Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jpisti
senior tag
Nincs mit. Azért a Mig 29 fáklyát egyszer érdemes látni, bár ritkán tartanak repnapot sötétben
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És ide a végére: Szerintem a Mig 29 a világ leg szebb harci gépe, ha nem hiszed nézd meg egyszer alacsony áthúzás közben oldalról. Kecses, lendületes, erős és gyönyörű!!! Nekem meghatározó élmény volt 1 évet a közelükben töltenem az életemből.
-
jpisti
senior tag
Bővebben: link
Kerestem neked egy képet, láttam már jobbat is de itt is látszik az irdalt csóva. -
jpisti
senior tag
csak a pontosság kedvéért a Mig 21 nek nem kék hanem narancsvörös irdalt a fáklyája.
A Mig 29 nek van kékesfehér fáklyája de ez csak sötétben látszik, voltszerencsém látni párszor ezt is azt is.
A repnap volt amilyen volt, nekem kicsit csalódás volt, elég kevés vadász repült és a két F16 csinált csak hosszú programot. A Törökök és az Olaszok nagyon tudnak, a Topi meg a Bagira kicsit rövidre fogták. Amikor én katona voltam akkor még itt voltak az orosz hajózók akik tanították a Topiékat, na azok tudtak vadul repülni, egyszer az eggyik háton bejött a 1/A 9méter magas kandeláberei közé és ott fordította hasra gépet aztán gyertyába fel max forszival. Repült ott minden ami belesett a csóvába. Egyszer egy téli repülésen engem is elfujtak kb 10~15 métert repültem 2~3 5méteres lépés után, pedig vagy 30 méterre áltam a gép mögött mikor elkapott a szele. Persze ott szokás volt, hogy amikor kifordultak a gépek az áló helyről akkor a sok hülye sorkatona kiált mögéjük szét tett karokkal és várta a meleget (persze biztos távolságról). -
jpisti
senior tag
Hát ez az!
Szerintem valahogy úgy kéne megoldani, hogy a vadász kapna pár száz méter előnyt és valahogy úgy beállítani őket, hogy mondjuk a 100km/h-t egyszerre, egy vonalon lépjék át és aztán uzsgyi!
De az meg és egyébként is a reális ősszevetés senkit nem érdekelne. Ez így jobban eladható.
Szvsz nem igazán lessz olyan ember aki direkt ezért megy ki, sőtt engem például nem érdekel ez a F1 vs Grippen bohóckodás, én csak a keró illatát szeretném érezni, meg hátha találkozom régi ismerősökkel és közben jól szórakozom a kisfiammal, nekem ez számít! -
jpisti
senior tag
Az ilyen gyorsulásban az a bajság, hogy a F1 arra van kitalálva, hogy minél gyorsabban megy annál jobban lenyomja a szárnya, a repülő gépek meg fordítva. Nem igazán szerencsés dolog egy akármilyen géppel 350~400 km/h val száguldozni a földön + kecson a beton aszem ~4000 méter hosszú és egy maléves felszállásal is kb 1/3 kifutó bőven elég a felemelkedésre (Max terheléssel is kábé a fele elég).
-
jpisti
senior tag
válasz
BobChemistry
üzenetére
tévedés!
A mig29 meg általában a gépek simán álnak max forszival.
Én kecsón voltam katona 94-95 ben (repülőgép szerelő, fegyveres szakág, II. műszaki század) és ültem hajtómű csere után hajtóművezés közben aszem a 27-es oldalszámú UTI-ban. A ''hajtóművező rács'' éppen foglalt volt és fékekkel hajtóműveztük le a madarat. Nem ment az sehova. Egyébként a 29-es forszival 300~350 méter után már ''gyertyában'' emelkedik és kb 150 méter után már a levegőben van.
Ha kérdésetek van a témában akkor csak kérdezzetek és a legjobb tudásom szerint fogok válaszolni.
(ez koránt sem jelenti azt, hogy mindent tudok.)
Egyébként én voltam 97, 2003 és most is megyek, viszem a kisfiamat (6 éves) és meg fertőzöm keróval.
és még egy az árak tényleg magasak: 97:300huf; 2003:2000huf; 2005 4000huf
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)