Hirdetés
- Cáfolta az Intel és az AMD egyesülését az utóbbi cég vezetője
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Hali!
Az mitől lehet ha a webes felületre való belépéskor eldob a TL-WR1043NDv2 kábelen? Egy pillanatra elmegy a net, és nem tölt be teljesen a webfelület (csak annyi látszik hogy TL-WR1043).
Reboot megoldotta, most már nem dobál és be is töltött, de egy TL-WR841ND pont így dobta fel itt a lábát... Egy hasonló korú vagy még öregebb 1043ND v2 dupla terheléssel máshol teljesen jól megy...
Szóval van valami ötlet mi lehet ez? Tényleg hülyét kapok ha ez pont itt pont úgy rohad le mint az elődje...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Idiofil #29974 üzenetére
Ez egy gyenge router.
Tehetsz egy próbát a teljes reset és újra beállítással, de ez a router egy gyenge konstrukció.
Archer C5-öt kellett volna venned, vagy TP-LINK 1043ND-t...
Utóbbiban nincs AC de hw-ben jobb... Előbbi meg hw-ben is jobb, és még AC-t is támogatja...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Intruder2k5 #29544 üzenetére
Köszi!
Esetleg van Asus-ban vmi alternatíva ami 25-30 ropiig hw nat-tal custom fw barát?
krealon: Neked is kösziüdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
OpenWRT és TP 1043ND v2 kapcsolata még mindig olyan hogy HW-NAT nem igazán működget?
Néha sokkal szerencsésebb lenne OpenWRT mert kipróbáltam egy TP 842ND-n és van benne hasznos tudás bőven...
Köszi!üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Cody007 #29541 üzenetére
Szia!
Modemet mielőtt gépre cserézed a routert indítsd újra.
Tehát: Router ki, modem ki, kábel a gépbe, modem be.
Egyébként az új routerbe érdemes lenne klónozni a TP MAC-címét ha az újraindítást elkerülnéd, már pedig DSL esetén én inkább kerülném az újraindítást a fránya SNR-lock miatt...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Érdekes problémám lenne...
Szóval adott egy DIGI féle ZTE F668 (bár ez igazándiból lényegtelen) router módban, rácsatizva egyetlen TP1043NDv2.1 típusú router. Na ebbe van belekötve egy Cat6 típusú vezeték, ami jön hozzám. Ez egy házilag krimpelt darabka, hogy ne kelljen akkora lyukakat fúrni a falba amin átfér a kutya
Szóval felér ide hozzám, belemegy egy toldóba, majd abból egy másik (rövidebb) Cat6 kábel belesuttyan a TP 3600-ba (ap/switch módban).gondom:
Időnként, teljesen random lezuhan a sebesség 100 Mbps (fast ethernet) kapcsolatra. Ezt Speedtestelésnél veszem észre, ilyenkor szoktam nekiállni megoldani a gondot. Na itt jön az érdekesség. A kábelt hiába mozgatom, csak nem oldja meg. Viszont ha a 3600-ból kihúzom majd rögtöv visszadugom a kábelt (úgy, hogy szinte meg se szakad a rádió), akkor rögvest felugrik 1 Gbps kapcsolatra.
Ennek mi lehet a megfejtése? Hogyan lehet esetleg megoldani?
Naponta kihúzni-bedugni azért annyira nem embertpróbáló feladat, de ugye a kényelem, meg inkább a "mi az oka a gondnak" hozzállás vezérel...
Előre is köszi!üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Gubek-Einste #28532 üzenetére
Hali!
Köszi, a led felöli oldalt vagy az alját kell levenni? Hogy lehet szétkapni? Vékony valamivel kell alányulni?
Már sajnos nem garis...
(#28533) user12:
Köszi, meg fogom nézetni.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Van egy TP-LINK 702N típusú routerem, ez egy ilyen MicroUSB-vel táplálható masina 1 lan/wan porttal, és 150-es wi-fi-vel.
A routert kb. 2012-ben vettem, akkortájt érhetett véget a TP-LINK 5 év garanciás mókája...
Szóval az lenne a gondom a masinával, hogy nem kapcsol be.
Összedugom fali töltő, kábel, router de nem megy.
Kábel, töltő, hosszabbító, másik konektor megvolt, sőt a város több részén is próbáltam
Időközben előrébb is jutottam annyival, hogy akkor bekapcsol ha egy Samsung Galaxy Tab USB töltőjét dugom bele. De más kábellel nem hajlandó menni, és ezzel is csak addig ameddig felfelé feszítem.
Mi lehet vajon a baja a routernek?
javítható ez
3000 Huf körüli összegért vettem, de a manapság látható 7000 Huf-t marhára nem akarom érte kiadni, az egy picikét pofátllannak érződik...Van valakinek valami ötlete tehát hogy ez mi, javítható-e?
Köszi!üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Üdv!
Sztem el van cseszve a maszkolás ahogy fenntebb is lett írva. UPC Cisco EPC 3212 és TP1043ND v2.1 esetén nekem is volt ilyen, de Telekom Cisco kütyükkel nem... Én sem láttam senkit, és midőn véletlen az idegen eszköz egy másik 1043ND volt de más mac-cel mint az enyém.
Én már nem szenvedtem vele. Szinte biztos vok benne hogy a WAN felőli részt látja a Win, és mivel UPC dynamic IP-vel operál, ezért látjuk egymást. Tehát én szerintem csak annyi a dolog, hogy a UPC hálózatán látják egymást az eszközök. Ezért mondták még rég, hogy UPC hálót csak router mögül.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Metacska #27822 üzenetére
szép teljesítmény telefonról...
Jó lenne tudni hogy panel vagy családiházas környezetben vagy-e. Az említett ZTE-nek valszeg van admin felülete, na ott kéne bejelentkezni az adataiddal. Vagy ha panel akkor a Zte-be menő kábelt dugd a gépedbe és úgy próbálj meg felcsatizni.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz JackFeryll #27787 üzenetére
Ilyet nem okozhat beállítás, próbáld meg a fw frissítést, de ez szerintem táp és/vagy kondicserés vagy az egész készülék cserés v2-v3-as 1043ND-re.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
-
adika4444
addikt
válasz Dr. Student #27475 üzenetére
a táp haldoklik. Az 1043NDv2 nem olyan régi még h ez nagy eséllyel megtörténjen, de hát ugye ismerjük szeretjük ezt a fránya informatikát.
(#27477) Kamisama:
DIGI topikban válaszoltam még korábban, nézd meg azt is.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Dr. Student #27473 üzenetére
mentsd le a beállításaidat, reseteld le, rakd fel a legfrissebb fw-t, használd a lehető legkevesebb beállítással, ha működik akkor kézzel állítgasd be, ha viszont alapon is akad akkor gari. Amúgy jó féle router ez, én több helyre is ilyet raktam be rokonságba, szeretjük...
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Dr. Student #27470 üzenetére
ez táp hibának tűnik erősen... Azért ahogy Gubek-Einste is javasolta reset, fw frissítést csinálj, ha meg garis akkor add be gariba hogy rosszalkodik.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
-
adika4444
addikt
válasz Intruder2k5 #27465 üzenetére
már az 50 is naggyából elég, eléggé komoly teljesítményt nyújt, de azért az ötszörözést nem is gondoltam.
Mindenesetre akkor ha jól értem a 100 mW a tápot nem fogja hidegre tenni?
A szomszédos wi-fi dolgot csak azért kérdeztem, mert nem akarok kiszúrni mással. Csak itt a házban legyen jó a wlan.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
TP 841ND-nek az egyik antennacsatijában megtört a kábel, és nem működik az antenna OpenWRT-ben le lehet tiltani, és csak a másikat használni kb. 50 mW teljesítménnyel?üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Gubek-Einste #27454 üzenetére
Értem köszi, hát Suste meg az OpenWRT nem bízták a véletlenre, pont 100 mW-t tud maximum a cfw alatt a router, úgyhogy ezzel nem lesz gond. Most 35 mW-ra van állítva, ez szerintem így pont jó...
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Suste OpenWRT van a Tl-WR842ND v2 routeremen, a kérdésem az lenne hogy ha az adásteljesítményt felhúzom maximumra, abból lehet táp ügyi gond, vagy megbüntethetnek érte? Ez utóbbi mondjuk rendesen kétlem, de biztos ami biztos megkérdezem.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
A routereden ahol be kell állítani a wan kapcsolatot MAC clone lehetőséget kell keresned.
Vagy másik verzió hogy a modemre rákötöd a routert a WAN portjával, kikapcsolod mindkettőt. Modmeet bekapcsolod, megvárod hogy felálljon.
Ha ez megtörtént akkor csatasorba állítod a routert is. Így elvileg mennie kellene.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
UPC 120/10-hez jó a TP-LINK WR543G?
NA persze nem router módban, hanem switch módban kikapcsol wi-fi-vel használnám. A kábelen ide a szobába csak 100 Mbps-os link jön, tehát az említett router képes switchként osztani a 94 Mbps-t?
Köszi!üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz kalman87 #26072 üzenetére
Forvardingra katt, ott add new gomb, beírod a portot, eszköz ip-jét, kiválasztod tcp vagy udp, save.
Ezt csináld meg mindegyik porttal. HA megvagy, előtte vagy utána, menyj be a dhcp, clients list részre, ott a ps ip-jét nézd meg meg a mac címet, adress reservationnál pedig rendeld hozzá a mac-hoz az ip-t az add new gombbal, hogy mindig ua a belső ip legyen kiosztva a gépnek.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Intruder2k5 #26067 üzenetére
TP 1043ND v2-vel megoldható amit a kolléga szeretne?
Gyári fw-n próbálnám.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz blackboard #26037 üzenetére
Nem nagyon, mert a mentéssel lehet h a hibát is visszatöltöd.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Intruder2k5 #25986 üzenetére
Ezeket végigolvastam, én is volt már példa hogy ezt a modemet elküldtem a francba, mert az tény hogy átok béna a legutóbbi frissítés óta az interface, IE-ből nem megy rendesen, meg a 2013 december előtti update-vel néha a dmz halt be, de ezeket leszámítva sztem nagyon jó, fenntebb írtam h van ami atomstabil...
Nem láttam még Dlink 704-et, meg TC7200-at, de hogy őszinte legyek nem is nagyon érdekel, jó nekem ez, pláne hogy mostanság nincsen vele semmi problémám.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Intruder2k5 #25981 üzenetére
Csatlakozok, 2013 aug óta megy nálunk ilyen modem, különösebb problma nincs vele, nagyszüleimnél meg aztán állat, ott a wi-fi-je is isteni stabil, konkrétan 30 mega simán jön, torrentet bírja, és több klienssel sincs gondja.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Intruder2k5 #25381 üzenetére
Jaj igen, el is felejtettem, hogy mi után felment a gyári fw, utána rögvest frissítettem.
(#25392) lajosx: akkor most pontosan milyen típusú is a TP-LINK?üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Üdv mindenkinek!
Sikeresen visszatelepítettem, már gyári fw-vel teszi a dolgát a router, a segítséget köszönöm Intruder2k5!
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
TP-LINK 841ND-re raktam DD-WRT-t, de én a gyári fw-t sokkal de sokkal és még annál is jobban kedveltem...
Melyiket kellene telepítenem hogy visszakapjam a gyári fw-t?
Mert hogy én úgy tudom, hogy nem jó bármely kiadása a hivatalos oldalon lévő fw-knek, mert valami boot cucc megléte szükséges.
Tehát melyiket?
Köszi!üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Alteran-IT #24238 üzenetére
Az eladást húzzuk ki, mert ha DIGI visszakéri, az laza 14-15000 Huf-ba fog fájni. Doboz, szekrény teteje oszt kész.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz tigomigocika #23038 üzenetére
Inkább írd le a problémát, én legalább is érdemben akkor tudok segíteni.
(#23037) verti1: D-Linket megveszed, összekötöd D-Link lan portja router WAN portjába, bekapcsolgatod őket, utána routerben kapcsolat beállít, majd ha megvan akor mindkettőt kikapcs, modemet ismét be, ha felállt akkor a routert is be.
(#23039)fishme: Igen lehet, bandwidth controll alatt.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Raktam egy DD-WRT-t próbának a TP-LINK 841ND routeremre. Mivel tetszik, ezért szeretném majd élesbe feltenni a 842ND-re, mert őt fogja leváltani egy 3600-as TP-LINK, így a 842-nek csak torrentezni kell. Hogyan tudnám ezt elgegyszerűbben kivitelezni? Ha más alternatív fw azt is szívesen rakom pl. open-wrt, lényeg, hogy lehetőleg webes interface-t kelljen használni végig. Köszi!
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Gubek-Einste #22798 üzenetére
Sziasztok!
Köszi, ha megint elszáll, majd ránézek a driverre.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Gubek-Einste #22772 üzenetére
tuti.
1.ameddig nem volt, soha nem feküdt ki.
2.Amióta megvan, mindkettő router amin volt kifeküdt random időnként.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Kis segítség kellene!
Már mindenfélét próbáltam router restart, channel váltás, de nem sikerült!
Szóval a tesókámnak lett egy Acer TravelMate TMB115M netbookja, melyben Intel 7200-as Dualband kártya duruzsol. A problémánk pedig az, hogy ma már másodszorra fektette ki a WR842ND wi-fi-jét. Tehát ledobja őt, az Asus notimat, és az iPhone-t. Ha rebootolom újra jó. Ma már egyszer reggel is eljátszotta, úgyhogy nem sűrű, de zavaró. logban nem találtam erre vonatkozóan semmit. Van valami ötletetek a probléma megoldására?üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Intruder2k5 #22532 üzenetére
Nekem ilyen passtrough nélkül is megy, rengeteg helyen is. Mind kifelé, mind befelé. Egyedül ahol szórtam portot nyitotam, de ennyi...
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Mivel a saját topikjában kihaltság van, ide írok.
Szóval TP-LINK842ND masinán ez az IP sec VPN mire jó? hogyan kel beállítani?
Köszi!üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Ezzel én is szívtam. A megoldás, gyári beállítások visszaállítása. Egy időben a TP-LINK 842ND is csinálta, aztán befejezte, de májusban volt h naponta kellet újra beálítgatni, meg korábban olyan is, hogy csak 2-3 havonta. Most már megy május óta
Úgyhogy sajnos csak a reset a megoldás...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz DjPremier #21521 üzenetére
Sziasztok!
WDS bridge-dzsel oldja meg a tulaj? Mert már inkább érdemes lenne kábelezni, mert valószínűleg olyan gyenge a jel, hogy nem tud IP-t adni. A repeatert olyan helyre rakja be, ahol még viszonylag jó a jel, és akkor az szórja felfelé...
Amúgy ahogy írtam, ha bridge akkor a repeateren a DHCP legyen kikapcsolva, valamint ha repeater, akkor pontosak legyenek a beállíátsok név, titkosítás.
JA bridge esetén azonos csatorna, és szélesség, meg mód kell...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz CloZee #21491 üzenetére
Első körben egy laza mozdulattal nyomd ki a DHCP-t, de a tartományt úgy állítsd be, hogy ha mondjuk a 1043 192.168.0.1 akkor itt 192.168.0.2 legyen a default gateway, hogy lásd a status lapot fixip nélkül.
De arra vigyázz, ha az 1043 alapbeállításon van, és 192.168.0.100--192.168.0.199 akkor a Tenda essen ezen kívül 0.10-0.99 vagy 0.200-0.253.
Kissé kacifántos lett, de sikerült.
(#21493) laacika: Írnánk, ha tudnánk, de azzal, hogy írkálsz, nem fog hamarabb kiderülni. --Nem akatalak megsérteni..--
(#21495) alexan: futtatásba ncpa.cpl majd nézd meg az alapértelmezett átjárót, na az lesz a admin panel címe
(#21507) laacika: Nehéz kérdés. Első körben reinstall a Windowsnak. Wi-Fi-n nem vagy ugye rákapcsolódva? Próbáld meg még fix IP használatával.
(#21510) CloZee: HHihetetlenek tűnik, de ezeknek az ezközöknek ez sem akadály...
(#21519) Gubek-Einste: Az meglehet. De nekem AdblockPlus még ilyet nem csinált, laacikának is ezt tudnám javasolni. Bocs a kis OFF-ért!üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Fritz Teufel #21378 üzenetére
Sziasztok!
Valószínűleg ez a sebesség nagyon leterheli, és nem marad tartalék a proci-ban! Akkor csinálja, amikor valami nagyobb forgalmazást csinál? Próbáltad már géppel összekötni, hogy azon is csinálja?
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Intruder2k5 #20912 üzenetére
Sziasztok!
Köszi! Még két kérdésem lenne.
1. Az alatta lévő alátétet is tudom ugye cserélni?
2. Az mekkora probléma, ha kissé elforgott az a csonk amin a csavar és az alátét van?üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Adott egy TP-LINK 841ND router. Sajnos az antennáinak a sma csatlakozó forog, tehát nem tartja meg az antennát, mert 4,5 évet rohadt egy rackban, ahol persze rosszul volt az antenna rácsavarva. A gépezetre sajna nincs garancia, viszont nem dobnám ki, mert csináltam rajta egy fw frissítést. Tehát a kérdésem az lenne, hogy ha ezt meghúzzák nekem, mert én nem látom normálisan, és ha meghúzzák nekem, akkor lehet használni tovább?
Köszi, és bocs a nyakatekert megfogalmazásért!
U.I Egy 842 esetében is van hasonló gond, az bármilyen óvatosan csavarom az antennát, recseg amikor forgatom...
Szval mégegyszer köszi előre is a segítségeket!üdv, adika4444
-
-
adika4444
addikt
válasz Claude Leon #20442 üzenetére
Értem... De a beállítások azok szövegen vannak? a grafika nem zavaró annyira, ha van mögötte szöveg... Ha már hozza azt amit a TP-LINK gyári felület, vagy a DD-WRT felülete, az már jó...
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Jedster #20440 üzenetére
Az Open-wrt-ből van kevésbé grafikus? Én sajnos nem látok túl jól, és segédprogrammal gépezek, így aztán nekem szöveges kell, amit a gép felolvas.
Egyébként ilyen elszállt router esetbe még nem kerültem, csak azért kérdeztem, ha esetleg a telepítéskor véletlen áramszünet adódik, akkor ne papírnehezék legyen a routerem...
WR 842-nek van saját topic-ja, most bukkantam rá:
[TP-LINK TL-WR 842 ND topic-ja]üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Jedster #20438 üzenetére
Igen, tudom hogy már kérdeztem, csak nem találom a vonatkozó kommentet, ahol az erre való topic linkje ül, így megkérdezem megint... TL-WR 842 ND routerre szeretnék DDWRT-t telepíteni elsősorban VPn célból, de a torrent képesség külső tárolóra is jól jönne... Tehát, melyik topicba menyjek?
És még valami. Ha elmegy az áram a munka közben, hogyan tudom a routert visszahozni abból a firmtelepítős döglött állapotból?üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Nem találtam alkalmas topikot, tán ezt láttam a legjobbnak. Szeretnék a TL-WR 842 routeremre DDWRT-t hegesteni. Eléggé jókat hallottam róla... Kérdéseim.
Ezt az egészet, lehet e a router webfelületéről csinálni? Ha az áram a szünet mellett dönt, van e mód arra, hogy a galyra ment firmvare-s routert megjavítsam? Köszi!üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Jobb topikra nem bukkantam ahol feltehetném ezt a kérdést, így itt megteszem. Adott egy TL-WR 702 N router. V1-gyes FW van rajta, de én szeretném a V3-t (asszem, ez a legújabb) ráhúzni. Ennek van valami akadálya?
Mivel USB-s, ezért gondolom egy laptoppal az áramszünet sem rémiszti meg a folyamatot...[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Cáfolta az Intel és az AMD egyesülését az utóbbi cég vezetője
- Letiltás - hogy is van ez?
- World of Tanks - MMO
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- iPhone topik
- Path of Exile 2
- Ukrajnai háború
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- Minőségi GARANCIÁS Gamer PC! Ryzen 7 5700X/RX 6700XT/16GB RAM/1,25TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest