Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sz.L.

    aktív tag

    válasz Vision #8850 üzenetére

    Megpróbálom egy kicsit másképpen az én nézőpontom szerint:

    Adott egy 5 tagú család 2017-ben, akik szeretnének 1.6 SCE szívó benzin motorral gépjárművet vásárolni, mert az a motortípus hosszú életű, tartós. Bemehetnek a szalonba és megvásárolhatják.

    Ugyan ez a család 2023-ban szeretne bemenni és megvásárolni ugyan azt a gépjárművet (mert 2017-ben nem vették meg), de nem tudják, mert az 1.6 SCE szívó benzines motor nem felel meg a 2023-as káros anyag kibocsátási normáknak, így nem kapható. Viszont van helyette más, aminek a teljesítménye ugyan olyan (vagy jobb). Igaz ez már turbós és kisebb cm3-es motorral rendelkezik.

    A fenti példa szemszögéből nézem: "Szerintem, az autógyártás sem volt tekintettel az utasok számára (vagy súlyára), a max kibocsátható káros anyag mennyiségének meghatározásakor."

    Tehát ingatlanok esetén sem feltétlen kellene tekintettel lenni a lakók számára a klímavédelmi szempontok szerint. Ha valakinek az éves gáz energiafogyasztása X, és a limitet nem tudja tartani, akkor bizony néhány gázüzemű berendezést pl. villamos energiával működőre kell cserélnie, ha tetszik neki, ha nem. Szerintem. :)

    [ Szerkesztve ]

    Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)

Új hozzászólás Aktív témák