Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Panthera

őstag

válasz Gubek-Einste #29701 üzenetére

Na egyszerűsítettem a dolgon, először otthon próbáltam ki ugyanazt a NAS-t.
    D-Link DIR-600 router + D-Link DNS-320L NAS

Gyorsan sikerült is egy FTP-t beállítani, először a 20,21-el, de utána a NAS-on belül átirányítottam ezeket a portokat 2 tetszőleges egyedire. Az elérés működik távolról is (TC-ben FTP kapcsolat: "router local address:egyedi portszám"). Ha ez a protokoll maradna végül, még annyit változtatnék, hogy áttérnék az FTPS-re a nagyobb biztonság miatt.

Amin meglepődtem, hogy a NAS port konfig érvényre jutott a routernél. Azt hittem a router a "főnök" ilyen szempontból, de ott semmit nem állítottam. A port forward többnyire így működik az egyes hálózati eszközöknél?

Az ismerősöm jobban örülne, ha nem FTP-s lenne a kapcsolat, hogy helyben is megnyithatóak, szerkeszhetőek legyenek a fájlok.
    Gondoltam a webdav-ra. A 80 és a 443 (egyelőre) nyitva van az előbbi módszerrel, TC-ben be tudom tallózni, de csak LAN-on - bár azt nem tudom ilyenkor milyen protokollt használhat.
    Böngészőben helyi hálózaton és távolról se jó, ha így próbálom: //IP/webdav/Volume_1/
    Érdekes, hogy erre a linkre mindenhol bekéri a login azonosítókat, de ezt kapom eredményül: 404 - Not Found.

Új hozzászólás Aktív témák