Hirdetés
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave567
addikt
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget, mivel elvitték a 50gt50-em ezért sajnos led tv-t kell választanom.
Szerintetek melyik legyen?
55"F6400-as vagy 46"f6500-as sajnos az f6500-as tv 720p-vel megetetve ocsmány képe volt, de sajnos ezt el kell fogadnom, de még is ti melyiket választanátok? -
törölt tag
válasz Dave567 #60002 üzenetére
Biztos nem jön újabb GT50-es szállítmány, mintha szóba került volna... Elég nagy különbség van az említett 2 típussal szemben, amiért megérné várni Egyébként ha nem írtad el és valóban 46 vs 55" versenyeztetsz, én a nagyobbat venném, hiába láthatóan gyengébb a mozgáskezelése a 6400-nak. Legfeljebb nem interpolálsz 24p mellett, sportműsorok esetében nincs igazán különbség.
-
Flashget
félisten
fb-n írták D5500-on is működik a digikábel CI+ kártyája.
Realme GT Master Edition
-
Dave567
addikt
Hát nem tudom, annyira nem volt szép képe, mondjuk egyiknek sem.
(#60010) regger: Gt50-et használtan tudtam volna, egy nap híján elvitték, sokat várakoztam, elvileg van másik is, csak drágábban + garanciális, hát remélem meg tudunk egyezni.
f6400-ért nem nagyon akarok 280000 ft ki adni, annyit nem ér sajnos, 50"-ban már nem igen van. -
Dave567
addikt
válasz #75912448 #60019 üzenetére
Nem nem, azért ki adnék szívesebben 270000 ft-ot, mint 284000 ft-ot egy 55"f6400-as ért.
(#60018) Tegla80: Hát az a baj, hogy viszonylag tavaly jó input laggal rendelkező tv-k voltak, na most ha idén rosszabb lesz akkor cseszhetem, 6 éve várok már És egy jó tv már így is kicsúszott a kezeim közül, többet nem szeretném elcseszni.
[ Szerkesztve ]
-
Kickass
őstag
wehehe én még 129900ért vettem edigital-nál (jan 28.) az UE40F6100-at most felnyomták 139900Ft-re
-
Dave0023
csendes tag
Sziasztok!
Próbáltam amit lehet elolvasni tv vásárlás ügyben, és két játékos maradt.
UE42F5000 és UE40F6100Egy 7éves HD ready 82es Samsungom volt ezidáig, és szerettem nagyon.
Ami fontos nekem, hogy szép legyen a kép, és tartós legyen a tv. A hang, a 3D meg az összes körítés nem érdekes. A 6100 felé azért kacsingatok, mert még is csak egy magasabb széria, illetve ami tesztet találtam ott nagyon lehúzták az 5000 es képminőségét.
Előre is köszönöm a segítéget, szép napot!
-
Flashget
félisten
válasz Dave0023 #60026 üzenetére
ha csak ez a kettő jöhet szóba, egyértelműen a 6100-ast vedd.
tartósságot a garancia adja mert ember nincs aki megmondja ezek a tv-k meddig működnek hiba mentesen..van ami 1 napig se van amelyik 5 évig.
5000-es teljesen alap készülék (játékhoz a legjobb) de csak 50Hz.
a 6100 valós 100Hz.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
-
tkesy
őstag
Kérnék kis segítséget, mert nem tudok dönteni, és remélem pár kívülálló jobban átlátja a helyzetet.
Szóval 2010 márciusa óta egy 40" B550-et (CCFL) használok, 99,9% ban monitornak (fHD@ net / játék - 30-35 ms input lag / fim) a tv-t meg csak F1 kapcsán nézek. 2 gép van rákötve ilyen módón, és ez a felállás a továbbiakban is maradna. Sajnos, az utóbbi időben fél méterrel közelebb vagyok hozzá, mint az optimális távolság, valamint nagy fényerőn kell használni, ami este / éjszaka igen vakító és emellett a fogyasztás sem épp a legkevesebb. Mostanában kezdtem el tervezni, mit lehetne tenni, a fent említett hogy a fent említett dolgokat,- kivéve fogyasztás,- normalizáljam, de az öcsém a napokban megpendítette, hogy megvenné.
Annyit még le kell szögeznem, és ez fontos, hogy a 40" eddig mindenért kárpótolt, még nem volt olyan fejlesztésem számteches pályafutásom során, ami ennyit dobott volna a felhasználói élményen...Tehát elkezdtem nézegetni, hogy mi az ami szóba jöhet utódnak, de nem tudok dönteni, hogy monitor vagy tv? De nem tudok / akarok sokat rákölteni, ezért 100k a határ.
Ha TV : akkor UE32F5000 a nyerő, méretben pont optimális a nézési távolság, nem Edge-LED-es, alacsony input-lag-al rendelkezik a hdtv-s tesztben, de nem vagyok 100% biztos benne, hogy ugyanolyan panellel szerelik, mint amit teszteltek, ami meg még szintén 50 Hz-es, tehát a technológia szinte ua, mint a 4 éves tv-nél. Ezen felül ami még zavaró számomra, hogy nincs normálisan kijelölve, hogy akkor most melyik hdmi bemenet a pc-s, (pl a mostaninál a HDMI 3) és csatlakozókat tekintve jóval szegényesebb mint a B550. Az ára 75k garival együtt, és tudom nézni az F1-es is anélkül, hogy kéne bármi mást vennem még, viszont a képátló úgy 20 cm-el kisebb.
Ha monitor : akkor Dell P2714H az input lag miatt, bekalibrálva IPS panellel 100k, de csak 27"-os, (félek, hogy túl kicsi) PWM-es (lehet egyébként, hogy ez nem lenne zavaró számomra), nincs rajta hdmi (+ költség a kábel) és az F1-hez még külön kell vmi megoldást keresnem. Valamint azt sem találtam meg mi a javasolt nézési távolság. Ellenben mégiscsak monitornak készült, fogyasztása minimális, sok év gari van hozzá, könnyebben beállítható, de nincs távirányító, tehát a monitort kell tapicskolni, ha jelforrást szeretnék váltani. (vagy veszek vmi switch-et, de az megint extra kiadás)
Összegezve: a 40"-ot imádom, és a tv felé húz a szívem, ami még olcsóbb is, de tudom, hogy a monitor jobb választás a szemem szempontjából, és máris elérkeztem a patthelyzethez...
Előre is köszönöm a véleményeteket
ui: tudja valaki, hogy a W8 alatt elérhető mindig tv app-al nézhető lesz az F1?
[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
Kickass
őstag
válasz Flashget #60025 üzenetére
nem azon a useren nevetek aki olcsóbban/drágábban megveszi, hanem ezen a gusztustalan árképzésen, hogy egyik napról a másikra változtatják az árakat, ha pl most 140ért lenne és eddig gondolkoztam volna megvegyem-e akkor mostmár tuti nem venném
biztos lesz akcióban is, meg úgy vannak vele hátha kiszórnak még párat drágábban 0%thm-es akción belül ami holnapig tart -
biroatis
tag
(#59992)
erre tudtok valamit segiteni? elméletileg a digit hivtam mondták h megtudják oldani,de attol a 3-ds film még mindig akadni fog meg a fifa is
www.expertnet.hu//Samsung Galaxy S6 (gold) 6.0.1//Samsung UE40F7000//Xbox360 250GB
-
Kickass
őstag
válasz Flashget #60033 üzenetére
jan 27-én érkezett egy készlet, azt szórták szét most a boltokban, 28-29én még csak a központi raktárban és egy két BP-i boltban volt elérhető, de persze rá lehet fogni erre is, tulajdonképpen mind1 is, csak gondoltam megosztom azokkal akik esetleg most ilyen tv-n törik a fejüket
w333: F6100 nincs WiFi se, max usb-s Samsung stickkel, ha működik
[ Szerkesztve ]
-
Dave0023
csendes tag
Köszönöm a segítségeket. Akkor kipróbálom a 6100-at. Tud valaki tanácsot adni, hogy vásárláskor mire figyeljek? Hogy a garival ne csesszenek át pl., érdemes e a boltban kipróbáltatni a kijelző hibák miatt, tudom sajnos hogy kishazánkban imádják hülyére venni az embereket, és ha egy mód van rá kimaradnék a "buliból".
Köszönöm szépen! -
Dave0023
csendes tag
Ja és igazából wifi, stb nem érdekes (gondolom), mert hdmi-n rádugtam a pc-re onnan meg "monitorként" használva néztem a filmeket. Mondjuk 720p ben mert annyit tudott a régi tv. A hang ment pc optikairól az erősítőre és tök jó volt. Azt mondták pl hogy a 1080 at ez után se biztos hogy fogom erőltetni, mert ahonnan nézem, úgy is kicsi a tv. Tehát reményeim szerint marad minden ahogy volt, csak 82 cm helyett lesz egy kicsit nagyobb remélhetőleg jobb képpel. Illetve marad a remény, hogy hibamentesen bír majd ez is 7 évet.
-
legenda
válasz Dave0023 #60037 üzenetére
arra figyelj, hogy nem minden üzlet ad hozzá rendes gyártói jótállást, a bolti garancia meg nem az igazi!
rendes magyar nyelvű samsung jótállási jegy legyen hozzá; link
a +12 hónap jótállás csak a my samsung regisztrációval lép életbe, ezért azt nem szabad majd elfelejteni!
én bátorkodtam bontatlanul, kipróbálás nélkül hazahozni, de olyan nagy áruházban vettem, ahol nincs probléma azzal, ha valamit akár azonnal cserélni kell, de hibátlan is a készülék.w333; miért karcsú? nem mindenkinek kell rá net, és pláne ne kémkedjen csak...
komolyra véve, semmi olyan funkció nincs, ami miatt - nekem - hiányozna a lan.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Flashget
félisten
a bolti garancia 2 év a samsungé 1+1 év. akárhonnan nézem 2 év
a hátrány abból adódik, ha beüt a krah gari idő alatt, mert a bolti verziónál az usernek kell a boltba vinni, hetekig tartó folyamat jöhet a másiknál kimennek érte a samsungék és akár 1 óra alatt javítják a készüléket. és a bolt bármikor megszünhet a samsung azért olyan hirtelen csak nem
de én is annak a híve vagyok inkább drágábban pár ezressel, de hivatalos samsung viszont eladó legyen.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
legenda
válasz Dave0023 #60041 üzenetére
nekem működik a link, másik munkaállomásról nézve is.
Flashget; nem is írtam, hogy kevesebb a bolti jótállás, de közel sem ér fel a gyártóival, és tényleg nem csak a szállítgatás és a javítási időintervallum tekintetében, hanem a javítás sem mindig a megfelelő helyen és módon történik.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
kenny123
addikt
Na, volt a samsung szervíz ügyben. Cserélték a kijelzőt egy újra, igazából nem voltam itthon, de kb 15perc alatt meglettek. Persze azt elfelejtették mondani, hogy számla is kell majd, nem elég a garanciapapír, de duzzogva maradtak még jó 25percet mire meglett..
Az új panel jó, sávosodást nem látok rajt (egyelőre), illetve felhősödés sem igazán van (koromfekete képnél egyáltalán nem látok semmit. )yo
-
GrooveHero
addikt
Na ma megjött a több, mint két héttel ezelőtt leadott samu 46f6500-as tv-m cseregariban, mert pixelhibás lett, és benne voltam a 3 napban. Azt mondta a srác, hogy a központi raktár annyira megijedt, hogy egyből kettőt is küldtek. Ahha...nem is a srác ijedt meg, amikor múlt pénteken azt mondtam neki, hogy szeretnék elállni a v ásárlástól, mert két hete arra képtelenek, hogy beszerezzenek egy nyamvadt tv-t arra is hivatkozva, hogy kifutó modell, stb. fél, hogy bukja a jutalékát. Szóval 2db is vár a boltban, egyet kibontott a srác, ellenőrizte, az nem pixelhibás. Ezért fogom kérni a másikat, ami még bontatlan. Mert amit először hazavittem az sem volt pixelhibás, csak két nap múlva jött ki rajta, szóval mi garantálja, hogy a bontottat ha hazaviszem, akkor az nem lesz az 2 nap múlva? Persze ilyen alapon a bontatlan is lehet, de elvileg ott az újabb 3 nap cseregari, aztán viszem vissza nekik, hogy megint pixelhibás, ezután a két hét szivatás után meg is érdemlik. Hja és mi van akkor, ha pixelhibás lesz, és letelt a 3 nap? Semmi. Belelépek a tv közepébe, és visszavisze, hogy eltört. Milyen jó dolog is ez a casco
[ Szerkesztve ]
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
giorgiosixx
tag
válasz GrooveHero #60048 üzenetére
Igen ám, de a "Casco"-nál ne felejtsd el az önrészt... 20-30%...
-
GrooveHero
addikt
válasz giorgiosixx #60049 üzenetére
Hja tudom
De inkább ez, mint a komplett panelcsere, vagy max marad pixelhibás.Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest