Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
Üdv.!
Kérdezd meg az ügyfélszolgálatot !
Én azt a választ kaptam tőlük, mint a PC-k BOIS frissítésére szokás adni.Azonkívül: "A szoftware frissités elött szükséges ellenörizni a jelenlegi szoftware verzió számát mely a készüléken van. Ezt a tv-n
Menü - Terméktámogatás - Samsung Ügyfélszolgálat menüponton belül lehet ellenörizni. Ezt követöen a honlapunkról, a
készülék adatlapjáról azt a frissitő fájlt töltse le melynek kezdő betüi megeggyeznek az Ön tv-jén lévő szoftware verzió
kezdö betüivel. A frissitő .exe fájlt mentsük a számitógépre. A mentés után csatlakoztassunk a számitógéphez egy
teljesen üres pendrive-ot. A gépre mentett exe fájlt csomagoljuk ki a pendrive-ra. Ezt követöen a pendrive-ot
csatlakoztassuk a tv-hez. Ha a frissités nem indul el automatikusan, el tudja inditani a Menü - Terméktámogatás -
Szoftware frissités - Usb-n menüpontból."Nem kaptam viszont választ arra, hogy ajánlott-e a szünetmentes tápegység, vagy biztonsággal elvégezhető a nélkül is....
Nekem minden működik, így nem frissítek.
mezis
-
mezis
félisten
válasz Bull Boss #20821 üzenetére
Üdv.!
Én kaptam egy olyan ötletet, hogy próbáljam meg a SCART csatlakozóról vinni a hangot sztereo HiFi-be. Bár a TV dokumentációja nem szól erről, de analóg és digitális TV műsor esetében tényleg jön kifelé is a hang a SCART-ról ! Most próbáltam ki, USB-ről való lejátszás esetén nem jön ki a hang a SCART-ból.
(Volt búgás a hangban, amit főként a UPC kábel okozott. Ezt egy "Galvanic isolator" tökéletesen megszüntette.)mezis
-
mezis
félisten
Regisztrálni kell, gyári számmal,.. A visszaigazolt garanciahosszabbítást végül ki is kell nyomtatnod, mert az eredeti garancialevélhez, vásárlási blokkhoz mellékelve lesz érvényes a plusz 3 év. (Egy kódszámon fogják nyilvántartani a gar. hosszabbításodat, de ugye a szerviz ezt csak papírból fogja kiolvasni...)
mezis
-
mezis
félisten
válasz nightshadow #20995 üzenetére
Infláció van: A 220 V már elég régóta 230 V (Csak azért írom, nehogy meglepődj. Ennek egészen más a fogása ! )
Infláció van....mezis
-
mezis
félisten
válasz Daniel Alves #21024 üzenetére
Nekem D5500-asom van. Az ügyfélszolgálat írta, hogy ennél a típusnál nem lehetséges. (Nem lehet túl nagy probléma a digitális műsor felírása az USB-n keresztül, az STB-k jelentős része tudja.)
Közben megtudtam azt, hogy a Samsung felvételeket nem lehet pl. PC-n lejátszani, így már sokkal kevésbé érdekel, mert a reklámokat szoktam az őket megillető helyre küldeni. Felvételt inkább tuner+PC+Avidemux-al készítek.
Esetleg partizánkodással (firmware csere okosabb -drágább- TV-jére) megoldható, de kockázatos is meg garanciavesztéses is.
mezis
-
mezis
félisten
válasz dave_gahan #21054 üzenetére
Ide beírod a várost, utca házszámot és kapsz infót arról, hogy milyen antennára lesz szükséged. Vagy megkeresed a TV adót és próbálsz "rálátni".
Nincs digitális antenna, csak antenna és kész. A többi csak kupecduma. Ha már van valami, azt próbálhatod. Ha csak egy antenna bemeneted van, szükséged lehet UHF antenna átkapcsolóra. Ebből van olcsó, kézi kapcsolós.[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz szilacus #21228 üzenetére
"Már a kávája sem az előzőé, lekerekített így minden szögből csillog-villog, nekem a D5000-es jobban tetszett."
Vígasztalásul: Gyorsan lepi por és akkor már nem fog csillogni...Designerek jelmondata: Vakítani kell a parasztokat ! (Kezdetben vala a műanyagokat csak sima felülettel gyártották. Azonnal meglátszott rajta minden apró karc, piszok. Aztán fejlődött a technológia, megjelentek a mattított felületű műanyag holmik. Dicsérték is az ilyen termékeket, külön kiemelve az igényes felületet. És akkor most valami MÁST akarnak a formatervezők, managerek,...stb. Vakuljanak meg.)
mezis
-
mezis
félisten
válasz Maksifül #21320 üzenetére
"Kérdésére válaszolva abban az esetben javasolt a készülék szoftver frissítése, ha a készülék képi, hangzási vagy jelerősségbeli minőségi romlását tapasztalja, külső eszközzel csatlakoztatva a tv nem vagy részlegesen ismeri fel a csatlakoztatott eszközt, illetve ha egyéb logikai hibát tapasztal (pl. valamelyik menü nem aktív). Amennyiben a tv
megfelelően működik, a Samsung nem javasolja a szoftver frissitést."Ezt a választ kaptam az ügyfélszolgálattól a szoftver frissítéssel kapcsolatos kérdésemre. Nem is frissítettem.
(PC-n is csak akkor javasolta BIOS -firmware- frissítése, ha valami nem működik megfelelően. Gondolom a szünetmentes tápegység növeli a frissítés biztonságát, mert ha bejön egy áramszünet pont az alatt a pár perc alatt, akkor sikerült kivágni magad alól a fát illetve firware-t.)
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz cc_rider #22071 üzenetére
A doksi szerint még a Samsung gyártmányú USB-s WiFi-kben is igencsak válogatós.
Otthoni hálózatról addig nem érdemes beszélni, amíg nincs routered. (Az Ad-hoc a nagyon smucig család hálózata. Vesznek mindent, ami drága, de egy routerre már sajnálják az aprópénzt )mezis
-
mezis
félisten
válasz cc_rider #22073 üzenetére
"Egy ilyen kell nekem:
http://infolex.hu/index.php?termekID=IX01685&n=tp-link_tl-wn721n_150mbit_usb_wlan_adapter
vagy ilyen:
http://infolex.hu/index.php?termekID=4970&n=tp-link_tl-wn722n_150mbit_usb_wlan_antenna"
Ezt a botban mondd eladónak.
Samsung TV-be szeretnéd ezt bedugni ? (Az USB csatlakozó rendben, bele fog menni, de hogy működni is fog vele ? Majd számolj be róla ! )
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz bb.bocs #22198 üzenetére
Nem csak SCART-------SCART csatlakozójú kábelek vannak. Én SCART-------RCA (Video IN, Vdeo OUT, Audio Left IN,.... fajtát használok a TV - DVD - HIFI erősítők összekötésére.
A TV-men sincs direkt SCART, adtak viszont hozzá olyan kábelt, aminek a "lógó" része egy SCART aljzat. Ebbe dugható a hagyományos SCART kábel.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz Bobby81 #22232 üzenetére
Nekem D5500 van, de amióta megtudtam, hogy speciális "Samu" formátumban írna, amit most még semmi mással nem lehet lejátszani, már egyáltalán nem érdekel. Inkább PC-vel felveszem a műsort, Avidemux-al kiirtom a reklámot, ha meg akarom tartani hosszabb időre, akkor még tömörítem H.264-be. Ezt viszont rendben meg tudom nézni a TV-n.
(Volt hasonló gondom egy Telefunken STB-vel is. Írtam az ügyfélszolgálatnak, azok egy hazai képviseletre bízták a választ, ami úgy szólt, hogy "szerzői jogvédelem miatt ilyen a felvétel módja". Egy frászt. Találtam az interneten egy szoftvert, ami kobogarássza a TS file tartalmából annak az elejéről hiányzó header-t, megfejeli és innen már nézhető PC-n is.
Lehet, hogy Samsungéknál is csak ennyi a gond ? Ha valaki elérhetővé tesz egy pár perces felvételt, szívesen ránézek.)mezis
-
mezis
félisten
-
-
mezis
félisten
válasz Melafoto #22283 üzenetére
Ugyanaz az eset, mint a PC-k BIOS-ánál. Csak akkor, ha valami nem működik rendesen és van valami reményed arra, hogy csere után működni fog.
Bonusz kérdés: Kell szünetmentes tápegység egy firmware frissítéshez, vagy van visszaállási lehetőség a régire, ha pont frissítés közben volt áramszünet ? (Az ügyfélszolgálat erre nekem nem válaszolt....)
mezis
-
mezis
félisten
válasz sityupityu #22287 üzenetére
Már harmadjára nézem a 37UD5500RWXXH TV-men a korábban linkelt teszt képeket. (Szemem jó, szemüveg nélkül vezetek, orvosnál teszt táblán csak a legalsó sort nem tudtam tévesztés mentesen kiolvasni.) A képernyő teljesen egyenletes megvilágítású, széleken is, valamennyi tesztképen (a feketénél van valami halvány derengés itt-ott, de alig észlelhető). Döglött pixelt nem találok, állandóan világítót sem. No jó, nem nagyítóval nézem végig, csak 1-2 m-ről. Családom többi tagja is tökéletesnek látja. Az ifjúság is, pedig őket a hagyományos, 50 Hz-es neonvilágítás zavarja -engem nem.
(A zöld felvételen látni olyasmit, amit felhősödésnek lehetne nevezni, de a valóságban semmi sem látszik belőle ! Tökéletesen egyenletes !)
Képeket készítettem, Sony DSC-R1 digitálisommal. A képeket csatolom, de amit azokon láttok, nem jelent semmit. A képek 1/40 - 1/100 mp-el készültek. vagyis a TV képrajzolási idejében valamikor. Van amelyik pixel világít, van amelyik még nem. (Az elektronikus keresőben igen zavaró vibrálásban nyilvánul ez meg.) Amit ezeken a képeken hibának láttok, az a két képalkotó rendszer együttműködési problémája.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
Nem közösítő szűrő kell neked, hanem átkapcsoló. Ugyanolyan kis doboz, mint az elosztó, csak van rajta egy kapcsoló.
[link]
Én Debrecenben vettem a Kossuth utcán a Hobby Elektronikában, 600 Ft.ért.
[Itt] meg kitöltöd az utca/hsz-t és kapsz egy becslést a szükséges antennáról.
Az adótáblázatban meg megtalálod az adódat, nézegetheted mennyire "látsz" rá.[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz kori18t #22425 üzenetére
Ki kell okosodnod a témában. Nincs minden készülékre, mindenhol érvényes beállítás. (A különböző, választható beállítások ezt próbálják közelíteni.) Kiteszed a beállító képet pl. egy PEN-re onnan a TV-dre, aztán elkezdesz kísérletezni a beállításokkal. Az biztos, hogy túl sokat nem kell állítanod.
mezis
-
mezis
félisten
válasz nyic19 #22439 üzenetére
Én (itteni tanácsra) megpróbáltam a D5500-asról a SCART-ról kijövő hangot vinni a HiFi-be. Működik ! (Talán DVD-ről való lejátszáskor nem, ha ez is lényeges, keress visszafelé, leírtam elfelejtettem .) Az ehhez való kábel is kapható. Egyik vége SCART, a másikon meg 6 db RCA.
A UPC koax-ot le kellett választanom "Galvanic Isolator" -al, mert búgott teljesen lecsavart hangerőnél is.
(roberto211-nek is). TV doksija hallgat erről a lehetőségről.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz roberto211 #22552 üzenetére
Igen. Illetve nem kijön, hanem bemegy. (Left, Right = Bal, Jobb) Az 5.1 SPDIF-en jönne ki optikain vagy koax-on, ha van olyan rajta.
Ha SCART adptert adtak, azon esetleg kijön a sztereo hang, amikor a tunerével nézel műsort.
Egyébként csak a fejhallgató csatlakozón.[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz roberto211 #22568 üzenetére
Samsungék biztosítják a házimozi gyáruknak is a piacot......
mezis
-
mezis
félisten
válasz roberto211 #22571 üzenetére
Tapasztalatom szerint csak olyankor, amikor tunerről jön a hang (analóg vagy digitális adás).
Ha kívülről jön (DVD lejátszó), akkor süket a SCART. USB-ről lejátszva csak holnap tudom megnézni. Illetve hallgatni.A PC machinációt nem tudom. (A PC-ről akár 7.1-es hangot is kicsalogathatsz.)
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
Köszönöm, már nem kínlódom a hang kimenettel. (Jó volt a fórumról a SCART javaslat, a búgást meg tökéletesen kivédi egy galvanic isolator.)
Most megnéztem, USB-ről lejátszáskor sem jön ki hang a SCART-ra.
Nem reklám miatt, de melyik cég a kábelszolgáltatód ? (Az enyém UPC, de tavaly októberben a kábelen az analóg adás mellett csak a saját digitális műsoraik jöttek, kódolva. A szabad DVB-T-s földfelszíniek nem. Ez sem olyan nagy baj, néhány dB-es antennával padlástérből jön ez is, csak kapcsolgatni kellaz antenna bemenetet.)
mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz zazahoho #22605 üzenetére
Gondolom kábelen jön a műsor. Tegyél be egy "Galvanic isolator"-t (minimálisan csökkenti a jelet, ez még bizonyára nem ártalmas), hátha használ. (Esetleg a szolgáltatódat dumáld erre rá.)
Bár csak 20%-ra tippelem azt, hogy ettől megszűnik a hiba, de én ezzel kezdeném.
mezis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- PlayStation 5 Pro teszt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Viccrovat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest