- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bibe
csendes tag
válasz gyugyo79 #814 üzenetére
Nálam se jön vissza sleep-ből CEC-re. Pedig már a fejlesztői beállításokban is bekapcsoltam, hogy ne menjen el aludni és mégis elmegy. A Daydream is ki van kapcsolva.
Viszont Bluetooth-on látom és ha a telefonommal megpróbálom párosítani, akkor feléled 10-ből 8-szor.
Eléggé fapados dolog, meg ennyi erővel a saját távirányítóját is használhatnám...Valaminek még valami ötlete nincs erre?
-
azbest
félisten
Tévétől is függ, esetleg annak a beállításait is érdemes megnézni.
Írnak olyat, hogy majd nougat alatt több opció is lesz a mi boxon is, csak győzzük kivárni mire a végleges megjelenik rá.
Pár ötletet innen is lehet meríteni [link], például
- samsung tévén a home gomb pár másodpercen át való nyomása felkeltheti.
- talán sony-nál is
- 2x nyomni a home gombot
szerk: ó bocs, ez utóbbi lehet a fordított irány, a mi boxszal a tévét bekapcsolni[ Szerkesztve ]
-
kelus
újonc
Sziasztok. Én is vásároltam egy ilyent nemrég, meg is vagyok vele elégedve, de miért ne lenne gyerek egy gyerek ha nem nyomkodná el a beállításokat. Szóval most valami korlátozott módba kapcsol egyből és többféle gomb nyomás variációt kér, de a másodikon nem enged túl ahol a vissza nyíl és a kör közös lenyomását kéri. Mi ilyenkor a teendő, hogyan tudnám vissza állítani ?
-
azbest
félisten
a távirányítót hiányolja? Ha eltávolítottad a bluetotth eszközökből, akkor azért keresi.
Itt egy példa 35 másodperctől [link]
közel kell vinni teljesen a távirányítót a boxhoz és azt a két gombot nyomva tartani egyszerre, amit jelez. Lehet csipog is majd. Ha lemerült az elem, akkor is megeshet, hogy elemcsere kell, meg lehet nézni a töltöttségét.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
esetleg próbálhatod úgy is, hogy az ok gombot nyomod a tárcsa közepén. De néhány centire a boxtól. De elég egyértelmű az útmutató, hogy melyik két gombot kell nyomni a resethez. [link]
Ha követed az útmutatót és sehogy sem akar működni, akkor lehet elromlott a távirányító.
Egérrel, vagy telefonos távirányító appal addig is tudod irányítani, esetleg gyári visszaállítást csinálni. Nem tudom hogy sikerült e valamit nagyon elállítani vagy csak elromlott.
[ Szerkesztve ]
-
kelus
újonc
bekapcsol, megjelenik a kezdő menü, kiírja hogy korlátozott mód és kéri hogy nyomkodjam a középső gombot, kb. 30 mp után kéri hogy nyomkodjam a két gombot egyszerre, de erre semmi reakció sok-sok percen keresztül sem. tablettel rá tudok csatlakozni ? valami app-al vagy bluetoot-on ?
-
EmThor
addikt
Sziasztok, most vettem 4K HDR tv-t, a beépített lejátszója nem az igazi.
Kellene egy külső lejátszó, ami viszi a 30-40-50gb-os 4K HDR .mkv állományokat is.
Htpc-t építeni hirtelen drága lenne, ezért szeretném megkérdezni , hogy ez a lejátszó elbír-e ilyen mkv fájlokkal, usb-n radugott külső hdd-ről lejátszva?
Ethernet kar h nincs rajta , a routerre raktam egy hdd-t, onnan játsszuk le hálózaton a filmeket, félek a wifi kevés lesz a full hd mkv-hoz.
HBO előfizetésem van, de olvasom h ezen a gépen nem megy a HBO go, ez nem jó
Netflixet lemondtam, jól megy az angol de kevés a tartalom, nem éri meg.
Köszönöm a segítséget!
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
blakey
titán
Mecool M8S Pro L Android TV-vel jön, megy a Netflix HS, YT 4K, egész jó, ráadásul a Nexus féle ATV is telepíthető, azt még nem próbáltam.
(#863) azbest
Leia (Kodi 18) alá már van HBO Go kiegészító.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
azbest
félisten
A nem hivatalos androidtv sajna sosem fog chromecast módot tudni. Olyan szolgáltatásoknál jól jön, amire nincs natív app.
A nem hivatalos kiegészítőkkel az a probléma, hogy elvileg sértik a szerződést, ami bár elméleti kérdés, de elvileg beleköthetnek.
Technikailag pedig bármikor jöhet változás, ami miatt elromlanak, aztán az önkéntes addon készítő vagy követi a módosításokat, vagy nem. Persze a semminél jobb.Ezzel nem akadékoskodni akarok. Mindenkinek azt kell vásárlás előtt tisztáznia magában, hogy mire akarja használni az eszközt, hogy arra az alkalmas-e, s aszerint választani.
[ Szerkesztve ]
-
szutyi1
csendes újonc
Aki egy elegáns, letisztult felhasználói felületre vágyik az kerülje nagy ívben ezeket a boxokat. Megnéztem erről egy videót működés közben, elképesztő, hogy milyen összehackelt kinézete van a UI-nak.
Ha valaki hackelt cuccra vágyik az meg inkább vegyen egy sima Andoidot futtató rendszert, az Android TV csak hátráltatni fogja.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Van rá TVStock Nexus ROM, frissítéssel rá lehet tenni, de nem az OS a lényeg, hanem a Widevine L1, HDCP 1.X tökéletesen működik a Netflix HD, YT 4K, stb. LibreELEC is hibátlan és ez a lényeg, LE9-cel lesz maga a kánaán.
(#866) szutyi1
Nekem sem tetszik a GUI, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy mit tud, LibreELEC-kel hibátlan médialejátszó, a TV-men Android TV OS van, de ha már adni akarsz a kinézetre akkor Apple TV, annál jobban összerakott, működő gyári rendszert még nem láttam az okos lejátszók világában ráadásul most jön az automatikus frekiváltás is, tehát lesz 24p, stb. Tudom milyen a szép és jó rendszer, van néhány boxom a polcon.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Amúgy nem vagyok híve az olcsó boxoknak, néha vitába keveredek egyesekkel, de ez a box rendben van, főleg úgy, hogy a LibreELEC megy rajta hibátlanul, ha másért nem, ezért biztosan megéri. 1 hete vettem, hogy kipróbáljam milyen az S912 SoC 3GB RAM-mal és nagyon rendben van. LE-t használok, nem érdekel az Androidos huncutság, arra elég a TV.
[ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
Ma megérkezett a Ugreen-es USB-LAN adapter, USB 3.0-ás típust rendeltem, nem volt sokkal drágább. Szépen megy rajta minden tartalom, viszont 4k videó esetén kicsit elszomorodtam. Ugyanis van egy Spiderman Homecoming 50gigás 4k mkv, amit az első 5 percben tökéletesen lejátszott, viszont a Planet Earth 13gigás 4k mkv-val már meggyűlt a baja. Egy-két percig szépen ment, majd egy pillanatra elment a hang és a kép is megállt (tényleg csak egy pillanatra), majd ment tovább. Meglepődnék, ha a LAN kábelezés nem lenne elég neki... Viszont felvetődött bennem, mivan ha a mi box nem képes megfelelően feldolgozni a videót. Kicsit utánaolvastam, és néhány helyen (review és reddit) írták, hogy csodát nem szabad várni 4k terén. Keményen küzdeni fog ezekkel a tartalmakkal. Ez kicsit most meglepett, hiszen pont a 4k miatt vettem, és lemondtam a Chromecast Ultra-ról...
Ti mit tapasztaltatok 4k tartalomlejátszásnál? Előfordulhat, hogy éppen egy rosszul kódolt videótartalomba futottam bele? (időm még nem volt huzamosabb ideig 4k tartalmat nézni)
-
-
azbest
félisten
válasz bexinho23 #870 üzenetére
mivel játszottad le? kodival?
A ripeknél szokat számít az is, hogy milyen elvetemült módon konvertálták át, amikor lemásolták a lemezről. Esetleg eleve sérült a fájl.Ha jól emlékszem, akkor az általános androidos dekódoló libet tudja használni a kodi. Az amlcodec-et alapból nem látja. Az utóbbi libreelec alatt sokkal kifinomultabban tudja kezelni a hardveres dekódert, de ez nem elérhető mi boxon. Talán majd a nougat frissítéssel ez is finomodik még, ha elérhetővé teszik (jogosultság) a programok számára a megfelelő dolgokat benne.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
A neon kodek emlékeim szerint a különböző cpu-val végzett hang dekódolásokhoz kell. A képhez a rendszer hardveres lehetőségét használja, úgy melékszem ott lehet trükkösebb módokat is bekapcsolni, de anno tableten nekem csak instabillá tette az eszközt Mondjuk tévén nem néztem még mx playert.. .most feltettem, hát nem úgy néz ki, mint amit kényelmes távirányítóval kezelni... mármint kézzel bepötyögni mindent...
[ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
Igen, Kodival játszottam le. Majd kitapasztalom akkor, hogy milyen kódolásúakat, bitrátájúakat visz problémamentesen a box.
(#871) wzol
Hálózaton biztos nem lehet problémás a lejátszás, teljes sebességgel jön minden (komolyabb Asus router osztja meg a hálózatot). Meg ugye most már LAN kábellel van összekötve a router és a box. Mindenesetre hétvégén teszt alá vetem a boxot. -
wzol
tag
válasz bexinho23 #876 üzenetére
A technikai feltétel még nem biztos, hogy elég az akadásmentes lejátszáshoz. Kodi esetében a buffert érdemes egy kicsit feltolni - főleg hogy ez egy 2 gigás kütyü. Itt van, hogy hogyan.
-
qqzs
őstag
Ez jobb vagy rosszabb mint a sima harmas?
Es ez szerintetek melyik verzio international vagy kinai?
Most 50usd kuponnal[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
donjohnson
addikt
hardvert tekintve szerintem ugyanolyan. az az összehasonlító kép a csíkkal elég megtévesztő. a simában is 2 giga ram van és 8 giga rom.
ha karácsony előtt meg szeretnéd kapni, akkor szerintem magyar boltból vedd.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
azbest
félisten
válasz donjohnson #881 üzenetére
A hardver hiába ugyanaz (a távirányító nem hangos a kínai boxhoz). de a szoftver nem csereszabatos. A kínai verzió is valamilyen androidra épülő rendszerrel jön, de semmi google szolgáltatás nincs rajta, hanem mindenféle kínai szolgáltatásokhoz lehet használni. Átszoftverezni sem lehet teljes értékű nemzetközi változatra [link].
-
Gyb001
senior tag
Sajnos uart kell hozzá, úgyhogy szét kell szedni a boxot. :/
Csak pár környezeti válltozót kell átírni hozzá
setenv bootcmd "run start_autoscript; run storeboot;"
setenv start_autoscript "if usb start ; then run start_usb_autoscript; fi; if mmcinfo; then run start_mmc_autoscript; fi;"
setenv start_mmc_autoscript "if fatload mmc 0 1020000 s905_autoscript; then autoscr 1020000; fi;"
setenv start_usb_autoscript "if fatload usb 0 1020000 s905_autoscript; then autoscr 1020000; fi; if fatload usb 1 1020000 s905_autoscript; then autoscr 1020000; fi; if fatload usb 2 1020000 s905_autoscript; then autoscr 1020000; fi; if fatload usb 3 1020000 s905_autoscript; then autoscr 1020000; fi;"
setenv upgrade_step "0"
saveenvÉs innét letölteni az armbiant.
Még sosem használtam libreelecet, nem nagyon értek a lelkéhez, de szerintem megoldható.
Igen v1028, de szerintem nem függ tőle.
[ Szerkesztve ]
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
qqzs
őstag
Honna legolcsobb ez most? Es legegert milyet ajanlotok hozza ha nincs benne alapbol
Eladó: GTS450
-
bexinho23
őstag
Kodit sikerult beallitanom, hogy nagyobb legyen a buffertar. Viszont a gyari youtube app lan kabelen egyszeruen nem mukodik jol. Buffer health jobb minosegu videok eseten 13-18s korul van, es hiaba allitom le a videot, nem bufferel, csak beall egy kozeli ponton. Igy egy video nezes kozben (pl. Magyarosi Csaba uj videoja) szinte percenkent kattan egy pillanatra a hang meg a kep. Nem irja ki hogy bufferel, egyszeruen csak egy rovid pillanatra beakad. Neten egyaltalan nem talalok erre megoldast, beallitasi utmutatot, otletelest. Nalatok nincs gond a youtube appal lan kabelen? (ugreen 3.0).
-
azbest
félisten
válasz bexinho23 #889 üzenetére
nekem wifivel sincsen... az új youtube app megy, ami úgy néz ki, mint a https://www.youtube.com/tv pécén nézve?
Vagy a régebbi, ami így néz ki [link]. Ebből a fajtából a legutolsó volt ugrálós, de annak át kellene frissülnie már az új tévésre.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz bexinho23 #891 üzenetére
nézd meg, hogy 1304-es verzió e a firware, de mintha ezt már egyszer mondtad volna. Menj a play storeba, ott nézd meg hogy frissítésre kínálja -e az új verziókat.
Nekem valamiért az 1304-re váltás után beragadt a play store, csak forgott várt... kellett nyomnom egy adatok törlését a play storera (vagy ha egyszerűbb a teljes készülékre egy gyári visszaállítást a menüben). Akkor újra belépve meggyógyult és ment a frissítés rendesen. Nálad is ez lehet a baja.
-
bexinho23
őstag
A youtube 2.01.04 - 2017.08.27.
Mi Box fw - MOB31Z 1304Amúgy találtam itthon egy UTP kábelt, ami fogalmam sincs, hogy miben másabb, mint az előző (egyiket talán a NAS-hoz kaptam, másikat routerhez, vagy valami máshoz). Nem sérült egyik sem, 1,5 méteresek, külsőleg csak a színük más.
Viszont fél óra youtube-ozást követően nincs az a furcsa beakadás annak ellenére, hogy a youtube streaming details-nél minden u.az. Talán a network activity mintha többször mutatna értéket, ami korábban szinte mindig 0-án állt.Este kipróbálom a 4k-t.
-
Angelo69
senior tag
Mediaplayer vásárlás előtt állok, és nem tudom eldönteni, hogy ez jobb vagy a ZIDOO.
Tudnátok tanácsot adni?Előre is nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."
-
bexinho23
őstag
Hajajj, igazad van. Mindenesetre a másik UTP kábellel mintha megszűnt volna a probléma. Bár volt egy újraindítás, routeren másik portra dugtam (NAS-sal megcseréltem), illetve az adapterből is ki-be húztam. Szóval mindent megtettem, hogy jól működjön. Amúgy USB2.0-ás porton 4K lejátszásra elég adat fér át?
-
-
DarkChild
senior tag
Üdv! Akinek EU-s Mi Box-sza van (mondjuk EUStocktól rendelt), megtenné, hogy megnézi nekem, hogy a távkapcsoló elemfedelében milyen szám van? (Az alábbi képen nyíllal jelölve a helye.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.