- PLC programozás
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- Acer notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cyberpunk
félisten
válasz
pető bá' #135 üzenetére
A világ változik, ma már egy nyílt világban élünk, az információ, tudás elég gyorsan eljuthat a világ bármelyik szegletébe. Persze ez veszélyeket is rejthet, hiszen rengeteg hülyeség is terjeng a világhálón. Meg kell tanítani a gyereket, hogy kitudja szűrni ezeket, ehhez meg logikus gondolkodás kell, ahhoz meg tudás, annak az alapjait meg megadja az iskola is. Egyszerűen nem szükséges, hogy ebbe egy vallásos óra, vagy egy erkölcstannak gúnyolt valami beleszóljon. Túl sokra értékelitek ezeket ez jól látszik. Ti meg én is elfogult vagyok egy irányban, így nem fog közeledni az álláspontunk. A vallást nem részletezném tovább, az én szememben ezotéria az egész, de elfogadom, hogy sokan hisznek valami természetfelettiben, ha ez ad egy lelki megnyugvást, hát legyen, ki miben találja azt meg ez változó lehet.
Ez után meg csak politikailag tudnék erről csevegni, az meg szabálytalan ezen az oldalon.
-
Cyberpunk
félisten
A szakemberek ezt már megmagyarázták. Isten van, teremtés is volt a la Nagy Bumm, és mindent előre kitervelt, a világ működését pedig természeti törvényekbe rejtette.
Csak hogy a Big Bang is egy elmélet, igaz jelenleg ez az elfogadott, és a mérések is ebbe az irányba mutatnak. Képtelenek elfogadni, hogy valami keletkezhet a semmiből, márpedig igen! Részecske szinten protonok. Mondjuk ebbe nem mennék itt bele, lévén ez már kő kemény fizika.
Ám az Isten az maga is egy paradoxon. Ha Isten van, akkor ki teremtette az Istent? Mert hát a hívők szerint semmiből nem lesz valami, noha ezt a fizika cáfolja ugyebár. Na de akkor van egy Isten-Isten, de az sem lehet a semmiből és így tovább... Nincs logikus értelme a dolognak. Ezek után döntse el mindenki miben hisz. Én is hiszek valamiben abban, hogy nincs teremtő.
-
Cyberpunk
félisten
Én elismerem a kereszténység érdemeit, csak a hittant tartom nem az iskolába valónak. Viszont szerintem meg kéne érteni, hogy mi a problémán nekem, meg még másoknak is ezzel. Egyik írat a másik elé helyezve, szerintem ha nem várunk el 2 órás kiselőadást, akkor nyugodtan belevehető a többi "könyv" is. Ne felejtsük el, hogy az iszlámnak is komoly befolyása volt Európára, és ránk is. az arab számok, ami ugye indiai származásúak, de arab közvetítéssel jöttek be, és itt még nincs vége.
-
Cyberpunk
félisten
Tegyük ezt. Annyival még kiegészíteném, hogy persze mindenki eldönti, hogy mit tanít, vagy erőltet a gyerekére ebbe nekem nincs beleszólásom. A gyerek később meg majd eldönti járja e tovább azt az utat, vagy letér róla. Ki mennyire fogékony ezekre, vagy befolyásolható, a családon is sok múlik. De állami intézményekben ne! Oké rendben lehet mondani, hogy van helyette erkölcstan azt is lehet választani. Viszont így már nem mondhatom azt, hogy állami iskola nem vallás mentes. Szerintem a politikának és a vallásnak külön utakat kell járnia, egyiknek sem szabadna a másik ügyeibe belefolynia. Sajnos nem ez tapasztalható manapság nálunk.
-
Cyberpunk
félisten
Így van a hagyomány, de ettől ez mág az én szememben elitélendő. Hiába csinálják így a világ másik felén, azt is megvetem. Nincs ez így rendjén, a manipulálást meg nehezen lehet nem elfogadni. Mert ez bizony az akár hogy is nézzük, és lehet durván fogalmazok, de ez tény!
-
Cyberpunk
félisten
Semmi szükség erkölcsoktatásra, eddig sem volt, ezek után sincs!
A lényeg ott bújik meg a sorok között. Nincs hittan, nincs vallási nevelés, nincs hívő utánpótlás, kihal a vallás. Tiszta sor ez, de ha már a fene nagy erkölcs is téma itt, akkor mennyire erkölcsös az szerinted, ha kvázi belekényszeríti az ember a gyerekét teszem azt a keresztény vallásba, vagy a muzulmánba stb...? Lényegében manipulációról van szó.
-
Cyberpunk
félisten
Véleményem szerint vallásnak nincs helyes az iskolákban, sőt a Parlamentben sem lenne, de ez már politika. Nem folynék ebbe bele itt.
Én is kaptam hittant, templomba is jártam stb..., de végül ateista lettem. A miérteket nem magyaráznám különösebben, legyen annyi elég, hogy nem logikus valami misztikus természetfelettiben hinni, aminek a létezésére nincs bizonyíték, csak a hit, hát én racionális gondolkodású vagyok, így nekem a hit nem elég. Szerintem amíg a gyerek nem képes önállóan dönteni afelől, hogy hívő lesz e, vagy sem, vagy milyen vallással akar szimpatizálni nem szabad befolyásolni. Nyilván ha egy vallásos családba születik nem igen lehet e befolyás elől megvédeni, de persze embere válogatja. Az én családom is valamilyen szinten vallásos, de persze szerencsére nem mélyen hívő, végülén is elfordultam ettől az egésztől. A vallásos történetek viszont érdekesek, noha megtalálható gyakorlatilag mindben valami formában az okkultizmus. Viszont olykor érdekes tanulságok is levonhatóak, már ha eltekintünk a misztikumtól.
Mindent egybevetve ha a gyerek akarja, akkor hadd járjon hittanra. Igazából nem ezzel van a baj, ha nem azzal, hogy kötelező jelleggel behoztak két választható tantárgyat, ami amúgy teljesen felesleges lenne, és sok helyen csak időpazarlás jellegű a dolog. Inkább több sport kéne, vagy ahogy már írtam logika oktatás.
-
Cyberpunk
félisten
Totál fölösleges, inkább a logikus gondolkodásra tanítanák őket, arra nagyobb szükség van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B550M K épített PC Ryzen 5 5600G 64GB RAM
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest