Új hozzászólás Aktív témák
-
pitbull93
tag
Sziasztok!Gs-1000-be jó corsair hx 750 tap szóval passzol bele?Köszi előre!
-
thomeef
őstag
Nah végre egy ház amin elkodnolkodom a Cm 690 után, csak ne kerülne 3x annyiba

-
WD40
aktív tag
Ez olyan, mint egy inox háztartási gép. Rengeteg hiányossággal és fölösleggel. Ennyi pénzért már össze lehet rakni egy komplett gépet integrált grafikával...
Jó, hogy zalman, ennyiért csak az lehet.
Nem csípem ezt a márkát, akármilyen szuper cuccokat is gyárt. Ha lenne fölösleges 46 ezrem házra, vagy kb. ennyit szánnék PC házra, sem venném meg. -
Dracula
őstag
Ez a hot swap panel nagyon bejön!

-
Biriboyka
senior tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
De nem ám! Aki meg akarta venni az viszakozott így nálam marad. Aztán meg úgy gondoltam, hogy elég a pc fejlesztésből - így a ház is erre a sorsra jutott - marad a konzol.
Meg aztán szép és jó is a ház és nekem nagyon tetszik még mindig bár osztom az előttem szóló úriember véleményét, hogy egy Antec P183-as jobban mutatna, de mind1.
szerk: ne azt a hülye porszűrőt nézzétek méár!! Tegyetek bele egyet és nincs vele gond!
-
Tifosi87
csendes tag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Mert ez milyen? Ennyiért?
-
Tifosi87
csendes tag
3 darab chieftec kijön ennyiből
zalman, nincs több kérdésem, leülök -
törölt tag
Ennyiért egyesek már komplet gépet vesznek manapság

-
nuke7
veterán
kicsit sok ez az ár ezért a házért, és pofátlanság hogy nincs benne porszűrő!

-
-XadAnuX+
őstag
Szuper kis ház, de kicsit sokallom az árát, persze a minőséget meg kell fizetni..

-
adalbert1
veterán
Lehet hogy bennem van a hiba, de ez ennyiért biztos nem kellene... Akkor már inkább Antec P183/193 vagy valami egyéb.
-
Solten
őstag
válasz
Neovenator
üzenetére
Nos, jó kérdés, én speciel nem erre szavaztam...

-
válasz
Neovenator
üzenetére
Én ezt nem rád, hanem a márka alapján vásárlóra mondanám.

-
Biriboyka
senior tag
Csak tisztázásképpen: egyedül a teteje ami "gyűjti" az újjlenyomatokat és a karcokat bár ezt egy puha törlőkendővel megoldható ( kivéva a karcokat persze ). A tesztben szerintem elírták, mert az oldalapokon abszolút nem érzékenyek az újjlenyomatra. Szálcsiszolt aluminum matt fekete festéssel.
Nekem egy teljesen fekete van ami szvsz szebb mint a fekete-ezúst verzió. A másik fele, hogy hatalmas a Collermaster házhoz képest.
Anno egy Giga Aurorám volt - ami méretében hasonlit a CM690-eshez -, de az annyira "kicsi" volt, hogy a 9800GTX berakásához kicsit "szét kellett feszíteni", ebben pedig szinte belesett. Kényelmesen lehet szerelni, a tápot nem csak úgy becsúsztatjuk hanem kis görgőkön keresztül "begörgetjük".
Egy Zalman ventiszabályzóval abszolút csendessé lehet varázsolni! -
zeg
őstag
Nem ártana ha az alaplapot a kártyákkal együtt egyben ki lehetne emelni pl egy műanyag fül oldásával. Nem feketére fújt karcolásérzékeny ujjnyomatgyűjtő borítólemezekkel kellett volna készíteni, hanem valami karcálló kemény műanyaggal vagy spéci festékkel bevontat. Ennyi pénzbe meg ekkora névbe igazán beleférhetett volna valami újítás....
(Vagy valami koppintás márkás gépek házairól)
Megj.: A kályhaezüst műanyagtól a sikítófrász kerülget, gagyi laptopokra emlékeztet
-
Tripower
tag
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
kifogást találsz minden házon ez izlés kérdése....
a cm690 is jó háziko ez sem rossz az hogy árban nagy külömbség ez van itt kicsit jobban meg kell fizetni a nevet ennyi de még mindig az izlés dönt.
nekem jobban bejön mint a cm 690 amikor megjelent már akkor szemeztem vele de leálltam a pc vel épités szempontból , de ha nem tévedek bár lehet igen talán ez az elsö fecske a zalmitól ami elérhetö áron 50k alatt van az atx-k közül.... -
D4rkAv3ng3r
senior tag
Miért talán 35-40-ért megéri? Szerintem rohadtul nem! Egy CM RC690 bőven tudja amit egy normális háznak kell tudnia, minden csicsa nélkül. Hot swap-ot persze nem de azt sem használja mindenki. Akinek meg nem jön be a külseje talál a 20-25ezres ársávban milliom egy ennél jobb házat is!
Az meg tényleg undorító lehúzás, hogy egy ilyen drága házban se porszűrő se normális ventilátor nincs. -
Tripower
tag
Kár hogy ilyen sokat kelett várni egy PH! ás tesztre erröl a házikorol az ára az elödhöz képest egész olcso (ezt csak képletesen irom hasonloság stb...) a gt1000 még mindig egy kilo!
nekem tetszett amikor megjelent az kábé 7-8 esetleg kilenc honapja volt de most is szép és igaz fel lehet hajtani 35-40k között is csak keresni kell! -
Edge
veterán
Az árán kívül a legnagyobb hibája hogy nincs benne porszűrő.
-
X@b3e
addikt
Az árának feléért jó vétel lenne...
-
Biriboyka
senior tag
Nekem ilyn van és tökéletesen megfelel! Corsair HX520-as táppal semmit nem hall belőle az ember és megfelelően hűvös is.
-
Napfénysüti
nagyúr
Jó háznak tűnik a teszt alapján. Mondjuk külsőre annyira nem jön be. Az ára meg számomra horror sajnos.

-
Teaway
veterán
Már megint ez lemezből kivágott takaró...mér nincs rendes ventilátor rács ott?

-
DesertDog
tag
Háááát azért ez a ház valójában nem ennyibe kerül. Másfél hónapja vettem 36-ért. Azóta javult az Euró, romlott az ÁFA, valahol ugyanott kéne lennie az árának, mint akkor.
-
Na erre lecserélném a Chifi tornyot... de ennyiért? :S
-
szab.tam
nagyúr
rosszul fogalmaztam. a csatlakoztatásnál való mozgáskori esetleges zárlatra gondoltam. mindegy. én inkább kapcsolóval oldottam meg,
igaz, ez inkább egy lengő sata kábel használatakor jöhet elő inkább, (ahogy én is használom a hotswap-ot), mint egy fix panelnél.és nálunk a téma jártasabb szakértő ajánlotta a kapcsoló beiktatását....
-
ronson
őstag
"de rátoláskor löket szerűen kapja az áramot, és könnyen felpörgési hibát eredményezhet, ami kíméletlenül a smart-ba kerül, ami nem jön jól a hdd eladásakor... (meg a winyónak sem tesz jót.)"
Ez egy marha nagy hülyeség.

Szerinted egy kétállású kapcsoló, hogy adja az áramot?
Ugyanúgy hirtelen.Egyébként a vinyónak pont a "löket szerű" áram kell, hogy a motor egyből a tervezett feszültséget stabilan kapja.
-
válasz
Neovenator
üzenetére
Mert Zalman.

-
Neovenator
senior tag
Szörnyű egy ház. Túlzó, ízléstelen, nem funkcionális, túlárazott.
Vajon miért ez nyerte meg a szavazást, mikor bármelyik másikat értelmesebb lett volna megnézni? -
Face8814
őstag
Ronda, drága, nem tetszik. Ezért az árért jobb alternatíva is létezik.
A kábelmenedzselése árához képest meg elég gagyi. -
szab.tam
nagyúr
válasz
(Darkwood)
üzenetére
erre lennék kíváncsi. rögtön fölforrna, vagy legalább a cpu-ra elég lenne-e? vagy mire elég?
mert kb. másfél éve volt itt egy teszt, ahol quad sli volt asszem, és a ház vízről ment egy qx9650. csak nem találom... -
szab.tam
nagyúr
hááát. én is szívesen megnéznék egy integrált vízhűtéses házat, lehetőleg 100k alatt, hogy mire elég?
képes-e lehűteni egy pl. 1.4 v qx9650 + pl. gtx285 vagy 4870/90-et, vagy ami éppen kéznél van.
és pl egy ilyenben, ami még az elérhető kategória. nem a legolcsóbb 60k, de nem is 100k fölötti:
jöhetne egy ilyen teszt....
-
Mostly Harmless
tag
ezt a felül bevezetett vízcsöveket nem értem.
a ház mellé rakom a reseratoromat, aztán a pumpa küzdjön, és nyomja fel a ház tetejéig a vizet? vagy hogy? -
(Darkwood)
őstag
-
Hawk1979
őstag
Jó cikk,de nekem egyátalán nem tetszik ez a ház,ennyiért meg pláne....
Nagyon fontos hsz volt,de meg kellett osztanom veletek a véleményem
-
rudi
nagyúr
No, melyik ház legyen legközelebb, Enermax Phoenix Neo, CM Gladiator 600, GB Cupio 6140 vagy Maxcube Amoris? Vagy valami más innen?
-
Mr.Csizmás
titán
kicsit sokba kerül rajta a gravírozás
-
Csabroncka
addikt
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Hát ez az! De ez a kis apró dolog gyakorlatilag az összes pozitív dolgot hazavágja.

-
teshow
csendes tag
nekem ezek a kis kompakt hazak jonnek be
Es ahogy a konfigot elnezem elfer benne minden ami fontos...
[link] -
tzsolesz
nagyúr
Egyik ismerősöm nem rég vett egy 20 éves 2105-ös LADA-t (1300m3), 40000-ért.
Van rajta 8 hónap műszaki, és elég jó állapotban van.
Ez többet ér attól? Szépen ellehet adni manapság a lemezt. -
Kaics
aktív tag
Drága és felesleges.
-
dani3l
őstag
válasz
(Darkwood)
üzenetére
Éppen ez az: az ára! 20-25 pénzért semmi probléma nem lenne a házzal, még talán 30ért sem (bár nem adnék annyit egy házért, de az más kérdés), de ez így irreálisan drága. Dehát mindenkinek annyit ér, amennyit ad érte.

-
(Darkwood)
őstag
Én még márciusban vettem 43K-ért! Én teljesen meg vagyok elégedve vele! Nem is értem mi a baj ezzel a házzal az árán kívül?

-
Mappa
addikt
hát az árán kicsit meglepődtem

-
Tituka
senior tag
jól néz ki

-
Chrys_
addikt
válasz
D4rkAv3ng3r
üzenetére
Az utolsó általam ismert hivatalos ára 250€ volt. Ennyiért megoldhatták volna jobban is. Nem egy kis olcsó HTPC-ház esetén sokkal jobb elhelyezést láttam.
-
devast
addikt
Ezt mondjuk elfogadnám a rebel12-őm helyett, de 50k-t tuti nem adnék érte... akkor már inkább valami lian li.
-
Solten
őstag
Nem venném meg, de tetszik a sok apró ötletes/praktikus megoldás.
"A házhoz két ZM-F3 típusjelzésű Zalman hűtőt kapunk beszerelve, amiket közvetlen a tápra vagy az alaplapra is köthetünk. Feliratuk szerint nagyon halkak. Mint később, a tesztelésnél kiderült, ez azért nem teljesen igaz. "
Igen, nekem is van egy F3, hangos sz*r...

-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Ezért kell használni USB hosszabbítót úgy befér egymás mellé két vaskos USB kütyü. ;) Nekem is közel van a 2 előlapi USB port a CM Elite 331-nél.
Egyébként tényleg drága túl van árazva. Ebben a színben nem jön be a full fekete sokkal szebb.
Ennyi pénzért inkább CM Cosmos-t vennék, az sokkal szebb és jobb is. igaz én sem adnék 10-15ezernél többet ki egy házra.
-
Zoddo
csendes tag
(Nekem ilyen van otthon.)
De a vinyókat rendesen hűti a régi típus is (a ventillátor nélküli), mivel főleg onnét szívja be a levegőt.
Ez meg is látszik a sok poron ami ott lerakódik.
Szerintem jó kis ház ez, én futár díjjal együtt vettem 36eFt-ért.
Szóval én sem értem mért lett ennyivel drágább. -
tzsolesz
nagyúr
46000HUF!

Ennyi pénzért PC-ét is lehet venni, nem egy nyomorult lemezkupacot.

10K-nál többet soha nem adnék ki házért.
Így ez nem az én kategóriám.Bár nem tudom mivel tudna többet a jelenlegi gépem egy ilyen házban. Talán 1920x1080-ban menne a GTA4?
Vagy 5C-al hűvösebb lenne minden? Vagy jobban elférnek az alkatrészek?
Ez meg ér pluszban 36K-ót? 
-
P.e.t.ya.
senior tag
Ennyi pénzért elvárná az ember,hogy ennyi pénze legyen

-
zuchy
őstag
Szép ház elég jó, de a vinyókat nem hűti semmi, ennyi pénzért elvárná az ember...
Meg amúgy is piszok drága. -
szab.tam
nagyúr

konkrétan arra gondoltam, amikor a házba befelé meleget fúvó sli 2x8800gt-m volt. annak a tápkábelei. alul az összes pci is tele. 2 tv, hangkari. hdd-k. 3 mobilrack, 2 optikiai. a hűtés miatt oldalsó 2 venti is. venti táp kábel. elosztó. rámálom volt. még ekkora házban is alig ment rendesen a szellőzés. az oldalfalat is sokszor nehezen tudtam rárakni a tekergő kábelektől, még modulásris táp mellett is. biztos lehetett volna ügyesebben is...
de aki telepakolja, nem lehet neki elég nagy házat tervezni...
-
Peti78
őstag
Azért elvárnám ennyi pénzért, hogy több ventihely legyen benne, és 14 cm es ventiket is lehessen azokba szerelni.
-
Nekem a ház nagyon nem tetszik, sem külsőleg, sem belsőleg. Az ára meg
Olcsóbbért lehet sokkal jobbat is találni. Mondjuk minden Zalman cucc túl van árazva... A teszt azért jó lett 
-
Ősember
őstag
nem akarok beleszolni, de nekem egy antec solo-m van es a kelebeleket el tudom rendezni minden gond nelkul. jo kabelezeshez es szellozeshez nem kell ekkora haz. akarhonnan nezem ez overkill. akinek meg kell 6-7dd, az nyilvan sporolt mar annyit a jatekokon es filmeken, hogy megerje neki egy ilyen kaliberu haz

-
szab.tam
nagyúr
sokszor nem lehet eléggé túlméretezni valamit. hidd el, hogy sokunknak egy ilyen ház is kicsi tud lenni....

vannak, akik összeraknak, (rakatnak), egy gépet, és 3 évig ok.
de mi,a kik sokat bütykülönk bennük, a szerelhetőség is fontos. a méret növekedésével általában, (nem mindig), ez is javul. az egy dolog, hog yegy kisebb házba is 1x, pajszerral be lehet feszíteni mindent, de sokszor a rejthetetlen kábelek megakadályozzák a keresztbe szellőzést. a nagyobb házak szellősebbek is, pláne telepakolva. (igaz, csak általában, ez sem mindig.) -
marcias
őstag
Nagyon bízom benne, hogy lassan végetér ez a bigtower korszak. Tele van elavult, túlméretezett megoldásokkal. 43hdd, 13 odd, 20 bővítőkártya. Ennek köszönhetően ilyen nehéz, nagy és drága. Megláttam az első két méretet, 500x600x... úristen. 2009-et írunk, kisebb helyre is be lehet szerelni olyan konfigot, amik általában egy ilyen házba kerülnek. És akkor nem elég ez a sok kompromisszum, a magas ár, és még így is bőven van benne hiba.
-
kagyula
aktív tag
-
dani3l
őstag
Az igaz, hogy a nevet kell megfizetni sajnos, de a név már lassan egy 'vicc' lesz és nem egy márka.. Komolyan, most ez mi?
Alig 2 hónap alatt 14ezer forinttal drágult, és még ventiket sem képesek az elejébe tenni, előlapi csatlakozók szintén gagyik, alsó tápos megoldás és a kábelrendezés meg a jó nagy hely az frankó, de ez önmagában nem ér ennyit. 
-
kagyula
aktív tag
"Pár hete" (két hónapja) a haza pályában ez a ház 12.000.- Ft-tal olcsóbbra volt kalibrálva.
Ez ám a valami. -
Xirtam
veterán
Naná, hogy mocskos drága!
Maradok a CM-690 nél akár mikor emelé a zalman mellé tenném! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mazsika
őstag
uhhh ez nagyon nagyon mocskos drága sz.tem...

-
szab.tam
nagyúr
de azért még hozzá kell tennem, hogy maga a hotswap eme megoldása zseniális. mármint, hogy egyálatlalán van. nekem ez elég sok macerát jelentett. nemrég találtam rá megoldást itteni fórumtársunk ötleteivel.
a hibái ellenére csak ezért a megoldásért is lehet, hogy sokan döntenek a ház mellett, akiknek ez fontos.
a hdd fiókok eléggé hasonlítanak a cm690-ben lévőkhöz. ha az ember tud még ilyen kereteket szerezni, akkor sok-sok winyót így lehet tartani akár a szekrényben is, mert ad egy minimális mechanikai védettséget. (pl. ha leteszem, nem rögtön a winyó alja ér le.)
és ebben a házba, ily módon jól lehet cserélgetni.azért megnéztem volna a tesztben egy 100-200 egymás utáni le-, föl csatlakozást, kihúzgálással együtt egy hotswap helyen. kilazul, törik-e valami?
és előtte, utána egy hdsentinel... -
Ari18
őstag
tavaly majdnem sikerült egy ilyet beszereznem, Stacker lett a vége 23k-ért. Jobban jártam mint ezzel. Sokat kérnek a névért. Nem is szép.

-
bsh
addikt
"Így az eredmények korábbi tesztjeinkkel is összevethetőek."
"Végül megadtuk a kegyelemdöfést, és a nyári meleg ellenére kikapcsoltuk a szellőztetést."
tehát nincs légkondi és állandó szobahőmérséklet. akkor hogyan is vethetők össze az eredmények a korábbi eredményekkel? mondjuk egy téli teszttel? őőőő.... sehogy? -
Szép, meg jó, meg minden, de nem tetszik.
Az ára meg pláne nem, túl sok belőle a név értéke. -
szab.tam
nagyúr
na, ezt még 2x átolvasom, de pár dolog, ami élből kiverte a szemem:
az előlapi, (fölső), csatikon nincs e-sata?
a hotswap megoldásnál külön áramkapcsolló nincs? -tudom, hogy a sata kibírja a lehúzgálást, sőt ott a leoldás előtt ki is tudom kapcsolni szoftveresen a hdd-t, de rátoláskor löket szerűen kapja az áramot, és könnyen felpörgési hibát eredményezhet, ami kíméletlenül a smart-ba kerül, ami nem jön jól a hdd eladásakor... (meg a winyónak sem tesz jót.)
a felső 2 venti az egyik belső képen úgy néz ki, hogy a házon belül van, és kifelé fúj. egy másik képen, az 1. oldalon hátulról pedig úgy, hogy a fémváz fölött, azaz kifelé szív. (a 2 hanghatásilag nem ugyanaz, mert a szívás nagyobb hanggal jár.) lehet így is, úgy is?
ha belüre teszem a ventit, kívül, a rács fölött, a burkolat alatt elfér egy kettes vízradiátor? vagy ez csak optikai csalódás?szerk:
az alaptípuson 46k-ért nincs a hdd-k előtt venti. a műanyag keret miatt a hő még el sem tud vezetődni. egyes, forróbb winyók ott pusztulnak meg. azért ennyi pénzért ez igen gáz...
vagy csak 5400-es f2-t szabad beletenni?

csili-vili, szép, de nem átgondolt, gagyi megoldások....
-
Chrys_
addikt
De utálom, amikor az előlapi USB-csatik egymás mellett ilyen közel vannak elhelyezve...
A Lian Li házamon is pont így van: egy pen-drive mellett vagy a fülhallgatót, vagy a másik csati esetén egy másik USB-s eszközt nem tudom bekötni. -
-
FRENK1988
veterán
válasz
LackoMester
üzenetére
Az ár nagyon el van mérve a tudáshoz képest. szvsz
-
LackoMester
addikt
szép meg minden
,de még 1x BigTower házat nemvennék.... 
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

integrált cucc vs 3lotyo?
3lotyo!
Nem csípem ezt a márkát, akármilyen szuper cuccokat is gyárt. Ha lenne fölösleges 46 ezrem házra, vagy kb. ennyit szánnék PC házra, sem venném meg.

, momentán mondjuk üresen mer behalt a bene lévő lap, és most kibeleztem. Amúgy semmi xtra klasszikus kialakítású 1-1 venti elöl-hátul típus, csak jó lenne róla olvasni.