- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Latyakos
aktív tag
Megtörtént, már a 18. hozzászolásom idején. + gigás particiot csináltam, ugyanaz a hiba továbbra is. Aztán megprobáltam a konzolos hibajavitoval, a fixboot parancs segítségével, aztán mára megint feladtam, és lehet örökre, hagyom benne akkor a 3 gigásat, ezt pedig mellette, másodikként.
''Háborúzni a békéért olyan, mint szeretkezni a szüzességért''
-
Latyakos
aktív tag
Azért egy fixmbr-t kiprobálok majd.
-
Latyakos
aktív tag
Új fejlemény: Formázás megcsinálva, win2k telepítő elindul, felmásolja a fileokat, gépet ugye ujrainditja, és a köv hibaüzenet: NTLDR missing. És ennyi. Na most mit tudok lépni?
-
Latyakos
aktív tag
-
mr_ricsi
veterán
Másik gépbe tedd át, és hozz rajta létre egy 8GB-nál kisebb első(dleges) particiót, és egy másik particióba rakd a maradékot.
A másik gépen formázd is meg (legalább az elsőt), és így rakd vissza a gépedbe.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
''Nekem másodikként felismeri a 18 giga tényleges területet, tehát nem azzal van a gond''
De igen, neked is a biosszal van gond, konkrétan, hogy nem kezeli a 8GB-nál nagyobb vinyókat.
Amikor a másikról bootolsz, elindul a win saját IDEdrívere, ami a bios kikerülve kezeli a vinyókat, ezért tudod használni.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Latyakos
aktív tag
Nem, nincs letörölve, de csak másik gépben tudom letörölni, lesz valami v
ltozás egyáltalán?
Azthittem mindegy van-e rajta avgy nincs particio, max ujraformázná. No de bedugom akkor a másik gépbe és letörlöm a particiot, remélem segít, mert idegösszeomlást kapok.''Háborúzni a békéért olyan, mint szeretkezni a szüzességért''
-
Latyakos
aktív tag
Bios felismerte úgy, ahogy a kollega megadta a dolgokat, wintelepiítéskor meg kiir egy olyat a telepitő hgy nemtalál hardvert csatlakoztatva.
És mindeközben bootkor kiirja hogy media test failure, check cable. De semmilyen kábel nincs kicserélve...
Phoenix bios van benne.''Háborúzni a békéért olyan, mint szeretkezni a szüzességért''
-
ofszet
csendes tag
Érdekes!
Nekem is van egy PI-es alaplapom, és pont most mélyformáztam egy 20 GB-os HDD-t, tehát látja, és soha nem volt rajta bios frissítve. -
Latyakos
aktív tag
-
Zoz
őstag
Ha nem sikerül BIOS frissítést szerezni, akkor állítsd be 1023 Cylinder, 255 head, 63 sector, és LBA legyen engedélyezve! Ezután 8 gigásnak fog működni, ennyire tudsz telepíteni, és ha már fent van a Win akkor az látja a maradék területet is, tudsz csinálni abból is particiót.
-
Zoz
őstag
Másodikként azért megy, mert akkor már az elsőről betöltödött Windows használja a saját IDE driverén keresztül, kihagyva a BIOS-t.
-
Latyakos
aktív tag
válasz prosectura #4 üzenetére
Jaja, simán rámásoltam a total commandert, meg letöröltem.
A bios sem látja gyedül, ezért kéne sztem ott a manuális winyo beállításokat elvégezni, csak nemtudom hogy pontosan mit-mennyire.''Háborúzni a békéért olyan, mint szeretkezni a szüzességért''
-
Zoz
őstag
Kéne hozzá egy BIOS frissítés. Pontosan mi az alaplap típusa?
Ha Award BIOS-os a lap akkor BIOS Patcher-rel simán megoldható, hogy akár 120 gigásat is kezeljen! -
Latyakos
aktív tag
válasz prosectura #2 üzenetére
Nekem másodikként felismeri a 18 giga tényleges területet, tehát nem azzal van a gond, hanem hogy ha egyedül van benne, akkor a telepitésig sem jut el.
-
prosectura
tag
Régebben nekem is volt ilyen problémám, csak elkezdte a telepítést, de állandóan lefagyott. a megoldást a 8Gb-nál kisebb partíciók létrehozása jelentette. Ha jól tudom (lehet hülyeség), de a PI-ek csak 8gb alatt tudják kezelni a HDD-t.
-
Latyakos
aktív tag
A gondom az lenne hogy van egy p1-esem, illetve egy 20 gigás wd winyom.
Amikor egy 3 gigásról bootolok amin van oprendsezr, simán látja a nagyobb vinyot, ellenben mikor a nagyobb van rákötve csak, hogy oprendszert telepitsek, hibát ir ki, és a biosban nem ismeri fel a 20 gigásat.
Gondolom a clusterméretet, cilinderek (?) számát-nagysgát vagy nemtudom mijét kéne beállítani, de mekorára és mi alapján?
Ebben kérnék segítséget.
Köszi előre is a válaszokat, üdv.: Latyakos''Háborúzni a békéért olyan, mint szeretkezni a szüzességért''
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial Ballistix 8gb ddr 3 kit
- Kingston HyperX Predator RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Új, felbontott Kingston FURY 32GB (2x16GB) KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast White RGB EXPO - 10 év gari!
- Új, felbontott Patriot Viper Elite 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz CL36 RGB TUF Gaming XMP - 10 év gari!