggested retail price of US$21,900." -
scdlsc
senior tag
Az utolsó monitor (32X3A) vékony kivitele tetszik, de van egy olyan érzésem, hogy aki VESA interfésszel használná, annak nem lesz szerencséje.
-
PuMbA
titán
A közvélekedés szerint olyan 1000Hz-nél éri utól az LCD a jó öreg CRT-t mozgásfelbontásban
A probléma ugye elérni ezt a magas fps-t, amit CRT-nél nem kell.Egyszerű side-scroller játékokban lehet ezt jól tesztelni:
"Even at 240fps (i played Monster Boy on my 240hz screen this way) it's still not as clear as a 60fps game on a 60hz CRT." -
Egon
nagyúr
A mobilokban levő fotóapparátus értelmetlen megapixel-háborújának újragondolása zajlik a kijelzők terén.
Tényleg kellene már egy vakteszt, 500 vs 720 vs 1000 Hz-es résztvevőkkel. Borítékolható az eredmény...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Bittorrent topik
- Linux kezdőknek
- Táncolni még nem tud, de stabilan áll az Android 17 a lábán
- Arc Raiders
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Anime filmek és sorozatok
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- Dell Precision 5530 15,6" FHD, i7 8850H, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- AKCIÓ! Asus H310M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD STRIX RTX 2070 Super 8GB Corsair Crystal 550W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4665, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De már netezni is ezerszer jobb a simább görgetési élmény.
Az írásban csak azért volt megemlítve a 60Hz, mert már ott is kiváló a mozgásfelbontás. Egyébként elég sokat konzoloztam (PS1, Dreamcast, első Xbox) anno 50Hz-en TV-n