- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Milyen joysticket vegyek?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
a 3020 kisebb, de az alig ezressel drágább 3220-on több a kinyerhető GPIO, külső antennája is van, szóval lehet bizonyos célokra az a jobb... alapból csak 32 mega ramja van, amiből ~8-9 mega marad szabadon egy tiszta openwrt-s bútolás után - van amire ez is elég - de azért hamar el lehet ennyit használni, ezért az enyém már átesett egy ramtuningon is: egy fél gigás noti DDR1 modulról átforrasztottam rá egy 64 megás csippet. ott van még a 3600 és 4300-as, aminek alapból 128 mega ramja van és a procija is jóval erősebb, de ez már az árukban is rendesen meglátszik...
-
Peter789
senior tag
már találtam kész kernel modul forráskódot is a 44780 kompatibilis LCD-k meghajtására, de mivel ezeknek elég egyszerű a meghajtása, lehet egy saját perl progival közvetlenül fogom végezni a kiiratást. a 3020-nak van 4 felesleges LED-je és 2 további funkció nélküli GPIO lába lehúzó ellenállásokkal, így oda lehet kötni az LCD-t. továbbá a kapcsolóit is ki lehet iktatni, így lehet még pár vezérlőgombot is rakni rá
viszont ha végül picit látványosabbra akarom venni a megjelenítést - a 44780 azért eléggé butuskán mutat - akkor egy USB-n csatlakozó PIC-el fogok meghajtani egy 320x240 felbontású 2.8-3.5 colos grafikus TFT LCD-t, valamint ez a PIC adhat akkor még jópár egyéb gombot, rotary encoder-t, stb... a mikroe VisualTFT csomagjával elég egyszerűen látványos megjelenítést lehet előállítani... akár még érintőkijelzős vezérlés is megoldható lenne, de mivel vizes környezetbe szánom, ezért nem biztos hogy erőltetem majd...
-
Peter789
senior tag
én is tervezgetek egy ehhez hasonló rendszert, de picit más irányból megközelítve: nem Pi-ra alapozva, hanem egy OpenWrt-s TL-MR3020-as routerre. a cd/mp3/flac lejátszás nem szempont nekem, inkább az online stream-ek megszólaltatása lenne a lényeg. már próbálgattam párat és az mpd tűnik a legjobb megoldásnak hozzá. pár gomb, egy LCD, némi programozás és már szólhat is. a wifi-jével a másik otthoni netet leosztó routerre is rá tud csatlakozni, így kábelezéssel sem kell szórakozni. a fürdőszobában szeretném kiváltani vele a régi sokol rádiót...
Új hozzászólás Aktív témák
- DOOM - The Dark Ages
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motoros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anime filmek és sorozatok
- The Crew sorozat
- Forrmell.enn
- További aktív témák...
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest