Hirdetés

Aktív témák

• J.J. András

őstag

hm, azért nyitom ezen témát, mert mint én is, talán vannak mások is, akik nem látják át a dolgokat a RAID és SATA fogalmak kapcsán.......

na, valahol ott szeretném elkezdeni, hogy ......

mi a különbség egyszerűen, és tömören megfogalmazva a S-ATA csatlakozású és IDE csatlakozású vinyók között? miért jobb egyik a másiknál ?

ha jól tudom, a RAID funkció, vagy technológia, (azt se tudom mi a helyes kifejezés rá) merevlemezek azonos időbeli írására szolgál, és több merevlemez egyidejű kezelésére, valamifajta logikai egységként !???? na, de ugyebár ez generálható szoftweresen is......de van hozzá hardweres támogatás, ami az alaplapokon a RAID csatlakozókban (és biztos valami chipben is) ölt testet !???

na,ha csak a deszkán található 2 RAID csatlakozóba dugok 2 vinyót,akkor csak ezeken fog működni a RAID funkció ? IDE csatlakozóba dugott vinyókkal mi a helyzet ? és a RAIDes vinyókon van partíció, vagy az hogy jelenik meg pl: WinXP-ben a Total Commander alatt,hogy most nekem RAIDes vinyóm van-e ?

és a SATA vinyókkal mi a helyzet ? ,mert azoknak megint csak külön csatlakozójuk van az alaplapon........

szóval, hogy működik ez az egész igazából, konyha nyelven, LAIKUSOKnak ???

köszi a türelmet előre is........

Aktív témák