Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tfklv
csendes tag
Sziasztok!
Nekem ma jött a telómra a HyperOS 2.0.201.0 VNOEUXM 1GB.
De igazából többet vártam tőle. Szerintem nem egy nagy durranás. -
Trooper82
senior tag
Ma próbálom intézni a levelezést. Szokás szerint amit lehet telón. Sajnos pár perc használat után szanaszét szaggat az Outlook most ezzel a 2.2-es szoftverrel. Pedig eddig minden sima volt. Nem örülök.
-
frem1790
őstag
Sziasztok! Több mint egy éve használom a készüléket, nekem bejött és eddig nem volt komolyabb gond vele. De mostanában egy nagyon zavaró dolgot művel. A csengetés hangereje maxra van állítva. De ha kapok egy bejövő hívást mégis minimális hangerőn "susog", zajosabb helyen már több hívást elszalasztottam emiatt. Újra maxra állítom, de a következőnél bejövőnél megint automatán lehalkítja magát.
Kezd nagyon idegesíteni! Találkoztatok már ilyen problémával? -
bmt50
senior tag
Júliusban érkezik a HyperOS 2.2!!! Mától érhető el a flagshipekre.
Infó: [link] -
bmt50
senior tag
Magyar régión hozza
-
axlfsi
veterán
"mivel az a régi MI account, amivel először próbálkoztam kínainak lett létrehozva, és ütközött a globális telefon modellel"
Na, ez tuti téma volt korábban is, de nem figyeltem fel rá, viszont szinte biztos, hogy ez a bibi nálam is (10+ éves acc, tuti, hogy kínainak regeltem anno, okkal).Köszi, ... meglátom van-e már kedvem szüttyögni ezzel, de mindenképp köszönöm, hogy emlékeztettél!
-
krics
tag
A binding először nekem is problémát jelentett, mivel az a régi MI account, amivel először próbálkoztam kínainak lett létrehozva, és ütközött a globális telefon modellel. Mivel az account létrehozása után a location-t nem lehet megváltoztatni, ezért később csináltam egy új, immár eu-s accountot is, a community appba azzal léptem be, kivártam míg harminc napossá nem öregszik a community appos regisztráció, és nyomkodtam is az appot egy darabig, hogy hármas vagy négyes szintre felfejlesszem az accountot. A telefonon is ezzel a mi accounttal léptem be, a Xiaomi cloudban bekapcsoltam a find device opciót és mobilneten keresztül sikerült a binding. Ha nem megy a binding valamiért, akkor a MI accounttal van a gond, hozzatok létre egy új accountot és próbáljátok meg azzal újra.
-
axlfsi
veterán
Köszönöm a leírást, de sajnos ez nem jó válasz a kérdésemre. Mégpedig azért, meg ha korábban is követted a topikot, nagyon sok esetről olvashattál (köztük rólam is), hogy sajnos a bindelés nem megy (2. pont). Akármit csinálunk páran (ás van pár trükk...), sehogy nem megoldható és itt, ezen a ponton sajnos elhasal a rootolás, mint lehetőség...
-
JohnDoe_Hun
tag
Igen, valóban ez a menet csak sajna nem enged bindelni. Az apban kell kérvényezni de nem adják meg a jogot. Fél évvel ezelőtt próbáltam 2 hónapig folyamatosan minden nap. 17:00-kor van Pekingben éjfél és egyből elutasítanak és csak következő nap próbálhatod újra. Zsákutca
-
krics
tag
A BL nyitáshoz
1.) a fejlesztői beállításokban be kell kattintani az
- USB debugging
- USB debugging (biztonsági beállítások)
- installálás USB-keresztül
- OEM unlocking
opciókat.
2.) a MI unlock status menüben pedig bindelni kell egy MI accountot a telóhoz.
3.) kell egy másik droidos teló, (és nem árt mindkét telót eléggé fel is tölteni aksi szempontból) arra fel kell telepíteni egy Termux [link] androidos terminál emulátor appot plusz a hozzá való API-t, eztán pedig a MiTool [link] appot. A MiTool-t a terminálban a mitool paranccsal elindítani, kiválasztani a BL unlock menüpontot és a két telót usb-n összekötni. Lehetséges hogy rögtön nem nyitja a BL-t, várni kell 3-7 napot, de miután az letelt, másodjára sikerrel kinyílik a BL. A folyamatról egy paki gyerek készített egy Youtube-os tutorial videot [link] is.A rootoláshoz a magisk appot kell a telóra telepíteni, a gyári romból ki kell nyerni az init_boot.img file-t és magiskkel megpatkolni, majd a patchelt init_boot image file-t fastboot modeban felflashelni a következő paranccsal:
fastboot flash init_boot_a patchelt img file
fastboot flash init_boot_b patchelt img file(A rootolást hasonlóképpen meg lehet oldani Kernelsu és Apatch appokkal is)
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Egy ideje nem követem a topikot, feltételezem nincs is sok újdonság, de azért hadd kérdezzem: a rootolásban nincs semmi fejlemény? Akinek nem ment, annak eddig sem és továbbra is képtelenség feloldani a BL-t?
Köszi! -
sirály69
őstag
Hali!
A fiamnak vettem ilyen telefont októberben.
Pár hete panaszkodik hogy random használat közben egy pillanatra kikapcsol a telefon majd pár másodpercen belül vissza is áll...Nem játszik vele, max youtube....
Valaki találkozott már ilyen hibával?
Vigyem szervizbe?
-
bmt50
senior tag
Google kamera appot próbáljátok meg. Ezt nem fogjátok megtalálni a Play Áruházban. Google a barátod, gcam apk-ra keress rá. Én soha egyetlen szelfit nem csináltam, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom sem.
Amúgy nem lőttél mellé. Jó kis telefon ez a maga kategóriájában. -
huby80
senior tag
Üdv mindenkinek!
Asszonynak beruháztunk egy ilyen kis telefonra, de nagyon rossz minőségű szelfiket csinál. Sajnos én beszéltem rá erre a telefonra, és egyáltalán nincs megelégedve. Van esetleg valami jó beállítás vagy ötlet, vagy törődjünk bele abba, hogy ez ennyit tud. Kb a Samsung A21 jobbat csinált...Köszi
-
bmt50
senior tag
-
wolf64
tag
Ma olyan problémába futottam bele amilyenről még nem hallottam a csoportban . A videó lejátszásnál a legtöbb videónál egy óra öt perc körül kikapcsol a lejátszó, átvált a következő filmre . Eddig nem csinált ilyet . Több lejátszót is kipróbáltam, mindengyikkel ezt csinálja . A telónál lehet valami de nem jövök rá mi . Tegnapi nap még normálisan működött . Valaki tud valami okosságot erre ?
-
-
fisi
senior tag
válasz
tisztavíz #1209 üzenetére
Köszi a választ mindkettőtöknek. Jelenleg újra akciós az Edge 60 fusion 12 gigaval 130 ért. Ugyan találtam itt 3 telefont az aprón 90 110 közt mármint Xiaomit van 2 hónapos és van bontatlanul is csak valamiért a srácok nem valami kommunikatívak hétvégén.
Megvarom a hétfőt aztán döntök. -
tisztavíz
kezdő
válasz
tisztavíz #1207 üzenetére
Alaposabban megnéztem a képeket. Szabadban 4db távoli kép készült, rendre élesek (a széleken is). Beltérben is jók a távolabbi, minimum több méterre fókuszált képek (pl. szoba). Életlenségi probléma kb. 20-50 cm-re lévő témánál volt. Nem csak dokumentumnál jött elő, pl. sik falon táblánál vagy egy tálcán süteménynél nagyon jó megvilágítottság mellett is. Nem fokozatosan a képek széle felé növekszik az életlenség, ami tipikus lencsehiba lenne. Mélységélességi problémának sem látszik, mert a kép egy része éles és ugyanabban a távolságban (maximum néhány centiméterrel távolabb) néhány centiméterrel arrébb egy foltban életlen. A kép közepétől nem egészen a széléig van egy sáv vagy folt, ahol életlen. Nekem úgy tűnik, tökéletlenre gyártott objektív vagy defective by design. Ezektől a kicsi objektívektől ebben az árkategóriában valószínűleg nem lehet többet elvárni. Az iPhone képeken, amiket szoktam kapni bezzeg minden tű éles. Szóval nem igaz, hogy ekkora méretben nem lehet tisztességes kamerát gyártani. Ezt tudván utólag nem vettem volna meg a telefont, mert ettől jobb kamerát szerettem volna.
-
bmt50
senior tag
Tisztavíz kollega véleményét tiszteletben tartva azért azt érdemes észben tartani, hogy sem az Edge 60 Fusion, sem a Vivo kamerája nem fogja megváltani a világot. Kb. ugyanezt tudja az A55/56 vagy a Honor 200 is. Beltéri környezetben ezek a kamerák nem remekelnek.
Ezt kb. 50 méterről lőttem egy színház nézőterének tetejéről. Figyelembe véve, hogy az én kezem extrán remeg, szerintem nem rossz:
-
tisztavíz
kezdő
Nem voltam vele megelégedve. Nehéz úgy írni, hogy már nincs meg a telefon, csak néhány kép, amit lőttem vele. Alapvető probléma volt, hogy a képek szélei életlenek. Sok A4-es dokumentumot fotóztam Dokumentum módban, ami még ki is vágja a képből a széleket, csak a dokumentum marad. Ez javítana az optika leképzési hibáján, de ennek ellenére 3-5 képbôl egy lett használható. Képtelenség a lappal tökéletesen párhuzamosan tartani a telefont, de mindent megtettem. Ennek ellenére a képek szélei, de néha kompletten az egyik fele elmosódott, életlen lett. A használható képeknél is megmaradt az életlenség, éppen elfogadható mértékben a szöveg olvashatóságához. Az apró betűk határeset voltak. Kint nem használtam. A beltéri képeken is meglátszik ez a mélységélességi probléma. A közelképek szinte hasznälhatatlanok voltak, mert kis távolság tartományon belül is életlen lett a téma nagy része. A 14T-n is megfigyelhető ugyanez a jelenség lényegesen enyhébb mértékben. Úgy vettem észre, valójában sokkal gyengébbek ezek a telefonok, mint állítják. A GSMArena teszteket nagyon alaposan megnéztem a vásárlás előtt, a képeket pixel szinten analizáltam. Illetve van a DXOMark. Van egy olyan érzésem, hogy a telefon hivatalos kiadása előtt tökéletesre gyártott tesztpéldányokat kapnak. Nem hozta egy telefon sem az ott látott minőséget.
-
fisi
senior tag
Köszi a választ!
Igen, autó correct volt 8 giga ram mennyire gáz, ezt akartam kérdezni.
Többire köszönöm szépen a választ. Ez a reklámos dolog Kínába küldéssel együtt nagyon nem tetszik. Egyre inkább gondolkodom a Motorolan.
Kár hogy abból a 12 gigás verzió 170 ezer és az is csak 256 giga tárhelyes... -
tisztavíz
kezdő
Mire? A cikk itt elérhető, de nem számít a pontos darabszám. Felfoghatatlan mennyiségű aktív SIM van. A többi logikus. Feltalálták az eSIM-et, de valószínűleg azért nem fog széles körben vagy gyorsan elterjedni, mert senkinek sem érdeke. A SIM gyártás nyilván nagy üzlet, az olcsó telefonokba a gyártók nem építik be a chip-et, amíg nem kötelezi őket erre senki.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- DOOM - The Dark Ages
- Kikristályosodik a Razr 60
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PlayStation 5
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest