- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Forrmell.enn
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- VR topik
-
PROHARDVER!
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
válasz
Vision #11753 üzenetére
Szia, jogos. Azt egyébként nem tudom, ténylegesen jól működik-e a rendszer, pl. mennyit fogyaszt majd télen a mi saját felhasználásunkban, stb. A cél:
- fűtési rendszer tekintetében leginkább az, hogy megbízhatóan működjön, és hogy egy költség-haszon elv mentén logikus kivitelezést csináljak vagy ne csináljak meg. Értsd, ha a jelenlegi rendszer tuti jó, akkor minek cserélném pénzért. De ha meg tényleg kockázatos egy 25 éves kazánt megtartani, akkor meg érdemes lehet most most cserélni a felújítás részeként / esztétikai felújítások előtt. Kire hallgassak?
- padlófűtés tekintetében: én mindig is vágytam a padlófűtésre, komfortban télen tök jó (kisgyerek szempontjából is), de nem minden áron. A vizes rendszer kiépítése 10 millió Ft-ért + nyílászáró újratevezés árán nem tűnik észszerűnek. Az elektromos megoldás egy egyszerűbben kivitelezhető alternatívként jött szóba, de ha ott meg a fenntartási költség lesz nagyon magas, akkor az is kérdőjeles, megéri-e. Itt is költség-haszon elv. Annyi, hogy itt ezt nem tudom jól kiszámolni sem, mert nem tudom, a gyakorlatban hogyan működik egy vegyes rendszer."Ha beáraztad a bizonytalanság és a felújítás árát, akkor miért lenne ez rossz döntés?"
Ezt nem biztos, hogy jól meg tudtam tenni. Nem tudtam előre, mivel jár majd ténylegesen a felújítás, főleg időben és figyelem igényben. Meg hát a szokásos, amikor már a részletekbe mész, ott jönnek elő új és új kérdések, új igények, megoldanivalók.
Szaki alatt jelen esetben az alábbiakat értem:
- vétel előtt egy építész/tervező mérte fel az ingatlant, beleértve gépészet. Ő a kazán cserét javasolta, radiátor átméretezéssel.
- vétel után első szaki egy szerelő/kivitelező. Ő mondta, hogy ez egy nagyon megbízható rendszer.
- második szaki egy generálkivitelező vezető tervezője. Ő is a cserét javasolta, plusz ha padlófűtésre vágyunk, akkor 4 kW elektromos szőnyeg.Na és akkor itt is kire hallgassak? A szerelő/kivitelezőnek lehet, hogy elvileg nincs meg a képesítése, de napi szinten lát és javít különféle kazán és fűtési rendszereket. A tervező meg lehet, hogy jobban képben van, de az utóéletre meg kevesebb rálátása van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged