Hirdetés
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Philips LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok,
Mi a különbség a UE49M5572 és a UE49M5672 között? Olyan kicsi számozásbeli különbségek vannak.
Most már sokadszorra érzem azt, hogy kellene tévét váltanom.
Főleg filmeket és sorozatokat néznék FHD vagy 720p minőségben. Azért néztem VA paneleseket, mert plazmáról váltanék.
Már többször kaptam olyan tanácsot, hogy nézzek inkább magasabb számozású modelleket. A következő 2-4 évet kellene kibírnia, amíg kicsit normalizálódnak az OLED árak.
A fenti 2 jó lehet addig? -
szami777
addikt
válasz
anjani182 #116634 üzenetére
Nekem is 58mu6122 van és hibátlan. Legalábbis a képpel nincs baj. A 10 méteres hdmi2.0 kábelemet nem szereti, uhd color bekapcsolása után fekete kép, de ennyi a bajom vele, mindig az adott film tónusához igazítom a képet+mad vr. Nagyon szeretem. Megesik, hogy kifogsz hibásat.
-
iO
csendes tag
válasz
sandró60 #116638 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos, ha csak simán kikapcsolom a TV-t, akkor tovább világít a jelzőfény a merevlemezen. És én sem szeretném így hazavágni...
Nem tudom, hogy van-e "Tools" gombom, a távirányítón biztos nincs. A forrásoknál a "Fel" gombra csak "Információ" és "Hozzáadás a kezdőképernyőhöz" van.
-
sandró60
addikt
Csak egy tipp.
H6400 tévé
Source>(forrás)itt kiválasztod az usb ráléptetsz,de nem kattintasz>Tools>egy kis ablakban különböző lehetőségek választása-usb leválasztásra kattintasz.
Lehet hogy az újabb tévéken máshogy van.
Vagy kikapcsolod a tévét és lehúzod a vinyót.
Sajnos én már vágtam"haza"320GB 2.5" HDD. -
Celtis
veterán
válasz
anjani182 #116614 üzenetére
Sajnos az ilyen fotó csalóka. Nagyon függ a fényképező beállításaitól. Elég hosszú záridővel egy jó TV-ről is ocsmánynak tűnő felhősödés képet lehet csinálni.
Mivel rettenetesen világos a képernyő a fotódon, vagy túl hosszú záridőt használtál vagy baromira fel van tekerve a háttérvilágítás. -
iO
csendes tag
Üdv!
Tegnap vettem egy 49MU8009 TV-t. Csatlakoztattam hozzá a WD My Passportomat, amit azonnal fel is ismert és tökéletesen kezelt. A problémám akkor kezdődött, amikor le akartam állítani. Sehol sem találom, hogy hol lehetne biztonságosan leválasztani az eszközt. Tudnátok esetleg segíteni, hogy hol keressem? Előre is köszönöm a segítséget!
-
stemplar07
őstag
válasz
anjani182 #116627 üzenetére
én resetelném , ... ha utána sem lesz jobb akkor service
de amint azt említettem is 75MU6122 gyönyörű képe van .. aztán ,hogy az 58-es milyen panel(va/ips) ezt nem tudhatom..
amúgy is az a véleményem, hogy az MU széria 6-7-8 alig kell állítani rajtuk , .. felesleges rtingses túlzásokba esni -
anjani182
őstag
válasz
stemplar07 #116626 üzenetére
Csak az Rtings szerint állítottam be, de ez a felhősödés minden módban ilyen és kész...a bevilágítás kegyetlen!
-
stemplar07
őstag
válasz
anjani182 #116620 üzenetére
csinálhatsz is , winfosban 4Kképarány , szürkéket 50-60-70% , fekete és egyéb színek ,
de a youtube 4K tesztek is jók , illetve local dimming test , stb, tele van veleilletve nem állogattál valamit el benne( színek gamma,stb)? egy TV resetet megérne mielőtt agybajt kapsz
-
anjani182
őstag
Láttok a 2 kép között különbséget?
Egyik az 58MU6122, a másik egy régi csoffadt 40F6400, melyik-melyik (Film mód):
MOD: a bal oldali egyébként a 40"-os F6400
-
anjani182
őstag
válasz
stemplar07 #116619 üzenetére
Nem néztem! Hol vannak ilyenek?
-
stemplar07
őstag
válasz
anjani182 #116614 üzenetére
ha ez minden 21:9 filmél ilyen , akkor sztem csere..
de néztél mondjuk 4K tesztképeket pl: fekete-szürke 50-60-70%-os hogy mennyire homogén ? foltok stb ?
egy ismerősömnek van 6122 de az 75" teljesen szép a képe, talán HDR-ben nem olyan részletes mint a 7052,
de a fekete majdnem jobb mint a 7-es nek .. -
anjani182
őstag
58MU6122 tulajok!
Próbálgattam az új TV-met, de nem vagyok annyira kibékülve, nagyfokú a felhősödés, a fekete szín sem az igazi.
A Samsung állást fog foglalni ebben, hogy ez most hibás e vagy sem! De mivel neten vettem elállhatok. Másnak is hasonló? (a fotó kicsit túloz mert felerősíti a fényt, de gyakorlatilag alul-felül ezek a bevilágítások extra széles vásznú filmeknél zavaróak!) A fekete meg egyszerűen gyenge...
Balde Runner 2049 4k HDR:
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
PuMbA #116612 üzenetére
Én néztem a kézikönyvet, amit a neten találtam, de ott ilyet nem ír. Igazából elég vacak. A 9 évvel ezelőtt vásárolt DVD felvevőmhöz 72 oldalas leírás volt,ami még az ángyom térde kalácsát is taglalta. Ez 152 oldal és lövésem nincs, hogy ezzel a helyzettel mit kellene tenni. Az a baj, hogy én így látatlanban csak beszélek a semmibe, a semmiről, mert nem látom.
-
PuMbA
titán
válasz
Geri Bátyó #116610 üzenetére
A netet csak ajánlja, biztosan nem kéri. Túl lehet ugrani, nézzen rá a képernyőre jobban vagy nyomogassa a távirányíton a back vagy exit gombot. Legrosszabb esetben olvassa el a kézikönyvet, azért van.
(#116609) szoltan: Valamiben rosszabb, valamiben jobb. Forma1-hez és sportokhoz például jobb a 120Hz, szóval az biztosan gyengébb lesz, de játékokhoz meg jobb, mert kevesebb a késleltetése.
-
Geri Bátyó
addikt
Sziasztok!
Van egy kis problémám (igazából nem nekem, hanem egy ismerősömnek, de ő nem ért az informatikához én meg nem értek a TV-hez).
Vett egy Samsung UE50 MU6102K típusú TV-t. Beüzemelés közben kérte az internetet, amit egy lan kábellel meg is oldottak, de a TV még mindig nem látta a netet, cserébe már a router sem megy. Újraindítás után sincs net. Viszont cserébe a TV-t sem tudják beüzemelni, még annyira sem, hogy a TV jel az antennáról és az egyéb video jelek működjenek, mert net nélkül nem megy tovább a beállítás. Ilyenkor mi van? El lehet magyarázni annak a szarnak, hogy hagyja a netet és működjön TV-ként? -
szoltan70
tag
Sziasztok,
Egy 40F6500-at váltok egy 50MU6102-re. Nagy szopó lesz? Gyengébb lesz sokkal a 6102? Leginkább xbox és filmek Plexről, TV csak mesecsatorna. Ja, meg Forma1! -
opi064
tag
válasz
stemplar07 #116593 üzenetére
Hi! Dobtam Neked egy privit!
-
Exelsior
őstag
Sziasztok.
Van egy Phillips Házimozim amit egy PS4-el és a leírásomban lévő TV-vel akarok összekapcsolni.
Elég a HDMI kábelekkel HDMI ARC-al vagy kell az optikai kábel. Mert most Optikai kábelen megy szól is de állandóan elmegy a hangváltáskor és ilyenkor ki kell kapcsolnom a házimozit.
Úton van már egy rendes Samsung Házimozi de gondoltam meg kérdezem hátha lehet javítani rajta.
-
adakiller
senior tag
válasz
stemplar07 #116593 üzenetére
Köszi a részletes választ
-
dave0825
őstag
válasz
stemplar07 #116594 üzenetére
Nem írtam, mert nekem annyira nem feltűnő, talán a színek alapból élénkebbek, azon nem is vittem följebb 50-nél, az LG-nél 70-en volt talán. Kontraszt itt is 100-on van, abban sok változást nem látok (igaz, én kb. 3-4 napig használtam a tv-t, naponta 5x más beállításokkal, mondjuk inkább a feketére mentem rá). A Youtube-os HDR videók azon is gyönyörűek voltak. A fényerő is szerintem hasonló, 100-on nekem itt is "túl fényes", meg az LG-n is "túl fényes", úgyhogy nekem ugyanolyan.
Ha egymás mellett lenne a 2, lehet, hogy látnék különbséget ezekben, de így annyira nem tűnik föl, leginkább a fekete.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Nintendo Switch
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest