Hirdetés
-
PROHARDVER!
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mecsek20
tag
sziasztok , Államkincstárból szeretnék eurót utalni Revolut számlára. Csinált valaki ilyet? működik? 1-2000 euroról lenne szó. Monese, BUNQ jöhet még szóba esetleg ha valakinek van tapasztalata. köszi
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Az összefoglalóból nem derült ki számomra, hogy vásárlásnál van limit, amíg ingyenesen vált a revolut? HUF van rátöltve és EUR-ban vásárolok
-
bigdady
nagyúr
Átdobtam Androidba a simem aztán vissza iPhoneba most már van eldobhatóm is (Visa). Koszi. Innentől ám ezt fogom használni mindehol.
Pont elfér az egy Visa és a három mc virtuális meg a fizikai Visa mellé.
-
atees
őstag
-
ÁrPi2
senior tag
Na most akkor ha lett egy Disposable kártyám, az (a fizetős csomagosok tapasztalatai szerint) hogyan létezik a továbbiakban? Minden használat után új igénylendő, vagy ott van az appban a kártyák közt mindig egy olyanként aminek megújulgat a kártyaszáma?
( Ahogy bigdady kérdezte: Ugró bankkártya szám van?) -
-
hedgehog
senior tag
Már teljesen meg vagyok kavarodva, korábban is ingyenes volt az eldobható virtuális kártya, vagy ez újítás? (nem a sima, hanem amelyik megsemmisíti magát automatikusan)
Ma kaptam róla egy levelet, kipróbáltam és tényleg nem akart prémiumra váltani... a levélben nem említették hogy ez változás lenne, inkább sima marketinglevélnek tűnt, csak én úgy emlékeztem, hogy ez prémium/metal feature. -
vmarci21
tag
Azért óvatosan az ilyen kijelentésekkel: Magyarország tagja a AEOI-nak, mely keretében a helyi adóhatóság a helyi lakóhellyel nem rendelkező ügyfelek, helyi pénzügyi intézményekkel ("Financial institutions") kapcsolatos adatait továbbítják az ügyfél lakóhelyének megfelelő adóhatósághoz...
Revolut esetében, magyar ügyfél szemével 2020-ban ez azt jelenti, hogy a brit adóhivatal (HMRC) adott esetben továbbítja a magyar Revolut számlák adatait a magyar adóhivatal (NAV) felé.
Azt hogy milyen esetben kell a HMRC-nek jelentenie a magyar állampolgárokról, azt a magyar állam szabályozza, és gyors Google kereséssel csak a bankokra vonatkozó részt találtam meg, de ott elméletileg minden 2018 utáni bankszámlanyitásról kap információt a NAV. Hogy e-pénz számlák esetében is ezt kérik-e vagy nem, azt nem találtam meg. Elméletileg kérhetik, ha akarják...
Az átadott adatok köre ez esetben pedig:
-A neve, címe, adófizetői azonosító száma, a születési helye és ideje annak a személynek, akiről a jelentés készül.
- A jelentett számlaszám, a pénzügyi intézmény neve és azonosító száma
- A számla egyenlege, értéke az adott naptári év végén vagy annak zárásakor.
- Tőkenyereség, a számla típusától függően osztalékok, kamatok, bruttó bevételek, stb. -
Tuomas
addikt
válasz
St bobo
üzenetére
Áhhá, na így már tudok segíteni:
Tudsz neki küldeni forintot, két egyszerűbb módon:
- Ha szerepel a névjegyzékedben, és hozzájárulsz a Revolutnak a névjegyzékedhez való hozzáféréshez, akkor fizetések menüpontban látni fogod, hogy rendelkezik revoluttal, vagy
- Létrehoz az ismerősöd egy fizetési hivatkozást szintén ebben a menüpontban, és te revolut kártyával kifizeted neki az összeget, mint egy bankkártyás fizetés, ez akkor jó, ha nem akarod a hozzáférést megadni a névjegyadataidhoz.Mindkét esetben azonnal ott a pénz a másik félnél.
-
St bobo
csendes tag
Köszönöm mind a kettőtöknek Gixxergabinak jött le amit szerettem volna, rokonnak az usa-ban nyitott revolutos számlájára a forint zsebbe (most már megtanultam
) raknék forintot.
Azért nem mondom utalásnak mert az nálam mindig pénzért történt eddig. -
ÁrPi2
senior tag
válasz
Hansomester
üzenetére
Kedves kis kardmester macka, nem gondolod rosszul, hanem bigdady szarkasztikus volt csupán, tehát mondhatta volna egyenesen hogy "Nemlát oda a nav, s a Rev nincs bekötve és nem is jelent a magyari adóhatóságok irányába" ,
ehelyett elbizonytalanította az okinawai kardkovácsokat...
-
Tuomas
addikt
válasz
gixxergabi
üzenetére
Azért várjuk meg, mire gondolhatott a költő, mert nem egyértelműen fogalmaz, azt írta, "átrakni", ami az én értelmezésemben azt jelenti, hogy a saját fiókomon belül mozgatom a pénzt.
-
St bobo
csendes tag
A következő kérdésem lenne. Magyar revolutos számláról usa revolutos számlára forintot tudok valahogyan átrakni? Usa kártyán nyitott a forintos számla.
Köszönet a válaszért. -
Hansomester
tag
válasz
bigdady
üzenetére
Ezt kifejtenéd kérlek, mert szerintem max azokat a mozgásokat láthatja ami magyar bankokon keresztül történik, ha pl oda kéred a fizetésed stb.
de ha külföldről vagy más revolutos accountról kapsz oda a pénzt akkor max kérheti a revolutot hogy adják ki az adataidat.
De persze lehet én gondolom rosszul. -
XboxGamePass
senior tag
Vásároltam volna interneten, 3 napja, sikertelen volt, payment rejected. Ma hajnalban levonta magától az összeget és minuszos lett a számlám. A kereskedőnél payment rejected maradt. Ilyenkor mi van?

Live agent azt mondta chargeback és lesz ami lesz, revolut app már késznek mutatja a tranzakciót.
-
Sziasztok. Csak annyi kerdesem van, hogy NAV mit lat a Revolutbol? Ralatnak a szamlara az esetleges mozgasokra?
-
gboszi
senior tag
Üdv, olyan kérdésem lenne, hogy mi a tapasztalat számlazárolásról? Milyen összeg felett van rá esély, vagy mi az amire a revo azt mondja hogy gyanus pénzmozgás? Köszi
-
S.J.
tag
kapok vaalakitol penz, hogy tudom neki legegyszerubben visszakuldeni? kezdemenyezettekbe nem kerul be automatikusan?
-
válasz
viktorhu
üzenetére
Sajnos a kétlépcsős azonosítás be van állítva és hordozott 70-es vagyok telenor hálózaton és nem jönnek meg az sms-ek. Így nem tudok belépni. Fel kellene hívni őket, de élőszóba kellene angolul elmagyaráznom, hogy mi a baj és hogy kapcsolják ki. Ez sajna nem megy. Így a pp fiók kuka... Tudom hogy lehet simán is fizetni náluk, mert ugye rev is sima bankkártyás vásárlás. Ha regisztrálok új pp-t nem fognak sírni, hogy ezzel az adattal van már?
-
viktorhu
veterán
válasz
INGJOKE
üzenetére
Ilyeneknél még mindig a Paypal a legjobb, érdemes lenne regisztrálnod egy fiókot, vagy rendbehozni a régit.
Ha nem akarod: ha Visa az erste, akkor inkább használd azt, mert azon jó az árfolyamuk, és szerintem probléma esetén is gyorsabb ügyintézésre számíthatsz hitelkártyával (nekem legalábbis nagyon jók a tapasztalataim OTP esetében, kétszer jelentettem visszaélést, mindkétszer azonnal elindították a jóváírást, és díjmentesen kaptam új kártyát is).
-
Már régóta behalt a pp fiókom (sajnos, vagy szerencsére?) és bg-ről most jó áron van egy külső ssd és utoljára rev virtuális kártyával fizettem ott. Hogy áll most a helyzet? Fel tudom már tölteni az erste hitelkártyámmal(vásárlás/kp felvét), vagy inkább sima bankkártyáról menjen?
-
w.miki
veterán
BB topikban olvastam, hogy a Revo ad virtuális kártyát is.
Ez benne van az ingyenes alap szolgáltatásban is?
Illetve... a Revo kártya ingyenes egyáltalán? -
Aaron14
őstag
Valamiert nem kapom az ertesiteseket iPhone-on. Notification menupont alatt a Beallitasokban nem is latom a Revolutot. Jart valaki hasonlokeppen?
-
bigdady
nagyúr
Másnál is szarakodik a váltás és a fizetés?
Szerk: visa oké, mc volt a baj alin, de a váltás sajnájuk hiba történt volt vagy 3x
-
atenza
senior tag
Sziasztok, a revolut kéri az adószámot, viszont ha rámegyek az információra, akkor ott adóazonosítós képeket mutat, tudtommal a kettő nem ugyanaz, melyik számot kell nekik elküldeni?
-
Oliverda
félisten
válasz
vmarci21
üzenetére
Nem emlékszem ilyenre. Az viszont biztos, hogy jelenleg a feljebb linkelt feltétel az irányadó. Hogy mi lesz később, az képlékeny, mint ahogy az is, hogy mikor ér el hozzánk ez a lehetőség. A piac méretéből kiindulva valószínűleg nem a második körben.
Még az aranyvásárlási lehetőség sem aktív, hiába jelentették be látszólag minden országra kiterjesztve két héttel ezelőtt.
-
Oliverda
félisten
válasz
vmarci21
üzenetére
Angol Metal előfizetéses ügyfelek kaphatnak 1,35%-os évi kamatot bizonyos összeghatárig. [link]
£120 egy évre az előfizetési díj, vagyis 8889 fontot kellene a saving vaultban megszakítás nélkül pihentetni 12 hónapon át, hogy visszajöjjön az ára.
Euróban tarthatod a pénzed több magyar banknál is alacsony költségek mellett és akkor kapsz betétbiztosítást is, ha pedig kártyát is kérsz mellé, bármikor azonnal hozzá is férhetsz.
-
shift+ő
senior tag
Tegnap elkezdték promózni a Youth szolgáltatást is, egyelőre csak a prémium és a metál account mellé, de remélem előbb utobb lehet standard előfizetőknek is.
-
vmarci21
tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Amerikai oldalukon:
"Use our in-app map to locate 55,000+ surcharge-free Allpoint® ATMs"Nyilván mint mondtam, ez nem olyan lenyeges különbség, a betétbiztosítás sokkal jobban "fáj", sokkal bátrabban használnám a Revolut megtakarítási funkcióit is, ha itt is banki szolgáltatást nyújtanának.
-
Oliverda
félisten
válasz
vmarci21
üzenetére
Nem írtam sehol, hogy ugyanazok a feltételek. Teljesen irreális elvárás, hogy egy kvázi bank minden országban ugyanazokat a szolgáltatásokat és feltételeket nyújtsa. Az Erste, Unicredit, stb. még az EU-n/EGT-n belül sem tud/akar hasonlót. Az európai és amerikai bankrendszer pedig kb. olyan messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Engem például egyáltalán nem izgat a betétbiztosítás, mert nem tartok megtakarítást Revoluton. Ezek viszont fájó hiányosságok:
It appears to have many less features than the Euro one. I can only top up with a debit card? And not from a bank account directly? And not from a debit card from a European bank? Not from a credit card? These are all features on the Euro card Lots of restrictions which I hope disappear over time. [link]
"de így kvázi vannak "saját, Revolutos" ATM-e is az USA-ban Revolut ügyfeleknek, így ott nincs az a probléma, hogy mely automata nem számol fel költséget, mert garantáltan olyanok a Metropolitanosok."
Ezt hol említik? Nem mintha lenne különösebb relevanciája, mivel az amerikai ATM-ek többsége amúgy sem számít fel díjat, illetve készpénzt elég ritkán használnak arra, hisz az utolsó sufniban is lehet kártyával fizetni.
-
vmarci21
tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Nem teljesen ugyanazokkal a feltételekkel, mert aki az USA-ban nyit számlát, annak van banki betétbiztosítása, aki meg máshol, annak nincs.
Meg kevésbé fontos különbség, de így kvázi vannak "saját, Revolutos" ATM-e is az USA-ban Revolut ügyfeleknek, így ott nincs az a probléma, hogy mely automata nem számol fel költséget, mert garantáltan olyanok a Metropolitanosok.
-
vmarci21
tag
válasz
vmarci21
üzenetére
Most ránéztem a Revolut Litván oldalára is, úgy tűnik, ott már készülnek a britektől való leválásra, mert a brit Revolut neve mellett a litván Revolut UAB is megjelenik az apróbetűs szövegben, mint e-pénz kibocsátó, és Revolut Bank UAB is, mint bank.
Illetve a magyar szöveg is kiegészült ezzel (bár ott még csak a brit Revolut neve van bent, a Litván még nincs) :
"Ha tájékoztatást szeretnél kapni arról, hogy a Revolut melyik alvállalata biztosít neked szolgáltatásokat, vagy ha bármilyen más kérdésed van, keress minket a Revolut appban, az alkalmazáson belüli csevegéssel."Jól értem, hogy azt akarják mondani, hogy valahol van a pénzed, és ha nagyon érdekel, akkor chaten át elmondjuk neked?

-
Oliverda
félisten
válasz
vmarci21
üzenetére
A mi oldalunkról nézve teljesen mindegy, hogy melyik régióban vagy országban milyen jogi vagy gazdasági formában van jelen. Mindenhol a körülményekhez és igényekhez mért optimális megoldást keresik. Nekünk az a fontos, hogy bármely országban regisztrált Revolut ügyfélnek tudsz küldeni, vagy attól fogadni ugyanazokkal a feltételekkel.
-
vmarci21
tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Jól látom, hogy USA-ban nem e-pénzt bocsátanak ki, hanem a Metropolitan bankkal partnerségben, közösen kvázi rendes banki szolgáltatást nyújtanak?
Lassan követhetetlen, hogy hol, micsoda a Revolut. Európában és Ausztráliában brit e-pénz kibocsátó, Szingapúrban szingapúri fizetési szolgáltató és az USA-ban pedig bankszámlákat nyújt az ügyfeleknek, a Metropolitan bank-al partnerségben. -
Oliverda
félisten
-
tomp
félisten
-
atees
őstag
Egyébkent pl apple pay-nél nem kell pin. Gondolom google paynél sem.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Autós kamerák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ASUS ROG Ally
- Vladik Brutal - Megjelent az orosz Half-Life
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
- Most èrkezett pár darab RX ès RTX 8gb vga-k! Számlás garanciás! Kamatmentes rèszletre is!
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest