Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Androidos fejegységek
- Milyen notebookot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- ASUS ROG Ally
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- Dell notebook topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomywarrior
csendes tag
Sziasztok valaki pls help nagyon fontos eggy pirelli routerem van a T-homehoz kaptam de az u-torrent nem nagyon akar menni nagyon sürgős és fontos lenne! :S Előre is nagyön szépen köszi és hálás vagyok Tomi
-
fatal`
titán
válasz AXisBOLD #3196 üzenetére
Lehet köze a routernek igen, de nem túl valószínű. A játék portjai (ha szükséges, nem játszom vele, így nem tudom) ki vannak engedve a router és a szoftveres tűzfalon is?
Próbálj meg cmdből pingelni, és nézd meg milyen ping értékeket kapsz vissza.
Start->cmd, ping itcafe.hu vagy bármi német oldalt.
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
bocs ha rossz helyre írok.
synergy-vel és insurgency-vel játszanék, de pár napja nagyon akad, vagy a szerverhez való csatlakozás után áll a kép, és nagyon magas a ping(2-300+).
sebességmérőkkel az előfizetett értékek jönnek ki(2mbps/256) és minden más a megszokott sebességgel megy.
router: TL-WR941ND, kártya: TL-WN951N+TL-ANT2405C.
lehet ez helyi probléma? vagy lehet hozzá köze a routernek?
Aurea mediocritas
-
KicsiUbul
őstag
válasz VAgoston75 #3193 üzenetére
IPsec VPN? A koncentrátorban is meg kellene nézni, hogy van-e valami a logokban, hátha abból lehet valamire következtetni. Lehet hogy tele lesz az ARP tábla, és abba zakkan bele, a gépeknél meg lehet, hogy valamilyen program fagy ki, hogy nem tud a terminal serveréhez kapcsolódni.
Értem én...
-
VAgoston75
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kéne egy 3COM 3CR858-91- es routerrel kapcsolatban.
Van a cégünknek egy külön irodája 2 PC- vel amik VPN- en keresztül érik el a központot.
A probléma az ott kezdődik ha mindkét gépen dolgoznak (vPN- en keresztül) akkor a kapcsolat megszakad és legtöbb esetben a gépek is lefagynak.
Tuti, hogy a router okozza, mert más típussal hibátlanzl működik. Felraktam rá a legfrissebb firmware-t de a hiba továbbra is maradt.
Ha valakinek ismerős a probléma légyszi segítsen. Nem szeretnék új routert venni.Köszi
-
VAgoston75
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni 3COM 3CR858-91 routerrel kapcsolatban.
A következő a probléma. Adott a cégünkön kívül egy iroda ahol 2 lokális gép (XP) leledzik.
Mindkettő VPN kapcsolaton keresztül éri el a központot. Ha egyszerre kapcsolódnak 100%, hogy megszakad, esetenként le is fagy mind a kettő. Az eseménynapló nem ír semmit. A routeren az elérhető legfrisebb firmware van, és már több más típussal is kipróbáltam. A hiba csak ezzel az egy routerrel áll fenn. Jelenleg (kb 2 hete) egy Linksys r- el működik a rendszer amit ki kéne váltanom.Köszi
-
Villanyász
tag
Sziasztok!
Adott egy dlink-301 router és azt a furcsa dolgot csinálja hogy ha a Network résznél kikapcsolom a Game módot akkor a video streamek mint pl a youtube egy idő után megakad és nem tölti tovább a videot. Bekapcsolva jó csak igy az oldalak elérése lasabb.
A Multicast stream opció továbbra is be van kapcsolva.
Van vmi ötlet mitől lehet? ( Nem arra gondolok h kapcsold vissza) -
Morgal
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég kötötték be a T-Home-ot hozzánk. A leosztáshoz egy wifis Speedport W721V routert hoztak, minden jól megy kivéve a port átengedése. Korábban más routeren simán ment, ezzel eléggé meggyűlt a bajom. Ezen hiába próbálom ugyanolyna módszerrel egyszerűen nem megy. Ha esetleg valaki használna hasonlót és tudja, hogy kell beállítani azt nagyon megköszönném!
-
Matthewsz
aktív tag
üdv, nekem igazából nincs router gondom, hanem valami tanácsra lenne szükségem abban, hogy szeretném néha ellenőrízni a megtekintett weblapokat amiken a hálózat többi gépe megfordult. van erre valami program?
a router típusa di-524 ha esetleg segít -
Alex91
félisten
Lehet valogatni !
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
dr.bubo
őstag
válasz customrobi #3179 üzenetére
Három lehetőség között választhatsz a wireless setttingsben a security type-nál:
1. WEP
2. WPA/WPA2 ennél kell a radius sever
3. WPA-PSK/WPA2-PSK
Neked a 3. kell.
Benne kell szerepelnie a routered menüjében. [link]Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Nemsokára bekötik hozzánk a 9. kerben a digi netét... Sajnos egyelőre csak a 4/1-es csomagot tudják hozzánk bekötni, remélhetőleg előbb vagy utóbb lesz a 30/20, esetleg a 20/10-es...
A kérdésem, kérésem a következő lenne:
Tudnátok egy olyan wifi routert ajánlani, ami egy aránylag kicsi másfél szobás lakásban stabilan tudja tartani ezt a 4/1-et szinte bárhol? A router és a noti helye között általában 0 vagy 1 fal lesz, néha esetleg 2, és a gép-router távolság szerintem minden esetben kb 5 méter lesz... Tehát nem kell nagy dologra gondolni, egy olyan lehetőség szerint olcsó router kéne, ami 3 gépen egyszerre tudja a netet "szolgáltatni" (wifi-n keresztül), és tudja tartani ezt a nem túl nagy sebességet (a későbbiekben pedig ha esetleg be lesz valami csoda folytán vezetve a 30/20as net, akkor se mondjon azért csődöt, még ha vezeték nélkül nem is tudja a 30/20at tartani..)...
Ötletek? Ki mit használ? -
Daudi Baldr
tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne:
Tegnap óta nem tudtam a bH honlapját csak anonym web böngészővel megnyitni, torrent kliensem se tudott a trackerhez kapcsolódni.
Először a szolgáltatóra gyanakodtam, hogy blokkolni kezdte az oldalt, de szomszéd srácnak megy /ugyanaz a szolgáltató/. Kipróbáltam router nélkül hátha..és lám működik. Semmit nem változtattam az eddigi beállításokon, semmi nincs tiltva benne és csak a bH-nél jelentkezik ez a hiba, minden más honlapot elérek, más trackerekhez kapcsolódik a torrent kliensem. Netgear WGR614 a router típusa. A válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
dr.bubo
őstag
válasz customrobi #3175 üzenetére
A routerben ezt válaszd ki:
Securitytype: WPA-PSK/WPA2-PSK
Security option: automatic vagy wpa-psk, vagy wpa2-psk
Encryption: automatic vagy tkip
nem kér radius servertRouter beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
customrobi
tag
ahhoz, hogy wpa legyen kéri ezt a radius password-öt, de sehol nem találok ilyet. illetve nem találom, hogy hol kellene megadnom.
ha ez nincs csak wep szinten hajlandó működni, de ilyenkor nem biztonságosként jelzi. nem is kér a belépéshez semmit.
vagy ezt a xp-n belül tudom megadni?Vessetek az oroszlányok elé.
-
Kami11
őstag
válasz customrobi #3173 üzenetére
Mindegy mit, csak ne felejtsd el!
Ha lehet legyen minél több és változatos karakter.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
customrobi
tag
most sikerült, de az volt a gond, hogy eddig nem szedtem le az usb adaptert. így hiába nyomtam a resetet. most, megy de mit kellene beírnom a kulcsnak, hogy ne járjak megint rosszul?
Vessetek az oroszlányok elé.
-
Kami11
őstag
válasz customrobi #3169 üzenetére
Azért nem tud kapcsolódni mert nem adtad meg a WEP/WPA kulcsot.
Próbáld újrakonfigolni, ha volt reset akkor a manuálban megtalálod a belépéshez szükséges adatokat -ip cím, user/pass páros.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
customrobi
tag
ha hardreset alatt a kütyü hátulján lévő reset gombot érted, akkor igen.
viszont most legalább biztonságos vezeték nélküli hálózatot ír ki. annyir, hogy még én sem tudok bejelentkezniVessetek az oroszlányok elé.
-
customrobi
tag
bocsánat
tp-link wr340gdVessetek az oroszlányok elé.
-
customrobi
tag
Egészen pontosan azt írja: ehhez a kapcsolathoz hálózati kulcs szükséges.
Na most, én nem emlékszem, hogy ezt én megadtam volna, ha viszont nem én akkor mi a jelszó?Vessetek az oroszlányok elé.
-
Kami11
őstag
válasz customrobi #3167 üzenetére
Hardreset volt?
Esetleg azt is leírhatnád, hogy milyen típusú a router![ Szerkesztve ]
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
customrobi
tag
Sziasztok,
vettem egy routert, de sajna megszívtam az installt. Sima gyors installban működött ugyan, de csak nem biztonságos módban. Valamit viszont elállítottam, hogy biztonságos üzemmódban is tudjam használni,és most hálózati kulcs keresésnél nem jut tovább a gép.(xp) Sajna a router menüjébe sem tudok bejelentkezni.
Van erre megoldás, vagy kuka a router?
Ha valakinek van használható ötlete, kérem ossza meg velem. Előre is köszi.Vessetek az oroszlányok elé.
-
Prego
senior tag
A mi a szöszből jöttem rá hogy kevered a modemet meg a routert
A modem arra való hogy a kábelben futó jelet átalakítsa a számítógép számára értelmezhető jellé (meg még pár apróság). A router feladata az (legalábbis otthoni hálózatban) hogy legyen egy 192.168.X.X címe és hasonló címeket osztogasson a rákötött gépekre. Valszeg azért nem tudod pingelni, mert nem 192.168.2.1 a címe. Nézd meg mi a saját géped IP címe, Start/Futtatás->cmd->ipconfig, és ha pl 192.168.1.100, akkor próbáld a 192.168.1.1-et pingelni/beírni a böngészőbe.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
knbs
senior tag
Van egy ilyen kabelmodemem vagy mi a szosz: Touchstone® Telephony Modem TM702G , elviekben a default ip-je a 192.168.2.1 lenne, ezt talatam minden leirasban a neten.
Beutom a bongeszobe es nem nyitja meg az admin feluletet, siman: "A(z) 192.168.2.1 helyen lévő kiszolgáló túl hosszú ideig nem válaszol." megpingeltem ugy sem jon valasz.
A net siman jo, csak szeretnek par portot kinyitni de nem tudok bemenni a routerba
Valakinek van esetleg otlete, hol lehet a hiba, egyaltalan mit nezzek??? A net tokeletes most emeltek a savszelessegunket es kaptunk vele egy uj modemet is, mert a regebbi az max 20mbit-t tudott "csak".
Resetelni mar resteletem de meg mindig semmi. Remelem valaki tud mondani valaki okosat, mert mar idegesit
A segitseget elore is koszi!A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
zjuhasz
aktív tag
sziasztok,
minap vásároltam egy Linksys 160NL Wifi routert. Nagyjából gyári alapbeállításokkal működik, lan-on keresztül szépen megy a net. SSID broadcast bekapcsolva, mixed mode Wifin keresztül laptoppal (g-s wifi van benne) is hibátlan. Van egy Asus A696 PDA-m, (802.11 b/g wifi) de ezzel sajnos nem megy csak wireless-B only módban a net. Mit kellene állítanom a routeren, hogy lássa a PDA a hálózatot mixed módban is? Próbáltam Wireless-G only és BG mixed módban is, egyik sem működik. a B mód meg ugye lassú és a laptop is csak vánszorog ekkor...
előre is köszönöm.Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
Prego
senior tag
Edimax BR-6114 WG, Chello net. Amikor új IP címet kap(na) a szolgáltatótól, egyszerűen összeomlik az egész hálózat, most 3x indítottam újra az egész modem+routert és nem megy. Router a szomszédé, szal nem repitem ki az ablakon
Esetleg valami beállítás kérdése, vagy próbáljam újraflashelni a firmware-jét?Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Tomekk.
aktív tag
Sziasztok!
Van egy d-link dir 615-ös routerem, olyat csinál, hogy 2 naponta elmegy a net, de kihúzás-visszadugás az áramból megoldja. Kérdésem hogyan lehet azt beállítani, hogy ne menjen el a net? -
Medcomp
tag
Sziasztok!
Van egy Linksys WRT160NL routerem (FW: 1.00.01 B15), néhány hete vettem. Próbáltam rákötni USB-n egy MSI Starbox külső vinyót (320 GB-os Samsung sata merevlemez van benne). Pár napig hibátlanul ment minden, aztán elkezdődtek a furcsa jelenségek. Először eltűnt a hálózatról a vinyó, pár órával később az egész router lefagyott. Ezt megcsinálta párszor, újraindítás után pár napig mindig ment. Most új hiba jött elő, amikor rá volt kötve a vinyó, akkor a DHCP nem osztott IP címet se wifin, se vezetéken, ha kézzel beállítottam, akkor viszont ment minden, hálózat is, net is. 2 asztali géppel is és 3 frissen telepített különböző laptoppal próbáltam. Most kihúztam a vinyót, újraindítottam a routert, és jó, viszont a vinyót nem ismeri fel, se azt, hogy mekkora, sem a partíciókat, és ha rányomok a leválasztás gombra akkor is hibát ír ki. A vinyó több gépen próbálva megy hibátlanul, minden adat megvan rajta, írható, olvasható. Valakinek ötlete, hogy mitől lehet? Esetleg vigyem vissza kicseréltetni, vagy várjak még vele, hátha lesz frissebb hardver verziójú ebből a típusból?
www.medcomp.hu
-
gbela
senior tag
Hát, lehet. Eddig jó volt. Tegnap frissítettemi emiatt fw-t de nem segített. Még próbálom az MTU-t lejjebb venni, valahol vmi másra ezt írták megoldásnak. Ha nem megy akkor ennyi. Ha a router szar nem probléma, veszek egy másikat. Csak nincs kedvem venni úgy egy másikat, hogy a végén kiderül, hogy azzal is ilyen és nem ez volt a bibi
-
gbela
senior tag
Nem, azt hiszem hülyeséget írtam, szóval biztos nem PPPoE, nem kell semmit megadni. Routerben dynamic van megadva, és így is kell lennie. Régen mikor chellom volt is így volt. Meg mindenütt ezt írják. És MTU-nak is 1500-at írnák. És csak szakad és szakad most is percenként
-
gbela
senior tag
-
Gááboor
tag
Hello. Adjatok valami tanácsot mit tegyek.
Adva van egy pc és egy laptop meg egy router, mind a kettőn vista. Pc-n betudok jelentkezni a flickr oldalra -tört vista- a laptopon vezeték nélkül meg nem -eredeti vista- , itt már a megjelenítésnél szét töri az oldalt és a leugró kis sávban valami tanusítvány hibát jelez , amit engedélyezek, akkor össz áll az oldal, de a loginnál már nem léptovább.
Engedélyeztem , meg letiltottma a cookiekat , de semmi. Ki be kapcsoltam az in privát szűrést de semmi.
Mind a kettő gépen eset nod smart security van alap beállításon és nem piszkáltam. Internet beállítás egyéni szinten a boztonság és nem piszkáltam. Most nézem a login oldal sem jön be. Cookiek törlése sem segített.Függetlenül attol, hogy ez a flickr oldal, mi lehet a probléma?
Nagyon idegesít mert nem vagyok pc közelben a legtöbbször.
Lehet, hogy router nem engedi valami miatt? TPlinkem van. -
gbela
senior tag
Sziasztok,
következő problémám lenne, remélem tud valaki segíteni.
Nemrég költöztünk, chello lett bekötve az új lakásba. Router nélkül minden simán megy, sávszélt hozza, nem szakad. Routerrel viszont kb 1 percenként szakad a net. Aztán pár sec után automatikusan csatlakozik újra, csakhát így használhatatlan. Egy 50 megás fájl letöltése sem tud végigmenni.
A router beállításai elvileg jók, ugyanez a router problémamentesen osztotta a netet az előző helyen, igaz ott T-kábelt. Mac klónozva, próbáltam úgy, hogy wireless kikapcsolva, nehogy az kavarjon be. Próbáltam úgy, hogy router tűzfala kikapcsolva, nehogy az kavarjon be. De semmi, ha csak az alap kábeles gép van rajta akkor is szakad. Program sem lehet a gond, már csak azért nem mert router nélkül megy minden egyszerre is. De routerrel ha csak msn megy is kijelentkezik 1-2 percenként. Ha csak egy youtube videot nézek sem buffereli be végig hanem megáll egy pontnál. Abban az 1-2 percben míg megy maxos a sebesség amúgy. Igazából meg vagyok lőve, fogalmam sincs mi lehet a gond.
Belkin wireless router amúgy.Valakinek valami ötlet? Már nagyon idegesít, jó lenne valami segítség.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Mi itthon egy elég régi kb. 5 éves SMC WBR??? ( nem tudom pontosan ) nevű wireless routerrel osztjuk az internetet. Milyen jele van annak, ha egy router haldoklik? Én annyit vettem észre, hogy nagyon lassú az internet, testvéreim is panaszkodtak rá. Bátyám gépébe vezetékkel megy az enyémbe és a húgoméba pedig wireless kártyán keresztük. A lényeg, hogyha direktbe kötöm, tehát modemből gépbe, az internetet akkor megfelelő sebességű lesz a kapcsolat, viszont routeren keresztül akár vezetékkel osztja a netet, akár vezeték nélkül, nagyon lassúvá válik. Ha áramtalanítom, akkor sem változik a helyzet. Mit lehet ilyenkor tenni?
-
Cannabis7
senior tag
Sziasztok, segítségre lenne szükségem.
egy netgear WGR614 v7 routerrel osztom a netem, és csak egy asus laptoppal sikerült eddig csatlakoznom hozzá. Próbáltam még asus PDA-val nokia 5800-val, és egy fuji notebookkal, egyikkel se sikerült, pedig mindegyik támogatja a b és a g szabványt is. próbáltam titkosítás nélkül is, reseteltem a routert, és alapbeállításokkal se megy.
Gondolom csak rosszul van beállítva valami, tudja valaki a megoldást? -
HUNJoe85
csendes tag
Hali!
Van egy MSI rg60g routerem. Gépemmel wifi-n kapcsolódok a routerhez.
Most fizettem elő a DIGI-nél netet, és miután bekapcsolom a gépet, csatlakozik is rendesen. Egy ideig minden rendben (5-15 perc kb) aztán mintha megszakadna a kapcsolat. Egy weblap se jön be, a routerre se tudok csatlakozni. Restartolom, és minden rendben megy, de kis idő múlva ugyanezt csinálja. Milyen beállítás i hiba okozhatja ezt? Hálókártyával nem lehet gond, mert másik hálózattal teljesen stabil a kapcsolat. -
Dr.Ádám
tag
Üdv.
Van egy Msi RG54SE II Routerem. Valami beállítási lehetőség van sávszélesség korlátozásra? -
Zorinho18
csendes tag
Sziasztok!tudna valaki segíteni nekem?most vettem 1 vezeték nélküli routert (Edimax)a telepítő cd semmit sem ér:S mindenesetre összekötöttema géppel a másik gépen a vevő érzékeli a router adását de internet továbbra sincs sőt a fájlokat sem tudom közösen használni
-
idegbeteg18
tag
válasz idegbeteg18 #3143 üzenetére
Sikerült megoldanom ezt a problémát is.
-
idegbeteg18
tag
válasz idegbeteg18 #3142 üzenetére
Megoldottam a problémát már csak az lenne a gondom, ha wifi-vel csatlakozok a routerhez és van netem akkor a lan-on keresztüli gép nem tud csatlakozni és nincs netje mi lehet a probléma?
Előre is köszi a választ! -
idegbeteg18
tag
Sziasztok!
Van egy D-Link DI-524 WLAN routerem és egy 50/25-ös TvNetwork netem, és az lenne a problémám, ha bedugom a wan portjába a csatlakozót ami jön a net, akkor a router konfigurálásánál azt írja hogy nincs csatlakoztatva a géphez. Pedig a router lan portjára rákötöttem a gépet amin konfigurálni szeretném. Mi lehet a probléma?
Előre is köszi a választ! -
wetsom
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy routeremnek 30 perc kell az internethez való automatikus csatlakozáshoz, szerintetek mi lehet a baj?
TP-Link-ről van szó, ez a hiba egy hét óta áll fent.
Van valami ötletetek?
(ADSL dinamikus IP)
[ Szerkesztve ]
-
gaba2001
csendes tag
Sziasztok
Nemrég váltottam Digi kábelre és olyan problémám lenne, hogy ha az UTP kábelt direkt csatlakoztatom a PC-hez akkor a net megfelelően működik a 20/10-es nettel (tehát 2,5 le és 1 fel), de ha router-re teszem a gépet akkor csak a fél sebességet kapom vissza (max. 1 mb letöltés).
Router: http://www.depo.hu/linksys/befsx41
Köszönöm a segítséget előre is.
-
őstag
válasz epidemic #3131 üzenetére
Cseréltesd, igen. Sajnos a gyári thome firmwares thomsonok nem a legjobbak. Mikor cserélnem kellett az elsőt, a 7. (!!!) ami jó lett. Persze sajnos ebben az is benne van, hogy ebből lehet 6 már előző helyen leszerelt eszköz volt :S
Settopboxok is így járnak. Ha hibásodás miatt lecserélik, akkor kijavítják a tápot (jobbára az romlik el, illetve annak egy alkatrésze), és mehet ki újra ügyfélhez. A héten cserélt settopbox is ilyen nálunk. Voltak rajta felvételek, és mikor be lett itt üzemelve, ki kellett cserélni a softwaret rajta, mert ahhoz még az még az előző előfizetéshez volt "beüzemelve".
-
őstag
válasz skylinelaca #3136 üzenetére
Egyetlen beállítás tud rajta gyorsítani, ha a titkosítást és egyéb "szűrést" leveszed a wifiről. Ennyivel kevesebb dolga lesz a routerben lévő prcnak, és javul a sebesség vmennyit. Egyébként ennyit tud.
-
skylinelaca
senior tag
sziasztok! gondjaim vannak ... van nekem egy SMC - WBR14 G2 es routerem. igazából itthon ps3 media szerverhez használnám , de nagyon lassú a másolási sebesség wifin keresztül. azért küldtek át ide mert azt mondták ez a router sebessége miatt van, és ez beállítás kérdése. de nem értek hozzá... tudtok nekem segíteni?
Üdv: Laca
-
Chrys_
addikt
Van egy kis router-problémám. Tudna valaki segíteni? [link]
-
joey04
titán
hát itt csak a kérdések gyülekeznek.
-
Scr1pter.cg
csendes tag
szevasztok
nemrég vettem egy zyxel p334 típusú routert, 2 gépet lát el nettel. sessionok számát az alap 256-ról felemeltem 2048-ra, és a nat táblánál forwardoltam utorrent portját, ilyesmiket. azonban mégis kapok egy ilyen hibát: Packet without a NAT table entry blocked: ICMP(type:8, code:0)
Router tűzfala kivan kapcsolva.tudnátok segíteni, hogy mit kezdjek ezzel? elég idegesítő hogy ilyenkor eldobja a kapcsolatot...
[ Szerkesztve ]
-
epidemic
tag
Sziasztok!
A Thomson SpeedTouch st780 routerem olyat csinál, hogy egyszer kattan egyet és leáll majd újraindul, de ugye addig se NET se TV, és már az egész családot nagyon idegesíti. Tegnap illetve ezelőtt nem csinált ilyet, ma viszont már 6-ra járok így, most is amíg gépelek!
Olvastam már más is járt így, de megoldást nem találtam. Cseréltessem ki?Üdv: epidemic
"Ami nem öl meg, az erősít!"
-
nyne99
csendes tag
Sziasztok!
A következő gondom van :
naponta többször elmegy a netem. Ilyenkor ha újraindítom a routert, akkor minden ok.
Ez egyértelműen router hiba, vagy lehet modem is?Kábeleket, hosszabbítót cseréltem.
Ha elmegy a net, a hálózat megy tovább.A router logjában ilyenkor ezt írja:
"Timeout waiting for PADO packets
No response to 20 echo-requests
Serial link appears to be disconnected"Előre is köszi mindenkinek!
-
joey04
titán
Ismét problémám van a DIR-301es routeremmel.
A mai naptól valamiért félpercenként eldobja a hálózatot, aztán magához tér. De nincs 1 perc sem, hogy a hálózaton maradna. A sima ADSL modemmel tökéletesen megy a net, kábelek ellenőrizve. Már teljesen újrakonfigoltam, reset is volt, semmi változás.
Ez meghalt? -
bibi55
tag
Hali!
Lenne egy nagyon idegesítő problémám amit sehogy nem tudok megoldani! Van nekem egy Invitel ADSL 4Mbites internet kapcsolatom, egy D-Link DSL-360R modemmel és hozzá egy TP-Link TL-R460-as router (internetmegosztás céljából). Net mind a két gépen van, minden működik. Viszont online lövöldés játékokban, mint például a CoD2, CoD4, Quake Live stb, állandóan "Connection Interrupted"-et kapok. Most vettem nem rég ezt a TP-Link routert, mert azt hittem a másik routeremmel volt a gond. De ezzel is ugyan ez van. Tehát játszok és egyszer kiírja h "Connection Interrupted" és akkor egy pillanatra megáll a játék, azután megy tovább. Próbáltam már a port forwardingot (28900-29000-ig), próbáltam az openDNS szerverrel, próbáltam DHCP nélkül is, mindhiába. Érdekes módon az Unreal Tournament 3-nál ennek nyoma se volt. Csak is a CoD2,CoD4 és a Quake Live, de más játékot nagyon nem is próbáltam. XP, Vista és Windows 7 alatt is ugyan ez van. Nagyon idegesítő probléma. Router nélkül minden okés, minden teljes mértékben tökéletesen működik, semmi hiba. Aki tud valami okosat mondani, nagyon kérem tegye meg mert már a hajam beleőszül!!!Előre is nagyon szépen köszönöm!
Üdv: bibi55
[ Szerkesztve ]
-
Poo
senior tag
Szóval azt szeretném kérdezni h egy pppoe kapcsot szeretnék létrehozni egy cisco 871 routeren és ezt a configot írtam be de nemigazán mondhatnám h mükszik,esetleg valaki reagálna rá valamit h mit hagytam ki?vagy tippet vagy bármit?
Thx a helpet előre is.Configuration commands for the router: 10.10.10.1
saved on 2009.07.15. 19:00:34
----------------------------------------------------------------------------
interface Dialer1
exit
default interface Dialer1
interface Dialer1
ip mtu 1452
no shutdown
ip address dhcp client-id FastEthernet4
dialer pool 2
dialer-group 1
encapsulation ppp
dialer idle-timeout 120
dialer fast-idle 20
ppp authentication chap callin
ppp chap hostname **************
ppp chap password ***********
exit
interface Vlan1
ip tcp adjust-mss 1412
exit
interface FastEthernet4
pppoe-client dial-pool-number 2
pppoe enable
exit
dialer-list 1 protocol ip permitVeszek eredeti tonereket,patronokat
-
Gr3ddy
tag
Van egy olyan gondom hogy a linksys wrt320n routerem iszonyatosan meleg.
Van hogy olyan csinál hogy semmi sávszél nincs, wan-ból kihúzom a kábelt, vissza és megy a full sávszél megint. Ez most hiba vagy tulajdonság?
Új firmware még nincs. Wifi-t csak néha kapcsolom be.win7 élményindex 7.3 :)
-
Kloden
senior tag
Sziasztok, csak annyit kérdeznék, hogy ha a routeremnek a konfigja sem jön be akkor halott/vegyek újat? Vagy van megoldás??
"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
mpierre
veterán
válasz mpierre #3122 üzenetére
Megoldottam. Router cserével.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
tome.jr
addikt
Sziasztok!
Teljesen láma vagyok router ügyben. Annyi az igényem, hogy 4-5 gépet kellene rákötni. Mondhattok vezetékes és anélküli verziót is.
-
mpierre
veterán
Hali!
Az alábbi gondom akadt:Adott egy asus rx3041-es router, továbbá chello-s net, egy xp-s és egy win7-es gép. Elméletileg minden beállítás ok, mivel a win 7-tel lehet netezni, a másik gép még csak a router-ig se jut el (az adminisztrációs felületet se tudja megnyitni). Kábelcserék megvoltak, semmi változás. Majd az xp-s gépet közvetlenül a modemre kötve, működik a net, eredetileg ez volt a neten. Gondoltam, hátha a lan port kukult meg végig próbáltam az összesbe, semmi változás.
Mac klónozás megtörtént, mac cím alapján kiengedi a router tűzfala mindkét gépet. Ötletek, hogy hogyan tovább?#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
ha8bq
csendes tag
válasz dr.bubo #3119 üzenetére
Igen mindent igy probaltam csinálni még mielött az ADD-ot beklikkeltem volna.
Tehát mikor legelösször rákattitottam az ADD-ra rögtön kiirta az INPUT ERROR-t.
Akkor aztán probáltam elöször a TCP-t beütni mint ahogy leirtad és utána ráklikkelni az ADD-ra. Akkor is ERROR.
Majd megint TCP majd SAVE akkor is ERROR.
Hát igy néz ki.
Most mit csináljak? -
dr.bubo
őstag
A portokat igy irod be? pl.
Echolinknél
udp
external port 5198
internal port 5198A 4jegyü portokat kell beirni, mindegyiket külön kell beállitani.
Tehát utána a 5199 is kell portot nyitnod meg a tcp 5200, 5198, 5193 nak is.
[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
ladisz2
tag
Hello!
Van egy problémám úgy néz ki router lesz de még nem bizti:
http://prohardver.hu/tema/otthoni_halozat_es_internet_megosztas/hsz_8524-8524.html
Az új hálózati kártyát azért írtam mert mindenféle fórumokat olvasva egy hasonló problémánál megoldás volt:
http://prohardver.hu/tema/router_gondok/hsz_3026-3026.html
Közben ajánlottak már nekem firmware frissítést innen: ftp://ftp.dlink.hu/dir/dir-100/driver_software/DIR-100_v112b03.bix
Amit amíg nem muszály nem akarok megcsinálni mert a másik gép kb. 7-8 éves és félek ha frissítek meg azon megy el a net. Másik ok meg hogy nem tudom hogy kell, főleg hogy net sincs, bár azt pendrival megoldom.
Ha tud vki. kérem segítsen! -
localhost
Közösségépítő
Nem tudok routert ajánlani mert (1) Boltos vagyok, tehát elfogult (2) SZABADSÁGON vagyok (3) Van erre külön topic (4) nem értem miért kellene most routert venned, ha a géped amúgy is "G"-s azazhogy.....
Persze azt látom ASUSÉKNÁL , hogy mégiscsak "N"-es : "High Speed Connectivity Anywhere with Wi-Fi 802.11n "
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
mg01
aktív tag
De miért?
Localhost: Igen látom a táblázatba, a jellemző sebesség ~19Mbit/s... És azt is látom hogy ha N-es routerem lenne, akkor 74Mbit/s lenne az átviteli sebesség... Tudsz ajánlani valami óccsó N-es routert? (tesztben olvastam hogy majdnem 6Mb/s-os sebességet értek el ezzel a géppel)
[ Szerkesztve ]
-
localhost
Közösségépítő
Nézd az Összesítő tábla címszó alatt a Sebesség (jellemző) (Mbit/s) értéket a 802.11g sorban itt és máris látható, hogy minden rendben van!
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Alex91
félisten
-
dr.bubo
őstag
Routeredben megkeresed a VIRTUAL SERVER SETUP-t. Katt ADD
RULE name: Interace
internal server ip: géped ip-je
protocol: udp
external port:
internal port: mindkettöhöz beirod a az udp- hez tartozó portot
SAVE
újra belépsz a virtual serverbe és beállitod ugyan ezt csak tcp protocollal és hozzá tartozó portokkal.
SAVEÉs megint belépsz a virtual serverbe ( ADD )
Rule name echolink
internal server ip: géped ip-je
protocol: udp
external, internal porthoz beirod a hozzátartozó portot
SAVE
Ezután megcsinálod tcp-re is. A fent leirtak szerint.A gépen érdemes fix ip-t beállitani
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
ha8bq
csendes tag
válasz dr.bubo #3104 üzenetére
Hallo doki.
Köszi a választ,de mint irtam én nagyon csöves vagyok ebben a témában,igy nemigen tudom használni.
Interace-nél be kéne állitani az UDP 5198 5199-et
TCP 27222 27223-at
EchoLink-nél az UDP 5198 5199
TCP 5200 5198-5199Ennyit tudtam meg,de azt sem tudom hogy hol találom ezt a beállitási lehetöságet.
A router-t megtalálom ha beütöm a 192-168.10.1-et,de utána hüle vagyok.
Skype cimem:ha8bqmisi
Üdv: ha8bq -
ha8bq
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Szeretnék az EchoLink és az InterAce programokon forgalmazni,de sajnos nemtudom a routeremet beállitani,mert csöves vagyok hozzá.
Ha valaki tud kérem széjbarágó segitségét.
A routerem:ZIO WLB5254AIP
Elöre is köszönet. -
mg01
aktív tag
Sziasztok! Nekem van egy WL-520GC routerem, és egy 25/12.5Mbit-es netem. Kábelen ki tudom használni ezt a sávszélt, de wifin keresztül nem. Wifin keresztül max 20Mbit a letöltési sebesség, vagy ha hálózaton másolok egy másik gépre, ami kábellel van a routerre csatlakoztatva. A router elvileg 54Mbites, és a laptopba(eee pc 1000H) is 54Mbites van elvileg... Nem lehetne valahogy megoldani hogy ki tudjam használni 100%-osan a netem? (torrentezek, ugyhogy nehogy azzal jöjjön vki hogy úgyse tom kihasználni, meg minek, hogy a speedtestet nyúzzam egész nap?)
-
pongee
csendes tag
sziasztok!
órási gondba ütköztem, remélem tudtok vele valamit kezdeni, márt teljesen kétségbe vagyok esve
pár napja nagyon balusslt a netem, így körbenéztem logokat meg miegymást. szomorúan konstatáltam, hogy megtalált valami script, folyamatosan akar valamit a gépetmől, a router logban másodpercenként megjelenik egy új "unrecognised attempt blocked from..... to ....". egyszerűen nem tudok mit kezdeni vele. router nélkül megy a net, ahogy kéne, de sajna csak egy gépen, routerrel meg baromi lassú. oldalak alig akarnak betölteni, flash alapú dolgok esélytelenek. pontosabban olyan, mintha a 'lekérési szándék' nem jutna el, mert ha elindul egy oldal letöltése akkor többnyire - bár nagyon lassan, de - hiánytalanul betöltenek. rövid példa, kedvenc és sokszor használt 8 napi oldalamat egyszerre nyitva 1 tölt be úgy ahogy, a többi 'jaj a link nem található' chrome errorral leáll. régen gond nélkül egyszerre mind bejött. Érdekes, hogy a torrent simán max sávszélen tölt fel le, router ide-vagy oda, csak az egyéb netes dolgok akadoznak :S (skype például be se lép)
próbáltam modem resetet, szerintem kaptam is új IPt, próbáltam tartományt blokkolni, de sűrűn változik a támadó IP. Bekapcsoltam mindent, ami úgy találtam, hogy hasznos (bár nem nagyon értek hozzá) DoS protectiont, filtereket, pár portot is blokkoltam sőt már a pingelésre sem válaszol a router, de ennek ellenére kb csak egyre rosszabb.
DI-524es wifi routerem van, kábelnetem, 3 gépem és nagy bajom bármi ötletet szívesen fogadnék!
köszi: pongee
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Diablo IV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali játékos kérdések órája
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik