Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0077
tag
Szia, nem tudom mi lehet a gond, van egy hasonló billentyűzetem, már vagy 6-7 éves, de eléggé hasonlóan néz ki (bár az csak egy dolog). Nem is szoktam használni, de most kipróbáltam, nálam viszi az összes karaktert a youtube app-ban. Mondjuk én inkább telón keresem meg az adott videót és dobom át tv-re, majd már a tv-ről tudom vezérelni, beletekerni, leállítani stb.. Nekem egyszerűbb és gyorsabb mint a tv-n pötyögni, még ha billentyűzettel is, távról meg egyszerűen utálok....
-
M i a m i
újonc
Sziasztok !
Érdekes a MM árképzése is, főleg az outlet termékekre gondolván.
Egy kibontott, gondolom kiállított készüléknek (18hónapos) azért még mindig megkérik az árát. Kevesebb garival ráadásul. -
Celtis
veterán
válasz
b0077 #136990 üzenetére
Miért ne lenne bevilágítás? Ez is csak ugyanolyan LCD. A local dimming hivatott csökkenteni ennek is a hatását.
Két dolog miatt sem kell aggódnod. Egyrészt ez a bevilágítás minimálisnak tűnik, másrészt normál tartalomnél kevéséb kivehetők ezek a hibák, mint tesztábráknál. -
b0077
tag
válasz
b0077 #136990 üzenetére
Most leteszteltem számítógépről egy full fekete képpel az egeret mozgatva rajta. Úgy néz ki, csak azért nem kapcsolt le teljesen a black uniformity teszt képnél, mert itt kibukik a kevés zóna. Egyébként szépen működik a local dimming, de érezhetően nem valami sok a zóna szám.
-
b0077
tag
Sziasztok,
Létezik, olyan, hogy mégiscsak van valamennyi array led technológiából is adódó bevilágítás a Q70 esetén is? Írtam korábban, hogy észrevehető, de nem zavaró, viszont azért éjszaka megfelelő filmnél csak oda oda esik a pillantásom... Persze közel sem olyan vészes mint a Q60/67 esetébe. De lehet már csak én problémázom túl a dolgot a Q67 után...
A másik, hogy letöltöttem rtings-ről egy black uniformity teszt képet (ezzel teszteltem a bevilágítós dolgot is), képeknél működnie kellene a local dimming-nek? Mert látszólag itt nem kapcsolja le a háttér világítást a fekete részeknél, a szintén rtings-ről letöltött local dimming videónál már jobban látszódik, hogy lekapcsolja. A local dimming-et a beállítások között maximumra állítottam és az rtings által javasolt beállításokat használom..Nehéz lefotózni, de a bal felső sarokban látszódik az említett kisebb bevilágítás.
-
SeatZola
őstag
Srácok!
Az mitől lehet, hogy az új QE65Q80 tv-m szinte mindig azt csinálja, hogy amikor kikapcsolom, akkor utána nemsokára visszakapcsol. Mit kell átállítani?
-
Kriszbmx
tag
válasz
djpundro #136984 üzenetére
Igazabol ezt reszben azert irtam, hogy pozitiv meglepetes volt a Q70. Oled utan se a 85 se a 90 nem lesz ugyan olyan szerintem , fizikai keptelenseg a panelek munkodese miatt. Viszont itt jon az ki mire hasznalja, hol hasznalja, mennyit hasznalja. Nem feltetlen kell mindenhova mindenkinek oled. Ezert is tettem most egy utolso probat a 65E9 el.. ha nem marad meg, akkor veszek egy 75Q85ost. Lenyegeben a fent leirt oled vs qled dolog sztem a 85re is igaz max egy picit jobb akkor a 85. Nem volt meg szerencsem q70 vs q85ot otthon probalni.
Bolti kornyezetben meg szinte folosleges nyomkodni barmelyiket is ,hogy dontest hozz... otthoni kornyezetben illetve sotetben jonnek elo a fobb dolgok! -
Kriszbmx
tag
válasz
djpundro #136981 üzenetére
Szia.
Epp az iment nyomtam ra egy 65E9 oledre...
Volt az elmult evben 65C8 /C9 is. Oled topikban leirtam szemely szerint En miert vittem vissza oket. Az okok egyen fuggok, ezert bele se merulok.
En is vartam hogy melyik ara megy le elobb vagy a 65E9 vagy a 75Q85. Az Lg gyorsabb volt igy teszek egy probat ezzel is.
Ha nekem nem jon be akkor probalok egy 75Q85ot.
Oled vs Qled...
Szemelyes tapasztalatom csak a 65 os oledekkel es egy Q70 es qleddel van.
HA ,hangsulyozom HA regebbi tv rol valtasz egy Q70 re gyonyoru lesz a kepe. Valoban jol latni oldalrol is, szepek a szinek , a local dimming is munkodik. Szep a "feketeje" ,jo a hangja nagyon jooo, gyors a menuje,srb....
HA oled utan nezed a Q70 et akkor szep szep de megse fordul a fejembe hogy vegyek...kb.
Oled: Ha csak azt nezed milyen kepe van elinditasz egy brutalis 4 vagy 8k videot youtubon vagy epp letoltve akkor szinte behuz a kepe... szinte kenyszert erzel hogy megsimogast az allatokat, szinte ott vagy a helyszinen amit nezel, a szinek es a kontraszt miatt az allad a padlon lesz.
A Q70 en ugyan ezeket nezve ,rohadt szep valoban eles , szines de oled utan csak azt tudod mondani, hogy szep ahha szep :)
75Q85 csak azert varnam hatha a merete karpotol valamit az oled kepevel szemben... mert mint irtam van akinek a szeme eszrevesz dolgokat az olednel van akinek nem.
Jah es meg egy dolog: oled keves fenyero.
Szikrazo napsutesben pont kepernyore vetodo fenyben egyiket sem teszteltem. De nappal napsutesben normal szobaban is booooven eleg a fenye, este meg a retinad kiegeti az oled is ha femhuzod a fenyet.
Beeges meg hat... sokan hasznaljak sokfele keppen de beegesrol meg nem igazan volt panasz. Vannak benne okos megoldasok amivel ezt megelozi. Gondolom napokon at 1statikus kepet meg senki nem hagy rajta.
Almom egy 77es oled... de annyit tuti nem koltok...
Q85 vs q70 errol viszont sajna nem tudok nyilatkozni.
Hulye arkepzese miatt a samu meg varat magara... -
djpundro
aktív tag
Mivel valoszinü visszakapom a penzt a Philips 65pus8102 re ,szeretnek egy jo tevet venni .
Kettö valasztasom van Q65Q85R vagy Oled .Felek a beegestöl ,a masik meg hogy esetleg az olednel kevesebb a fenyerö mind a SAMSUNG Q85 nel.Ami meg esetleg az oledhez huz az a Dolby Vision es szeretnem megkerdezni töletek ,mik a tapasztalataitok a qled vs Oled köreben ?!
Nagy hatrany a kepminösegben a Samsung szamara ha nincsen Dolby Vison nala ?Megha a fenyerö jobb is nala ?
Köszönöm elöre is a velemenyeteket .
-
Milka 78
nagyúr
Megjött a q55qe70-em. Nagyon nem volt időm nyomogatni, de a Észtország régió valóban működik és van csatornarendezés. Ezen felül nincs bevilágítás és a betekintési szögek meglepően jók, sokkal rosszabra számítottam. Durván 2.5 méter távolságból egy majd 3 méteres kanapén szabadon mozoghatok, nincs kifakulás, szín torzulás ami azért is meglepő, mert az ips-es lg 49UH661V-n már rég elmentek a színek (ezt nem az első ips-el lg-nél látom) és a fekete elkezd szürkülni ilyen poziciókban, de volt VA-s 48-as Sharp Aquos-om is aminél elég volt 20cm-ert mozdulnom, hogy elmásszon a kép. Egy szó mint száz a betekintés dolog baromira túl van lihegve, pedig baromira érzékenyvagyok erre.
Beállítani nem volt időm, csak besötétítettem és gyorsan bedobtam olyan 4k/hdr tartalmakat amik nem igazán mentek a fenti LG-tv-nek...hát a két tv nem egy liga, nézhetek újra egy rakat filmet, mert valami eszméletlen látvány egy ips-es tv után.
Nem tudom, hogy a 8bit+frc+rgbw struktúra vs 10 bit+rgb vagy az ips vs va miatt ekkora a különbség vagy csak pusztán tré volt a régebbi tv-m, de most vannak színek, van fekete és hdr alatt nem olyan a megjelenítés mintha valami szürkés fátyolon keresztül nézném a filmet, minden tű éles.
Persze mint mondtam még kell egy kis idő amire kitapasztalom, de perpill nagyon elégedett vagyok a tv-vel, túlteljesítette az elvárásokatfcc : Igen működik.
-
Hzi
aktív tag
Sziasztok, mini billentyűzetet vettem a tévéhez: [link]
A böngészővel remekül működik, de a Youtube app keresésénél a betűket nem veszi. A számokat igen, a nyilak navigálnak, törlés, space is ok.
Csak a betűk nem.
Van vmi ötlet, javaslat? -
Steady74
addikt
válasz
Gigicuci #136966 üzenetére
500k az egyik limit, másik pedig a méret, feleségem nem akar csak 75öst. a kettőt kell összehozni, nyilván a méretből nem engedek. A hálóban egy sokak által leírt 7102-es TV van 55"ös méretben, és teljesen meg vagyok vele elégedve. A napplaiban egy samsung le55a956 van, ami nem mai darab, idestova 12 éves, de tökéletes nekünk, egyedül a méret az, ami nem. Szóval nekem egy 7102 75" is megfelelne, néztem juronics-ban, de ha kicsivel több pénzért kicsivel jobb minőséget kapok, akkor miért ne. 700ért viszont nem veszek tv-t akkor inkább elutazunk valahová, és marad a régi samu. Nagyjából ennyi
-
lacalama
csendes tag
Sziasztok!
A napokban vettem használtan egy JU7090-es készüléket. Olyan problémába ütköztem, hogy a műsorújság megnyitásakor nem fut a háttérben az ép nézett csatorna kis képpel és hanggal. Helyette egyszínű háttér van hang nélkül. A beállításokban nem találtam erre vonatkozóan semmit. 1531-es szoftver van rajta. Tud valaki segíteni?
Köszönöm! -
taxi
aktív tag
Sziasztok!
RU-7102 tévéhez szeretnék vezeték nélküli fej, vagy fülhallgatót. (Bluetooth működhet?)
Tudnátok ajánlani valamit? -
-
Gigicuci
senior tag
válasz
Steady74 #136954 üzenetére
Az új modellek gondolom, kb. március-áprilistól jönnek. Ahogy grafikonon is látszik, pár hónap alatt szépen csökkent az ára, gondolom az új modell pont ilyen görbét fog bejárni. Tavasszal tuti nem éri meg megvenni az 2020-as verziót, biztos lesznek akciók a sportesemények előtt, ki kell böjtölni azt a pár hónapot.
Én nem követtem a nem qled modelleket, fogalmam sincs, hogy lesz-e radikális újítás, majd a tesztekből kiderül. De ha tetszett 75RU7102, akkor azt mostanság kellene megvenni mielőtt eltűnik a boltokból. -
Steady74
addikt
válasz
Gigicuci #136950 üzenetére
Hello. Kicsit felfűzve a saját nyavajámat a Te gondolatodra. Most tervezek tavaszi vásárlást 75ös méretben. Eddig amit láttam a 75RU7102 volt ami tetszett nekem is meg a pénztárcámnak is. A hálóban az 55-ös kistesója van, egészen elfogadható a képe, sőt szép, nekem tetszik annyi pénzért. Mikor jönnek az új modellek, érdemes-e kivárni rájuk, mivel tudnak majd esetleg többet, stb. Köszi (mindenki másnak is aki válaszol).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest