Hirdetés

2018. június 21., csütörtök

Hozzászólások

(#1) Zirowe


Zirowe
(PH! nagyúr)

Fb címre reagálva: már a router is lehet gamer?!
Eh.. :U

Amúgy durva cuccnak tűnik a z2.

Off:
Akinek olyan a lakása/irodája, hogy a kábelfektetés nem jöhet szóba..
Nah, a kábelfektetés hiánya tényleg gond szokott lenni. ;]

[ Szerkesztve ]

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#2) hétalvó


hétalvó
(PH! addikt)

egy az egyben netgear r7800-as :)
ilyet használok egyébként nagy megelégedéssel, ára is hasonló.

https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk

(#3) ^Clown


^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Emelem kalapm a Qualcomm előtt. A ZyXel pedig ismét megcsinálta olcsóbban kb. ugyan azt, amit a nagyok. Remélem minél hamarabb leszivárognak ezek a chipek az alsóbb szegmensekbe is, mert 65K-t kifizetni egy router-ért otthonra - hogyan is mondjam - eléggé luxus kategória.

A gamer router fantázianév olvasásakor mindig elfog a sírva röhögés - mármint kínomban ;]

(#4) ncc1701


ncc1701
(PH! addikt)

Én már csak maradok a mikrotik cuccoknál.

A hwsw fórumon leslie voltam. :)

(#5) citkar


citkar
(PH! addikt)

Armor Z1-t néztem korábban (akcióban, fél áron), de torrent futtatási lehetőség hiányában eldobtam a lehetőséget. Ahogy látom ezen a ponton továbbra sincs változás. Persze nem mindenkinek van erre szüksége, de ilyen hardware és ár esetén szerintem fájó pont.

(#6) devast válasza ncc1701 (#4) üzenetére


devast
(PH! addikt)

Mikrotik meg ubiquiti.
Egyébként meg vegyen soho wifi routert 65 rongyert az akinek 6 anyja van....

(#7) grabber


grabber
(PH! addikt)

Régen ennyibe került egy PC-t magamnak összeépítenem. Ez meg csak egy router. Szerintem akkor is irreálisan drága,még ma is :(((

(#8) Scholes9 válasza Zirowe (#1) üzenetére


Scholes9
(PH! nagyúr)

Rost dús táplálék vagy a Guttalax csodákra képes :D

(#9) dchard válasza devast (#6) üzenetére


dchard
(PH! kedvence)

Kénytelen vagyok egyet érteni.

Itt van például ez:

https://routerboard.com/RB962UiGS-5HacT2HnT

38 rugó és 3x3 MIMO AC dual rádió van benne + SFP + POE.

Dchard

A továbbiakban nincs privát üzenetben segítség senkinek.

(#10) total90 válasza grabber (#7) üzenetére


total90
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Évekkel ezelőtt meg 10 forint volt egy gombóc fagylalt.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#11) grabber válasza total90 (#10) üzenetére


grabber
(PH! addikt)

Nem bírtad volna ki? Évekkel ezelőtt még az emberek is értelmesebbek voltak. Odaírtam,hogy mai szemmel is drága.
Másik példa csak neked. Ennyiért tabletet kapsz wifivel,akkumulátorral és kijelzővel.

[ Szerkesztve ]

(#12) Dr. Akula


Dr. Akula
(PH! nagyúr)

Ez ilyen gémer izé? Valahogy nem tudom elképzelni hogy a beltartalom indokolja az összevissza farigcsált burkolatot, ilyen szanaszét hajtogatott alaplapot még nem nagyon láttam.

(#13) ncc1701 válasza dchard (#9) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Csak ez nem ilyen gamer izé. :Đ

A hwsw fórumon leslie voltam. :)

(#14) Petyyyyy válasza ^Clown (#3) üzenetére


Petyyyyy
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Ráérünk arra még, hiszen kb sehol nincs az infrastruktúra ami kiszolgálna egy ilyen eszközt.
Néhány kivételtől eltekintve persze.

[ Szerkesztve ]

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever. Im the star.

(#15) SunMount3r


SunMount3r
(PH! kedvence)

"Turbós..." :D

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#16) hemaka


hemaka
(PH! nagyúr)

Otthonra eleg luxus kategoria, tul sokat nem profitalna a paraszt. Ha otthoni kis szervert uzemeltet, talan er valamit, bar ettol olcsobb is alternativak is vannak, igaz azoknak nincs ilyen gaymer kinezetuk.

☀️"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️ Alienware Aurora R7 💙 specs: http://pici.tk/e/

(#17) MaUser válasza total90 (#10) üzenetére


MaUser
(PH! addikt)

Igen, csak hogy a fagyi ár kb. az inflációval arányosan nőtt, ahogy azt illik. Ellenben 10 éve az akkor csúcs soho wrt54gl volt 15eFt, ami inflációval korrigálva ma kb. 21eFt. Ellenben ez a mai csúcs soho router ennek az árnak a háromszorosa, pedig semmi olyan hihetetlen fejlődést nem mutattak a router-ek az elmúlt tíz évben ami indokolná a 3x-os áremelkedést.

Csak összehasonlításul: elvileg a csúcs VGA árak elszálltak az elmúlt évekbe. Mennyi volt 10 éve a 8800GTX MSRP-je? 600$. Az ma kb. 720$. Aztán még az 1080 GTX MSRP-je mindig 600$ dollár és nem 1800$, ahogy az routereknél lenne, a pár éve divatos árazás alapján... :U

Szerk:
Egyszerűn szvsz csak rájött pár gyártó, hogy most ezen lehet nagyot szakítani és ennyi. Lehet ezek nem az OEM-ek, hanem pl. a chipset gyártó, de valakinél lecsapódik az a haszon, ami egy egyszerű embededd eszköz ilyen mértékű árazása miatt előáll. Azért az egy vicc, hogy pl. ennyibe nem kerül egy autó teljes bcm-je, erősebb procival, nagyobb forráskóddal és százezerszer biztonságkritikusabb rendszerrel. :U

[ Szerkesztve ]

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#18) dchard válasza MaUser (#17) üzenetére


dchard
(PH! kedvence)

Kb mint a hp microserver. Mikor látták, hogy nagyon viszik, rájöttek hogy kétszer annyiért is el lehet adni, meg is duplázódott az ára, pedig sem a beépített komponensek, sem a darabszám, sem az infláció nem igazolta ezt.

Így működik a kapitalizmus. :)

Dchard

A továbbiakban nincs privát üzenetben segítség senkinek.

(#19) Kendek válasza MaUser (#17) üzenetére


Kendek
(PH! nagyúr)

A routerek piaca mára eléggé telített lett, alig van fejlesztési potenciál, és nincs mire marketinget építeni. Az emberek ténylegesen évekre veszik ezen eszközöket, szemben a videokártyákkal vagy az okostelefonokkal. De még a fagyi is jobban fogy, hiába csak nyáron van szezonja.
Ergo egy-egy drágább darabon hiába van arányaiban magasabb haszon, ha a nagyszámú eladások elmaradnak.

<-ƘƘ->

(#20) Chal


Chal
(őstag)

Attól olcsóbb, mert a szoftver egy rakás ... rajta. Z1-em van, reportolgatom a Zyxelnek a bugokat. Olyan alapvető funkciók nem működnek jól mint a portforward.

A Z2-őn is teljesen ugyanaz a firmware van, egy 12.04-es OpenWRT alapú szörnyszülött. Egyrészt hozzányúlt maga a Qualcomm is, "QSDK" néven adja a fejlesztői csomagot a gyártóknak, aminek az alapja az előbb említett OWRT verzió + belepatkolták a saját zárt forrású drivereiket meg egyéb patcheket. Másrészt a Zyxel ezen még tovább csavar kicsit, hogy legyen brandelt web felület, meg pár extra alkalmazás és script a háttérben. Ezek között szerintem kevés olyan van, ami nem hemzseg a bugoktól.

Jól jellemzi a dolgot az is, hogy a gyári firmware forrása tele van kommentelve a Zyxeles developerek által olyan dolgokkal amik arra utalnak, hogy nem is volt a kezük között se Z1 se Z2 a fejlesztés során, hanem mindenféle developer boardon dolgoztak. pl.: "Ezt a részt majd át kell néznünk ha kapunk végre a végleges termékből." :)

A firmwarek forrását egyébként a GPL-ből adódó kötelezettség miatt a kérésemre viszonylag könnyen odaadták, ebben korrektek voltak.

Újabb alternatív firmware (DDWRT, OpenWRT, stb..) egyikre sincs, pontosabban a Z2 egy picivel jobb helyzetben van ilyen téren, mert a LEDE Project (OpenWRT fork) támogatja 1-2 hónapja legalább, ha valaki netán megveszi, akkor különösen ajánlom hogy ezen firmwaret futassa rajta, és ne a gyárit.

Egyébként meg senkinek sem tanácsolnám a vásárlást, amíg a fenti problémák meg nem oldódnak. A Z2 megfelelője (ahogy azt már fentebb is írták) pl. a Netgear R7800. a Z1-é pedig az R7500, én sokkal inkább ezeket venném, mindegyik *WRT támogatja őket. A Z1 és Z2 akkor lesz ütőképes, ha megszabadul a gyártói sw-től, mert az 512MB ram, meg a 4GB mmc azért finom dolog.

[ Szerkesztve ]

(#21) MaUser válasza Kendek (#19) üzenetére


MaUser
(PH! addikt)

A routerek piaca 10 éve is telített volt, nagyjából ugyanazok a szereplők vannak (még az olcsó játékosok is ugyanazok: tenda, tp-link, zyxel, stb.).

Az emberek ténylegesen évekre veszik ezen eszközöket, szemben a videokártyákkal vagy az okostelefonokkal.

Ahogyan pl. az autókat is, sőt azokat még továbbra. Aztán inflációval kompenzálva azonos kategóriában meg egyre olcsóbbak.

Ugye azért te is érzed, hogy valami ott nem kerek, hogy ha egy 1043nd kerül 15-be, majd abban nagyjából csak egy proci cserével és egy plusz sáv miatt lett hirtelen 45 anno. Nem azt mondom, hogy a tp-link szedte ezen magát vastagra (mert éppen nem állnak túl jól elvileg), de hogy valahol hirtelen nagyságrendi drágulás jött be az alkatrészeknél, az felettébb furcsa...

[ Szerkesztve ]

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#22) Sub-ZeRo válasza citkar (#5) üzenetére


Sub-ZeRo
(PH! nagyúr)

Ennyiért veszel egy normális árú routert, egy nast meg hdd-t bele. Megvan a történt oldva.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| Track IR 5.| Honor 8

(#23) citkar válasza Sub-ZeRo (#22) üzenetére


citkar
(PH! addikt)

Kis lakásban kevés a hely, nem akarok több konnektort használni, nem akarok több kábelt, nem akarok több ventilátort, mint zajforrást, hisz ugyanabban alszom.
Szóval a megoldás egy router, ami bizonyos NAS funkciókkal is fel van vértezve, mint most, elégedett is vagyok vele nagyjából, pedig kisebb a teljesítménye.
Nem is értem egy erős hardware esetén miért hagynak ki ilyen ziccert. Biztos nem csak én örülnék neki. De hát a szoftver legalább olyan fontos, mint a hardware.

[ Szerkesztve ]

(#24) Chal válasza Sub-ZeRo (#22) üzenetére


Chal
(őstag)

28eFt volt az Armor Z1 akcióban, annyiért tuti nem veszel router+nas+hdd-t :)

citkar: Amúgy én portoltam a gyári Zyxeles os-re Transmissiont, teljesen jól működik, szóval megoldható a dolog.

Egyébként NAS+router kombót én is szeretnék, de szándékosan nem gyártják. A routerek és a NAS-ok is túl vannak árazva, ha megnézitek a 100-120 ezres nas-okat, akkor sokszor egy középkategóriás mobiltelefon HW köszön bennük vissza, csak éppen itt se kijelző, se akku, se gps, gsm modul, etc etc.. Viszont az elég jó buli a gyártóknak hogy arra állt be a piac, hogy az emberek 20-60eFt között veszik a routereket, meg még 50-120eFt között mellé egy NAS-t. Vicc a dologban, hogy egy cég mégis van, az pedig az Apple aki csinál ilyet, de a TimeCapsule-t meg más miatt nem szeretjük sajna, ráadásul nemrég jelentették be, hogy meg fogják szüntetni.

[ Szerkesztve ]

(#25) citkar válasza Chal (#24) üzenetére


citkar
(PH! addikt)

Ez az egyik dolog, ami miatt drága: a szoftver.
Persze lehet jönni azzal, hogy vannak nem gyári, jól muzsikáló, ingyenes szoftverek, az Asus-on a Tomato is nagyszerű, de mégsem tökéletes.
Egy Synology, Qnap NAS-on a hardware egy dolog, de gyakorlatilag a komolyabb NAS egy mini PC speciális szoftverrel. Ezt a szoftveres hátteret, az oprendszert, a telepíthető alkalmazások tömegét is bele kell számolni az árba, továbbá a szakértelmet, ami úgy oldotta meg, hogy komolyabb szaktudás nélkül is könnyen használhatóak.
Mert kétségtelen, hogy magadnak összerakhatsz sokkal olcsóbban egy servert, ingyenes operációs rendszerrel és alkalmazásokkal is működtetheted, ha megvan a szakértelmed és működni fog.
De egy drága étteremben sem csak az alapanyag miatt lesz drága a vacsora, szükséges más is és hiába tudsz főzni, elmész időnként egy étterembe és kifizeted a kajáért a pénzt, pedig otthon, önerőből olcsóbban is megoldhatnád. Szerintem ez is hasonló, a hardware mellett szoftvereket, azaz egy szolgáltatást is vásárolsz, ha nem magad akarod (már aki tudja) megcsinálni.

[ Szerkesztve ]

(#26) ncc1701 válasza citkar (#23) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

HP microserver + linux. Igen. érteni kell hozzá, de az enyémet 2 méterről már nem hallani, és van benne 4x3T WD RED+rendszer ssd. Routertől kezdve kb minden. Ha teszel bele wifi kártyát, akkor hostapd csomaggal AP is lesz belőle.

A hwsw fórumon leslie voltam. :)

(#27) SunMount3r válasza Chal (#24) üzenetére


SunMount3r
(PH! kedvence)

Az ASUS-tól egy 2 fiókos, router-es, média player-es All-in-One-ban kiegyeznék max 60K-ért. :K Hacsak nem valami "lefaragjuk itt is-ott is" félmegoldásos, vagy hevenyészett hybrid dolog lenne...

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#28) citkar válasza ncc1701 (#26) üzenetére


citkar
(PH! addikt)

Ez nagyszerű, de pl én sosem használtam Linuxot, így nehezen vagy sehogy se tudnám osszerakni. A szoftveres részével problémám adódna. Ha pedig utanajarnek, felteszem sok beleolt órára lenne szükség, aztán vagy sikerül, vagy nem. Míg azokat az órákat ha pénz keresesevel töltöm jobban is jarhatok. Persze így némi szaktudassal kevesebb marad.
Én örülök a könnyen használható NAS-oknak és rotereknek, de egy erőteljesebb kombináció sajnos még várat magára.
A kényelmet és a könnyű felhasznalhatosagot egyelőre sokba kerül megfizetni.

Egy hangtalan NAS - ba (ilyet is csak a QNAP-nal láttam) igazán beepithetnenek egy routert is.
Nekem a ventilátor hiánya fontos mert a közelében alszom, meg a 2,5-os HDD hangját is hallani este, az pedig még marad, mert az SSD még drága NAS-ba tarolasra.

[ Szerkesztve ]

(#29) dementor


dementor
(senior tag)

Már a külső is sokat sejtető. És a két pont közötti sebesség valami elképesztő.

"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."

(#30) ncc1701 válasza citkar (#28) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Ebben tök igazad van, aki nem ért hozzá, annak marad a gyári out of the box megoldás. Nincs ezzel semmi baj.
Viszont a 3.5"-os lemezeket hűteni kell. Muszáj. Azt meg csak ventilátorral lehet.

A hwsw fórumon leslie voltam. :)

(#31) citkar válasza ncc1701 (#30) üzenetére


citkar
(PH! addikt)

Ezért használok 2,5 noti HDD-t. Se hűtés, se külön táp, viszont sebességben elegendő, számomra.
Persze akinek nagyobb teljesítmény kell, nekik elkerülhetetlen a 3,5 colos HDD. Mondjuk, ha ügyeskednek nekem asztali gépből maradt két Scythe quiet drive-om, az nem csak passzívan hűt, de sokat halkít is.

[ Szerkesztve ]

(#32) rammstein99


rammstein99
(lelkes újonc)

Egyedül a felület miatt voksolok továbbra is a Synology RT1900-asra.

A tett halala az okoskodas

(#33) szaszlaci válasza ncc1701 (#26) üzenetére


szaszlaci
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"2 méterről már nem hallani, és van benne 4x3T WD RED"
"a 3.5"-os lemezeket hűteni kell. Muszáj. Azt meg csak ventilátorral lehet.

Ebben az esetben:
a) süket vagy
b) egy diszkó és egy gyár mellett laksz
c) mindkettő

[ Szerkesztve ]

■■■ Angyalföldi nagy lakás eladó: https://ingatlan.com/25923401/

(#34) temp123456 válasza Chal (#20) üzenetére


temp123456
(kvázi-tag)

Koszi, utanaolvasok, megnezem mire jo ez a LEDE, nem ismertem.
Fokent az fog erdekelni hogy ezzel mi az amit nyerek es mi az amit veszitek stockFW-hoz kepest.

(#35) Chal válasza temp123456 (#34) üzenetére


Chal
(őstag)

Tulajdonképpen perpill egy OpenWRT "reboot", egyelőre talán csak a webes felület más benne, de a háttérben ugyanaz van, mert nemrég indult a projekt. Tegnapi hír amúgy, hogy kibékültek, és újraegyesülnek (nem volt egy túl nagy dráma ezek szerint :) ), és elvileg az a terv, hogy a LEDE néven megy tovább az egész kóceráj, az OpenWRT név megszűnik.

(#36) leviske


leviske
(PH! nagyúr)

Egy 65k HUF értékű routertől nem kevés WAN/LAN-on az a 800-850MBps? A DIGI topikban többek is 900+Mbps-t mértek a harmada ennyibe kerülő ASUS N18U-val, élesben. :F

Nous ne vous oublierons pas. / 20150107 /

(#37) Chal válasza leviske (#36) üzenetére


Chal
(őstag)

Azért ne felejtsük el, hogy 800-1000Mbps körül már erősen bejátszik a kábelhossz, minőség, milyen minőségű NIC van a másik végén, milyen driverrel, stb..

(#38) Kendek válasza leviske (#36) üzenetére


Kendek
(PH! nagyúr)

Broadcom esetében aktív CTF-vel tényleg hozhatja a magasabb sebességet. Itt viszont eltérő technológiai megoldás van alkalmazva.

<-ƘƘ->

(#39) PrometheusX válasza hemaka (#16) üzenetére


PrometheusX
(fanatikus tag)

Egyetértek, otthoni felhasználásra overkill egy ilyen router (még ha egy kisebb szervert üzemeltet az ember, akkor is). Egy Asus RT-N18U (vagy az AC-s megfelelője) szerintem teljesen kielégíti az igényeket ennek az árnak a feléért / harmadáért.

Illetve ez csak a saját véleményem, de nem érzem a létszükségletét egy ilyen "gamer" routernek.

[ Szerkesztve ]

"Everything is just a matter of perspective.”

(#40) pilu85


pilu85
(őstag)

ereggyenek már, se ti se ők ne magyarázzák meg hogy a 65 ezret bárkinek is érdemes kiadni ezért. szép design, aki megveszi az egyen .... :D meg miylen sar már, kiadtam a 65 ezret, hazavisz,beüzemel, é
s ott csak áll a 65 ezer pár antennával. :) sztem elég lett volna a router házat piacra dobni. :)

[ Szerkesztve ]

"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.