Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- ASUS ROG Ally
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Aktív témák
-
zso73
veterán
A kérdés?
LG optimus GT 540, VS optimus one, vs Samsung S
Pontosság,GPS, gyorsaság, működés.......
Szerintetek? -
Bagan
aktív tag
Regebben olvastam hogy sokaknak a gps el gondjai vannak. Nehezen talal holdat, stb.
Nekem gyakorlatilag az uj Darky rommal egybol talal 8 holdat, fel is maszik ra, be is meri a helyem. Az egesz helymeghatarozas nem tart 10 masodpercnel tovabb. Lehet sokat is mondtam.
Navigalasra ott az autos navigacio, ami arra van kitalalva. Nekem a gyors helymeghatarozasra van csak szuksegem inkabb, szeretem twitterre nyomkodni az allapotom.:-D:-DMas
Lehet csak az en szemem a rossz, de szerintem darky romja alatt nem annyira vakito a feher mint amilyen mas rom alatt lenne. Lehet csak en latom igy. Meg lehet az alkohol hatasa alatt vagyok:-D:-D -
B.Ricsike
őstag
válasz
genius34 #23833 üzenetére
1. Nem karcolódik, de azért egy fólia meg egy tok nem árt neki, inkább a hátlap az ami karcolódhat, az üveg nagyon strapa. Max 2000Forint plusz költség egy védőtok plusz fólia, annyit megér!
2. GPS jelet talál, max 2 perc kell neki, hogy stabil maradjon. Nekem van hogy 20-30mp alatt is stabilizálódik.
3. Gyárilag nincs rajta. Google maps van.
4. Sokfélét lehet rátenni, pl.: Sygic Aura, Igo, Navigon
5. Az enyém 3napot is simán kibir. De ha egész nap netezel, játszol, GPS-t használsz, akkor biztos nembír 1 napnál többet.
-
Bavid
senior tag
Köszi mindnekinek! Kipróbáljuk őket!
genius34: Alapból nacigáció Google maps van rá, de lehet mást is felrakni. GPS szerintem egész jó (új szoft.okkal legalábbis)
Hogy mennyit bír? Az használattól függ.ForRedGlory: Ez a fix ajánlott pl alap JPY-ra?, mert azt vettem észre jobban merül a JPY mint az alap telenoros tette.
-
genius34
csendes tag
Sziasztok!
Galaxy S vásárlása elött állok, lenne pár kérdésem:
-mennyire karcolódik?
-milyen gyorsan talál gps jelet?
-gyárilag van-e rajta navigációs program?
-ha nincs, akkor milyen használható navigácós program van hozzá?
-tényleg csak 1 napot bír töltés nélkül?
Válaszotokat elölre is Köszönöm! -
redstar
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy ilyen telót. Most JM2-es fw van rajta és elég bugosnak tűnik. Nagyon belassul pl. a tárcsázó megnyitása néha 20mp, elfelejt ébreszteni, elfelejti kikapcsolni a képernyőt, a GPS használhatatlan. Szóval gondoltam frissítek.
Elolvastam itt is sok leírást, más fórumokon is, de csak a rootolás ment simán.
Az /efs mappa mentése már gondot okoz:
- Az nvbackup először indítva (USB debug mode) még feldobta a root access kérő ablakot, meg is csinálta a könyvtárat, de nem tett bele semmit. A következő indításoknál meg hibát dob, hogy nem tudja mi az hogy "cp"
- Titanium Backupot is felraktam, de itt arra se jöttem rá, hogy hogyan lehet ezzel az /efs könyvtárat lementeni.
- Rootexplorert is próbáltam volna, de a marketen csak egy kínai progi volt, ami később "Super Manager" néven szerepel az applikációk között.A második gond az unlock kód generálása:
Fontos ez? Mindenhol csak szolgáltató függetlenítési leírást látok, de az nekem nem kell.Most látom, hogy a KIES felajánl frissítést JPF verzióra, viszont a samfirmwares szerint az valami arab verzió. Lehet, hogy ez a rootolás miatt van?
Illetve most látom, hogy a 2.2.1-es firmwarnek van 3 változata is JPU, JPX, JPY. Gondolom itt a JPY-t érdemes felrakni.Előre is kösz a segítséget!
-
muveszur
addikt
válasz
budapestnite #23671 üzenetére
A Samsung egy saját fájlrendszert talált ki és használ a Galaxy S-nél, neve RFS. Na ez most bűnlassú. A lagfix nem csinál mást, mint hogy más fájlrendszerre konvertálja ezt az RFS-t. Ez többféle módon történhet, illetve többféle fájlrendszerre konvertálható.
Többféle lagfix van, az egyik ilyen a Voodoo. Ennek van saját kernele, amiben nem csak voodoo lagfix van, hanem több egyéb javítás is.A kernel a hardver és a szoftver között áll, itt találhatóak a driverek is többek között, tehát a kernelek változtatásával, módosításával például jobb akkuidőt, jobb GPS teljesítményt stb lehet elérni.
A kernelek tartalmazhatnak custom recovery menüket is, melyekben sok minden bekapcsolható, elintézhető.
Szvsz a legjobb kernelt Hardcore készíti, ezek a speedmod kernelek. Itt többféle lagfixet is bekapcsolhatsz (hála sztupy ulk-nak).És még van megannyi kernel, amiből rengeteg minden intézhető, többek között lagfixek, tweakek, mentések, telepítések stb.
Kernel cserélni Odinnal illetve CWM-mel lehet cserélni. Első hozzászólásban rengeteg mindent olvashatsz, ha van még kérdésed írj nyugodtan.
-
madcon
tag
Először is: a túlvezérelt videohangra van-e már valamiféle megoldás?
Másik kérdésem azokhoz szólna,akik a decemberben megjelent romokat használják.
Jobbak lettek-e, mint az előzők, akkuidő, wifi, gps terén, vagy egyszerűen alapból gyorsabbak és ezért érdemes cserélni.
Mi a véleményetek róla??
Boldog Karácsonyt! -
milanmylo
aktív tag
válasz
ForRedGlory #23593 üzenetére
Szerintem előbb felteszem a JPX-et. Mintha azt olvastam volna, hogy azon mégjobb a GPS. Ha ugyan azzal a leírással teszem fel ami az 1. hsz-ben van az úgy jó? Samfirmware-ről töltöttem le. Több hülyeséget nem kérdezek ígérem
-
elbandi2
tag
Üdv
Felraktam az új Telenoros romot én is, és azóta ugy érzem gyorsabban merül az akku.
Reggel 8 tól délig lement 56%-ra, és nem használtam intenzívebben mint szoktam
beszélgetés0, gps0, wifi megy, fényerő autómatán.
Más nem tapasztalt hasonlót? Vagy csak nálam van vmi elállítva? -
Radomer
aktív tag
JPY fél napja fent van és eddig tetszik!
GPS nem lett gyorsabb, de pontos.
Wifi eszi az aksit, de alapból kevesebbet kér mint a JPU. Viszont a wifi most érte el 25/5 vonalam maximális sebességét.
Lagfix értelmét nem látom, mert így is követhetetlen.
A böngésző flash-el tűrhető a nélkül jó.Csak ajánlani tudom!
-
zoli62
addikt
Még mindig GPS kérdés. Frissítettem a gmaps-ot. Android 2.1 fut a telefonon, nem rootolt. A gmaps először cellainfó alapján pozicionál, utána vált GPS-re. Ezt abból is észre lehet venni, hogy egy idő után hirtelen ugrik a poziciót jelző nyíl. Nálam még ekkor is van 1000 m pontatlanság. Ha leállok, és várok mondjuk 5 percet, akkor előfordulhat, hogy a 70 m pontosságot eléri. Ez mennyire normális viselkedés általában?
-
tombike
aktív tag
JPY tapasztalat
en kiessel raktam ugy mindent felrant magaraaz indítási varázsló változatosabb, mar itt azonnal valaszthatsz regiot
a kies registry patcherrel vidam az elet hisz megnezheted a kiesben, hogy melyik prod kodhoz milyen szoft tartozik szolgaltatoit is
a soft gyors, gps, autos kihangosito tokeletes, harombetus navigacio nem akadozik, bejartam vele a fel orszagot es tokeletes
bongeszo nekem nem akadozik, azonnal felrantja a 10.1 et
akkuido jonak tunik
-
Bossplayer
csendes tag
Hi.
Elvileg ha JPX-ben javítva lett a GPS akkor annak a JPY-ban is meg kellene lennie.
Tegnap feltoltam a JPY de a jelvétel gány (2 perc mire az IGO csinál vmit.) ma reggel alig talált, sztem itt már rég nem szoft baj van, már több helyen olvastam h a vevő hibás mindenért. Ezt be kell nyelni
Az akksi alig merül JPY-ban nálam. Teljesen rendben van a dolog.
boss
-
nggabi
félisten
KOR-os lett a product code-om :S Ez a samsung appson kívűl nincs másra negatív hatással?
Egyébként sztupi 3.0-ra simán felment a darky 6 és minden beállításom megmaradt.
Gps-t ma próbáltam olyan kb mint eddig (3 napos a teló)
A sztupis kör alakú akksi kijelzőt fel lehet rakni Darkyra? Valaki tudna egy linket dobni?
köszi
-
Jadro
veterán
válasz
keIdor #22790 üzenetére
Nem bench, csak próbálgatjuk mikor jobb a fogyasztás, beszédminőség, gps, stb. mikor gördülékenyebb a dolog.
Meg új verziókkal jönnek hibajavítások, új dolgok. A quadrant értékeknek már rég nem nyilvánítok nagy jelentőséget.
Azért a mindennapi használatban elég nagy különbség van a két véglet között. Éppen ezért próbálgatunk. Más érzés amikor az ember böngészik és nincs beakadás pl.
-
Bossplayer
csendes tag
A JPX mennyi idő alatt talál jelet? GPS -re gondolok. JPU val nyomulok és a városban alig talál jelet. kb 1-2 perc, ráadásul az a sz*r házszám sem volt kiirva. IGO nem hozta amit kellett. Láma kérdés: CASE MATE védőtok (régen volt róla szó) tompíthat jelvételt?
-
arn
félisten
a kiesrol frissitheto jpxnel az eddigi legjobb a gps... a jpunal is eleg szar volt mindenfele fix nelkul. a jpura jellemzo volt, hogy pl ha sokmindennel leterheled, es elkezded sokat nyomkodni, akkor osszeborul az adott alkalmazas (akar a market, akar home, akarmi). ez is javitva.
az akkujelzes jo.
viszont nehany programnal tovabbra sem ertem, hogy miert felejti el a beallitasokat. masnak rendesen muxik pl a batteryminder? amiota froyom van, mindig elfelejti a beallitasait reboot utan, ill el sem indul. nem kompatibilis, vagy mi? feltettem a missing callt helyette, az teljesen korrekt. a masik amit eszrevettem, hogy a beallitasoknal az alkalmazasokban hulyen jelzi ki a mereteket. eloszor az is jonak tunik, aztan utana nem, ahogy egyre tobb minden kerul ra.
osszessegeben ez a kieses jpx tunik eddig a legjobb romnak.
-
visionbp
tag
válasz
user137 #22644 üzenetére
Csatlakozom.
Éjjel 2-kor vettem le töltőről, egy órányi (nagyon pontos és korrekt) GPS, ugyanannyi bluetooth-szal, összesen mintegy 3,5 óra telefon, állandó szinkronizálás (nem wifin), auto fényerővel, és most 53%-on áll az akksi.
Menet közben se szakadás, se szaggatás....
Egyszóval eddig igen elégedett vagyok JPX-szel. -
válasz
muveszur #22607 üzenetére
köszi meg is van.
a google miat még mindig kérdőjel a fejem
böngészőből be tudok jelentkezni a telón, de más alkalmazás nem éri el a szervert, appbrain is aztmondja...JPU-t így egyszerűen vissza lehet tenni, odinnal?. csak a PDA részt.
ui a GPS-nek mintha rakétát toltak volna a vna seggébe, szépen fogja a jelet és tartja, pontos csak"késik"szerintem picit...
-
ForRedGlory
félisten
Azt hiszem kipróbálom
Darky's v6.0 Gingerbread Edition
letöltés
forrás* Now based on the OFFICIAL XXJPX (Android 2.2.1)
* All changes from v5.6 are ported to v6.0
* New Voodoo Kernel [JPX + Voodoo] [by supercurio]
* Updated Google Apps (like Gmail, Maps, Youtube etc.)
* Cleaner ROM structure
* InfoAlarm.apk is back to prevent errors in the alarm clock
* Fixed most bugs from the JPU base
* Higher quality PNGs - same size
* Changed the way the ROM installs - Clean Guide is not needed anymore
* Disabled Lagfix when installing (now it does really disable Voodoo)
* New black & transparent Phone Dialer [by Cruznec]
* Fixed Kies Connection
* Added Screenfilter to go lower than the standard brightness [very useful for the night]
* Fixed minor bugs
* Updated 3D Gingerbread Launcher
* Added Nexus S LiveWallpaper [by santiemanuel]
* New Patched 3D Gallery [High Resolution // No Battery Drain // Faster than every other gallery app // Changed icon to stock Samsung Gallery]
* Updated Market to v2.2.7 [fixed all problems]
* Faster Performance - Smoother UI.
* Better GPS - Faster Fix.
* Faster Browser - Smooth like silk.
* Fixed USB Mount Bugs [external SD's]
* Smoother Notification Bar
* Improved Battery Life [JPX]
* Fixed Battery Bug [it drops directly below 100% when you unplug it] -
Begi
senior tag
JPX tapasztalat:
Nagyon gyors, stabil, eddig semmi gond nem volt vele. GPS remek, bár én JM2-ről váltottam igy sokkal nagyobb a kontraszt.
Egyetlen problémám, hogy feltöltésnél kiirja hogy 100%, de lehúzva a töltőt már csak 96/97% marad. "Vicces". Ma megpróbálom fullra lemeriteni, hátha az segit.
De csak ajánlani tudom mindenkinek. -
Robertoq
őstag
válasz
ForRedGlory #22400 üzenetére
Valaki be tudná Nekem linkelni az GPS optimisation telepítőjét a data/app-ból kinyerve? Nekem nem jön be a marketbe és szeretnék kipróbálni valamit vele. Thx
-
ForRedGlory
félisten
válasz
cousin333 #22395 üzenetére
Kösz
1., változik a menet, mert ki kell kapcsolni a lagfixet, de ezt bele is írtam
2., Nekem is T-s a telefonom, szóval ami ott van leírva, tuti működik.
3., Nem szükséges, de gyorsul tőle, ha felteszed, ami pedig jó dolog
4., Én még egy buggal sem találkoztam... Bár lehet van neki baja, de nem jött elő. GPS-t nem teszteltem még
5., Az a colorfix erősen beta, ha jól emlékszem akkor még csak 100%-os fényerőn működik, így meg felejtős.tariattila: meséljél erről a Doc V6-ról
Quadrant? Tudom nem az számít, de érdekelne -
-
Robertoq
őstag
válasz
r.zozoka #22316 üzenetére
gyengébb gps!
Szerintem ez már a múlt! Az új jpu, jpx romokkal másodpercek alatt talál pozíciót és tartja a jelet! Most már az a fura ha valakinek nem jól működik!
És az új romokból látszik, hogy a samsung foglalkozik a froyoval, annak ellenére, hogy "náluk van" a 2.3, csak azt nem értem miért nem jut el a hivatalos frissítés ide... -
r.zozoka
aktív tag
válasz
Oppenheimer #22313 üzenetére
oké akkor mindjárt ki is prószálom
köszönömird be a keresőbe desire vagy esetleg desire vs samsung galaxy s
fog kidobni egy csomó érvet a rövid lényegük:sgs:
-sokkal jobb media rész!
-jobb kijelző és nagyobb!
-gyengébb gps!
-müanyag hatás!szerintem sgs bár egy htc desire hd-n azért elgondolkodnék én is, bár akkora kijelzőre ekkora proci már azért akadhat is picit
nah mind1 ebbn a kérdésben sgs inkább ha tudod próbáld ki mind2t és azután ítéld meg hogy neked melyik jön be jobban, mert mind a 2 nagyon jó telefon és minda 2 felső kategóriás már!
-
migabi24
nagyúr
Gps letesztelve, és azt kell mondjam döbbenet mennyit javult, havazott nálunk, de végig 5 méteres pontossággal dolgozott, nem dobált ide-oda
-
migabi24
nagyúr
Fentvan a JPX kaptunk 1 szép új háttérképet, a többit majd meglátjuk a gps-t este tesztelem
-
milanmylo
aktív tag
A francba, hogy külföldön vagyok és nincs nálam az adatkábel...:@ már tenném fel szorgalmasan a 2.2.1-et. Erre a gps javulásra nagyon kíváncsi vagyok... Éspersze köszönjük szépen ForRedGlorynak
-
milanmylo
aktív tag
Mellesleg mindenképpen valami "GPS barátabbra" lenne szükségem
bocsi a dupláért. -
milanmylo
aktív tag
Sztupy féle 3.0 óta jött ki valami újabb/jobb rom? Esetleg amin használhatóbb a GPS? Még mindig nem vagyok a rommal kibékülve, elég sokszor van egy-egy kisebb akadás:/
-
bicsigabi
tag
ja és ráadásul itthon a lakásban se az utcán nem talált jelet a GPS kívülről felrakott IGO-val...
-
Barto
aktív tag
GPS.
Na ha más esetleg aggódna, megnyugtatásképpen leírom, hogy szépen megy a GPS. Tegnap én is egy kicsit beparáztam, írtam is eldobta a jelet.
Ma reggel volt időm arra, hogy kocsiban teszteljem. Nagyon szépen működött, nem panaszkodok. Debrecenben mentem vele házak között is, és tartotta szépen. Szerintem jól használható. -
B.Ricsike
őstag
válasz
rolcsibácsi #21767 üzenetére
Market témában: Éppen a napokban újul meg. Egyébként szerintem jó! És megnyugtatlak, lehet rá mindent tenni, amit csak szeretnél, nagynevűtől a kisnevűekig
. Lehet hogy nem mindent tudsz a marketröl, de 1000féle más megoldás van arra, ha valami nem megy, vagy nem sikerül valamiért.
Swype ugytom nem minden telóra elérhetö. Galaxy S-re pl igen. De ebben nemtok nyilatkozni, de szerintem sok telóra van már.
Appokat lehet a belsö és a külsö SD-re is telepíteni.Vagyis a 2.2es Froyo rendszertöl kezdve lehet már a külsőre is. 2.1es rendszerrel még az nem megy.
Ki-be kapcsolható beállításokon mit értesz? Mert pl ott fent ott van a GPS, Bluetooth, Wifi, Csendes mód...... Szintem ezeknek elégnek kell lennie.
-
Barto
aktív tag
Olvastam már korábban, hogy a 2.2.1-ben javították a gps-t, jobban működik. Tudom, hogy nem egy világvevő van beépítve, de ki mit tapasztalt? Nekem most olyan 20-30 mp alatt talált jelet, majd el is dobta. A FROYO-ra kell külön valamit tolni, hogy stabilabb legyen?
Előre is köszönöm a választ! -
bicsigabi
tag
fölraktam az igo-t de gps jelet se talál....
-
ATM_automata
őstag
válasz
bicsigabi #21534 üzenetére
Ha csak GPs-t használna, akkor szerinted honnan tudná, hogy milyen dolgok érhetőek el egy olyan helyen, ahol addig még életedben nem voltál és a telefonod sem?
Nyilván, hogy úgy működik, hogy a GPS pozíciód alapján megnézi, hogy a google infói alapján mik vannak a beállításokban szereplő hatókörön belül ahhoz képest, ahol éppen állsz.
Állítólag pesten okos dolgokat mutat, vidéken sok hasznát egyelőre még nem vettem....
-
Zolesz007
őstag
GPS-es témához. Nekem is tökéletes a GPS, igaz a fővárosban nem próbáltam, de 10 emeletesek és fák között, dombtetőn és hegy alatt is. Egyébként lehet hülyeség de én azt vettem észre, hogyha pl a mobilnetet kikapcsolom(APN droid vagy Froyo-n adathálózat kikapcs) Máris megnő a pontosság. Maximum amit elmászott mondjuk 7-8 méter (legyen 10). Tudom, hogy van jobb is ennél, de autós navigációnak szerintem bőven megfelel.
-
mars622
tag
válasz
makaveli666 #21497 üzenetére
Basszus, nem érted. Nem!! azt mondtam hogy ez a legjobb GPS, hanem csak azt, hogy nálam speciel bőven használható. Téma lezárva.
-
tariattila
veterán
sírnál ha egy térképen látnád a Galaxy S és a ZTE Blade occsó kínai telóval készült belvárosi trackeket...
az SGS hardveresen elcseszett gps-el rendelkezik... ez bizonyított tény ...nem kell szépíteni!
szoftveresen csak nagyon kis mértékben javítható már...ez van...ezt kell szeretni...
érdekes, hogy a nexus S-ben a wifi és GPS antennamodul cserélve lett
vajon miért? -
válasz
makaveli666 #21497 üzenetére
nézegesse az a track által mutatott alkotást, akit érdekelnek azon esetleges térképes elcsúszások, amik például nem a telefon/gps hibája!
engem például nagyon nem érdekel a track - nem is nagyon szoktam már csinálni -, ha egyszer aránylag pontos az, amit látok/tapasztalok!
amikor pontosan mutatja a térképen a megtett útvonalat - a valós helyzetemhez mérten is -, de a track visszanézése közben már más - pontatlan - eredményt látok, akkor mi a helyzet?
illetve nézz meg olyan track rögzítéseket, amiket más gyártók készülékei csináltak - amikben állítólag sokkal jobb a gps -, és ne lepődj meg, ha ott is a háztetőkön ugrál néha a pozíció...stb! -
makaveli666
senior tag
válasz
tariattila #21491 üzenetére
igaz
Akinél nem bizonyított tény az csak csináljon egy tracket :-)
Mars nem kell privát... Ne haragudj. Igazad van ennél jobb gps soha nem volt a kezemen.Biztos a telenor önszorgalomból javította a hibát. -
tariattila
veterán
válasz
makaveli666 #21490 üzenetére
jajj ugyan csak....hisz tudod van akinek 5 napot megy el a telefon és 2m pontosságú a gps !
olyan hitetlen vagy ! Ne már!én is szoktam olasz Maserati fórumon írogatni, hogy 6másodperc alatt van 140-en a gépem és az átlagfogyasztása így sem éri el az 5 litert
-
tariattila
veterán
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
makaveli666 #21476 üzenetére
Én a "tilos kimondani a nevét" GPS programmal csináltam gyalogos navigálást és igen csak pontos volt.
-
makaveli666
senior tag
válasz
mars622 #21475 üzenetére
Egyrészt az, hogy milyen programot használsz az tök mindegy a jel keresésében. A másik, meg hogy pl Szegeden igen nekem is pontos a gps, de menny Budapest központjába, megnézem én azt az 5méteres pontosságot, vagy csak próbáld ki gyalogos üzemmódban Budapesten a gps.... siralmas
-
mars622
tag
Egy érdekességet szeretnék veletek megosztani.
Friss SGS tulajdonos vagyok, ezért semmi buhera nincs a telefonnal.
Sokan írták, hogy nem 100%os náluk a teló GPS vevője.
Hát érdekes, én megvettem az Aurát, házban belül 2-3 percen belül talál jelet, amint pedig kimegyek 5-10mp alatt simán megvan. HIDEGEN.
És, nem hogy 50-100 méterekt nem téved (mint páran írták...) de még egy nullával kevesebbet sem. Nekem átlagos pontosság 2-5 méter körül van.
3 hete vetttem a Telenornál, esetleg lehet hogy már javítottak valamit a GPS-en gyárilag? -
Yarner
tag
Kicsit merülős mostanában a galaxym (ált 7-fél nyolckor veszem le akkuról, este 9-10-re már halálhörög.)
gyári telenoros éclair megy rajt (TW-vel, nem piszkáltam el, kivárom a Froyót).Sima kép van a háttérben, widgetből megy:
APN droid, noled, weatherbug, taskmanager, retro clock, retro date.
megy még a netcounter.wifi ált. megy egész nap, GPS kikapcsolva, legfeljebb 10-20 perc, ha tesztelnék valamit.
Ami főleg zavart: az éjjel ram-pucolás, wifilekapcsolás után (3g hálózaton, a telefon bekapcsolva marad, de APN kilőve) úgy 7 óra alatt merült 36-ról 12 %-ra.
Van valami javaslat? Vagy ez így normális (állásban azért nem kéne merülnie.
Az OK, hogy egy hosszú videózás vagy a Dungeon Hunter megizzasztja, de nyugiban kicsit sokallom. korábban ugyanígy 3-4%-okat evett csak)MÁS:
Ronnni lelkem, ide is befutottál? Kicsit óvatos legyél, erre harapósabbak az emberek -
munnergep
senior tag
Nekem csak azóta indul 97%-ról, amióta feltettem a batterymod-ot, előtte 100%-ról indult.
egyéb megállapítások (senkit se érdekel, de akkor is leírom):
- kicsit jobban merül ez a 2.2.1 nekem mint az alap 2.2. (kb. 10-15% estére az eltérés)
- a wifi rögtön kapcsolódik (kb. 1 mp), előtte kellett neki pár másodperc (néha fél-egy perc is)
- erősebbek lettek a rádió jelek
- eddig még sosem laggolt, pedig semmi lagfix nincs feltéve
- nekem a gps ugyanúgy fostalicska -
ForRedGlory
félisten
Gyári JPU-ra (2.2.1) feltettem ezt, tapasztalatok később, de sokat várok tőle
letöltés
XDA hivatkozásAdvanced Voodoo 5 Edition v1.2
- Built on latest Voodoo 5 Stable
- Builtin CWM (Voodoo Edition)
- Custom bootanimation support (bootanimation.zip in either /system/media or /data/local)
- Includes neldar's BackLightNotification 2.2 (Enable it by downloading BLN control from market)
- 339MB Memory config from stock JPU kernel (Everything should run perfect on any rom not just only JPU)
- BFQ IO scheduler
- Tiny RCU patch for better speed and efficiency
- Network Security Improvements by nikademus/_renaud_
- Kernel tweaks for better GPS (thanks hardcore)
- OC/UV v300
- (testing new feature) sched: automated per session task groups [PATCH v4] -
twine
veterán
válasz
tariattila #21026 üzenetére
Ahogy ígértem...a vasárnapi fogyasztás alap JPU-val:
Reggel nyolckor töltőről lehúz, majd :
2X20 perc(oda-vissza) GPS (Aura),
9:30 -tól este 20.30-ig Wi-fi non-stop "on" miközben,
Msn Talk egyfolytában online,(pár mondat rokonokkal, haverokkal)
Prohardver fórumozás "szinte egész nap"(persze voltak 10-20 perces kihagyások) a beépített böngészővel, majd estére a Dolphin-al (market)(mert b@szott unalmas volt a műsor amit hangosítottam)
5-6 (kb.2 perces)telefon, és kb ugyanennyi SMS......
Estére (20:30) 20%-on állt az aksi amikor hazaértem!
Remélem elég részletes leírás
Nekem tökéletes, mert tényleg használtam, egész nap...Fényerő manuálisan nullán, valamint "only gsm" hálozati mód...sync bekapcsolva..... -
Lalaboy
őstag
válasz
Oppenheimer #21093 üzenetére
Letoltottem egy GPS fix-et, Odinnal rakuldtem a telcsire, azota nem mukszik... Probalom rendberakni, de nemmegy, mert az Odin leall hibaval...
-
Lalaboy
őstag
Meghalt a telcsim!!
Letoltottem a PC-re egy picike (210Kb) Odin -os progit, melyik elvileg fixalja a GPS problemakat..... A telefonom nem mukszik azota!! Eddig sosem volt bajom az Odin-nal, de most valami nagyon rosszul sult el............
-
twine
veterán
válasz
tariattila #21026 üzenetére
Holnapra estére mondok neked egy egész napos "wifis" + 2X15km Gps el
akucsökkenést...(még vasárnap is meló
)
-
törölt tag
A GPS sokat javult nekem a 2.2.1-tõl, max fél perc alatt talál jelet, 2.2-vel sok-sok percbe került a GPS-jel...
Más téma: aki nem mentett efs mappát, annak már az életben nem lesz újra jó a product kódja?
-
mexel
veterán
Nem tud valaki linket aSuperOneClick 1.5.5-höz az XDA-n kívül? Regisztráltam de még nem jött meg a visszaigazoló mail.
Más: a GPS fix-ek mire jók, ha jók valamire?
-
user137
őstag
megnéztem a GPS Test-el, h jobb lett-e a GPS, hát még mindig nem az igazi.
eldobálni nem dobálta el a jelet 5p alatt egyszer sem, tartja az 5m-es pontosságot is, de csak szumma 7db holdat látott, d 42dB fölött egyet sem talált, az átlagos erősség 33-38dB volt - a negyediken kiálltam a teraszra a szabad ég alá, úgyhogy korlátozó tényező nem lehetett.
majd este tesztelem "élesben" is.
-
mexel
veterán
A gps jobb lett?
-
Skynet258
veterán
válasz
B.Ricsike #20211 üzenetére
Ez a sebesség mindig szubjektív dolog... nekem teljesen jó, hasít az egész, nincs lag, gps-t meg nem használom, van külön navim. Taskkiller-t természetesen nem használok, így mindig fut a háttérben olyan 16-18 folyamat. A böngésző valamelyest gyorsabb, de a flash még mindig képes lassítani, ez ilyen. A lényeg, hogy ez alá már nem kell lagfix, ez pedig szerintem marha nagy előrelépés, ha más nem is gyorsult volna, emiatt már megéri feltenni...
-
B.Ricsike
őstag
válasz
Skynet258 #20207 üzenetére
Hello. Mióta fentvan az új rendszer, feltetted a programokat amiket használsz, azóta tapasztaltál belassulást, vagy lag-ot vagy akármi olyan hibát, ami az eddigi ROM-okban is benne volt, és kijavításra várt? Pl a GPS-t próbálgattad már azóta, vagy a programok indulási sebessége változott? Ha több program fut egyszerre, mennyire lassul a rendszer, vagy a flash bekapcsolása mellett jobb lett e a böngésző? Ilyenekre gondolok....
-
mexel
veterán
No. Független lett a telenoros darab. Kódokat felírtam. Volt olyan viszont, hogy próbáltam hívni a telefont és 1x azt mondta hogy nem elérhető, pedig ott vigyorgott full térerővel. Csak véletlen? feltettem a 3betűs navit is, de elég akadós az alap gyári telenoros rendszeren. Ez ilyen? A gps viszont tényleg elég bizonytalan sajnos.
Érdemes frissítenem gyorsan a 2.2.1-re? Mi történik ha frissítem, illetve hogyan is kell? Na jó inkább olvasok még karácsonyig, de ha az ember kezébe kerül egy ilyen küzyü nehéz ellenállni annak, hogy legalább egyszer el ne rontsam -
Gengi
senior tag
Hehe
...
A samu elkente a nép száját
. Fingjuk sincs ,hogy legyen-e 2.3...
HírRöviden: Megkeresték a samu-t ,hogy most mi a helyzet a 2.3-al lehet-e rá számítani ,de jó politikusként reagáltak. "Vizsgálják ,hogy a hardwares követelményeknek megfelel-e XD... a 100%-os élményhez persze." Illetve a vizsgálatot is csak akkor kezdik el ,ha a 2.3 elég hivatalos lesz....
A 2.2.1-ről olvastam olyat ,hogy az összes létező hibát kijavította a készülékben (GPS,LAG, SMOOTHabb a Browser mint valaha) Igaz ez?
-
user137
őstag
Srácok, Sztupy 3.0 "tisztáról" váltanék az új modemre a GPS-ért, meg raknék fel egy lagfix kernelt.
Mi az aktuális ajánlás? Már nem bírom követni a PFC's őrületet... Nem veszik el a minden telepített izékém, ha kernelt-modemet cserélek, ugye?
Lééégyszi szánjatok meg! A Sztupy3.0 totál hülyebiztos volt, így kell a többit is? Még CWM-em sincs
-
havenger
tag
válasz
dancsuri #20135 üzenetére
Ja úgy veszem észre csak olvasás jogom van, pedig már kerestem a gps drivert, hogy kijavítsam
. Szóval itt van az appok között egy OtaProvisioningService.apk úgyhogy valamit biztos frissít Ota.
látom a rejtett dolgokat is, de nincs read jogom néhány mappa tartalmához. De rájöttem hogy az indító animáció nem gif vagy videó, hanem sok jpg egymás után lejátszva -
Lalaboy
őstag
válasz
sztrogoff19 #20119 üzenetére
Hat mast is lehet hasznalni, de ezt nem irhatom le......
Magyarorszagon nincs baj a GPS-el a frissitesek telepiteset kovetkezoen??! Itt lassan botrany lessz abbol, hogy a "stock" kernelt frissitve "fozottel", a telcsin egyszeruen megszunik a GPS!?
Van megoldas, de alapra visszaallni es ujratelepiteni az uj ROM-ot eleg idoigenyes tud lenni.....?! -
madcon
tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő volna: ha a Samsung oldalról töltöm le a legújabb romot, azt lehet-e root-olni, vagy jobban javasoljátok a főzött romok egyikét?
Egyáltalán melyik az a rom, amivel semmi baj nincs, illetve jó a GPS-e, Wifi-je, meg hasonló...
Köszi a segítséget.
Üdv Mindenkinek! -
ronnni5000
tag
Szóval, amit a DOC romról tudok...
Jelenleg stabil kernel a K10i 256 vagy 500hz, kinek mi tetszik. (ajánlott lagfix: "ext4: data")
Modemnek a JP5-öt használd. (ezzel jó a GPS, gyorsan talál jelet és nem dobja el)
Ma este kijön egy újabb doc rom, ami XXJPU alapú lesz. (verzió száma:2.2.1) Javasolt lesz a wipe verzió!
jahh... Anzo téma és az addon pack...A DOC bármilyen romra felmegy, de az okosok azt szokták írni, hogy a sztyupi 3.0-ás romja nagyon jó alap neki. Mivel a sztyupi féle egy komlett rom, ezt még lehet FR, wipe és egyéb társaival "alázni", de ha már felraktad a Doc RomMod-ot, ne csinálj Factory resetet. Ha csinálsz, jobb esetben eltűnik néhány alkalmazás, rosszabb esetben rakhatod újra a ROM-ot. Elég újrarakni a DOC-ot CWM-ből, ha még mindig az sd-n van.
Ha factory resetet szeretnél, akkor inkább rakj újra egy teljes romot (sztupy 3.0-t javaslom én is, 512-es pit és repartition legyen), majd rakd fel a DOC-ot.mediumgecso:
roni tippje lett volna a következő nekem is... -
bicsigabi
tag
Nos én megint határozatlan vagyok...
úgy gondoltam ugye, hogy veszek egy ilyet előfizetésben, de egyre több negatívum kezd eltántorítani, mivel én nem vagyok egy szupermint pl: sok alkalmazást akarok meg játékot telepíteni, de olvastam olyat, hogy egyszerűen megadja magát néha a memória és kiírja egy bizonyos idő után hogy nincs hely pedig még simán lenne hely....
ez a csak rootolással meg nemtudommivel megoldott froyo 2.2 rárakás nem tudom mennyire biztonságos. milyen visszaállítási lehetőség van, ha nagyobb probléma van. a sima meg ugye akadozik és biztos nem bírna el annyi programot mint amit felraknék.
a vaku hiány, bár nekem nem ez a legfontosabb
GPS gyenge az alap szoftverrelráadásul nem lesz soha Froyo 2.2 hivatalosan.
pedig már nagyob szeretnék egy játékra is elég jó, rendes kamerás, wifis, gps-es androidos telefont, mert ugye a HTC-vel a fő gond, hogy gagyi a kamerája és a 3d játékokkal annyira nincs kibékülve.
nehéz döntés ez így.
főleg most olvasom ezt a telenoros frisisítést...hát elég összecsapottnak tűnik a dolog
Samsung olyan próbálkozásának tűnik, hogy próbálunk egy olcsóbb külsejű de nagy hardverű telefont elkészíteni, átlagos használónak, aki csak azért veszi, hogy legyen egy iphone klónja, mert tényleg a kijelző látványos, szép de sok embernek ez bőven elég...elős napokban ugye elmegy a dolog, de amikor már kezd az ember nagyobb igényeket támasztani, nem lehet már frissítés nélkül megoldani, de azt ők letojják, hogy ide Magyarokhoz jöjjön. arra kell az időmet áldozni, hogy hackeljek meg ROM-okat próbálgassak? ez persze lehet megéri, de nem lenne egyszerűbb azt az átkozott frissítést ide is kiadni?
mivel nem azért veszem hogy jövő évben lecseréljem ez így elég rossz helyzet... -
sztrogoff19
tag
GPS
Erre kíváncsi leszek
-
r.zozoka
aktív tag
válasz
bicsigabi #19869 üzenetére
igy van simán fájl kezőből kell feltenni, semmi gari veszély nincs itt!
gps sajnos nem mindig pontos, bár szerintem még a használható gategóriát veri s zépen, ha nem lenne elég a teljesítménye akkor lehet külső antennát venni hozzá ami sokat javít rajt(fentebb írta egyik fórumtárs)
hachekről megy annyit hogy oké hogy veszélyezteti a garit,viszont, ha már egy ilyen drága telefont veszel lesznek elvárásaid, amiknek csak a félelmeid szabnak határt majd!(szinte)
elöbb utóbb fogsz vele komolyabban is foglalkozni-> ez fix!
egyébként itt is vannak kiskapuk amik nagyon jól kijátszhatók ezáltal vissaz nyerhetők a garik!
persze mindenki maga tudja mit válal be!én speciel nagoyn idegbeteg lennék ha a sima rendszerrel kéne használnom a sok akadás és lasulás, huh de felhúzna
múltkor egy nem túl jó rendszert tettem rá és nagyon ki is akadtam kb 30percet volt rajta döntés a kezedben lesz, olvass sokat és értelmezdd is aztán gondolkozz és utánna ugyis fogod próbálgatni a romokat, kerneleket
sok sikert előre is a vételhez
-
bicsigabi
tag
-
tariattila
veterán
2.2 támogatott a chrome ban... (chrome to phone... app és bővitmény duo)
a gps el nem az a gond mennyi idő alatt talál jelet mert ez azonos rom és beállitások mellett is mindig változik kb 5-30 mp...
navigáció közben mutat némi hektikusságot...
van hogy meglepően jó és van mikor csak a közelben találgat, dobál... -
csabám
addikt
válasz
seven7 #19846 üzenetére
Én nem igazán értem ezt a GPS problémát. Nekem kb 5 másodperc alatt megtalálja a pozíciómat és nem is téveszt egyáltalán. . . A beépített Maps programmal próbáltam nem rég. Te?
szerk.: Miután megvettem a telót jm2 - vel, kb. két nap múlva már meg is lett főzve. Már nem is tudom hanyadik rom van rajta és még mindig jó a GPS. Mással nem próbáltam mert nem igazán használok navit csak nagyon ritkán. De szívesen kipróbálnék másikat is. Múltkor Aurával szenvedtem de nem jött össze a használata. . .
-
seven7
aktív tag
Na újítottam én is...
Ez a ZSJPE modem nagyon cool, ezerszer jobb lett a gps-em mint volt, ahol eddig jelet se talált 5p alatt ott 20 sec alatt tökéletesen mutatta hol vagyok.
k10h 500hz nem jött be, irdatlanul merítette a telefonom :S kipróbálom az újat.
-
tariattila
veterán
válasz
user137 #19795 üzenetére
a Sztupy 3.0 az egy JPM/JP6 alapú Froyo ROM
ami előrootolt (prerooted)erre kell egy lagfix KERNEL még! ami kernel felrakásával lesz az a bizonyos bővített recovery (custom alias cwm recovery-nek is nevezik)
ez Sztupy esetében az ULK (universal lagfix kernel 0.3)igen ez valóban kb 6mega... amit a rom felrakás után ODIN-al rakunk fel (PDA-ba tallózva önmagában alapbeállításokkal)
Sztupy ROM-ra rakhatsz speedmod kernelt is... majd erre már Doc ROM-ot is rakhatsz fel cwm-ből zip-et flashelve
migabi24! mennyibe fájt az antenna? ez ugye BT-al csatlakozik? SGS-en GPS menüben állítod be vagy hogy?
ebben abszolúte nem vagyok képben (még csak nem is olvastam utána) -
migabi24
nagyúr
válasz
B.Ricsike #19792 üzenetére
Blumax gps-710, az a baj a belső vevővel, hogy nagyon ingadozik a teljesítménye, én ha kocsiba ülök mindig bekapcsolom, ellenőrzés céljából, és az a tapasztalatom, hogy ugyanazon az útvonalon egyik nap hibátlan, a másik nap katasztrofális, anélkül, hogy bármit csináltam volna vele, és mielőtt az időjárásra fognánk a dolgot, volt hogy felhős időbe jobban teljesített mint verőfényes napsütésben, én erre nem alapozok, ritkán használok gps-t, másképp már vettem volna 1 pna-t, de ha 1 évbe 1X előveszem akkor 100-ba arra támaszkodom, lusta vagyok térképezni
-
migabi24
nagyúr
válasz
compi.hu #19770 üzenetére
Miután kipróbáltam az összes elérhető szoftvert és gps fixet, beláttam, hogy ez nem lesz jobb, vettem 1 külső antennát hozzá, azóta nyugodt vagyok, de elég szomorú, hogy 140 ezeré ilyen szar antennát raknak bele, i8910-ről váltottam eszembe nem jutott volna hogy ilyen gond lesz az utóddal
-
r.zozoka
aktív tag
válasz
bossvico #19779 üzenetére
volt újra indítás?
feltolás után factory reset? ( bár mintha tegnap olvastam volna itt ha doc romod van akkor nem jánlott,kerülendő)szívessen küldöm bárkinek
sygic aura- it olvastam róla hát kipróbáltam nem rossz a progi, de szerencsére vagy nem szerencsére nem kell sokat utaznomigy nagyon gps sem kell nekem -
compi.hu
senior tag
válasz
Dare2Live #19730 üzenetére
Én se látok nagy difiket. Nexus S = SGS + NFC + gondolom GPS miatt kis modosítás.
E szerint az FCC-nek kuldott beadvany szerint a wifi/bluetooth es a GPS antenna valtozott. Szoval ennyit arrol hogy a GPS problema az szoftveres. Hal'istennek engem ez mar nem erint :-D
-
user137
őstag
válasz
Dani82 #19742 üzenetére
sztm a GPS nem arra való, h méterenként figyelmeztessen, csak hogy megmondja honnan menj hova. Néha manuális felülbírálatot követel. Attól, h sajnos gyenge és pontatlan a GPS a Galaxyban, még eltalálsz vele A-ból B-be, max néha többet kell nézni a környezetet, utcanévtáblákat, stb
-
Dani82
senior tag
Hát tegnap teszteltem a GPS-t es valoban nagyon gyenge szegeny. Sokszor tevesztett, atrakott mellettem levo utcaba, es onnan probalt visszanavigalni oda, ahol eppen tartozkodtam.
Pl. aki ismeri XI. Andor utca - Egér út, nyílegyenes 2x2 sávos több km hosszú szakasz. Több alkalommal érzékelte úgy, hogy a mellette lévő mellékutcákban kolbászolok és próbált visszaterelni az Andor utcára.
Egy hosszú vidéki túrát biztos nem bíznék rá sajnos a telefonra. Marad a hagyományos GPS a kocsiban -
Dare2Live
félisten
válasz
vitezlejszlo #19727 üzenetére
Én se látok nagy difiket. Nexus S = SGS + NFC + gondolom GPS miatt kis modosítás.
HA ez így van, a Nexus S kernel, fw.... nagyon nagy segítség lehet modereknek.
-
-
mexel
veterán
válasz
tariattila #19264 üzenetére
Ja, igen. Még egy kérdés: net nélkül ezen lehet navigációt használni? ( ha jól tudom az aGPS az ami letölti a kezdő adatokat a netről, a sima GPS pedig net nélkül is megy csak kicsit lassabban) lehet hogy tévedek?
Végül is a legjobb az lenne, ha az új telefont lementeném mielőtt bármit is csinálnék vele, utána lehetne telepítgetni. -
r.zozoka
aktív tag
válasz
karldergroße #19241 üzenetére
1: szerintem nem gáz a zene halgatása gyár fülessel, persze vannak ennél sokkal szebben szólók is!
mikor nekem elromlotta gyári headsetem sehol nem találtam még hozzá foghatót sem, szóval szerintem simán jó a gyári is, pláne hogy ezt adják hozzá és nem plusz 12000ftba kerül!2:hát minden hol azt olvasni hogy a jelet hamar megtalálja,de utca szinten képes téveszteni!viszont erre a 2.2 megoldás lehet!
(azért csak feltételessen mondm mind ezt, mert én nem használtam még a gps-t rajt!)3:igazából szinte mindegyik nav progi megvan csinálva ehhez is, de beszerzése már nem teljessena törvényes keretek között zajlik, hozzá teszem attól még egyszerű!
a készülékkel nem kell babrálni hgoy befogadja ezeket!4:igen van!
5:itt azon múlik hogy milyen irányba dölő ékezetes betütüket használsz( balra dölővel jó)
6:nap közben nem hiányzik a vakú, de este meg ezekkel a gagyi vakukkal sem tudnál normális képeketcsinálni!
ezek atelós vakuk inkább csak zseblámpák mint vakuk7: igen lehet, nemis egy félét. szóval még válogathacc is
desire is nagoyn jó telefon abban van vaku, jobb gps és jbb összeszerelés, de szerintem az amoled kijelző és egyéb apróságok miatt inkább a sgst válaszd, persze ez csak izlések és pofonok
-
muveszur
addikt
TAlán ahhoz kell a kijelző...De viszont nem kell függetleníteni, csak jó ha megvan a kód...
karldergroße:
Tényleg annyira rossz a gyári füles, mint itt a topicon mondták?
Annyira nem rossz, én egy Sennheiser CX300 vagy 400-at ajánlanék hozzá.Tényleg nehezen talál GPS-t a telefon?
Annyira nem talál nehezen jelet, inkább a pontossággal van a baj... Mondjuk nekem 4 nap alatt nem talált jelet Olaszországban.Milyen navigációs szoftvert lehet vele használni, mennyire nehéz a beszerzése? Mennyire kell hozzá buherálni a készüléket?
Igo, Sygic, Aura, Ndrive, Google Maps....
4. Van kézbesítési jelentés SMS után?Van.
Van.
Van.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- OpenWRT topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Wuthering Waves
- További aktív témák...
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- IPhone 15 128GB gyári független 2025 09.08. Apple jótállás
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független gyönyörű akku 97%!!!
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest