Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jedis

senior tag

Üdv mindenkinek
    Új vagyok, és ezt a topicot akkor találtam, mikor a problémámra kerestem megoldást !
    A következő lenne:

Vettem egy Plextor 810sa SATA DVD írót. Még sosem volt plextorom, és mindenki azt mondja a DVD írók mercédesze. Eddig kizárólag Pioneer-jeim voltak kezdődően a méltán híres A05-östől a 110-esig igaz ezek IDE-sek voltak. A gondom az, hogy vagy fel sem ismeri a Widows(XP), vagy ha felismeri, és látja, akármilyen lemezt teszek bele ( üres; írott) egyből kifagyassza az egész rendszert, és csak a reset gomb segít. Kipróbáltam már több SATA kábellal is, ugyan az. Van egy SATA-s vinyóm, azon van a rendszer, az mind a négy sata portról tökéletesen műxik. Felraktam már a legújabb chipset drivert( NVidia NForces 630A ) az sem segített. Még az alaplapi Bios frissítésén gondolkodom, de nem fűzök hozzá sok reményt hogy az is segítene. A másik viszont a, hogy elvittem a haveromhoz akinek egy régebbi AMD S462-es alaplapja van, ott meg működött :F. Arra is gondoltam ,hogy van egy PCI-os IDE vezérlő kártyám, lehet hogy az zavar be?? Nagyon dühös vagyok, hogy az ember vesz egy DVD írót 3-szoros áron mint az átlag, és még nem is működik, ettől fügetlenül már az elején, kiakadtam, mikor kerestem a dobozában a SATA kábelt, és nem találtam :(( !! Hát ez azért durva, hogy egy 15E Ft-os dobozos DVD író árába már nem fért bele egy 300 Ft-os kábel.

Ha valaki tudna segíteni megkösznném

Új hozzászólás Aktív témák