Új hozzászólás Aktív témák
-
thwHUNter222
csendes tag
Valaki tudna segíteni?
A régebbi hddm megadta magát és újat kellett vennem, ugyan olyan típust (Wd) vettem és mikor beköttem, indítottam clickelő hangot adott ki másodpercenként és a BIOS sem ismeri fel, mit tegyek?
-
nRu3
addikt
A vinyod természetesen csak sima sata1 vinyoként fogg menni. Én általában a 2. vinyot a legprimitivebb és legegyszerübb modon szoktam tárolo vinyonak beüzemelni és particionálni. Persze amilyen sata driver van a laphoz azt telepisd fel vagy majd ha kéri a rendszer akkor frissiteni kell a drivert.
ha a win teljesen betöltött és felált akkor : Vezérlöpult -> Felügyeleti eszközök -> Számitogép-kezelés -> és ott Lemezkezelés , ott elvileg látni kell az új vinyót , ha látodd akkor minden OKaz új vinyot elöször Formázod, ha ez meg van akkor már a win teljes értékü vinyoként ismer és használhatod, ezekután ugyan itt particionálhatod ahogy neked tetszik.
remélem sikerül. -
-
o0tomy0o
tag
Nehülyüjjetek már gyerekek, nemigaz hogy ilyen keveseknek van, vagy ők se tudják?
-
o0tomy0o
tag
Sziasztok!
Ma visszavittem a vincsit, elregéltem a kínom, és mivel ugyan olyat nem tudtak adni, vettem egy 250Gb os Hitachi vinyót, SATA-II-t.
Szeretném ha valaki szépen elmondaná hogy az adataimnál lévő gépbe hogy építsem be, mert nem akarom megint elrontani!
Várom minden kedves tudor hozzászólását, lehetőleg minnél részletesebb legyen. Cél a vinyók partícionálása, úgy hogy tárolóvincseszter legyen belőle oprendszer nélkül!
Köszönöm! -
o0tomy0o
tag
Legújabb BIOS volt fent rajta de azzal sem ment. Esetleg nem kéne valamilyen SATA driver hozzá? bár ezzel is az a bajom hogy az elején elindult a vindóz akkor is hogyha rá volt dugva a lapra, de mostmár nem, meg lehetett rajta legalább egy partíciót csinálni. . .
Annyira úgy tűnik hogy behalt. . . pedig hallatszik hogy felpörög meg minden, és mégsem jó
Meg az is érdekes hogy a proci körül sípol valami amikor lefagy a gép, tehát lehet hogy a lappal van valami
Egyszerűen nem tudom hogy mit próbáljak még ki
[Szerkesztve] -
o0tomy0o
tag
Van egy ilyen: Jumpered pins 5 and 6 enable SATA 150 MB/s only operation.
így is indítottam de semmi hatás. . .
Xp telepítő lefagy mielött még a partícionálási részhez érne, az előzőleg felinstallált vindóz az a bootképernyőn ragad, szaladgál a csík, és magasan sípoló hang jön az alaplapról, és ott megáll. . . próbáltam letölteni mindenféle DOS-os cuccot hozzá de egyik sem indul el ha rá van dugva a vinyó a lapra. A lapot vissza flash-eltem régebbi BIOS ra, de semmi változás, összes SATA csatlakozást végigpróbáltam, de egszerűen nem elérheő. . .
Legutoljára akkor láttam életet benne amikor sikerült még az elején csinálnom rajta egy partíciót (egy 50Gb osat), majd amikro csináltam volna a második 50Gb os partíciót akkor 20 perc gondolkodás után kiírta hogy a telepítő nem tudja elérni az eszközt. . .
ezután a windóz elindult még vele, kiírta hogy van 2 partíció, utána próbáltam letörölni azt a két partíciót, és amikor letöröltem az elsőt, akkor 20 perc gondolkodás után kiírta megint hogy az eszközt nem tudja elérni a telepítő és akkor az volt az utolsó láélegzete. . .azóta semmilyen program vagy oprendszer nem indul el ha rá van dugva a lapra, bár a BIOS még mindig szépen felismeri. . .
Szóval ennyi. . . holnap, vagyis ma megprószálom visszavinni hátha kicserélik, vagy pici ráfizetéssel leváltom egy samsungra. . .
Pedig olyan jó véleményeket olvastam a WD-ről, és erre az első vinyóm ami WD már azelső órában beadta a kulcsot. . . -
o0tomy0o
tag
A helyzet úgy áll, hogy valszeg valami megadta magát. . . Sehogy sem tudom elérni az új vinyót. . . sem a telepítő cd, sem az eredeti vindóz, semmi sem indul el ha rá van dugva az alaplapra a vinyó
viszont egy idő után folyamamtos magas sípoló hang hallatszódik az alaplapról a proci körül, és olyankor folytonosan világít a HDD ledje. . .
Tanácstalan vagyok.
Lécci valaki mondjon már valamiiit!!!! -
o0tomy0o
tag
Már az XP telepítő sem indul el veleeee!!!!!
VALAKI PLÍÍÍZZ SEGÍTSEN MERT MINNYÁN FELROBBANOK!!!!!! -
o0tomy0o
tag
Hy all!
Remélem ebbe a topicba elfér a dolog!
Szóval minap vettem egy WD 200Gb os SATA-II es wincsit, de sehogy sem tudom használni! Mit tévő legyek?
BIOS-ban engedélyeztem a sata-kat, fel is ismeri a vinyót. Próbáltam XP telepítővel formázni, de max 1 50Gb os partíciót tudtam csináélni, mert a következőnél gondolkodik vagy 15-20 percet majd kiírja hogy a telepítő nem tudja elérni a lemezt. Ph!-t is olvasgattam, de nem lettem okosabb. . . valaki segéllyen!
Feltettem a Partition medzsiket is, de ''error:100'' as hibával már az elején leáll. Hivatalos oldalról leszedtem valami progit, de az sem indul, mert valami miatt hibát észlel és kész. . .
Szóval bármilyen segítséget szívesen várok! -
Thulcandra
senior tag
válasz
SDmemory007 #3 üzenetére
Most kinek tahózol? Egy ember szólt eddig hozzá, az se bunkón, s nem is mondott hülyeséget.
A kérdésedet is hülyén tetted fel.
Mindenestre nem mindegy hogy SATA 1 vagy SATA 2 alaplapod támogatja-e, ha windowst installálsz akkor meg mikor kiírja hogy press f akárhány to install third party scsi driver akkor támaszkodj rá a gombra s add meg neki a sata drivereket.
Ha még most sem értesz semit, akkor mond el érthetően mi a problémád, s talán adunk pontos segítséget is. -
SDmemory007
csendes tag
Csak az válaszoljon, aki ért is hozzá, és nem nézi hülyének az embert,
köszönöm. -
3z
csendes tag
válasz
SDmemory007 #1 üzenetére
Hi!
A biosban bekapcsoltad a sata vezérlőt???
Ha a bootoláskor látszik, akkor a win is felismeri. -
SDmemory007
csendes tag
Hi all!
Van egy Seagate 160GB 8mb SATA winyóm.
Az a gond, hogy nem tom üzembe helyezni:
bekötöm, de nem ismeri fel se a régi rendszer, se akkor se, ha új rendszert szeretnék telepíteni.
Lécci mindent írjatok le!
Az elejétöl a végéig, hogy kell megcsinálni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Western Digital Elements 750GB HDD alig használt!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- Eladó 2db TOSHIBA PC P300 3,5" 3TB SATA HDD 100/100%
- IDE HDD-k eladók
- Western Digital WD Blue 3.5 2TB 7200rpm 256MB SATA3 merevlemez,hibátlan állapotban,HD Sentinel!
- 1TB-os hibátlan merevlemezek,WD Purple,WD Black,Toshiba P300,hibátlan állapotban,HD Sentinel!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest