- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CPU léghűtés kibeszélő
- Projektor topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonye
senior tag
válasz Rebell #20769 üzenetére
Pontosan!
A marketen 2 féle remote is van. Az egyik olyan, mint a Tv távirányító. A másik meg olyan fullos okoska, de nekem ez valamiért túl nagy és lecsúszik a képről a fele. A távirányítóst meg lehet le-föl görgetni. A fullos előnye meg, hogy tudsz vele gépelni is a tv-n.
Az allshare is kell a telóra, ha TV-n akarod megjeleníteni pl a telefonodon tárolt videókat.
A net meg kötelező mindenhez, mert a TV a neten keresztül kommunikál az összes többi eszközzel. -
Vanek úr
csendes tag
válasz urbanjozsi #20796 üzenetére
Nekem is hasonlóak a meglátásaim, én is elégedett vagyok !
Nekem T-s IPTV-m van, és tök jó a kép, -persze egy mkv-hoz azért nem lehet hasonlítani.
a 3D-s beállításokkal kapcsolatban van esetleg valami tapasztalat ?...nincs klímám, windows van.......
-
urbanjozsi
senior tag
válasz Vanek úr #20794 üzenetére
Végső állomás a halál 5.
Konkrétan az arcodba vágódik egy levágott láb Nagyon jó!Eddigi tapasztalatom az UE40D6100-ról.
Megvételkor UPC kábeltévét csatlakoztattam a tv-hez, scart-on keresztül. Hááááááááááát sokszor a sírás kerülgetett. Kaptam beállítási ötleteket,(ezúton is köszönöm!), amikkel jobb lett, de még mindig inkább a 82cm-es panasonic lcd-t néztem a gyerekszobában
A HD-s, 3D-s tartalmak elejétől fogva gyönyörűek, de a sima tv katasztrófa.
A 3d-vel kapcsolatosan azok táborát gyarapítom, akiket igazából nem rendít meg az, hogy most fél--negyed-háromnegyed, vagy mittudomén milyen 3D Szerintem szép, nagyon jó színekkel, és abszolút élvezhető!
De a tv még mindig ratyi!!
Beballagtam a UPC-hez, hogy kéne Nékem egy hdmi kimenetű box, mert szép nagy tv-m van, de utálok vele tévézni
Gyors számolás után, havi 2000Ft plusszért, kaptam egy digitális boxot merevlemezzel, + 8db HD adót.
Hazaballagtam, SD box ki, digi be, install, és................. BESZARÁS
A sima sd adások is tű élesek, nincs elmosódás, homályosodás. A képbeállításokat vissza gyárira, és így is mérföldekkel jobb mint az sd boxxal!
A HD-s csatornák pedig szuperek.
Ennyi az én történetem. Szerintem bőven kárpótol a 2000Ft, a gyönyörű képért.
Smart mükszik, allshareval mozizok PC-ről, telefonról, lassan a kávéfőzőt is ezzel vezérlem.
Van egy Asus AT3IONT-I alaplapos HTPC-m, ami ezennel érdemtelenné válltUi.: valahol létezik olyan leírás, hogy a pl kép beállításoknál a különböző állítási menüpontokkal mit lehet elérni, változtatni. Sokrol azt sem tudom eszik-e vagy isszák
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Újabb cikk a felezett felbontású 3D-ről: [link]
-
Vanek úr
csendes tag
válasz tibike8 #20748 üzenetére
"Az orrodra eshet. Nézd meg pl. az Aranyhaj és a nagy gubancot 3D-ben és csodálkozni fogsz . Vagy a Hupikék törpikéket 3D-ben."
Ok, beszerzésük folyamatban van, - kíváncsi vagyok.
Amúgy a 3D beállítások menüpontjában az alábbiak szerepelnek :-3D perspektíva
-Mélység
-Bal-Jobb váltás
-3D optim.Konkrétan mik ezek, van ezeknek valami ajánlott / bevált beállításuk, mik a tapasztalatok ?
Tudom láma kérdés, de osszátok meg amit tudtok..Köszi..
...nincs klímám, windows van.......
-
Superbad
tag
Háló! Beszereztem a crypto kártyát meg a modult, sikerült beállítani, hogy a thor műholdat vegye figyelembe kereséskor a tv-m.
