Hirdetés
-
PROHARDVER!
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
otapi
tag
válasz
fausto #11504 üzenetére
A 16A még egy családnak is kevés, nemhogy kettőnek. Első körben megérdeklődném a szolgáltatótól hogy egyetemes szolgáltatáson belül hány amperre bővítenék az órát. Ha jól tudom, az ingyenes ha még a max határon belül van. Plusz új óra kérése a 2. házhoz az szerintem tuti szabványosítással is jár. Viszont 16A-es óra mellett erősen átnézném azt a hálózatot egy hozzáértő szakival hogy mikor és milyen vezetékekkel húzták be, mert elég réginek tippelem ez alapján.
-
313313
addikt
válasz
fausto #11504 üzenetére
Új villanyóra, szabványos hely, sehogy nem úszod meg a szabványosítást.
Ha a melléképületre külön fogyhelyet kérsz, ahhoz H tarifát is, azt nem húzhatod át a nagy házba...Nem variálhatod kedved szerint az órákat fogyhelyek jözött, ha ezen rajtakapnak, kikötik a villanyt még nem rendezed a helyzetet....
Fogyhelyenként 32A jár HFH mentesen, felette amperonként 5K
Szerk: ha kell mind a 3 tarifa, talán úgy jársz a legjobban, ha a főházra kéred, és a megfelelő ampert kéred hozzá. Mért oldalon oda viszed, ahova akarod, mérheted saját órával. Ha öcséd költözik be, jegyzővel elintézheted, hogy dupla kedvezményes áram járjon óránként....
-
válasz
fausto #11434 üzenetére
Itt nem az elfelejtés a probléma. Az "okos" bojler csak akkor tud "okos" bojlerként üzemelni, ha folyamatosan áram alatt van. Amúgy szerintem három főnek kellene egy 120 literes bojler, abból is hajdut raknék az alkatrész ellátottság/hozzáértés miatt. Érdemes lenne körüljárni a kerámia fűtőszálasat, már a nem okosból is lehet kapni olyat (HAJDU Z C ErP sorozat).
-
asdf_
veterán
válasz
fausto #11434 üzenetére
Okosbojlert ne rakass éjszakaira (legalábbis olyat, amin az okosfunkciók nem kikapcsolhatók és nem tud butabojlerként működni, nappalira meg ne rakd, mert drága lesz, ha rezsilimit fölé mész, akkor meg különösen ). De 3 emberre én a tuti kedvéért inkább raknék nagyobbat. Pont itt, pont én voltam, aki teli szájjal, hogy 3 emberre elég a 80 literes bojler. Utána felkerült a napelem, jöttek órát cserélni, majd fentről rászóltak a szerelőre, hogy na gyorsan cserélje a körvevőt is azonnal az éjszakain. Ami viszont másik csatornán van mint a korábbi, így más időpontokban ad áramot, és pont hiányzik egy fél órányi belőle valahol délután négy és este 9 között, ami korábban még volt, így egy hónapban egyszer-kétszer, most hogy tél van és tényleg hideg a bejövő hidegvíz, belefutunk abba, hogy át kell állítanom, hogy a gázről jöjjön a melegvíz, mert nem lenne elég, ami a bojlerből jön.. Mondjuk márciusban megy okosrelével a napelemes körre, így nagyon nem izgatom magam miatta, annyit sem ért, hogy feljebb tekerjem a hőmérsékletét).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest