Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Reklámblokkolók Topikja
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
Ublock Origin vs. Port.hu oldalra valaki gyógyírt? Olyan beállítást, szűrő ki/be kapcsolást amivel jó?
-
SamSem58
aktív tag
Szia,
Kösz, hogy szólsz, de nálam már az AdGuard van fent és azt akárhogy is állítom, a Port.hu-n mindenhogy felugrik a kék panel, hogy "A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött" Mivel máshol nincs ilyen gondom, ezért inkább a Port.hu oldalról mondok le átmenetileg. Időnként megnézem, aztán majd csak lesz valahogy! Jobbat sajna nem tudok!
-
AtHoS
nagyúr
Nálam ezek a szűrők vannak használatban és nincs tiltó üzenet port.hu-n (hufilter nincs bekapcsolva), görgető csúszkák is megvannak
User filter tartalma (csak szűrésből kivett oldalak):
@@||www.jofogas.hu^$important,document
@@||onya.nav.gov.hu^$important,document
@@||www.suzuminn.hu^$important,document
@@||prohardver.hu^$important,document
@@||auth.vodafone.hu^$important,document
@@||www.vodafone.hu^$important,document
@@||tags.tiqcdn.com^$important,document
@@||www.posta.hu^$important,document -
Cs1csó
titán
válasz
SamSem58 #2389 üzenetére
Üdv, "félig" megoldódott a port.hu probléma: az UO-ban az "Easy privacy" szűrő kikapcsolásával megjavult a tévé oldal. Sajnos ha betöltesz egy film saját oldalát akkor pár másodperc után a jobb oldali görgetősáv nálam (Firefox) eltűnik és nem lehet az oldalt görgetni az oldal frissítése után megint lehet másodpercekig görgetni.
(érdekességként : ha a hun filtert is kikapcsolom akkor biza megjelenik a tiltás)
-
-
Cs1csó
titán
Mindenki gyugodjon meg! A por.hu egy fontos oldal ki lesz javítva a szűrő ami a hibát okozzzza.
-
SamSem58
aktív tag
válasz
#86564352 #2385 üzenetére
Már be van kapcsolva, az Edge-nél egyelőre semmi gond, ám a Firefoxnál...
pár percig nem volt gond, aztán bekapcsoltam a közösségi Widgetek, azaz a közösségi média szűrőt, és azóta bárhogy is állítom be az AdGuard-ot, a Port.hu-n rögtön felugrik az ablak, hogy A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött...
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
Megmondanatok, hogy az UO-ban a kellemetlensegeknel mit erdemes bekapcsolni?
Nalam most a kovetkezok vannak.
Adguard Annoyances
Easy List cookie
UO filters annoyance -
törölt tag
Azonnal feljön vagy csak egy idő után? Mert én most csak öt percet töltöttem a főoldalon, aztán tv műsor részre mentem...
Nem ugrott fel semmi nálam, a filter log szerint ezek dolgoznak rajta:
adguard base filter
adguard tracking protection
adguard annoyances filter
hungarian filter -
SamSem58
aktív tag
Sziasztok,
Reklámblokkoló problémám van a 64 bites 106.0.5 rókával. Jó ideig az uBlock Origin volt fenn, de múlt hónapban már nem működött vele a Port.hu, kipróbáltam pár reklámblokkolót, de egyikkel sem megy a Port.hu.Blokkoló nélkül pedig ontják az idióta reklámokat. Ha be van kapcsolva az uBlock, akkor ugrál fel az alanti kép...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
junior11 #2372 üzenetére
Egy csomó oldal, köztük bank is használ olyanokat, mint a googletag manager. Az csak arra van, hogy monitorozza a bank web felelőse, hogy ki merről jön, ki merre megy. Az nem kell. Alapból fut, reklámblokkolók megfogják.
Oké, én továbbra is hard módon használva, tudom, hogy pl az MKB bank oldalán be kell töltenie 2 összetevőnek, hogy be tudjak lépni. Nélküle nem tudok. Ez egyértelmű. (nem fognak szólni érte, ha 2-3szor rápróbálsz és nem megy,)
Egyéb addonok kikapcsolgatása az attól függ milyen az addon, honnan van, mit néz nem néz, és te megbízol-e benne vagy sem.
Legegyszerűbb megoldás: egy külön minimal, vagy egyáltalán nem addonolt, esetleg megerősített, mindenkori privát/inkognitó módban használt külön böngésző használata, ami ha nagyon paranoiás vagy akkor hordozhatós verzió, így egy vírus, még ha kesesi sem nagyon találja a registry-ben.
Az egész a rétegezésről szól. Mindig van aki még netkávézőban belép, van aki meg inkább csak személyesen megy be a bankba. A kettő között te tudod hol a helyed! -
junior11
veterán
Online bankolás során a bank weboldalán érdemes kikapcsolni a böngészőben a reklámblokkolót és a többi bővítményt?
-
Cs1csó
titán
Van egy "csomó" FB alternatíva, akár az is, hogy pl. egy böngészőből nyitod meg pl. olyan böngészőben amiben van reklámblokkoló.
Aztán vannak külön FB-re alkalmazások pl. Simple Social Browser (ez egy kvázi böngésző de átalakítva hogy a közösségi oldalakat tudja futtatni pl. Facebook, Instagram és talán Twitter és Reddit)
DE van még pár alternatíva keress rá ITT -
Faby
senior tag
Sziasztok!
A kérdés Androidon facebook lite alkalmazásban a reklámok blokkolása.
A fiam telefonjáról van szó, eddig elég jól működött a Blokada 5, nem volt reklám a Facebook Lite alkalmazásban, néha egy Marketplace hírdetés.
Pár hete valami változott, elmondása szerint egyre-másra jönnek fel a hírdetések a fő ablakban (nem használok FB- sehol, nem tudom, hogy hívják, talán hírek? Hírfolyam?) a korábbinál sokkal több.Van valami jó megoldás erre? Én javasoltam a FB elengedését,
de ez egy mai tininél nem opció.
Poco X3 NFC, xiaomi.eu 12.5.5 RJZMIXM ha ez számít -
seger
addikt
válasz
Jack Oneill #2365 üzenetére
A kérdés valóban nem lett jól feltéve...
Pontosítanék.
Van olyan opció, ami tudná blokkolni a weboes youtube reklámokat? -
seger
addikt
Lg webos alatt youtube reklámot blokkolja?
-
törölt tag
válasz
Jack Oneill #2362 üzenetére
Kikapcsolom azt a funkciót. Kevesebb filter, gyorsabb működés. A fő angol base filter is dolgozik azért olyankor is. Persze aki napi szinten olvas adott nyelvű oldalakat, akkor azt manuálisan érdemes bekapcsolni. Csak azért mert néha megnyitok holland oldalt, gyakran csak képekért, nem kell az egész holland nyelvű filterre automatikusan feliratkozni.
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
Adguardban a nyelvspecifikus szűrőket ti kikapcsoltátok, vagy használjátok? Automatán kapcsolgatja be a külföldi szűrőket, ahogy láttam. -
törölt tag
válasz
Jack Oneill #2359 üzenetére
Régen használtam egy ideig, de nem vált be. Zárt kód, túlságosan belebújt a Windows-ba, nem kizárólag a nyilván szükséges automatikus indulásra gondolok, hanem átvette a tanúsítvány kezelést, WFP driver probléma, ping probléma és néha lassabbnak is éreztem, terhelte a processzort.
Az ingyenes kiegészítő nyílt kód, csak böngészőben fut, gyors, kevesebb lehetőség hibára, ezt évek óta elégedetten használom Windows gépen.
(Apple eszközökön pedig a Wipr vált be) -
seger
addikt
Sziasztok!
Ván rá opció, hogy a hálózaton lévő eszközökön blokkolva legyen a reklám?
-
törölt tag
Ugyan nem ajánlom a programot, viszont akit érdekel az adguard premium most halloween akciós.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Szellem. #2343 üzenetére
A firefox is bejelentette, hogy hagyni fogják a v2-őt is, és brave-is blogolt, hogy őnáluk is megmarad! #2310-kor már említettem, de akkor cikk, mert twitterig most nem megyek.
-
Szellem.
Topikgazda
válasz
Jack Oneill #2350 üzenetére
Én is olvastam a Facebook oldalon közzétett hírüket, és a hírben nem írják, hogy a Firefox érintett lenne. Csak a Chromium alapú böngészőknek szól a probléma. Az FF meg Chromium alapú.
És jól írod, így meg fog nőni a felhasználó tábora. -
Jack Oneill
veterán
válasz
Szellem. #2349 üzenetére
Bocsi, nem tamasztottam ala forrassal, annyit tudok csak mondani, hogy egy Leet.hu Facebook megosztasban tenylegesen emlitettek a Firefoxot is, amit kozben te is megtalaltal. Ez elegge hihetetlenül hangzik, mivel a Firefox nem chromium alapu. Arra kovetkeztetek, hogy a cikk teves infot tartalmaz, a csavo, vagy nő rosszul irta. Es ha ez igy van ,akkor a Firefox tabora jelentosen noni fog, en is azt fogom hasznalni.
-
Szellem.
Topikgazda
válasz
Jack Oneill #2345 üzenetére
Miért érintette az FF? Lehet én vagyok lemaradva, de a Chrome és az Edge ami Chromium alapú, de az FF nem.
-
Sweet Lou 6
addikt
Asztali AdGuard ettől független, azt nem fogja érinteni. Brave, Vivaldi, Opera szintén, saját beépített adblock megoldásuk működni fog. Amire egyértelműen vontakozik, az a Chrome és az Edge.
Amúgy AdGuard és uBlock is kijött a Manifestv3 kompatibilis bővítmény verziójukkal, a tesztek alapján kevésbé hatékonyak a reklámok ellen, de bizonyos szintig működnek.
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #2345 üzenetére
Azok problémája akik nem fognak váltani olyan böngészőre amiben blokkolhatóak a reklámok helyileg.
Az asztali adguardot nem ismerem de pl. a DNS alapú reklamblokkolas meg egy ilyen böngésző ellen is működhet.Amúgy meg mindig csak találgatások vannak meg kell várni élesben:
- tényleg nem lehet majd blokkolni a reklámokat a Chromeban?
- a többi friss chromiumon alapuló böngészőben sem?Mert akkor érdekes helyzet lesz de ezt csak akkor tudjuk meg ha mindkét eset fenn áll.
Telón és mobilon is Firefox-t használok, felőlem a hajukra kenhetik. Telón meg az AdGuard reklamblokkolós DNS-t is használom.
-
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #2343 üzenetére
Szia nem lesz ilyen legalábbis tömegesen nem. Mert teljes internetező táborhoz képest elenyésző az olyan tudatos felhasználók száma mint amilyenek mi is vagyunk. Talán a lassan már hibahatáron belül lévő Firefox (kb. 5%) felkúszkat akár 10%-ara.
Tuti lesz aki megtalálja az ellenszerét. -
Szellem.
Topikgazda
Erre én nagyon kíváncsi leszek, hogy ez mennyire fogja befolyásolni a reklámblokkolók működését.
A Google hamarosan kinyírja a reklámblokkolókat
Ha ez tényleg ennyire durva és nem tudják kicselezni, akkor ez be fog tenni a Chrome alapú böngészőknek. -
Jack Oneill
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #2341 üzenetére
Na mondjuk, ez az én szegénységi bizonyítványom, hogy erre nem gondoltam. Teljesen igazad van. Úgy viszont 100%, hogy működnie kell.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Jack Oneill #2337 üzenetére
Ezeket alkalmazás szinten nem tudja szűrni, ha Androidon fontos ezeknél is az adblock, akkor használd őket böngészőből (én YouTube-ot pl. onnan használom és így nincs reklám).
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #2339 üzenetére
Ilyennel nem találkoztam. Nekem - igaz ritkán használom - most a Vanced van fenn mint a 4 moduljával (Manager, MicroG, Music, és az alap YouTube Vanced)
Annyit mondtak, hogy nem szabad engedni a sima YouTube app-ot frissíteni mert az belezavarhat a Vanced-be.
Itt minden megvan: [link]De nekem a Facebook app helyett is bevállt a Simple Social Browser.
A telefonra - Android 12-es alapú MIUI 13 - pedig csak simán a DNS-t módosítottam saját adguard-os DNS-re és az is elég. Tehát privát DNS-nek az AdGuard DNS-t adtam meg és kész.
A Blokada kicsit macerás de persze az is jó.
[link] -
Jack Oneill
veterán
Ez rendben is lenne, de amikor irja egy alkalmazas, hogy hasznald a youtubot reklamok nelkul, akkor kerek szemekkel nezem, ahogy tovabbra is van reklam mindenhol. Nekem ezekkel nincs szerencsem. Eddig PC-n jott be az Adguard, de abbol is csak a bongeszo kieg. Marad is az.
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #2337 üzenetére
Milyen YouTube? Androidon? Használj alternatív appot pl. Vanced MicroG-vel még mindig működik. Vagy az új üdvöskéket a ReVanced-et esetleg ha nem kell saját fiók akkor NewPipe.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #2336 üzenetére
Na kiprobaltam, koszonom. De sajnos ennyi. Tobbszor probalkoztam a beallitasokkal, most jelenleg az osszes szuro es minden beallitas aktiv. Youtube tovabbra is reklammal tele, facebook szinten reklammal tele. Nekem eddig sem a blokada, sem pedig most ez nem jott be. Felesegem telefonjan is tesztelve.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Jack Oneill #2335 üzenetére
A Play-ben lévő az más, csak egy browser add-on. A honlapjukon érhető el a teljes .apk: [link]
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #2333 üzenetére
Az androidos verzio az, ami playen is van? Mert az csak samsung bongeszovel es yandex bongeszovel megy. Vagy a play aruhazban levo verzio az teljesen mas?
-
Szellem.
Topikgazda
Köszi Srácok a választ! Felraktam, de a böngésző bővítmények nélkül és most kipróbálom. Ha fasza, akkor megveszem.
-
Szellem.
Topikgazda
Lenne egy kérdésem az Adguard felhasználókhoz. Az asztali Adguard, tehát a Windowsra telepítős jó cucc? Megbízható? Vannak vele gondok?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
AlexWolf #2329 üzenetére
Ez filterezési probléma, nem "a kiegészítő nem működik úgy ahogy régen" probléma ("max a kegészítő állománya nem frissült, de amit blokkolna igen" probléma..).
Ikonra katt >fogaskerék>filterlist >purgeurge, majd update.
Ha nem elég akkor meg szépen neked kell elkezdeni tiltogatni az elemeket szabályokkal, amíg ki nem alakul a végeredmény ami neked megfelel. (Ez wikijében utánaolvasós, vagy forráskeresős) -
-
AlexWolf
senior tag
Hoi,
ublockot használok már jó ideje, de manapság nem fog meg mindent.
Ez a lejjebb részletezett adguard most a menő? -
AtHoS
nagyúr
Egy konkrét számértéket akarnál látni magán az ikonon? Ebben nem tudok segíteni, de szerintem - mindenféle háttérinfó nélkül - 2 külön blokkolónak számít a kiegészítőből működő és a telepített wines adguard alkalmazás AdGuard böngészőkiegészítő vagy AdGuard asztali alkalmazás? | AdGuard
-
lck
senior tag
"nem kell 2 reklámblokkoló egyetlen böngészőbe sem"
Ugye ez nem 2 reklámblokkoló, hanem ugyan azon termék más verziója.
- Mondjuk a főprogram van annyira "okos" hogy észreveszi a böngészőkiegészítőt, és nem futtatja mégegyszer ugyanazt a szűrési folyamatot.
Erre kerestem volna információt. -
lck
senior tag
A kveszcsün:
Az ingyenes hirdetésblokkoló az ikonjára kattintva több információt ad az adott oldalon történt blokkolások mennyiségéről, mint az Asszisztens. ( Mert az Asszisztens konkrétan semmit. )
Ezért az ingyenes hirdetésblokkoló bővítményt ( is ) használnám párhuzamosan az alap gyári programmal.
Ez okozhat -e többletterhelést a rendszernek ? -
lck
senior tag
Sziasztok !
Az itteni nagy Adguard "fellelkesedés" hatására feltettem a gépemre a már régebben megvásárolt lifetime licenszes Adguard programot.
Ez az alap Adguard javasolja a böngészőhöz elérhető [AdGuard Böngésző Asszisztens] kiegészítő használatát.
Illetve a böngészőkből külön elérhető az ingyenes [AdGuard Hirdetésblokkoló] is.
Ez a 2 bővítmény - tapasztalatom szerint - ugyan nem zavarja egymást a böngészéskor, de feltételezem, hogy felesleges mindkettő egyidejű használata.Gondolom hogy a fizetős "Böngésző Asszisztens" kizárólagos használata lenne talán az indokoltabb.
Viszont nekem az "Adguard Hirdetésblokkoló" eszköztárra kitűzhető menüje jobban bejönne, mert több információt nyújt az adott oldal szűréséről, de félek hogy így valamiféle "dupla" szűrés fut - feleslegesen.
Sajnos a neten nem találtam információt erről a kettős használatról.Ti használnátok a kettőt egyszerre ?
-
stLhee
csendes tag
Sziasztok! Nekem is az a gondom, hogy pc-s windowsos Firefoxban pár hete több oldal (pl. index, sg) használhatatlan lett reklámblokkolóval: pl. nem működő linkek, editboxok, reklámblokkolók miatt letiltott oldalak. Ideig-óráig néha használ, ha kikapcsolom és újraokézom a sütit, de utána megint jönnek a problémák. Próbáltam több gépen, többféle windowson (10, 11), többféle böngészővel (FF, Chrome), legyalult böngészővel és szűz gépen is, a böngészős védelmet is változtatva, UBlock Originnel és Adguarddal is, de sokra nem jutottam.
Nincs ötletetek erre? Köszi. -
törölt tag
Viszont a böngészős cégek sara, hogy majd a V3-at a biztonság szöveggel fogják bevezetni, miközben azt is lehetne, hogy komolyan vennék a kiegészítő áruházak ellenőrzését. Minden szemetet beengednek sajnos.
-
törölt tag
válasz
Semplar #2307 üzenetére
Ez azért túlzás. A többség nem használ adblockert. Amúgy én nem látom olyan drámainak a helyzetet. V3 szabályokkal is lesz működő adblocker, nem lesz olyan okos pl. bukjuk a szűrésnaplót, csak debugger módban lesz, cserébe az adblockerek nem férnek hozzá minden adathoz, mert a böngésző fogja végezni a szűrést.
For dynamic rules, within which users can add their own rules or filters, there is a tiny limit of 5,000
5000 saját szabály limit, realisztikusan hányan lépik ezt túl? Nekem egyetlen saját szabályom van most, yt videó végén sötét legyen és ne ajánljon mást: youtube.com##.html5-endscreen
Previously, anyone could create a filter for themselves, and over time such a filter could become popular and get on the list of recommended blockers. Now it is much more difficult to accomplish this. After all, blockers must use pre-set filters (no more than 50), and we have to be very selective about which filters will be available to users.
Tehát jól karbantartott listák prioritást élveznek, ahelyett most bekapcsolnak akármilyen plusz listákat és csodálkoznak miért nem megy az oldal.
Despite the limitations of Manifest V3, AdGuard MV3 still protects against ads and tracking quite well:
Blocks requests to trackers proactively
Hides banners, social widgets and other annoying elements
Blocks adverts on video sharing platforms, including YouTubeTehát a lényeg működni fog, követés elleni, idegesítő elemek és yt reklám tiltása továbbra is. Userek többségének ennyi elég.
Apple amikor végezte kiegészítők korlátozását és szűrési szabályok limitálását, akkor is ment a sírás nem lehet majd normálisan böngészni. Aztán lehet. User annyit vett észre abból uBlock Origin vége, helyette rakják fel Safarihoz a Wipr-t, Adguardot, 1Blockert, egyebet...
Userek többsége nem sokat fog érezni a változásból, a guruknak marad a Firefox és Brave.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Semplar #2309 üzenetére
Brave már bejelentette, hogy ők meghagyják a v2-ő supportját...
#2306 Plag ...viszont ha a ublock készítője ezt mondja, hogy a v3-ra nem írható át a normálisan ublock, akkor nem tudom, hogy AdGuardék hogyan felelnek meg majd a v3-nak, teljesen lokális, és nem DNS alapon.
-
Szellem.
Topikgazda
-
Szellem.
Topikgazda
válasz
#86564352 #2301 üzenetére
Az, X akta és igen bosszantó! Fura, hogy nálam az UO ugyan azokkal a szűrőkkel mint Jack Oneil esetében nálam szűri a reklámokat és egyéb vackokat a Facebookon.
Nálam, ha Adguard van fent, akkor ha beírok a jobb felső sarokba a Facebookon bármit, amire nem kerestem rá, blokkolja, nála nem. Kipróbáltam Kasperskyvel, Kaspersky nélkül, Windows 11 és Windows 10 esetében, Chromeban, FF-ben, Edgeben és ugyan az van. Esetleg lehet köze ahhoz, hogy én Telekomos vagyok a kolléga meg Digis? -
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #2302 üzenetére
Most a munkahelyemen is működött, erdekes.
-
törölt tag
Ez egy X-akta lesz akkor srácok. Adguard kiegészítőben a fő és még annoyances filter is ON és nincs reklám, kereső is jó. Edge saját követésvédelme az alap balanced. Privát ablakban néztem, így beragadt cache, cookie se lehet. Megnézem majd Safari + Wipr milyen, az amúgy easylist alapú amivel uBlock Origin is dolgozik. Adguardnál van jelentés gomb, ha gondoljátok küldjétek be nekik.
Új hozzászólás Aktív témák
A Prohardver lapcsalád reklámjainak blokkolása tiltott téma.
Egyéb elérhetőség:
- Adguard Premium
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Synology NAS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max