Talál is rengeteg csatornát, de továbbra is kódolva látom, azaz nem látom.Egyik csatornánál azt írja "adatszolgáltatás", másiknál pedig hogy ellenőrizzem a smart card-ot, de egyiknél sem látok képet.
UPC Direct a szolgáltató. Van valakinek valami ötlete hogy mit csináljak? Netán van valaki aki szintén upc direct + common interface-el operál?
Köszi előre! -
-
ovecs
senior tag
Sziasztok! Anyukamnak kellene gyorsba 1 uj TV 42 " koruli meretben, mert a regi elromolott. Mi most a best buy ?
Aquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
Dani Pécs
tag
Szerintetek a TV USB csati 12V-os tápfeszültsége hány A áramig terhelhető?
Mondjuk 0,2A esetleg levehető róla? Mert nagyon jól meg tudnám így oldani a TV mögé a LED hangulatfényt, LED szalaggal, ami 12V-ról üzemel.
Vagy jobb az ilyennel nem kísérletezni?
-
-
sonye
senior tag
válasz Rebell #20758 üzenetére
Nekem ACE van. Tökéletesen használható a TV-hez
De csak ha emiatt kell okos telefon, akkor az olcsóbb kategóriák között is nézelődhetsz.Ha jól tudom már az sem lényeg, hogy androidos legyen, mert iphone is tudja vezérelni.
Mindegyik androidos okosteló jó, amin van market és le lehet tölteni a samsung remote progit.
A videó stb lejátszáshoz már kell tudnia a telefonnak a DLNA funkciót és legyen rátelepíthető az allshare.
-
vilmaboy
őstag
jól hallottam, h van valami windózos csatornalista szerkesztő?
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Rebell
senior tag
válasz Szabest #20760 üzenetére
köszi a választ,de 1 picit bővebben tudnátok leírást adni, hogy ez hogyan is működik? Mi az Apps neve, ami kell hozza? az egész Wifin keresztül megy Blutooth-on keresztül megy a lejátszás.?
Gondolom itt az Allshare progi nem játszikEsetleg van olyan teló ami nem éri el a 80K határt Androidos és HD kamerás?
A HTC is képes az igényeim kielégítésére? (HTC Wildfire?)[ Szerkesztve ]
-
Bull Boss
őstag
Erre valaki: milyen beállitásra tegyem a TV-t (D5000) sima UPC nél. (nem digitális) Sajnos sokszor azt veszem észre, hogy mozgó tárgyak picit bemozdulnak na azt jól megmondtam.. a lényeg hogy zavaró. Mit kell kikapcsolnom, hogy normális legyen?
-
Rebell
senior tag
Szevasztok,
ha tudtok légyszi HELP.
UE40D6100 Tv-m van, és most gondolkodom végre 1 okos telcsin is, (max 60K) (Galaxy Ace vagy Xperia mini pro), az lenne a kérdésem, hogy mi kell ahhoz, hogy a TV-t a mobillal is tudjam kezelni (milyen típusokat támogat) (és milyen alkalmazás kell hozzá) és le tudom-e pl a képeket ill. videókat a TV-n a telefonnról Wifin keresztül játszani.
(picit tömörre sikerült a kérdés)üdv
-
shaggy
aktív tag
és egy másik kérdésem is lenne szintén a két tv a 550 és a 530 szeria mindkettőt rá van kötve a gépre HDMI-vel.
És amikor beállítom hogy a kép csak a tv-n jelenjen meg és a felbontást fullhd-ba rakom 1920x1080-ra akkor a lelog a kép minden irányból sokkal lentebb kell vegyem hogy elférjen
Ez miért van a legújabb nvidia driver van a gépen de akkor sem jó.
-
atesss
addikt
#20704-re valaki ?
[ Szerkesztve ]
-
domager2
tag
CI adaptert/modulfogadót vennék.
Az a műanyag dolog, amibe a conax modult kell tenni.
Sajnos nekem nincs ilyenem, enélkül meg nem tudom használni a mindigTV-t.
D6100-as a készülékem, de szerintem más készüléknél is ugyanez a fogadó rész.
Köszönöm. PÜ-ben jelentkezzetek. -
sandró60
addikt
válasz shaggy #20741 üzenetére
Csak a saját firmware-jó.Ha mást teszel vagy tennél rá elképzelhető,hogy a tv nemfog működni.Lehet nem is engedné rátenni az idegen firmet.
550-ben a lan csatlakozón kersztűl frissiti a firmwaret,és lehet a számitógépre tett videó tartalmakat megosztani a tv-vel ezzel a programmal- AllShare -
myckie2
őstag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy LE40D550 tv-nél nem lehet valamivel (pl:firmware) elérni a PVR funkciót?[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz wertigo1984 #20737 üzenetére
A tv menűjében van lehetőség külső érzékelő beállitása(Teló)
A 2Tb-os vinyókat biztos felismeri
Gyakorlatilag az összes népszerű formátumot felismeri a tv(xvid-avi-mkv stb) Természetesen a HDD-NTFS-re formázva -
shaggy
aktív tag
Sziasztok nekem a következő lenne a kérdésem.
Van két tv-m az egyik egy samsung LE40D550K1W típusú a másik pedig egy samsung LE40B530P7WXXH a kérdés a következő.
Mi történe ha az 530-as típusra rátenném az 550-es firmware?
Lehetséges egyáltalán elrontanám vele?A másik hogy az 550-ba lehet lant csatlakoztatni és nem lehet valami cuccot leszedni rá hogy tv-n lehessen youtubot nézni és ilyesmi ??
-
sandró60
addikt
válasz vilmaboy #20738 üzenetére
Az All Share itt a link ami azt mutatja csak winre van
xp-vista-vin7[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
vilmaboy
őstag
jól hallottam, h van valami windózos csatornalista szerkesztő?
AllShare megy linux alatt? egész pontos ubuntu...
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
wertigo1984
őstag
Sziasztok!
Van egy LE32D551-em, és az lenne a kérdésem, hogy az "All share" funkciót hogyan tudom rajta aktíválni? A telómon is van egy ilyen funkció, és lehetőség van arra, hogy megosszam a képeket, hangokat videókat tv-n.ya és még egy kérdés: külső hdd-ből mennyi a legnagyobb, amit a tv felismer? Milyen formátumba érdemes hdd-re filmet rakni, hogy a tv felismerje, és lejátssza?
[ Szerkesztve ]
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
kosen
csendes tag
Hello,
samsung ue32d5000 típusú TV-n megoldható szoftverfrissítéssel vagy valamivel, hogy tudjak internetezni rajta? Hálózathoz tudok csatlakozni, viszont SmartHUB funkció nincs rajta.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
KorLaci
tag
Nem semmi ...
Szinte hetente jön ki új szoft a D7000-re.
A mostani : T-GAPDEUC-1020.0
27.-én jött ki. Jó lenne tudni, hogy mit variáltak benne.[ Szerkesztve ]
-
Beltha
csendes tag
egy d6100 vs d7000 vs d8000 -es összevetésnél milyen föbb különbségeket tudtok felhozni? letudnám cserélni a d6100amat nagyobbra csak ráfizetéssel csak kérdés hogy megéri-e. ahogy néztem a 3 tipus árai: 180ezer vs 290ezer vs 350ezer körülbelül
-
r4z
nagyúr
válasz Vanek úr #20722 üzenetére
Nem nyert. Frissítettem a szoftvert is, de az sem segített.
mezis: Scart-on nem akarom. Audiokábelt már próbáltam, de az se segített.
Szerk: Végül egy teljes nullázás segített. Ne kérdezzétek, miért.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
pucni
csendes tag
válasz Bull Boss #20705 üzenetére
Tesóm domestos-os törlőkendővel plazmatévé képét pucolta meg egyszer. Azóta azon is van "felhősödés", de a legdurvább fajta. Bekapcsolva szerencsére nem látszik. Vegyi anyagokkal és oldószerekkel jobb vigyázni. Érdemes csak a TV sarkában kipróbálni a hatást és ha nincs gond akkor telibe törölni.
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Van egy UE32C5000 típusú TV-m, a következő vele a probléma: nem hajlandó hangot felvenni a set-top-boxomtól. HDMI kábelen vannak összekötve, kép van, hang nincs. Egyik HDMI aljzatba dugva se jó. A STB működik ugyanazzal a kábellel a másik, LG tévén, ahogy az Xboxom is tökéletesen működik HDMI-n. Ötlet?
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Beltha
csendes tag
válasz mrhitoshi #20712 üzenetére
köszönöm szépen! egy picit félreértettél de valószínű én fogalmaztam rosszul. Wifi nem filmlejatszashoz kellene hanem netezéshez. Természetesen én is külsö vinyón keresztül szeretném megoldani a filmlejátszást, egyrészt mert (mint te is emlitetted) sokkal jobb, masrészt sajnos pcmben csak egy 250es vinyo van, az meg semmire nem elég.
Ha esetleg nem olvastátok előző kommentem, most döntés elé állított egy srác, mert egyik forumba feltett egy SATA3-as Western Digital WD20EARX hdd-t (ami külsö házban van) mindösszesen 24ezer forintért. Van rajta egy darab usb 3.0 port. Na most ez a hdd 34nél kezdődik újonnan. A szerkezet 3 év garanciával rendelkezik. Meg is venném csak mivel elég laikus vagyok a témában, félek hogy nem fogja érzékelni a tv.(nemtudom miért, csak feltételezem) Tipp?Egyébként érdekes mert megvettem, próbálgattam hdfilmekkel, és a vásárlást követő másnap beraktam valami imax bálnás filmet (4-5giga a ~45perc hossz) es a film elejen kiszurtam hogy hoho! 1-4 led nem ég középen! Mondom mi a..?! előszőr reméltem hogy csak koszfolt vagy direkt olyan de a világos kék-háttérrel 3 nagyon szembetűnő volt. Ezekután sok filmmel próbáltam megnézni hogy vajon látszódik-e azokon de egyiknél sem észleltem semmit sem. Talán nem volt olyan jelent a filmekben vagy nem is tudom (10-15 gigás bluerayekkel probaltam csak 1080pseket, szal még az sem mondható hogy nem volt elég jó felbontás hozzá).
Valakinek esetleg van valami tanácsa hogyan is tudom gyorsan és pontosan kiszürni azt (pl egy pendrivera telepíthető vagy rakható file-lal) van-e és ha van mennyi pixelhiba a képernyőn?
Leszedtem valami pixelhiba tesztert (több egyszínű képet vetített ki a monitoromra) viszont virusirto rögtön elkezdett sírni szóval azt inkább hanyagolom. Köszi előre is. -
leslieke
Jómunkásember
válasz Vanek úr #20716 üzenetére
Egyetlen hibája, a sarkokban jelentkező bevilágítás, ami mondjuk csak sötét szobában, fekete felületnél látszik.
Ez a felhősödés nevű jelenség, beállításokkal csökkenthető, de teljesen nem tűnik el.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Vanek úr
csendes tag
Sziasztok !
Nemrég vásároltam egy 46D6500 -at. Azt hiszem meg vagyok vele elégedve. Egyetlen hibája, a sarkokban jelentkező bevilágítás, ami mondjuk csak sötét szobában, fekete felületnél látszik.
A képe összességében véve nagyon szép.
Volt alkalmam LG (passzív), és Samsung (aktív) tévéken demókat nézegetni több bevásárló központban.
Az LG-nél nagyon megfogott, hogy a falevelek, hópelyhek, buborékok, "kiléptek" a tv-ből, szinte az orromra estek, a tv képernyő síkja, és az orrom között repkedtek.
Valahogy a Samsungnál ezt nem tapasztalom. Egy 3D-s filmnél / demónál van rendes térhatás, mélységérzet, és szép a kép, de ezt a "kilépést" nem tudtam idáig elővarázsolni.
Nyilván pont ugyanaz a demó kellene, hogy kijöjjön a különbség.
Vagy talán a két technológia között ekkora a különbség ? Mik a tapasztalatok ?
Kérlek osszátok meg a tapasztalataitokat.Üdv.
...nincs klímám, windows van.......
-
mrhitoshi
veterán
válasz Beltha #20702 üzenetére
Felejtsd el a Wifit. Normális Full HD-s film 10-15 GB -tól kezdődik, olyan 15-20Mbit/s-al, ami már a vége sok wifi routernek. Szerintem vedd meg a külső vinyót, az a legjobb ha nem akarsz kábelezni, tudja kezelni a TV, nem fog akadni a film se. Nekem eddig 23GB-os film volt a legnagyobb, amit lejátszottam a TV-n, és semmi baja nem volt vele, hozzá teszem .mkv volt a formátuma, és olyan 17Mbit/s-os a bitrátája.
Ja igen fontos!! A TV tudja kezelni az NTFS fájlrendszert, és a FAT32-es fájlrendszert is.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
sandró60
addikt
válasz Bull Boss #20705 üzenetére
ONE- EURO-a bolt neve lasan már minden sarkon lessz ilyen mindenféle"kacatot" árulnak Többek között azt amit irtam.Konkrét márka neve nincs.Leirom,hogy mivan a cimkéjén-PLASMA/LCD-SCREEN CLEANER,ez egy kék szinű flakon kb 2.5dc.Nekem bevált. alkoholmentes
[ Szerkesztve ]
-
Roland93
aktív tag
Nekem egy 1 TB-os Verbatim USB 3.0-s külső HDD-m van.
Gond nélkül viszi a tv (ue40d6100). -
air
nagyúr
Előre nem tudja megmondani senki, hogy szeretni fogja-e. Nagy valószínűséggel igen.
Nem a fájl mérete határozza meg, hogy le tudja-e játszani a TV, hanem a felbontás, bitráta, konténer, kódolás stb. NTFS-t kezel.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
atesss
addikt
válasz atesss #20655 üzenetére
Sikerült a beállítás, bár van néhány érdekes dolog, ami probléma.
Pl. a HDMI3 / DVI csatlakozóra dugom a gépet HDMI-n, ha a Bemenet nevének a "DVI"-t, vagy a "DVI PC"-t adom meg, akkor nincs hang.
Ezért "PC"-t adtam meg névnek.1920x1080p @24Hz-en a kép széle lelóg, úgy tűnik minden irányba néhány centit.
De 60Hz-en viszont nem csinálja.
Viszont ha 60Hz-en a nevet átállítom, akkor a "PC" és a "DVI PC" név kivételével minden névnél szintén van lelógás, de ez kisebb, mint 24p-nél.
Most úgy van beállítva a driver, hogy a laptop felnyitott kijelzőjénél klónoz, tehát mindkettő működik, és a TV 1920x1080p @60Hz-et ír ki módnak. Bár nem túl jó a minőség, ilyenkor mi csinálja az interponálást (ami gondolom hogy van, lévén nem azonos a felbontás, a notié 1366x768. De még szerencse hogy a képarány azonos.), a TV, vagy a gép ?
Ha lecsukom a kijelzőt, akkor viszont átáll 1920x1080p @24Hz-re.
És a színek is megváltoznak, 60Hz-es módban elég fakónak tűnik a 24Hz-eshez képest.Pontosabban a "Most úgy van beállítva a driver" azt jelenti, hogy úgy állította be magát, én nem állítottam semmit be, hogy mi történjen lecsukott fedél esetén. Gond is, hogy nem tudom beállítani külön !
-
sandró60
addikt
válasz Bull Boss #20700 üzenetére
Nem ajánlott a hagyományos ablaktisztitóval tisztitani
Viszont lehet kapni abban a bizonyos 290-es boltban alkohol mentes lcd tisztitót kb 2,5dc műanyag flakkonban."A mozgó tárgyaknak mozogni kell"
A tisztitást enyhén nedves kendővel is meg lehet csinálni áramtalanitott tévénél.[ Szerkesztve ]
-
Beltha
csendes tag
Sziasztok!
Ha van egy 2 terrás SATA3-as Western Digital WD20EARX hdd egy külsö házban 3.0-s usb csatlakozoval, szerintetek a 40d6100 gond nélkül tudná vinni? Illetve mekkora fájlt tudna kezelni maximum? Még az is kérdés ugye hogy mekkora/milyen fájlrendszert ismer fel a tv.
Más: lattam írtátok itt korábban a wifi megoldását. Hogyan lehetne ezt okosban megcsinálni?(mindenképpen wifis megoldás kellene mert teljesen kiakarom kerülni a gépet és a routert kábelezéssel) csak azért mert szép dolog hogy 165ért megvettem a tv-t, 15ért még hozzá a szemüvegeket, 25 lenne ez a hdd, 10 a wifi adapter, és akkor még a hangrendszer (és a blueray lejatszas) sehol sincsen. help me plsss
Köszönöm elöre is!!
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Hali,
UE40D5003-as TV-nem rájöttem, hogy mi okozza a legnagyobb felhősödést.Túl magasra szereltem a TV-t. A TV középpontja kb 190 cm-en van megdöntöttem 15 fokot de így is rossz a berekintési szög.
Felálltam az ágyra és egyből javult a fekete helyzet. A sarkokon viszont így is megvan. Azzal nem tudok mit tenni.
Szóval lejjebb rakom egy 50 cm-t az sokat segít majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest