Hirdetés

Aktív témák

• Damage

senior tag

válasz axiom #1 üzenetére

Persze, hogy használható a kimenet. Szerintem szép képe van, a bemenetnek szintén. Mondjuk én pl a composite be és kimenetet használom (van rajta S video ki/be, composite ki/be), méghozzá azért, mert ha S video-val használom (a TV-be scart-on megy be) akkor a kép fekete-fehér. Ez nem a kártya hibája, hanem a TV vagy a scart kábel(?) miatt van.
    Idézet a http://vganfo.uw.hu/ oldalról:
    ''S-Video->SCART átalakítóknál előfordulhat, hogy a kép fekete fehér lesz mert az S-Video jel csak a SCART világosság lábára megy rá és a szín lábra nem.''
    Ezt orvosolni lehet a honlap készítője szerint egy kis forrasztgatással, Bővebb info ott.
    A felbontás persze, hogy nem ugyanolyan a hagyományos TV-k esetében, hiszen alapból sokkal kisebb felbontásúak ezek a TV-k. ASUS Radeon 9600XT-ből csak egy féle létezik (tudomásom szerint). Ez alapból TV kimenetes. A TVD jelentése: TV out, Videon in, DVI. Nem mindenhol írják rá az árlistára, hogy DVI, de egyszerűen le lehet ellenőrizni. Az ASUS dobozán a bal alsó sarokban ki van írva a TV out, Video in, DVI felirat. Az ASUS a 9600-os sorozatból még a 9600SE-t adta ki, ami a 9600-nak a butított verziója. Ilyet szerintem ne vegyél!
    Visszatérve a TV ki és bemenetre: már vettem fel hagyományos hi8as kameráról, videoról, TV-ből. Video nézésnél is rendszeresen használom a TV kimenetet. Szerintem szép képe van, én meg vagyok elégedve vele.

Aktív témák