Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Faby

    senior tag

    válasz qltsar #3176 üzenetére

    Szia, összehasonlítási alapom nincs, ami neked kellene, de a rendszer szerintem mind gyári EEA, mind xiaomi.eu dev rommal sima, nincs jele akadásnak, lagnak.

    Üzenetekre ugyanaz igaz itt is, sokrétűen lehet/kell beállítani, de ha egyszer végigcsináltad, utána jó.

    Közelség érzékelő nálam jó, most csak azért van néha gond vele, mert elég gagyi üveg van rajta, addig, míg meg nem érkeznek kintről a jobbak, ajánlottak. Üveg nélkül semmi gond nem volt vele.

    Kijelző érzékenységgel nincs gond, igaz, egyszerre legfeljebb 3 ujj volt, amit használtam, gond nélkül.

    Garancia: két év gyártóit valóban csak a xiaomi.hu ad, de szerintem az olyan boltok, mint alza, megbízhatóak ebből a szempontból is. Többen emlegették a Turbadó prémium garanciáját is, mint flottul működőt. Neked kell eldönteni, kintről nem biztos, hogy jelen árfolyam mellett megéri megvenni, főleg ha valahol van még készleten régebbi beszerzésű.

    Xiaominak Magyarországon a Wayteq a hivatalos szervize, de ők sem javítanak itthon semmit, küldik ki külföldre, azt hiszem Lengyelországba.

    NFC-t nem használtam, paypassos bankkártyát érzékelte, mint NFC tag :DD

    Az itthon vásároltaknál 100% a Gapps ellátottság, de szerintem a kintről érkezett, Global romos telókon is.

    Bootloadert a xiaomi.eu rom felrakása miatt nyitottunk páran, több beállítási lehetőség, AOD minden értesítésre jelez, optimalizálások (pl preferált hálózattípus LTE/UMTS auto (PRL), amivel nagyban csökkenthető a cellakészenlét fogyasztása (nem keresi állandóan a kínai frekvenciákat. Be lehet kézzel is állítani, de újraindítás után visszaáll)
    ROOT fontos volt nekem a Tasker és Adaway meg még néhány progi miatt, valamint a nem kívánt alkalmazások eltávolítása miatt. (az mondjuk lehetne gyári romra is)

    Bootloader nyitása elvileg garanciavesztéssel jár, tapasztalatot még nem láttam ez ügyben, hogy volt-e bárkinek problémája ebből, de gyári rom visszaflesselésével zárható, a telefonról tudomásom szerint eltüntethető a nyoma, kérdés, hogy imei alapján ellenőrzik-e a kínai szervereken.

    Összefoglaló híján kb ennyi.
    Esetleg még érdemes nézegetni egyéb Xiaomi telók topikjait, szerintem az ott lévő infók jó része releváns lehet MIUI vonalon, nem hardver/készülék specifikus dolgok jól össze lehetnek szedve.

    (#3180) qltsar
    Meg kell különböztetni a hivatalos romokat: Global és EEA (meg van még egy orosz, ill indiai) és a xiaomi.eu romot. Utóbbi nem hivatalos, custom romnak minősül, bármennyire is "gyári" közeli (alapja a kínai fejlesztői rom).

    [ Szerkesztve ]

    A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!

Új hozzászólás Aktív témák