Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
greghasnosur
újonc
Én is tegnap próbáltam ki FX505DT-n. Gyakorlatilag lecsökkenti a sebességet (mhz) mindig arra a tartományra ahol tartható a beállított hőmérséklet. TDP-vel, undervolttal nem próbálkoznék a gari miatt, ez viszont biztonságos.
Tipp: liquid metal pasztázással 35-45 C a proci böngészés és alapállapot mellett, játék közben 70 C néha egy egy kiugró 81 C-s értékkel. a GPU terhelés alatt 60-65 fok között mozog. Érdemes hozzáértő kezei által cseréltetni a pasztát. A gyári sajnos nem elég komolyabb igénybevételre, az ASUS ROG széria picit már alapból jobb hűtéssel rendelkezik.
-
ROBREGGAE
tag
válasz
Dawson Leery
üzenetére
Acer Nitro 5, 2019 elején vettem.
-
Dawson Leery
csendes tag
Milyen géped van neked és mikor vetted?
-
ROBREGGAE
tag
válasz
Dawson Leery
üzenetére
Ez oké, de többinél mit érdemes beállítani még. Mer nekem ugyanúgy szaggat.
-
Dawson Leery
csendes tag
Hello
Én már használom a controllert és a beállításban tudok segíteni:
1. Lépésben le kell töltened innen:
https://gitlab.com/ryzen-controller-team/ryzen-controller/-/jobs/705055655/artifacts/browse/dist/win/
2. Lépésben feltelepíted a letöltött fájlt.
3. Lépésben elindítod a Ryzen Controller fájlt az asztalról (utána a windowsban engedélyezed az alkalmazást).
4. CPU fülre mész, ha esetleg nem ott van.
5. Lépésben Temperature Limit-hez beteszed a pipát.
6. Lépésben beírod a kivánt hőfokot, én személy szerint 80°C állítom be.
7. Lépésben utána a Create Preset gombra kattintasz.
8. Lépésben New preset name ide beírsz egy nevet + Ok gombra kattintasz.
9. Lépésben Rámész a Preset fülre.
10. Lépésben Apply gombra kattints és már kész is használhatod / kipróbálhatod
by Dawson
-
ROBREGGAE
tag
válasz
Dawson Leery
üzenetére
Nekem se jönne rosszul a segítség, hogyan érdemes beállítani, mert nekem meg a proci és a videókártya is felszökik 90 fokra játék közben, és hát belaggol rendesen...
-
Melorin
addikt
válasz
Dawson Leery
üzenetére
Állít a szobaklímán
-
Dawson Leery
csendes tag
Nemrég vettem egy Asus TUF a15 Ryzen 7 4800h processzoral egy notebookot, játék közben a hőmérséklet felmegy 100-105°C fokra. A neten találtam a Ryzen Controller programot, ki is próbáltam a hőmérsékletett 80°C állítottam be. Nagyon szuperul működik, csak éppen azt nem tudom, milyen elven szabályozza ezt (pl.: lejjebb veszi a Mhz? vagy valami mást állítana ez a program át)? Tud ebben valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Óra topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- VR topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Steam topic
- Linux haladóknak
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Dell latitude 5520 i5-11gen /8gb ddr4/ 250gb m.2/ Akku 60%-os
- Lenovo Yoga Pro 9i Hordozható Gamer Tervező laptop -25% 14,5" i7-13705H 16/1TB RTX 4050 6GB 144Hz 3K
- Zsír Lenovo ThinkPad X13 G3 "Golyóálló" Laptop 13.3" -35% Brutál i5-1245U 12Magos 16GB 512GB FHD+
- Macbook Retina 12 2017 8/256 (A1534)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest