Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• megyocon

csendes tag

válasz mr_ricsi #1092 üzenetére

ASUS A7N8X-E Deluxe alaplapom van.

Az eredeti BIOS-ával nem ismerte fel már bootoláskor sem az új vinyót. BIOS-t kellett hozzá frissítenem. Azzal bebootol, de a Windows lehal indulás közben a 2 vinyóval egyszerre.

Tegnap kihúztam minden zavaró tényezőt, ami eszi az áramot, floppyt, tunerkártyát, videókártyát (betettem egy olyat, aminek passzív hűtése van), de így sem megy. Szóval szerintem a táp ad elég áramot.

Ha elindítom a gépet a régebbi vinyóval, és amikor felállt a windows, akkor nyomom rá a másik vinyót (a tápja addig is be volt dugva, csak a SATA kábel nem), bedugom a SATA kábelt, egyből felismeri a vinyót, és szépen tud egymás mellett dolgozni a 2 vinyót. Tudok egyikről átpakolni a másikra, egyszóval úgy látszik, minden rendben. Amint viszont újraindítom, újra előhozza a kék halál szindrómát.
    Kikapcsoltam a rendszerhiba esetén történő újraindítást, és így megláttam, hogy mi van a képernyőn. Merevlemez-gondokat ír, hogy vegyem ki, lépjek kapcsolatba a gyártóval. Hozzak új vezérlőt, meg ilyenek. (DE HA MENET KÖZBEN DUGOM RÁ, AKKOR MEGY!)
    Ezt nem értem.

Ja, és van valami különbség az alaplapon a két SATA csatlakozó között?
    Az egyikre SATA_RAID1, a másikra SATA_RAID2 van írva. Az új vinyó csak akkor óhajt elindulni önmagában, ha a 2-es számú csatlakozóra van téve. Egyébként nem találja a vinyót bootoláskor.

Új hozzászólás Aktív témák