Hirdetés
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
geri3
csendes újonc
Sziasztok! Nemrégiben vettem egy Samsung UE50MU6102 típusú tv-t, segítséget szeretnék kérni, mi okozhatja a TV random időközönkénti bekapcsolását? Beszéltem a samsungosokkal belépett a TV -be online csinált egy factory resetet ami majd "megoldja" ( erősködött, mondtam neki , hogy már próbáltam) na mindegy, a probléma azòta is fenn áll. Valakiknek valami ötlet? (Auto frissítés kikapcsolva, időzítések kilőve) Előre is Köszi!
-
fborbely72
csendes tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni Samsung UE40F6500, két led sorban szeretnék ledeket cserélni,de sehol nem találok egy konkrét led-típus számot.Az Ali-n nézegetem,kizárásos alapon szűkűlt a kör,de a pontos szám még mindig kérdéses...Előre is nagyon köszi a segítséget! Üdv: BéFerkó
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok, Rá velehet valahogy hackelni a 2017-es modellekre hogy ismerjék a magyar nyelvet? Mármint a hangfölismerés működjön magyarul.
m5502 -
krixkrax
tag
válasz
krixkrax #110959 üzenetére
Youtube app nelkuli TVk: talaltam YT nezesre egy alternativat a Plexnek!
Androidos eszkozon Tubio nevu appal ugyanugy bongeszheto az m.youtube.com mint egy bongeszovel (es meg mas videos portalok is) es a LANban levo DLNA kepes eszkozokre egyszeruen atkuldheto a video.
Az uj kedvencem. -
laychi
veterán
Smart tv- böngészőjében futtattam speedtestet és baromi lassú.
120mbps-es net mellett küzd a letöltésnél, hogy az 1mbps-t elérje. feltóltésnél hozza azt amit a gép, laptop vagy teló.
Mi lehet a gond?
5ghz-es wifit beállítottam, arra csatlakozva is ugyan ez a szitu.
Routeren belül kellene valamit állítani? vagy a készülék menüjében?pls help.
rendszer fagyások is előfordulnak meg néha lassulás.
firmware a legújabb, ma frissített
korábban is volt lassú net és hasonló hibák(csak akkor nem mértem speedtestet) -
gyuri00
aktív tag
válasz
sandró60 #112198 üzenetére
Akkor én is a wd közül fogok választani köszönöm a segítséget
HD minőségben nézném már akkor a filmeket csak érdeklődök hogy érdemes esetleg media lejátszót beszerezni vagy inkább pc-vel össze kötni a tvèt és úgy filmezni de ez a külső hdd tűnik a legegyszerűbb megoldásnak
-
gyeniko
őstag
válasz
junior11 #112197 üzenetére
Mindkettőt elolvastam, mint ha nem is ugyanarról a TV-ről születtek volna a tesztek.
A saját személyes tapasztalatom az avsforums által írtakhoz áll közel. A HDR-t ugyan még nem próbáltam, de egyéb tekintetben semmivel sem látom rosszabbnak a képét, mint a KS9500-asé. Sőt, homogénebb a képernyője. Nem említik, hogy a KS sorozathoz képest - bár a Tizen elvileg változatlan - a menü és a megjelenés változott, szerintem előnyére.
-
sandró60
addikt
-
gyuri00
aktív tag
Sziasztok
Van egy Samsung 6100 szériás tv ahhoz milyen külső hdd tudtok ajánlani ami biztos lejászta a filmeket? Én valamilyen 1 tb wd-re gondoltam
A külső hdd ről lejátszott hd filmeknèl van minőség romlás vagy ez teljesen elenyésző? A feliratokat is jól kezeli a tv?
-
Roleegsi
tag
válasz
FollowTheORI #112194 üzenetére
Tehát nem ritka eset, megnyugodtam.
Köszönöm a választ!
-
-
Roleegsi
tag
válasz
PuMbA #112158 üzenetére
Szia. Bocs megint a zavarásért. De olyan kérdésem van, h mikor fekete a képernyő, normális, h vannak pár helyen fehér foltok? Laikusként azt mondanám, h a ledek világítása szűrődhet fel alulról, és ugyan úgy fent is a burkolat alul, mármint a széltől. Mellékelek egy képet. Sötétben látszik csak szinte, vagyis akkor szembetűnőbb.
Vissza kell vinnem, vagy megesik?
Köszi előre is!Ui.: képen talán jobban látszik mint a valóságban.
-
blakey
titán
válasz
nagysandor79 #112191 üzenetére
A DVI csatlakozás nem képes audió átvitelre ezért kell neki egy külön audió csatlakozás. HDMI-n át kell mennie a hangnak is, nézd meg, hogy a gépen engedélyezve van a HDMI hangtovábbítás.
-
nagysandor79
aktív tag
ez a dvi audio in csatlakozás mit jelent a samu tv-n?
ugyanis a hiába össze van kötve a pc a tv -vel hdmi kábellel még sem megy át a hang.
mi lehet a gond? -
blakey
titán
válasz
SeatZola #112188 üzenetére
Akkor lesz 5.1 ha a tv menüjében nem PCM van beállítva. Erre vonatkozó beállításokat kell keresned.
Magyarul az erősítőmnek teljesen mindegy-e hogy így optikai kábelen vagy digitális koaxon küldöm-e a hangot? - Digitális koax kimenet nincs a TV-ken, optikai csatlakozó van, ennél jobb a HDMI ARC ha esetleg képes az erősítőd rá. Egyébként jól használható az optikai kimenet is. -
SeatZola
őstag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem!Van egy Samsung UE60H7000SLXXH tv-m. A kérdésem az lenne, ha pendrive-ről játszok le a tv-vel egy 5.1-es hangot tartalmazó .mkv file-t, akkor a tv optikai digitális hangkimenetén is az 5.1-es hang jelenik meg ugye, nem a tv sztereó 2.0 hangja? Magyarul az erősítőmnek teljesen mindegy-e hogy így optikai kábelen vagy digitális koaxon küldöm-e a hangot?
Azért kérdezem, mert az erősítőn (Sony STR-DB790) amikor digit koaxon kap jelet, akkor kéken világít, de ha a tv-ről érkező jel optikai bemenetét választom akkor meg nem...
-
sandró60
addikt
Ezt olvastátok?
4K tévé -
törölt tag
válasz
blakey #112185 üzenetére
A Kodiról beszélünk, ami a tévén nem tud 24p-t. Hiába tud mást, ha ez nem megy neki. Vesz az érdeklődő egy S905-öst , és azon rendesen használhatja a Kodit is.
Továbbolvastam, de a nem, akkor is nemet jelent, ezen nincs mit magyarázni. Az MU8 kiváló értékelést kapott( maximális 10 pontot) kapott, az X8 pedig nem. De most a Kodi lényeg, mint mondtam. -
blakey
titán
válasz
#94529552 #112184 üzenetére
A Kodi egy alkalmazás és a rendszertől függ, hogy van frekiváltás vagy nincs. A tv-s rendszerek nem tudják az automatikus frekiváltást csak külső forrásból, azaz HDMI-ről. a Kodi mint alkalmazás más rendszeren hibátlanul vált frekit.
X850E is tudja 60Hz-n a 24p-s Judder free-t csak tovább kellett volna olvasnod:
"To be able to display movies from 24p source without judder the 'Motionflow' option must be set to 'True Cinema' and 'CineMotion' set to 'high'." - ez pontosan hibátlan megjelenítést eredményez.
Ömagában egyetlen tv sem játszik le saját lejátszójával 24p-s anyagot 60Hz-en, nincs frekiváltás. Egyes készülékeken amelyek tudják a röcögésmentes 24p-t 60Hz-en úgy van megoldva, hogy a képprofilok alapból azt a beállítást alkalmazzák.
A Kodi akkor is minden tv saját lejátszóját keresztbe lenyeli ha az adott rendszer épp nem tud frekiváltást, alapból minden ISO-t kezel, csatlakozik SMB-n és NFS-sen is, sokkal kezelhetőbb, valamint a rengeteg kiegészítő aminek telepítése után egy olyan sokoldalú médialejátszó központod lesz, hogy azt semmilyen tv-s rendszer lejátszója nem tud a közelébe kerülni. -
Imy
veterán
Milyen SAMSUNG TV-t ajánlatok? Garancia miatt honnan lenne érdemes venni?
Ami fontos lenne:
40-43"
UHD
Max 150-155e -
gyuri00
aktív tag
Sziasztok
Van egy samsung 6100 szériás tv-m wifin keresztül ki tudom varázsolni a képet a számítógépről a tv-re?
-
Celtis
veterán
válasz
PuMbA #112171 üzenetére
Nekem volt androidos Sony TV-m. Egyáltalán nem volt gyenge a hardver, és azért amikor elindul a Kodi a TV-n, az azért odab.sz a beépített lejátszóhoz képest. Sajnos azonban nálam volt egy speciális gond ami miatt mégsem használtam. Maradt a külső HTPC.
A TV-n max a YT klienst használom. Játékok, böngésző számomra csak mókusvakítás. Mondjuk Samsungra volt egy érdekes app, ami színtévesztőknek segít beállítani a TV-t. Mivel én nem vagyok az, nálam semmit nem kellett elállítani vele. -
blakey
titán
válasz
PuMbA #112169 üzenetére
Nagyon sok alkalmazás érhető el Android TV-re és egyre több, mivel új platform és nem összehasonlítandó a telefonok/tabletek rendszerével. Nagyjából úgy kell elképzelni, mint az iOS, tvOs és iOS-szen belül telefon és tablet, nem minden app érhető el egyik vagy másik rendszeren de azért elég sokat készítenek úgy a fejlesztők, hogy a másik rendszeren is elérhető legyen.
#112171) PuMbA
Hallani valamit az egy dolog, de ki kell próbálni.Nem telefon hardver, de nem is arra fejlesztették, amit kell azt megfelelően csinálja.
-
Gymi
csendes tag
válasz
PuMbA #112165 üzenetére
Bevallom soha nem nézek sport közvetítéseket, de nem rólam szól a dolog.
A 18-20 éves gyermekeim számítógépen online nézik a filmeket és a sorozatokat vagy a saját hólózatunkon a Synology NAS-ról.
Valószínűleg sokat szörföznénk is a neten az okos TV-nkkel, ha lenne. A smart része minden esetre nagyon lényeges.
Erre kellene egy okos TV.
TV szerelő haverok ajánlották a Samsung márkát még évekkel ezelőtt, de lehet, hogy másikat kell keresnem - elkezdtem olvasgatni Panasonic topicot.
-
sandró60
addikt
Én is most kínlódok egy monitor-tv távirányító bekapcsoló gombjával.Hol kapcsol-hol nem.Ilyen hibám már volt a másik tévé irányítójával.Azt szétszereltem és alkoholos vattával az érintkező panelt megtisztítottam és jó lett.Ehhez azért nem nyúlok,mert garanciába jövőhét szerdán kapok egy új távirányítót.
-
Gymi
csendes tag
válasz
PuMbA #112153 üzenetére
Köszönöm a vállaszt, de közben találtam ebben a topicban egy 2016. novemberi bejegyzést Flashgettől, miszerint a Samsung UHD TV-i nem ajánlottak (101661 bejegyzés).
"Aki UHD tévét keres az 7xxx-től keressen aki meg FHD-re az ne középkategóriás samsung UHD-t vagy válasszon másik gyártót FHD tévére."
Ez azt jelentené, hogy jelenleg nem tudtok a UPC-s kábel TV-mhez egy jó Samsung TV-t ajánlani 300.000 forint alatt?
-
Batib
őstag
Előfordulhat, hogy a tévén levő gombsor vacakol. Szerelő ismerőseim ilyenkor csak lehúzzák a csatit az alaplapról és csak távszabival üzemeltetik. (ez csak tipp) A javítás pedig szerelőnél meglehetősen gazdaságtalan egy ilyen értékű tévénél. (szerintem)
De van itt egy ilyen topic is link -
PuMbA
titán
válasz
Roleegsi #112157 üzenetére
A legalsó nagyobb méretű kép a linken mutatja, hogy minek kell megjelennie. Amikor váltogatod a HDMI bemeneteket, akkor egy Tools gombot kell megnyomnod a távirányítón az adott HDMI bemeneten és bejön az Edit device type menü.
Akkor az teljesen jó nézési távolság, de lehetőleg maradj mindig a TV-vel pontosan szemben, mert az íveltség oldalról nagyobb képtorzulást okoz, mint egy sík képernyőnél
(#112160) Roleegsi: Adnak elemet hozzá.
-
PuMbA
titán
válasz
Roleegsi #112154 üzenetére
MU6500 USA-ban MU6200 EU-ban
Itt minden benne van, de a legalul lévő sok kis képeken lévő kalibrációt ne csináld meg, mert az mindegy egyes TV-nél más, tehát műszeres mérés kell hozzá. Valamint a HDMI/DVI feliratú HDMI portba csatlakoztasd a PC-t.
55"... milyen messziről fogod nézni? 40"-nál is már forgatni kell a fejed, hogy lásd a széleket 1m-nél kicsivel közelebbről.
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Remélem jó helyen kérdezek, de ennél a topiknál sajnos nem találtam relevánsabbat, ha nem akkor elnézést érte.
Van egy Samsung LE20S51BP tévénk ami egyik pillanatról a másikra "megbolondult" (tudom-tudom, Murphy törvénye ...)
Egyik hibajelenség:
Eddig a Power gombot egy pillanatra megnyomva bekapcsolt a tv, most meg hosszan kell tartani ahhoz hogy bekapcsoljon.
Másik hibajelenség:
Az előző hiba jelentkezése után két három nappal a felkapcsolást követően csak hang volt és sötét képernyő. Teljesen véletlenül megnyomtam a Menü gombot és meglepetésemre az tökéletesen bejött. Gondoltam, ha már itt vagyok gyorsan végignézem a beállításokat és legnagyobb meglepetésemre a Fényerő, a Kontraszt, az Élesség értékei mind-mind 0 (nulla) volt. Ezeket növelve megjelent a kép, de a TV-t továbbra is csak a Power gomb hosszan tartó nyomásával lehet bekapcsolni.Kérdésem az lenne, hogy ezeket a hibákat csak szerviz tudja megszüntetni/kijavítani vagy esetleg a mostani beállításokon kellene változtatni?
Ja és ha szerviz, akkor Bp-en melyiket ajánljátok?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Roleegsi
tag
Sziasztok. Most vettem egy ilyen TV-t: Samsung UE55MU6270UXZG
830 euro volt.
Még nem üzemeltem be. Számítógépre fogom kötni, úgy fogom használni. Kell vmit tudni róla, beállítások, stb? Köszönöm előre is! -
Gymi
csendes tag
Sziasztok!
Akárhogy túrom a netet, nem tudom mi a különbség a két vásárlásra kinézett 49KU6400 és 49KU6450 tipusú TV között.
Megéri a kb. 20.000 forinttal drágább 6450-es?
Tud valaki ebben a 250.000 forint körüli árkategóriában jobb készüléket.? A NAS-ról és internetről kell jó film/sorozat nézési lehetőséget biztosítania.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest