Hirdetés
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jaded
őstag
Délután megjött az 55Q70. Még barátkozunk, 280-et megért mindenképp
-
törölt tag
válasz
morgonc83 #137693 üzenetére
Kb. 5 perc beállítani, nem vesztesz vele semmit.
Nem kerestem vissza milyen készüléked van, megér egy próbát.
Nekem M5502 készülékem van, az M5300 széria beállításait használom és tökéletesen működik.
Sőt, most azon gondolkozom, hogy megpiszkálom a fehéregyensúly beállításokat is. Ha el is rontom, reset után 5 perc lesz újra beállítani mindent. -
junior19
senior tag
válasz
morgonc83 #137692 üzenetére
Melyik színnél van az utolsó 3 egybeolvadva? Milyen képmódban?
Ha nem pc címkét kapott a bemenet, akkor a film módban lehet a leginkább kalibrálni a Samsung készüléket, ott válik aktívvá a többpontos fehéregyensúly állítási lehetőség, illetve a színkezelés is az elsődleges és a másodlagos színekre, ha az egyéni beállítás van kiválasztva.
Ha nem így működik a tévé, akkor vagy nem jó valami, de nagyon, vagy be lett valami kapcsolva ami blokkolja ezeket az opciókat.
Gyári visszaállítást kellene csinálni, s egyből a film képmódot megnézni, hogy elérhető-e a többpontos fehéregyensúly állítási lehetőség és a színkezelés. Ezek alapállapotban a film képmódban elérhetők.
Ha nem sikerül, akkor ezt is jelezni a szerviz felé. -
thamasz
senior tag
Nincs valakinek 49MU7002 hibás készüléke? Nekem a képernyő berepedt. Vagy esélytelen kettőböl egyet összegyúrni, és kuka mindenképp? Szerettem nagyon azt a tévét.
Tegnap jött meg az utódja QE55Q85. Ez se tűnik rosszabbnak
-
morgonc83
tag
válasz
junior19 #137691 üzenetére
Ezek alapján állitom én is. Eddig a gyári beallitasokkal nem volt gond de egyik naprol a másikra eltolodtak rajta a szinek, 4 üzemmod van mindegyiknél el van csuszva. Dinamikus, normal. Termeszetes és film mód. Mindegyiknél korlátozás van az allithatóságra, pont a filmódnál van a legtöbb elérhetettlen funkció, a normálnál tudom a legtöbb dolgot állítani kivéve ezt a 10 pontos fehér egyensúly. Jelenleg az első videón amit teis linkeltél ugy tudtam a lehető leg jobbra állítani hogy a amikor a zölden és a kéken megszünik a villogás akkor a piroson csak 1 csik villog de az is nagyon halványan látszodig. Ez a mx amit ki tudtam hozni belőle.
Lehet a 10 pontoson lehetne még finomitani azért kérdeztem rá. De már igy is jobb mint volt.
A második videonál az legvilágosabb 3 rész még egybe van sajnos. -
junior19
senior tag
válasz
morgonc83 #137687 üzenetére
Rossz képmódban vagy. A film képmódban biztosan elérhető a 10 pontos, az újabb készülékekben 20 pontos beállítási lehetőség. Ráadásul a film képmód a legpontosabb. De mérő és tudás nélkül nem biztos, hogy jó ötlet neki állni babrálni ezeket. Máshonnan, más értékeit bemásolni sem biztos, hogy jó, lehet még rosszabb képet eredményez, mint a gyári beállítás.
[link] Itt leírtam lg tévékre a beállítást, Samsungra is használható, csak a film képmódot kell választani.
Én a helyedben visszaállítanám a képmódot a gyári alapállapotba, s a leírás alapján csinálnám.
Hogy igazán mi a gond nálad, azt egy mérés tudná igazán megmutatni.
[link] [link] Ez a két minta megmutatja szemre is, ha nagy gond van a színekkel.
Az első videón a 3 színnek egy sávig kell villogniuk, a második videón pedig 5IRE értékenként vannak a színek, minden oszlopot külön kell látnod, nem olvadhatnak egymásba szomszédos oszlopok. -
Jakesz
addikt
Sziasztok!
Sötét jeleneteknél mire utalnak a beégés-szerű foltok? Erre gondolok: -
morgonc83
tag
válasz
Celtis #137681 üzenetére
Találtam most a youtube-on ilyen kalibráló videókat. Mostmár sokkal jobbak lettek a szinek, a narancsospiros helyett már inkább piros bár most a media mark-os fiuk poloja inkább rózsaszines-mmagentás mint piros, de alakul.Még biztos el leszek vele pár órát hogy tökéletes legyen. Jo sokat kell a fehér egyensúlyal játszani.
Azt még esetleg megtudnátok mondani hogy a 10 pontos beállítás miért nem elérhető. Csak a 2pontos? Köszike -
Milyen Sonyd volt? nekem tele a tököm a sonyval, LG v Samsungot néztem, de előbbiből csak oled jöhetne szóba ami 400k-ról indul, de Samu QE55Q70 300k elhozható. 55-ös méretben melyik az ami még ajánlott és nem 800ezer huf?
-
subset
senior tag
Sziasztok,
TV vásárlás előtt állok, Qxx szériából választottam volna, de ahogy látom bekapcsolt interpolációnál csak 120Hz-es PWM mellet megy a dimming
Itt olvasom, hogy valakit ez már zavart is.
Ti, hogy vagytok ezzel ? 75"-ost szeretnék, azért ott úgy gondolom pláne nem lenne mindegy, este sötét szobában filmezésnél.... -
zjuhasz
aktív tag
Üdv,
Gondolkodom egy UE43RU7402 TV vásárláson, látom, hogy TM1950A okos távirányító jár hozzá. Egy régebbi, (ES6710) hagyományos Samsung távirányítóval vajon használható a TV? -
morgonc83
tag
válasz
Celtis #137677 üzenetére
Szia. Sajnos a foto nem ugy adja át ahogy én látom. Szerintem az összes szin el van csuszva kicsit. Csak a piroson a leg feltünöbb. Nemelyik kék is inkább türkisz. És haloványabbak is a szinek. De ha teszek még rá szint akkor meg nagyon csunya a kép. Most 26 on van a szin.
Befogom vinni samsung szervizbe majd ott kiderül. Még ugyis garis [kép] -
Celtis
veterán
válasz
morgonc83 #137657 üzenetére
Ezeken a képeken nekem nem egyértelmű, hogy minek kéne lennie. Jobb lenne valamilyen valós képtartalmat fotóznod. Továbbá bármilyen meglepő, meg kéne nézni egy szürke sávos vagy átmenetes ábrát is (esetleg nullára vett színtelítettséggel egy bármilyen képet), mert ha valamiért nincs piros a panelen, akkor a fehér és a szürke árnyalatai is elszíneződnek.
-
Pug
veterán
válasz
Duran #137674 üzenetére
Én teljesen megértem a problémád és a frusztrációd is, nálam ezért ment a "levesbe" (került visszaküldésre elállás keretében) két Sony készülék múlt év végén.
Az a gond, hogy az adott jelenség sajnos nem hiba, hanem az adott termékek velejárója (ez nem az én álláspontom, hanem a gyártóké). Ezen jelenség a termékkategóriák között eltérő mértékben és gyakoriságban jelentkezik.
És ezért érdemes az adott termékkel kapcsolatos teszteket, online bejegyzéseket átböngészni vásárlás előtt, hogy minimalizáld a lyukra futás lehetőségét.
Mert ha azt megteszed, akkor kb tudod már vásárlás előtt, hogy milyen termékeket kell kerülnöd. (a bleeding jelenség esetében lényegében alapvetés, hogy az 55-ös méret alatti TV-ket és az alsó kategóriát, de ez sem ökölszabály, ahogy a következő részből kiderül).
Nálam pl azért lett az 55-ös RU8002-es a befutó, mert Q70-esre nem volt keret és a Q60-as szériának általánosságban rosszabb a bleeding mutatója (hiába egy fentebb pozicionált széria).
És visszatérve arra, hogy sajnos ezt a gyártók nem tekintik hibának lásd lentebb:
Mivel az elmúlt 6-7 évben nem vásároltam nagyobb értékű elektronikai terméket, így a "gyanakvásom" lankadt a gyártók felé és pl a Samsung Note 9-esemet nem online vásároltam (így nem volt lehetőségem az elállásra). Az ebből fakadó 2-3 hónapos kálváriámnak köszönhetően ezentúl biztos csak úgy vásárolok bármilyen drágább terméket, hogy legyen lehetőségem az elállásra. Mindenkit buzdítok erre!
-
Duran
tag
válasz
james008bond #137652 üzenetére
Katasztrofális
. Sajnálom. Sok sikert kívánok a javításhoz/cseréhez. Nekem az a véleményem, hogy igen is jár a jó készülék a kifizetett pénzedért..
A régi 46 colos 6030-asom odatettem az új mellé, a képminőség ég és föld holott egy 7 éves tv-ről beszélünk. Egy deka bleeding nincs rajta, teljesen homogén a képe.
-
Duran
tag
Véleményem szerint az új termék vásárlásnak pont az az előnye, hogy biztos lehetsz benne, hogy hibátlan berendezést kapsz a pénzedért. Azt belemosni ebbe a témába, hogy ez csak a drágább szériák esetében várható el, szerintem teljesen nonszensz. A tv paraméterei teljesen megfelelőek a számomra. Elégedett vagyok mind a színeivel, a mozgásnegjelenítésével, mind a hangjával, a csatlakozási lehetőségekkel és a smart felület sebességével is. A randa sárga folttal van a bajom a jobb felső negyedben. Én tudom, hogy van jobb, mindig van jobb, de az elég érdekes válasz lenne bárki szájából, ha vennél mondjuk 700.000 forintért egy OLED tv-t és hibás lenne, hogy hát igen, legközelebb vegyél drágábbat, az majd nem lesz ilyen silány. Mert van tv készülék húsz gurigáért is.
Ezzel a nekifutással vegyél használtat és spórold meg azt a felárat amit az új készülékért kifizetsz, mert ha rossz, akkor majd széttárt karokkal áll mindenki "mit vártál, meleg hógolyót?" hozzáállását hangoztatva.
A probléma tényleg nem elbagatelizálható, nem az a szimpla backlight bleeding ez, sajnos tegnap felfedeztem, hogy bizonyos színárnyalatok esetében is torz, sárgás nyom van a képben.
Tisztában vagyok vele, hogy baromi nehéz egy ekkora sík lap esetében a tűréseken belül maradva gyártani, összeszerelni és tényleg nem problémáznék ha a sarkokban lenne a megszokott bleeding, de efelett sajnos nem tudok elsiklani, borzalmasan zavar.Mondjon bárki bármit, szerintem ez így nincs rendben. Ma elindult a garanciális ügyintézés huzavonája, ha nem sikerül a dolog, elállok a vásárlástól, meg azt hiszem a Samsung tv-ktől is teljes egészében. Meglátjuk mi lesz.
Köszönöm a hozzászólásaitokat és szép napot!
-
Pug
veterán
válasz
zsocy #137671 üzenetére
En lekopogom, nagyjabol vallalhato minoseget kaptam az 55-os RU8002-es szemelyeben, de azert pofatlansag, hogy egy 200K-s termek eseteben pl belatsz oldalrol a sarkoknal az led savig. Ha nem lett volna fix a keret en is egy 55-os Q70-et lottem volna.
Az mas kerdes, hogy a gyartok es ez alol a Samu se kivetel, minden evben legalabb egy szintel hozza feljebb nevezektan viszonylataban a "tragya" szeriat, cost cut van, de nem a vasarlo fele
-
zsocy
őstag
Így van. És ez a szint jelenleg - ha tetszik ha nem - a Q70 55+ méretben.
Ez nekünk drága, de "nyugaton" plána amerikában nem az, ennyit ott már nagyon sokan kiadnak új tv-re. Szóval nem a Samsung lett szarabb, hanem a pénzünk ér kevesebbet.
5-10 évvel ezelőtti fél millió ft az nem mai fél millió. -
Pug
veterán
válasz
Celtis #137668 üzenetére
Ugye széria önmagában nem sokat mond, mindig az adott mérettel kell együtt nézni.
Alapvetően az olcsóbb szériák és a kisebb méretek a problémásabbak, mint minden gyártónál...Samu esetében el lehet mondani, hogy ha nem a legolcsóbb szegmensből és 55-től választasz terméket, akkor nagyjából a safe side-on vagy quality szempontból.
-
Celtis
veterán
-
busman
veterán
Megjött a Q70R .. brutál. Megváltás az eddigi Sony után.
-
Rolvik
csendes tag
65q60-at most lattam a PC landnal 307ehufert. Igazabol nem sok mindenben lattam elterest az Ru8002 hoz kepest. De +8 huf kulonbseget lehet megeri. Bar ha akciozni fogjak meg az Ru8002-t akkor mar nem biztos hogy megerne. Mi a tapsztalatotok meddig lesznek meg keszleten a 2019es modellek?
-
Rolvik
csendes tag
65RU8000 most ahogy nezem mindenhol 299.000 Huf. Szoktak ezt a modellt akciozni? Ez most mennyire jo ar?
-
james008bond
őstag
válasz
zsocy #137658 üzenetére
Tudom, hogy a csúcs alja, ezzel tisztában vagyok. De hogy egy 10 éves edge ledes Sony sarokbevilágítása sokkal kisebb legyen, azt már nehezen. Meg, hogy a feketéje tényleg fekete. És azt végképp nem, hogy azért mert kicsi már ilyen szar, lutri panelt tegyenek bele. A reklámok meg csak simán félrevezetnek, egyszerűen becsapnak. Nincs leírva, hogy azért mert 43 coll, már szart kapok. A méret nálam a szekrény és a berendezés miatt adott volt, és most 1.000.000 Ft se nincs tv-re. A tv többi részével, tudásával egyébként elégedett vagyok.
-
Pug
veterán
válasz
james008bond #137654 üzenetére
Hát sajnos 43-as méretben sok jóra ne számíts...
-
zsocy
őstag
válasz
james008bond #137654 üzenetére
A q széria a csúcs, de nem a q60, főleg nem a 43 colos belőle. Ne haragudj meg érte, de az a tv sajnos egy átverés. Edge ledes, gyenge paneles modell.
Az oleddel meg az a baj hogy az lg gyártja, a samsung más irányba ment. Mégsem vehet a legnagyobb konkurenstől panelt, nem?
Ez sima üzlet. Az emberek qled-et akarnak? Akkor megkapják a nevet, van aki már ennek is örül. Más meg cserélget, aztán előbb utóbb megveszi a tényleg jó panelt ha megunja. -
fjanni
tag
Ez a Műsor besorolási zár kiakaszt. Már négyszer kapcsoltam Minden engedélyezve beállításra a menüben de valamiért 18 feletti műsornál az HBO3-nál visszamegy 17-re és kódot kér.
Feleségem már bele akarta dobni a távirányítót ebbe a szerinte köcsög tv-be.
Nem lehetne ezt egyszer és mindenkorra minden csatornán kikapcsolni? -
james008bond
őstag
válasz
PuMbA #137647 üzenetére
Igen ám, de a Q széria elvileg a csúcs. Ráadásul az enyém 43 coll ( amúgy itt is csalnak, mert valójában 42,5 ) mégis brutál felhősödött az első készülék körben és a sarkokban is. A második érdekes, alul szinte "tökéletes", bal felül a sarokban és a felső élen még mindig bevilágít. Ha ez "ilyen", akkor mindnek ugyanilyennek kellene lennie. De nem. Szóval hullámzik a minőség és szar a minőség( ellenőrzés). Furi, hogy mobilban az oled-et teszi és nincs párja, itt meg ezt erőlteti...
-
junior11
veterán
válasz
james008bond #137652 üzenetére
Manapság elfogadható minőségű terméket kifogni olyan, mint tűt keresni a szénakazalban. Szégyen az egész.
-
james008bond
őstag
válasz
Duran #137641 üzenetére
Én másnap visszavittem egy Q60-ast a boltba, kicserélték egy szó nélkül, mikor mutattam a fotókat és videókat. A másik, ugyanaz, csak kevésbé. Szóval lutri. Most hétvégén panaszt tettem a Samsungnál. Várom a választ. Ügyfeles annyit írt, előfordul, vigyem vissza. Ok írtam, egyszer már megtettem, meddig cserélgessem, amíg véletlenül kifogok egy hibátlant? Szerintem mindenkinek panaszt kellene tennie, akkor talán történne valami. Írtam, hogy a reklámokban erről a jelenségről semmit nem írnak sehol sem, az üzletben díszkivilágítás mellett meg ez a hiba nem lalátható. Ez szerintem a fogyasztók becsapását kimeríti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest