Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Dell notebook topic
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faby
senior tag
Csak érdekesség
Ma botlottam bele ebbe az áruházba:
mishop.hu
Erősen hajaz a xiaomishop.hu-ra, talán nem véletlenül, ők a xiaomishop magyar partnerei.
Nekem ez új volt, de nem is ez a lényeg.
A durva az árazás: MI9T 6/128-as 145 990 Ft
Van élő ember, aki ezért az árért ott vásárolna?
(Csak zárójelben, a xiaomi.hu-n ugye 114 990 a 6/128, igaz, jelenleg csak piros van)A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
Aktuálissá vált a telefon beszerzése, sajnos a xiaomi.hu-n egyik szín sincs készleten.
Van valakinek infója arról, hogy mikor várható? Nem szeretnék lemaradni...
Esetleg más, megbízható ajánlott forrás, ahol rendes áfás, cégben elszámolható számlát adnak?Köszönöm.
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz Szeszkazán #537 üzenetére
Na ezt nem értem, milyen ufók?
-
Faby
senior tag
válasz #42308056 #542 üzenetére
és @Sanyesz.
Kösz, így már ok.
És ezeknél rendes, magyar 27%-os ÁFÁ-s, cégnél elszámolható számlát adnak?
Turbado-val kapcsolatban rémlik valami bérléses turpisság... xiaomshop meg 0%-os angol számlát ad...[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz PowerBuldog #545 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz Kolondrum #548 üzenetére
Ha magánba kellene, én is elgondolkodnék a GB vásárláson, kisebb tételek (apróságok, miband2, Amazfit Stratos) már jöttek onnan.
De most nekem rendes, hazai áfás elszámolható számla kell, mert a cég fizeti a telefont (ha elfogadnám a Samsungot, vagy iPhone-t, még ennyi gondom se lenne, azt ők intézik), ezért megy az agyalás.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
A kijelző foltosodás azért annyira nem fehér holló.
Redmi 4, 4x, Redmi Note 4 tulajok tudnának mesélni, de Redmi 5 Plus (feleségemé) már másodjára sárgul be, itthoni, szolgáltatói beszerzés, így a garancia nem is volt kérdés, egy hét alatt megcsinálták. Most majd kíváncsi leszek, mit szólnak a 2. alkalommal...A külföldi beszerzéshez: van, amikor megéri, van, amikor nem. Megjelenés után, főleg, ha itthon még nem, vagy csak horror áron kapható, alternatíva lehet, különösen, ha pl PayPallal fizet az ember, elég jól védve van, még postázást is állják, ha gariztatni kell. Tény, hogy hosszadalmas, foglalkozni kell vele, és több kört kell futni, míg rendeződik, de nem lehetetlen. Kisebb tételeknél nekem pozitív a tapasztalat, postán eltűnt, vagy hibásan érkezett termékek esetén visszaadták a pénzt, vagy küldték a cserét. Szerencsére nem sokszor.
A Mi9T szerintem most nem éri meg külföldről, nincs már akkora árelőnye. De ez is csak egy vélemény.
És mint tudjuk, a vélemény olyan, mint a s.gglyuk, mindenkinek van, de senkit nem érdekel a másé!
-
Faby
senior tag
válasz Kolondrum #727 üzenetére
Amint meglesz a készülék, kipróbálom.
Nekem elvileg egy személyes ügyintézés alkalmával sikerült bekapcsoltatnom*, sajna a Redmi Note 4-en kéne még mókolni egy kicsit, hogy működjön, és eddig még nem szántam rá magam. Így, hogy vettem egy Mi 9T-t, lehet, már sose fogom. Ellenőrzés után, ha nem megy, fogom nekik jelezni.* Szerződést módosítottam, és akkor láttam, hogy VoLTE tiltása opció van rajta. Aláírás előtt szóltam, hogy az úgy nekem nem jó, vegyük ki belőle, az ügyintéző csajszi simán kivette.
Előtte a telefonos ÜFSZ nem volt hajlandó, mondván a telefonom nem támogatott típus, hiába erősködtem, hajthatatlan volt.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Nem tudom, mennyire gyakori, nincs meg, hogy hány készülékből jött össze, de ezeknél futottam bele a fórumokon, ill személyes tapasztalat.
Mondjuk ezek mind IPS panelesek, amolednél meg más lehet a gond, pl beégés.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz tamas.nick #823 üzenetére
A Redmi Note 4 topikból
A lényeg: "[ügyintéző] jelenleg nem tudja aktiválni, mert látja a rendszerben, hogy Xiaomi Redmi Note 4 Global telefonról hívom!!!"
De teljesen hektikus a dolog, volt akinek bekapcsolták, volt, aki bekamuzott valami típust, és volt olyan is, lásd fent, akinek kerek perec visszadobták.(#825) boneyard
Nem hiszem, én utoljára egy HTC Desire-t vettem tőlük, valamikor 2013 körül, és mégis ezt hozza a myTelenor:Redmi Note 4-et meg nem is forgalmaztak soha tudtommal.
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz sirály69 #1165 üzenetére
Nekem is előjött ez a hiba, akár a tovább, akár a kihagyás gombra kattintottam, nem ment tovább.
Megcsináltam sim és minden nélkül az indítást, de nem volt az igazi, mert így nem állított vissza semmit a google fiókból.
Végül az lett a megoldás, hogy a FR utáni bekapcsoláskor (wipe all data után) átállítottam a nyelvet angolra, és láss csodát, szépen végig ment, tudtam skipelni a "fogja munkára a google-t" oldalt, és szépen be tudtam állítani a telefont, és visszarakta a google mentésből a cuccokat is.
Valamiért nem szereti a miui/xiaomi a magyar nyelvet Ez látszik a sim aktiválós illetve a play áruházas beállításnál is.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Root nélküli alkalmazás tiltással, fagyasztással kapcsolatban kellene segítség.
Megőrülök a Google Duo-tól, már nem tudom hányszor csináltam meg a Play áruházas módszert és az Activity launcherrel is tiltottam, de mindig visszakúszik a rohadék.
Érdekes, hogy az ugyanígy letiltott Google Play filmek úgy is marad, csak ez nem.
Ötlet?A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz trouble #1907 üzenetére
Kösz, így csináltam. (Magyar nyelven nem is aktív az alkalmazáskezelő megnyitása innen.)
Sajnos nem segített, utána is visszajött a rohadék.
Most egyelőre jó, ha legközelebb is visszajön, megnézem a Redmi System manager-t, de úgy láttam, az is ugyanazt nyitja meg, mint az Activity launcher[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz instantwater #1922 üzenetére
Őszintén? Fogalmam sincs, soha nem használtam, és nem is akarom. Éppen ezért akarom letakarítani.
-
Faby
senior tag
Srácok, mi ez a rengeteg fekete hátterű screenshot? Miért jobb a fekete? Néha alig látom a kisebb betűket a linkelt képeken, míg a sajátomon a fehér háttér fekete betű sokkal jobban olvasható. Ok, lehet, hogy a szemem se a régi sas már, de ennyire nem szokott gond lenni vele.
Ennyit számít fogyasztásban, vagy csak sokan vannak (velem ellentétben) akiknek jobban tetszik?A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Pont ma üzemeltem be egy új routert (Asus RT-AC65P), és tettem át az itthoni hálózatot 5 GHz-re.
Kihajtja a UPC 240/20-as netet fullba: [Speedtest result]
Iperf3-mal mérve egy NAS-ról 320-350 Mbps tud 433-as linksebesség mellett.[ Szerkesztve ]
-
-
Faby
senior tag
Router csere miatt méregettem:
5 GHz AC wifin a 433 MBit/s linksebesség mellett iperf3-mal mérve 350-380 MBit/s volt a teszt eredménye.
Speedtesttel mérve simán kihajtotta a 240/20-as UPC net sebességét.
2,4 GHz, N-es wifivel 92 MBit/s linksebesség mellett tudott 70 MBit/s körül.Mobilneten Telenor 50-60 MBit/s le és 20 MBit/s feltöltés, kicsit ingadozó, de teljesn jó.
Ez nekem mindenre _IS_ elég. Oldalak villámgyorsan töltődnek, kisebb letöltések szinte azonnal megvannak.
-
Faby
senior tag
válasz celofanker #2381 üzenetére
Szia, iPhone-om soha nem volt, így nem tudom ezt a médiahangerő állítási módot, de itt hangerő gombokkal nem jó? Sokkal egyszerűbb, ráadásul nem akad össze a lentről fölhúzós gesztusvezérléssel, ami itt a főképernyőre ugrás. Alapértelmezetten a hangerőgombok (kivéve hívás közben) a média hangerőt állítják.
-
Faby
senior tag
Azt mi dönti el/határozza meg, hogy felül az értesítési sávon az alkalmazás ikonok színesen, vagy csak fehérrel jelennek meg?
Döntően fehérrel, de van néhány renitens, amik színesek, pl waze, transmission remote (erről most nem tudtam képet csinálni).Xiaomi.eu-n ezt nagyon jól lehetett állítani pl.
Hétvégén asszem bootloader nyitás (168 óra rég leketyegett), és megy fel a xiaomi.eu, csak kicsit macera megint mindent elölről kezdeni.[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz Darko_addict #2478 üzenetére
És újraindítás után is megmarad?
Mert nekem nem, pont ugyanúgy, ha a tárcsázóba a*#*#MIUI#*#* azaz *#*#6484#*#*beütése után állítom át.Szerk: természetesen a *#*#4636#*#* -re gondoltam, a másik a hardver teszthez visz.
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
Megpróbálom összeszedni a hétvégi mókolásomat, elnézést, ha kicsit hosszú:
Számításaim szerint letelt a 168 óra, így megpróbáltam nyitni a bootloader, nem sikerült, hibát dobott a miflash_unlock-en-3.3.525.23 verzió. Letöltöttem a legfrissebbet (miflash_unlock-en-3.5.719.27), ez végig ment, majd azt írta ki, még nem lehet nyitni, várjak még 3 napot, utána próbáljam.
Megnéztem egy nagyon régivel, nem sikerült, majd egy kevésbé korossal (miflash_unlock-en-2.3.803.10), és láss csodát, nyitotta! Első lépés megvan.TWRP:
Itt https://forum.xda-developers.com/mi-9t/how-to/twrp-versions-xiaomi-mi-9t-t3955946
3 verziót írnak, függően a csapattól aki készítette és a fent lévő romtól, nem minden verzió működik mindennel, illetve nincs minden tesztelve.Mivel nekem a Global 10.3.12 (EEA) volt fent, és xiaomi.eu.dev-et akartam felrakni, így a görög csapat féle Greek "blue Ss" verziót választottam. Lehet, hogy ment volna mással is, nem tudom.
Recovery felrakása:
fastboot flash recovery recovery.img
, lefutott, OK, majd afastboot reboot recovery
után a rendszerbe bootolt.
Na gyerünk még1x, ugyanez.Valami rémlett korábbi olvasmányokból, így az első parancs után kézzel indítottam újra a hangerő fel+bekapcsoló gombbal, így bejött a TWRP Hellas, majd itt a recovery.img-t betallózva és telepítve, végleges maradt a TWRP. Hurrá, második lépés ok!
Innen már csak egy wipe cache, format data fontos! (veszteni valóm nem volt, a bootloader nyitás gyalult úgyis mindent, előtte csináltam mentést) után felmásoltam a
xiaomi.eu 9.8.15
dev romot, install, és kész is.
Elindítottam, az első indulás szokásosan lassú, de minden ok, visszahúzott majdnem mindent a google felhőből és a Mi cloudból, nagyon keveset kellett csak kézzel beállítani, banki alkalmazás pl, és kész is voltam.
Még flasheltem a19.3 Magiskot
, beállítottam a root elrejtését a banki alkalmazás elől, és kész is voltam.Így legalább olyan a telefon, amilyet szeretnék, amilyennek out-of-the-box lennie kellene:
Preferált hálózattípus alapból LTE/UMTS auto (PRL), minden értesítés megvan az AOD-n (viber, outlook, ezeket használom, ami nem gyári), eleve több a választék az AOD témából, állapotsor ikonok színesek (ha úgy állítom be), gyorskapcsolók 5 db egy sorban a 4 helyett, reklámok tiltva adaway-jel, tasker feladatok működnek rendesen, témák használhatók.„Mellékhatások”
A szokásos, boot során alul a nyitott lakat ikon és unlocked felirat, illetve a boot során Redmi by Xiaomi felirat van a Mi helyett.Eszközinformációknál pedig a xiaomi.eu miatt Redmi K20 a készüléktípus (ez egy egyszerű build.prop szerkesztéssel megoldható, természetesen csak rootolt készüléken, önmagában a rom telepítésével még nem lesz az, csak a Magisk után!)
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
Én Redmi Note 4-ről váltottam, de nem a teljesítménykényszer miatt, hanem mert kezdett eljárni felette az idő 2 és fél évesen.
A SD625-höz képest ez jóval erősebb a szintetikus teszteken, ez a mindennapi életben annyit jelent, hogy még finomabb, még simább a rendszer működése, simán kezeli a nagyobbacska excel táblákat, pdf doksikat, egyáltalán, villámgyors a működése.
Note 4-n is volt egy jól belakott xiaomi.eu rendszer, mostanra elértem azt itt is. Minden gördülékenyen megy, nincsenek fagyások, lagok.
Az a két játék pedig, amivel játszok (bubbleshooter, meg egy tower defense) gond nélkül megy, de az lehet, hogy egy fakockán is elfutna, nem tudom.
Lehet mindig vadászni az aktuális csúcs hardvert, de az nagyon drága félévente-9 havonta cserélgetni a telefont, meg nagyon fárasztó is.
Aki normális telefont keres elfogadható áron (azért tegyük hozzá, ez sem az olcsó kategória, de ár érték arányban szvsz top), annak ez jó választás.
Olcsóbban meg ott a Redmi Note 7, az emberek 75%-ának szerintem az is elég.
Most már csak a közösségi támogatásnak kellene kicsit felpörögnie, jó lenne egy olyan szintet elérni, mint a Note 4-nél volt.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
De végső esetben (ha valami nagyon megkotlik a rendszerben, és nem indul el) TWRP alól is el lehet érni az Internal Storage-t, és microSD kártyára (itt ez nem játszik), OTG-n pendrive-ra, vagy akár gépre kötve PC-re le lehet menteni az adatokat.
-
Faby
senior tag
Szia, összehasonlítási alapom nincs, ami neked kellene, de a rendszer szerintem mind gyári EEA, mind xiaomi.eu dev rommal sima, nincs jele akadásnak, lagnak.
Üzenetekre ugyanaz igaz itt is, sokrétűen lehet/kell beállítani, de ha egyszer végigcsináltad, utána jó.
Közelség érzékelő nálam jó, most csak azért van néha gond vele, mert elég gagyi üveg van rajta, addig, míg meg nem érkeznek kintről a jobbak, ajánlottak. Üveg nélkül semmi gond nem volt vele.
Kijelző érzékenységgel nincs gond, igaz, egyszerre legfeljebb 3 ujj volt, amit használtam, gond nélkül.
Garancia: két év gyártóit valóban csak a xiaomi.hu ad, de szerintem az olyan boltok, mint alza, megbízhatóak ebből a szempontból is. Többen emlegették a Turbadó prémium garanciáját is, mint flottul működőt. Neked kell eldönteni, kintről nem biztos, hogy jelen árfolyam mellett megéri megvenni, főleg ha valahol van még készleten régebbi beszerzésű.
Xiaominak Magyarországon a Wayteq a hivatalos szervize, de ők sem javítanak itthon semmit, küldik ki külföldre, azt hiszem Lengyelországba.
NFC-t nem használtam, paypassos bankkártyát érzékelte, mint NFC tag
Az itthon vásároltaknál 100% a Gapps ellátottság, de szerintem a kintről érkezett, Global romos telókon is.
Bootloadert a xiaomi.eu rom felrakása miatt nyitottunk páran, több beállítási lehetőség, AOD minden értesítésre jelez, optimalizálások (pl preferált hálózattípus LTE/UMTS auto (PRL), amivel nagyban csökkenthető a cellakészenlét fogyasztása (nem keresi állandóan a kínai frekvenciákat. Be lehet kézzel is állítani, de újraindítás után visszaáll)
ROOT fontos volt nekem a Tasker és Adaway meg még néhány progi miatt, valamint a nem kívánt alkalmazások eltávolítása miatt. (az mondjuk lehetne gyári romra is)Bootloader nyitása elvileg garanciavesztéssel jár, tapasztalatot még nem láttam ez ügyben, hogy volt-e bárkinek problémája ebből, de gyári rom visszaflesselésével zárható, a telefonról tudomásom szerint eltüntethető a nyoma, kérdés, hogy imei alapján ellenőrzik-e a kínai szervereken.
Összefoglaló híján kb ennyi.
Esetleg még érdemes nézegetni egyéb Xiaomi telók topikjait, szerintem az ott lévő infók jó része releváns lehet MIUI vonalon, nem hardver/készülék specifikus dolgok jól össze lehetnek szedve.(#3180) qltsar
Meg kell különböztetni a hivatalos romokat: Global és EEA (meg van még egy orosz, ill indiai) és a xiaomi.eu romot. Utóbbi nem hivatalos, custom romnak minősül, bármennyire is "gyári" közeli (alapja a kínai fejlesztői rom).[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz instantwater #3528 üzenetére
Az európai EEA rom jár V10.3.12.0.PFJEUXM (MIUI10) verziónál, a Global pedig V10.3.11.0.PFJMIXM (MIUI10).
Mindkettő előfordulhat az itt értékesített készülékeken.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Igazából négy:
Global: V10.3.11.0.PFJMIXM (MIUI10)
EEA: V10.3.12.0.PFJEUXM (MIUI10)
Orosz: V10.3.10.0.PFJRUXM (MIUI10)
India: V10.3.8.0.PFJINXM (MIUI10)Forrás: en.miui.com
Igaz, utóbbi kettővel kicsi az esély errefelé találkozni, de nem lehetetlen, pl Kínából rendelt telefonoknál esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz eddie17 #3535 üzenetére
Pontosan én sem tudom.
Az EEA elvileg egy Európára, pontosabban EU-ra szabott rom, valszeg a GDPR és egyebek tekintetében. Van valami különbség a Widevine L1 tekintetében is, de azt nem tudom pontosan.
A Global az minden egyéb Kínán (és az EU-n) kívül.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz Sanyesz. #3552 üzenetére
Eustock csak cégeknek forgalmaz, utcáról te nem tudsz ott vásárolni (hacsak nem egy EU adószámmal rendelkező cégen keresztül)
Tisztelt Látogatóink!
Az EU-Stock eddigi üzleti profilja megváltozott.
A változásokról bővebben itt olvashat.
Kizárólag üzleti partnereknek (vállalkozásoknak) fenntartott webáruház.
A vásárláshoz céges regisztráció, közösségi (EU) adószám szükséges.Ráadásul nem magyar cég, esetleg más forgalmazói kapcsolatokkal.
A honlapon feltüntetett szerviz, a Wayteq nem szervizel, csak kiküldi a Lengyelországi szervizbe a javítanivalót.
Szerintem ez bőven nem az, hogy itthonról, gyártói garanciával megveheted.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Szerintem megéri, főleg, ha olyan rendszert akarsz, amilyennek alapból kellene lennie
Nézd meg a korábbi hozzászólásomat, ott leírtam a saját tapasztalatomat, és azóta is megelégedéssel használom a xiaomi.eu dev romot.
Banki alkalmazások elől meg Magisk tudja rejteni a root tényét, sőt, magát a Magisk Managert is el tudja rejteni, egy random alkalmazás/csomag neve alá.
Cib bank alkalmazása semmit nem pofázik a root miatt.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz turbuczn #3608 üzenetére
Ezek teljesen jó javaslatok témának az összefoglalóba!
Néhány kiegészítés:
Számkijelzés tudomásom szerint csak Telekomos simmel volt probléma.
VoLTE-t alapvetően tudja a készülék, szolgáltatónál kell bekapcsoltatni (az lehet cumis, szolgáltató/ügyfélszolga függő nagyon a dolog, van, hogy csak sokadikra sikerül)
És azt azért tegyük hozzá, hogy az AOD csak gyári romon problémás, és nem általánosságban Xiaomin.
Xiaomi.eu romon pl tökéletes, és gondolom előbb-utóbb lehet, hogy a gyári romon is megoldják (de minek addig várni, ha van tökéletes alternatíva?)A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz beyruth82 #3843 üzenetére
Igen, csakhogy pont ez a gond is vele, a Google smart lock nem működik a MIUI rendszereken, csak és kizárólag Xiaomi eszközökkel megy: pl MiBand (2, 3, 4), Amazfit Stratos stb. Hiába jelenik meg egy BT eszköz hozzáadásánál, és hiába engedélyezed, egyszerűen nem megy.
Pl autó fejegysége hiába van hozzáadva mint megbízható eszköz, mégis kéri a telefon a jelszó/mintát/ujjlenyomatot.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Alakul az összefoglaló, örök hála és köszönet.
Ugyan kicsit furcsa viszontlátni a saját irományomat hivatkozással meg minden, de ok, azért írtam, hogy mindenki okuljon belőle.
Viszont lenne egy kiegészítésem a
5. Nem letiltható és eltávolítható appok eltüntetése ROOT jog NÉLKÜL
ponthoz. Az ott linkelt leírás elsőre kicsit bonyolultnak hathat, ezért szerintem oda lehetne tenni ezt a hozzászólást is: (#3388) ati2 A Xiaomi ADB/Fastboot Toollal szerintem sokkal egyszerűbb akár a meglévő lista alapján kiszedegetni a felesleges cuccokat, elég csak kattintgatni, nem kell a parancssoros bűvészkedés. Ráadásul, ha valaki biztosra akar menni, lehet csak tiltani is, és természetesen engedélyezni, és ha eltávolítottunk valamit, ezzel vissza is lehet rakni.
Ettől függetlenül, ha valaki azt jobban szereti, a parancssoros módszert is hagyjuk benne.[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
Tök jól összeszedted, jobban, mint én! Le a kalappal.
Pár kiegészítés, komment:
Jelenleg a várakozási idő a BL nyitásra 168 óra, és nekem még azután is dobott egy 3 napot az egyik MiUnlock, míg egy régebbi simán nyitotta.TWRP első bootolás után érdemes a TWRP.img-t már a recoveryből újrafleshelni.
Illetve Maist fórumtárs írta, hogy nem működött neki az OTG TWRP alatt, ezt jó lenne csekkolni, mert így a 14.2 pont sem játszik. (nekem nincs Type-C OTG kábelem még, így ezt nem ellenőriztem)
-
Faby
senior tag
Mert csak Xiaomi (Huami, Amazfit, meg a tököm tudja ki gyártotta) saját cuccaival működik.
Pl Miband, Amazfit Stratos stb.
Igen, ez gyakorlatilag a saját Smart lock megoldásuk, ha be van kapcsolva, akkor nem kér mintát/jelszót/ujjlenyomatot.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz beyruth82 #4256 üzenetére
Saját tapasztalat ujjlenyomattal:
Redmi Note 4 (Mido) hátlapi olvasóját tudom ehhez hasonlítani.
Szerintem a technológiai különbségből adódóan használni is máshogy kell a két olvasót.
Míg a Note 4 hátlapi olvasójának elég volt egy gyors érintés, addig itt tovább kell ott-tartani az ujjat.
Én egy ujjat csak egyszer vettem fel, igaz, picit mozgatva a folyamat során, jobbra-balra picit elcsúsztatva, hogy minél nagyobb felületet rögzítsen. Hosszabban ott-tartva nekem 10/10 a feloldási arány, még egy gagyi védőüveggel is.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz sandró60 #4347 üzenetére
Ha rootolt a teló, akkor AdAway.
Ha nincs root, akkor pl Blokada jó szokott lenni.
Egy hátránya van (legalábbis nekem az volt), hogy mivel saját VPN-t hoz létre, másik VPN kapcsolaton keresztül nem működik. (pl én elég sokszor használom az OpenVPN-t az otthoni hálózat elérésére, ilyenkor nem működött)
Esetleg még a DNS66, de ezt nem próbáltam.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz stingy2 #4354 üzenetére
Youtube helyett ott a YouTube vanced, működik root nélkül is, nincs reklám, megy a háttérben, vagy kikapcsolt képernyővel is.
(remélem most nem szúrtam el a linket)A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz stingy2 #4358 üzenetére
Igen, ebben a megközelítésben igazad van.
De, aki mint én is, bejelentkezés nélkül használja a YT-ot, annak nem kell a MicroG, egy alkalmazás mínusz. (helyesebben nincs plusz)
Böngészőnek Chrome, és ha teljesen kidobod a gyári YT alkalmazást, és helyette használod a vanced-et, akkor egál. Így a plusz böngészőt se kel telepíteni.
Mindkét megközelítés ok szerintem.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Horgász topik
- Politika
- Mesterséges intelligencia topik
- Elfelejtettem a film címét
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z fold6 kék 12/256 - Samsung gyári garancia-
- FOXPOST AZ ÁRBAN! Xiaomi Mi 10T Lite 6/128Gb Független - Pici Repedés - Kis hibás - FIX ÁR
- FOXPOST AZ ÁRBAN! iPhone 12 64Gb - Független - 81% Akksi - 10/8 Állapot - FIX ÁR
- AKCIÓ! Nothing Phone 2a plus 12/256GB Community Edition
- iPhone 11 64GB White
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest