- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
AsakuraDave #886 üzenetére
Én hardon tolom ott nem ennyire egyszerű, és nem is az első bloodsuckerre írtam hanem a sokadikra
Amúgy sem kötelező megölni őket, el lehet szaladni mellettük. Azért van kihívás, jók a tűzharcok, csak kicsit lassúak az animációk, ennél még nagyanyám is gyorsabban cserélne tárat az AK-ban. AI kicsit buta, de szerintem ezt már megszokhattuk. a többi játékban sem túl okos, sehol nincs FEAR szintű AI.
AI Life-ra panaszkodnak redditen, elvileg az is javítva lesz, tudnak róla a fejlesztők.Aki a grafikára panaszkodik az eddig mivel játszott? Nem igazán látom mi az amit jelenleg ennél jobban meglehetne csinálni, brutál részletesek a modellek/textúrák és baromi távolra tölti be a dolgokat. Ez már csak akkor lenne jobb ha RT-s megvilágítás lenne mint a CP2077-ben de akkor nem menne semmilyen gépen.
-
-
pandras83
őstag
A grafikán rugózóknak. Stalker2 vs Reality
-
BusinessGuy
őstag
Pár észrevétel a felsorolt problémákra hátha segit (nálam 7700x, 4090, 32gb ram, bvme alatt fut 4k koxon a játék):
Crashelés: Esetleg ha Nvidia kártya van és be van kapcsolva, lőjjétek ki a játékon belül az Nvidia reflex-et, COD-nál rengeteg embernek ez segitett például nálam is offon van 4 órás egyhuzamba game alatt nulla crash volt. Esetleg még nvidia vezérlőpanelen a low latency is offra.
Quickslotos baszkodás: Be lehet rá állitani gombot a vezérlőbeállitásoknál, alapból ha jól emlékszem nincs beállitva rá semmi. Akkor nem kell menükben kotorászni idegesitően.
Fura fények: Ezzel nem találkoztam, ott szerintem nálatok van bármiféle gebasz, passzolom. Esetleg vga OC nélkül nézzétek meg a stuffot vagy passz. -
Laraxior
titán
Most öten jöttem rám egy bázison, szépen egyesével elkezdtem őket kikapkodni, erre a maradék kettőnél crash....
Mi van akkor ha pirosat jelez a fegyver durabilityje? Mert az ellenfélnél szinte csak olyan van, és ahol meg lehet javíttatni, ott meg bazi drága.#887 Viiktor1989: Pontosan 32 másodperc, lemértem.
#891 CJ4567: Ha lenne benne 10 órám... -
VinoRosso
veterán
válasz
maximilian4 #888 üzenetére
dehogy nem: alt+F4
-
Viiktor1989
aktív tag
Köszönöm
-
Laraxior
titán
válasz
Viiktor1989 #887 üzenetére
Ha elsőre végigengeded, akkor további indításnál jóval rövidebb időbe telik és kevesebb processzorhasználatba is.
#886AsakuraDave: Ez szépen hangzik, csakhogy neked nincs két tárad a fegyveredbe, mert mindenhol csak pár darab lőszert találsz. -
maximilian4
addikt
válasz
Viiktor1989 #887 üzenetére
Szerintem sehogy.
-
Viiktor1989
aktív tag
A folyamatos shader optimalizálást hogyan lehet elkerülni? Minden indításnál lefuttatja a játék.
-
AsakuraDave
őstag
Akik szenvedtek az elején a bloodsuckerrel azok játszottak már FPS játékkal korábban?
A játék konkrétan 3 féle gépkarabélyt is ad a kezünkbe mielőtt találkoznánk vele, egy tárat bele lősz aztán átváltasz a másikra és azzal is megtunkolod és már fekszik is, második nehézségfokozaton azt hiszem "stalker"-en nekem elsőre lement
2xMedkit +1xBandage kellett(Q hosszan nyomva) csak hozzá.
Érdekes, hogy alapjátaron Epic-re tettek a grafot, szóval maxra és mellé persze DLSS Quality-t, 4K felbontáson, pedig a 5800X+3080Ti már nem mai darab, 45-60fps így. FSR framgennel dupla ennyi fps-em van de input alapján érződik azért eléggé, hogy mikor vagyok 60fps alatt valójában. A stalker feeling szerintem nagyon ott van, jól néz ki de igen ezért a látványért ilyen gépigény azért vicci dehát UE -ről van szó így amúgy ez még jó optimalizálásnak mondható. A karakter modellek kifejezetten jók, csak a mimika darabos pedig ez kiemelkedő is lehetne. -
Nálam 55+ FPS 1440p High-n a Graphics
i7-10700T CPU + RTX 3080 (MXM) GPU (16GB) , 2x32GB RAM , 2TB NVMe SSD-kSajnos ez most ennyit tud , de ettől független nem is rossz.
Láttam már jobb Gamet is, de szódával elmegy. -
pRoject22
őstag
válasz
proci985 #882 üzenetére
Nekem a távolságokkal van a legkevesebb bajom, a minőség, az egész olyan mintha egy alfa teszt lenne, karakter animációk természetesen mocap nélkül, technikailag ez gagyi, a Stalker név elviszi a hátán de ha nem Stalker lenne a neve akkor szerintem a kutya sem játszana vele, 1 év mire rendbe rakják szvsz
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Hauptmann #878 üzenetére
Ha egyszerre egy csomo mindent kell iteralni es modositani, akkor ez sajnos megesik.
Egyebkent ezek gyorsan rendberakhato dolgok, szoval hosszu tavon ezen nem aggodnek.
pRoject22: meglatjuk, eleje alapjan gyanus, hogy a sztori branchelni fog par ponton. a terkep pedig ha a tobbi reszen is ilyen reszletes mint az elejen, akkor joval nagyobb az eredeti Stalkernel.
kb csak a prologus utani elso map akkora (vagy nagyobb), mint Garbage + Yantar + Border volt, es jobban tele is van dolgokkal.
es kezd picit ijeszto lenni, mert baromi nagyok a tavolsagok, szoval ez fast travel (amit nem lattam) nelkul iszonyatosan idoigenyes lesz.
-
VinoRosso
veterán
válasz
xandrush0831 #858 üzenetére
Esetleg az nvidia control panelben próbáld meg a shader cache-t beállítani 10G-re (vagy ha bátor vagy unlimitedre
) ha van elég helyed a rendszermeghajtón:
Nálam ez dobott 10-15 FPS-t, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy beadja azt az 5 FPS-t 3080-on. Viszont nálam más játéknál bekavart és sajnos csak globális settinggel lehet buzerálni így ha valahol máshol gondod lesz akkor állítsd vissza az eredeti értékre. -
Elmör
őstag
válasz
Plazmacucci #787 üzenetére
Ez nagyon jó kérdés, igaz ma még nem kapcsoltam be a gépet, de tegnap úgy tűnt, hogy valami gond van a fényekkel nálam, mert minden valahogy olyan sötét.
-
pandras83
őstag
Már van Nexuson cocksucker nerf mod, fel is raktam. Elvileg negyedli a hp poolját és 30%-kal csökkenti a hp veszteséget ha karmol, de így is síkítva rohanok előle. Primitív a mechanika ahogy mindig elkap és hogy nem lehet halál nélkül vagy 50% hp veszteség nélkül egy találkozást megúszni vele, nagyon gáz így. Van amelyiket 20 mp alatt fektetem, a másikkal meg kergetőzünk 2 percig hogy a végén harmadszorra is lecsapjon. Eleve túl sok van belőlük az early game területen és túl hamar találkozik velük a játékos.
-
myckey
veterán
válasz
M@trixfan #872 üzenetére
Volt már itt konzolos, csak elvesztek
Egyébként itt mellettem is akad XBXSeries akármelyik....még GP is van.Összességében az a fontos, amit írsz ! Ha jól érzed magad benne, akkor a többi smafu. Az is biztos, hogy ez csak javul majd ( rosszabb cask nem
), friss még és ropogós, ráadásul elég hányattatott sorsa volt a programnak.
-
proci985
MODERÁTOR
kb negy-hat point-blank shotgun talalat kell azoknak is, kb bloodsucker szintu HPjuk van. marmint easyn (!)
masodikra inkabb elfutottam. de osszes mutans kb bullet sponge.
a disznohordaba belefutottal mar? na shotgunnal az is egy elmeny, kb 15 shell kell kozvetlen kozelrol. rakiteolni oket az anomaliamezore mukodik persze.
loszer az
. de draga. szoval en is jelen pillanatban ot kulonbozo kaliberu fegyvert cipelek.arusnal van a faluban -
M@trixfan
addikt
Behalnék ha konzolon rendben lenne a frame pacing, miközben a 4090-ek is akadnak…
Ami megnyugtatott, hogy a zóna hangulat tökéletesen megvan. Számomra ez a radikális több mint elegemdo, egyszerűen imádom ezt a világot, csak úgy járkálni, létezni benne. Biztos vagyok benne jönni fog egy-két komolyabb performance fix.
-
X2N
őstag
Állítólag a poltergeisteket is hasonló nehéz megölni, van is már mod ami !negyedeli a hp-jukat. Ennyi lőszert tényleg nem ér meg, spórolni kell mert nem is tudom hol lehet fegyvert/lőszert venni egyenlőre.
sheep-Pont néztem én is nexuson.
Amikor elkezdenek ordítani akkor is belassul az egér, engem ezek az apróságok zavarnak kicsit, hogy szabotálja az irányítást a játék. -
X2N
őstag
Hát gyerekek nem tudom h vagytok vele de baromi nehéz megölni a bloodsuckereket Hard-on, dupla csövő sörétes+mp5-kombóval, konzolosok ezt hogy látják?
-
mvkly
senior tag
Félig-meddig hivatalos, hogy az enemy spawn rendszer elsők között kap majd fixet.
-
myckey
veterán
GP valami 360 ft az első két hét, utána 3600...
Annyit megér, hogyha az embert berántja a lelkesedés.*Az is biztos, hogy kevesebb helyen akad atomerőmű a játék alá, sok-sok százezres konfig.
Igaz is ! Konzolokkal helyzet, vagy ide csak PCmasterrace ír ?
Láttam már egyet-kettőt, de ennyi.
-
McW1
tag
Pax, uraim, pax.
Hájp ide vagy oda, a lelke mélyén úgyis mindenki tudta/sejtette, hogy egy optimalizálatlan, bugos sz@rkupac lesz megjelenéskor.
Az pedig, hogy a hangulat jó (mert tényleg jó) jelen állapotában tökmindegy, mert 1 év múlva ilyenkor is ugyanilyen jó lesz, de akkor már kikalapálva, modokkal, dlc-kel felvértezve be lehet rántani olyan10-20 ajróért.
Addig is max „demózni” érdemes passzon, teljesen felesleges időlimites rífándokkal kínlódni, de aki akar, az kénye kedve szerint úgy tesz majd.
-
xandrush0831
aktív tag
Na volt egy kis idom a 3080-al megint. RTX4000 alattiaknak:
DLSS framegen mod
Stalker optimizer mod
Igy szinte teljesen megszunt az input delayem az FSR framegenhez kepest.
4k medium+DLLS quality+Framegen kombóval 55-60fps között mozgok most. Majd meg valamit lehet tudok finomitani, kene is mert az az 5fps beeses elegge darabossa teszi. Eleg nagy kulonbseg van mondjuk fenyelesben (is) sajnos, ha mediumra megyek. De annyira epicen sem jo, hogy ugy erezzem kihagyok valamit. De azert eg es fold.Epic:
Medium: -
ami baromi idegesítő szerintem az a 4 itemes hotbar.
ahelyett hogy lenne neki négy gomb (f1,f2,f3,f4), helyette hosszan meg röviden kell nyomni, amit mindig benézek és ezt már sok energiaitalom bánta xD -
Vladi
nagyúr
Tök jó, hogy olvasom a topikot. Mostmár nem tudom eldönteni, hoyg a játék: jó - nemjó.
Azt hiszem leiratkozom és januárban visszatérek, akkor alaposan kikérdezve a csapatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Tamron 18-200mm Di II VC (Canon) és Tamron 70 - 300mm 1:4-5.6 (Canon) objektívek
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest