- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Steam Deck
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PPeter
addikt
-
mr_knight
senior tag
Akkor nemértem pedig valahol írtad, hogy a kivezetőt vagy a bevezetőt már nem emléxem 4-xesen pörköli..... biztos férre olvastam vagy értettem....
nem értem.... no mind1
És az miért van, hogy a ''+''os lemezeket hamarabb kilehet írni mint a ''-''osat ?? Persze ugyazaon a sebességen...
[Szerkesztve] -
mr_knight
senior tag
-
PPeter
addikt
A gyorsabb (jellemzően 6x-os és ennél sebesebb) írásnál a DVD-író nem kezd kapásból a névleges írási sebességen, hanem a korong belső pereménél még lassabban ír, és később gyorsul fel az írási tempó, javarészt a növekvő kerületi sebességnek kihasználásával. Hogy a sebességet hogyan, miképp növeli a meghajtó bentről kifelé haladva, arra többféle módszer van.
Z-CLV: zónánként gyorsít, a zónákon belül állandó sebességgel ír, tehát lépcsőzetes módszerrel növeli a sebességet
Ilyen egy Z-CLV írás:
[link]
CAV: a fordulatszám állandó marad, a lemez végég folyamatosan nő az írási sebesség a kerületi sebesség kihasználásával, növekedésével
Ilyen egy CAV írás:
[link]
P-CAV: ugyanaz mint az előző, csak a maximális sebességet még a lemez vége előtt eléri az író, onnan egyenletes marad a tempó a lemez végéig.
Ez meg egy P-CAV írás:
[link]
[Szerkesztve] -
fasyrt
őstag
Segítsetek keresni!
Nem igazán értem ezeket a z-clv meg clv meg ezeket, és róluk szeretnék egy magyar összefoglalót olvasni.
Bocsi a hüleségemért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- OLED TV topic
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ingatlanos topic!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest